2024-01-13 511 浏览
岩岩琴日搬往蕪湖街新鋪,就去試一試, 但上菜超級混亂, 樓面侍應並未分清同一張枱面同背的位置,出現上錯菜的情況。而且同一時段多枱客人不約而同都有漏單情況(都是等了個多小時仍未有), 但樓面呀姐完全沒有理會, 結果好多客人等唔到就埋單走人。與舊鋪情況完全不同, 舊鋪即使有出菜慢/漏單情況, 只要同樓面呀姐溝通下就好快補到。可能是新鋪關係,希望下次有改善。
2023-12-14 506 浏览
不得不佩服》他們的招牌雞翼串燒,嗷嗚!每一口都是肉汁鮮嫩多汁,完全讓我難以抗拒。🍢💦不僅雞翼串燒美味,他們的牛舌串燒也是絕對的亮點。咬下去時,嘴裡充滿了牛舌的香氣和柔軟的口感,簡直是讓人陶醉的享受。🥩❤️除了肉類,他們還有豐富的蔬菜串燒供應。燒烤過的蔬菜保留了原汁原味,口感爽脆,給我帶來了健康與美味的結合。🥦🔥最後,他們的燒烤調味真是一絕!「胳肋底粉」同辣粉同樣讓我大開味蕾,配上串燒是絕配,整個味覺在這一刻都得到了滿足💥!…,!、"去紅磡,雖然有時要排個幾鐘以上,但這間串燒店絕對是值得一試的好去處!👍🍽️

2023-12-11 388 浏览
好記得個電視機播嘅MV會隨着時代轉變,最跟得上潮流。曾幾何時阿姐應承過永遠唔落閘,但最近都開始落閘會休息。每次一去到,一定會等勁耐,等到肚餓第一樣叫嘅嘢就係蛋炒腸粉,因為喺即炒唔洗等,我食嘅蛋炒腸粉經歷過好多代,有唔同嘅阿姐炒過,味道始終如一如。最難忘嘅係,你望住姐姐們一路潑吓潑吓啲燒烤,最期待就係一大碟雞全翼喺你枱面,性價比極高。其他菜式,其實味道都差不多,但呢度真係大件夾抵食,娃娃菜、秋葵、韭菜、芥蘭,每一寸都好足料,唔會好似出面啲燒烤咁得幾條,保證你一定食得飽,食唔飽就叫串粟米。相信會食完再食,唔係因為個味道,而係因為食返學生時期嘅回憶,你會見返同一個阿姐燒雞翼俾你,就好似返返去學生時期咁樣。

蛋炒腸粉
娃娃菜、秋葵
蛋炒腸粉
娃娃菜、秋葵
  • 招牌燒雞全翼
2023-12-06 259 浏览
位於紅磡嘅串燒店 相信讀poly嘅朋友仔一定唔會陌生!又平又好食 已經encore過好多次😋不過呢度成日都大排長龍 想食最好就早啲嚟/想叫外賣最好打左電話order左先👍🏻必叫蛋炒腸粉🌟🌟🌟🌟🌟同蛋一齊炒嘅腸粉 腸粉炒到外脆內軟 最鍾意食炒到有少少膿邊嘅腸粉😋😋撈埋啲醬食超好味 同埋每次都係即叫即炒 熱辣辣👍🏻上湯油菜一大碗有超多料嘅湯 有生菜 豬肉/骨 薯仔 湯底係豬骨湯 碗湯飲落好鮮美又熱辣辣 超正 每次都會嗌串燒嘅款式好多 任君選擇而且即叫即燒👍🏻最好約埋成班friend 就可以一次過試晒唔同款嘅串燒 以下呢啲都係我覺得必叫嘅串燒🌟🌟🌟🌟金菇肥牛卷一嚟就俾人清晒😋😋肥牛同金菇 無得輸嘅配搭再配埋美味佳嘅粉 簡直係超正脆皮豬大腸將大腸燒到脆皮 超好食👍🏻不過要小心熱😂雞軟骨價錢超抵 $17有2串👍🏻👍🏻適合同朋友share韭菜燒韭菜配埋佢啲粉真係一流 而且份量每次都超多 非常抵食牛脷有咬口但唔會太韌太實又juicy😋呢個好食過牛肉茄子份量都係超多👍🏻有成隻茄子 佢啲調味真係好出色 鍾意食蒜嘅朋友千祈唔可以錯過🧄其實每隻串燒都好食因為佢嘅調粉好好味 味道唔會伏👍🏻👍🏻不過想食勁辣嘅朋

必叫蛋炒腸粉🌟🌟🌟🌟🌟

燒韭菜配埋佢啲粉真係一流 而且份量每次都超多 非常抵食

牛脷
有咬口但唔會太韌太實又juicy😋呢個好食過牛肉

茄子

其實每隻串燒都好食因為佢嘅調粉好好味 味道唔會伏👍🏻👍🏻不過想食勁辣嘅朋友就唔好預佢太辣🔥

2023-10-15 427 浏览
香港政府一直想搞好夜市,但首先要班商家配合。呢間鋪姐姐態度出名差,但似住有一班die hard fans就依然故我。抵制一段時間再去食,姐姐仍然喝D客,態度超級惡劣,食物要等30分鐘先上檯,重點係無特色,所有食物一樣味道,眼見只剩下國內大學生幫襯,一早已經有空檯就已經知道發生咩事…..
2023-09-11 539 浏览
凌晨二點想食宵夜,行了一段路,見到美味佳,位於紅磡寶其利街2號地舖。我哋即刻衝入去,小店超多人,幸好有張大檯✌🏻,一坐低即點了很多串燒和蛋炒腸粉。 不同的串燒都是用同一款醬料醃製,所以味道都是普通啦!但最出色就是蛋炒腸粉, 又滑又香,我哋食左幾碟啊😃! 點了大量串燒、飲品和腸粉,埋單大約七百幾,我覺得幾抵食。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。 美味佳地址: 紅磡寶其利街2號地舖

點了大量串燒、飲品和腸粉,埋單大約七百幾,我覺得幾抵食。

美味佳
地址: 紅磡寶其利街2號地舖
2023-09-11
用餐时段
宵夜
2023-09-10 366 浏览
屹立紅磡多年的串燒鋪-美味佳,相信好多poly 畢業生都食過。鋪內環境唔大,亦好舊式,忙起上黎一張圓台可以逼到10 個人,坐得就麻麻。但如果唔多人,老闆都唔會催你。坐最入果到都要諗清楚,有少少後欄既味(渠?)傳返入黎。必食炒腸粉,有少少脆口,親熱食唔錯。自家沙嗲醬係台面,可按自己口味落,雖然少少稀身,但香味好足。串燒控制個火喉都好重要,一over 左就好燶,overall 佢都冇燶到好勁既情況。不過有d 串燒都偏乾。同埋要對清楚單,有時真係會有甩漏。

必食炒腸粉,有少少脆口,親熱食唔錯。

同埋要對清楚單,有時真係會有甩漏。

炒腸炒
炒腸炒
  • 蛋炒腸粉
2023-08-02 505 浏览
紅磡美味佳.味道:7/10🌟抵食:8/10🌟環境:4/10🌟.版主想食烤串串好耐🥹終於搵倒間lunch都會開嘅串串🥰串串叫咗燒雞肉🐔、燒雞翼、燒墨魚丸同燒翠玉瓜😍樣樣都咁好食,係心目中熟悉嘅燒烤味😋最後重頭戲當然係燒茄子🍆,唔算好鹹,肉又香又嫩,仲只要20幾蚊全條,平過出面👍🏻如果想叫主食都可以試下特別嘅蛋炒腸粉,有啲多醬,但幾香😌但環境方面就真係差啲,筷子好油,要自己抹,不過呢啲燒烤店都預咗🤣
紅磡
美味佳
味道:7/10🌟
抵食:8/10🌟
環境:4/10🌟
2023-07-22 403 浏览
悠閒嘅夏日,天氣熱熾熾,蒸氣瀰漫。我同幾個好朋友一齊決定去紅磡食一個有名嘅小店,叫做「美味佳」。聽講佢哋嘅蛋炒腸粉同燒茄子係絕對值得一試嘅美食,令人回味無窮。食落嗰碗蛋炒腸粉,彩蛋糅合腸粉嘅香味,融合成一種無法形容嘅美味。啖咗一口,蛋香同腸粉嘅滑嫩質感頓時填滿我嘅味蕾。蛋炒得剛剛好,唔會太過熟,亦都唔會太生,配合啲軟滑嘅腸粉,真係令人回味。仲有啲蔥花同醬油,加埋啲辣椒醬,提升咗味道,更加吸引人。跟住嚟到一份燒茄子,見到個茄子係悶得微微金黃,仲有淋上啲特製嘅醬汁。啖咗一口,茄子嘅軟滑同燒烤嘅香味喺口中繚繞,特製嘅醬汁增色不少,有啲微微甜,又帶啲微辣,完美地平衡咗味道。得閒嘅時候,諗起兩年前同呢間餐廳嘅一段趣事。話說當時我同幾位摯愛嘅同事,一齊來到呢度,因為肚餓,我地一口氣叫咗好多份腸粉同茄子。結果諗住食完茄子再食腸粉,但茄子呢時已經喺我地面前「大派送」!一開始大家都覺得好搞笑,但之後就慢慢覺得食完嘢好撐,真係食得停唔住。

2023-07-10
用餐时段
講到串燒 點可以唔提呢一間🤭呢到似係懷舊大排檔嘅裝潢門口已經見到有好多靚女👩🏽‍🦱👩🏻‍🦱🧑🏼‍🦱喺到燒緊串燒啦 串緊D食物啦咁阿公最中意搵果間餐廳嘅特別之處而呢到我係最中意食 “蛋炒腸粉”🤤佢哋D蛋有蛋香嫁🤩仲要炒完唔會燶哂乾哂腸粉滑就必然啦!配埋佢哋嘅甜醬同沙嗲醬真係🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩串燒唔洗講啦🤪有肉汁嘅有肉汁 有菜鮮嘅有菜鮮堂食沙嗲醬係自己落嘅食多食少 淡D濃D自己話事🫵🏼同埋佢哋有個細心位💌由於客人長期爆滿💫燒好嘅野食係分段咁送比客人比如你叫咗三串豬肉🥓🥓🥓佢哋會先比兩串你先🐖🐖晏D先再比埋你🐽你以為佢漏咗咩?笨唔係咁樣嘅👋🏻🖐🏻👋🏻佢咁做就人人都有野食住先👄你又唔會乾等 等完突然又嚟一大堆野食👍🏼最後仲會同你對返單 確保比齊野你哋食嗱!再講阿公D野食凍哂喇!係咁先🤞🏻
講到串燒 點可以唔提呢一間🤭

最後仲會同你對返單 確保比齊野你哋食

嗱!再講阿公D野食凍哂喇!係咁先🤞🏻
2023-04-26
等候时间
5 分钟 (堂食)
2023-05-04 579 浏览
來到美味佳, 朋友就是推介吃雞蛋煎腸粉和串燒, 但反而它的車仔麵最深得我心, 當其他車仔麵店以不同的湯底作招徠, 這裏的湯底相當簡單, 就是排骨薯仔湯, 還有些雞腎, 當一般湯底強調濃烈或麻辣的味道, 這裏的柔和和清甜就如心靈雞湯一樣, 溫暖着我的身心, 這樣舒服的湯底配了米粉, 吃起來很滿足. 串燒也是這家店的靈魂, 和近來開到成行成市的川燒不同, 這裏的串燒燒的時候, 還是有陣陣蜜糖甜味, 也就是港式BBQ風味. 在串燒上面加上少少孜然粉, 甜甜辣辣的味道很難令人抗拒. 鴨胸和叉燒烤起來依然保持肉質的嫩滑, 特別是後者的肉質豐富, 有一定驚喜呢!Yummy Yummy is famous for her skewers but actually her cart noodles are my favorite because of her home made soup based from potatoes and pork bones. Natural sweet taste is different from the strong and spicy taste by othe

Yummy Yummy is famous for her skewers but actually her cart noodles are my favorite because of her home made soup based from potatoes and pork bones. Natural sweet taste is different from the strong and spicy taste by other noodles stall. You will feel warm after taking this. Skewers are nice as well and full of HK style as they have honey on top with them.

2023-04-04 507 浏览
我好鐘意食串燒,每次去到紅磡,都會搵機會嚟食呢間明星串燒店!今次係假日嚟嘅,為咗唔使排隊等,我特登早啲過嚟。嚟到門口,姐姐會俾張點菜紙你,要落咗單先會安排入座前架。記得要諗清楚先好落單,因為點完就唔得再加喇。今次同其他三枱搭埋,個位好逼,所以都難啲影相。不過,啲串燒真係keep到水準,好夠焦香味,又唔會太乾柴,尤其係佢哋嘅雞全翼,配埋鋪面嘅特製醬一齊食,先係最香口!另外,燒粟米同豆卜都好好味!之後有機會,我一定會再嚟食呢間明星串燒店嘅美食,不過希望下次可以坐得舒服D!
2023-03-27 499 浏览
O係串門子食完又唔飽, 又唔好食嘅串燒之後,6:30PM朋友帶我嚟呢度第二ROUND。O係門口已經見到入面人頭湧湧. 姐姐先安排我地坐大枱,後來搬左我地入最入面嘅二人枱。都好,唔洗同人拚枱,亦唔洗阻住姐姐出入。一見到張點菜紙,係前一間嘅1/3 至一半價錢。即係勁點!! 點左:雞全翼 $29/3串 (帶點甜, 全熟得嚟, 肉質JUICY) 秋葵 $11菠蘿 $11/2件 又係好JUICY茄子 $23 都係好JUICY!!金菇肥牛卷 $16/4 呢個要點埋沙嗲醬食,會更好食!!! 嚟到果陣見到4件,我以為係$3X 4件。睇返張點菜紙, 原來係$16!!! $16!!! $16!!!無上鏡嘅仲有: 蜜汁叉燒 (真係好蜜!!) 台灣腸,豬大腸,墨魚咀同雞軟骨佢地D 串燒唔會燒到乾晒; 除左孜然粉, 仲有少少砂糖, 帶一點點甜。味道無咁單調。墨魚咀有D 腥同雞軟骨好細粒唔推薦。其他都好好 。枱頭有沙嗲醬同辣椒油比食客自己加。沙嗲醬唔夠花生醬同無花生碎,呢度差少少,但味道係OK 嘅。飲品O係雪櫃自己攞。誠實報數~前一間食左5串+一碗麵要$300 (仲要加一) 呢度埋單都係$245~ 條氣同個肚仔都
一見到張點菜紙,係前一間嘅1/3 至一半價錢。即係勁點!!

點左:
菠蘿 $11/2件 又係好JUICY
茄子 $23 都係好JUICY!!

墨魚咀有D 腥同雞軟骨好細粒唔推薦。其他都好好 。
飲品O係雪櫃自己攞。誠實報數~
前一間食左5串+一碗麵要$300 (仲要加一) 呢度埋單都係$245~ 條氣同個肚仔都順返晒~
题外话/补充资料: 由於餐廳好多人食, 姐姐有機會會叫你搬枱。接受唔到嘅,最好多D 朋友一齊去食。 典型小店,無裝修,唔適合又要馬兒好, 又要馬兒不吃草人仕。 年代感濃濃,播緊90年代飛圖卡拉OK MV 哈哈哈哈
2023-03-25
  • 金菇肥牛卷
  • 茄子
  • 雞全翼
晚飯前有少少肚餓想搵嘢食,經過呢間小店望到入邊坐爆出邊仲要有人等位,忍唔住決定要試下佢係咪真係咁正。出邊等緊位嘅時候有遮遮出黎中氣十足叫你填定紙仔先,一路填一路隔住玻璃望佢入邊燒緊緊嘅嘢食,樣樣都大大串,料靚又夠火候咁🤤等左10分鐘左右入去坐,要搭枱但都無咩所謂啦,呢啲串燒小店少少迫先夠地道嘛😆 中氣遮遮好快就過黎收紙仔,仲話無得加單添❗️咁又係,佢出邊仲有成村人等緊位,真係要push下你落單精準啲🤪 我哋第一次試又唔係超肚餓,所以叫左5樣少少哋試下先~ 等等等其實都幾耐,可能有20分鐘(?),不過佢真係好多嘢要燒,有枱大客8-9人,好似叫餸食飯咁,見到上枱啲串燒全部都係一款嘢食打孖打三甚至打四咁嚟😱😱😱 不過等緊既途中發現佢有一樣嘢真係好正,佢播緊90年代嗰啲MV,有王菲吖❣️😍😍😍 Good taste吖真係😆👍🌟 燒雞中翼 $13等得太耐好肚餓嚟到即食唔記得影相😝但真係好好味呀🤣🤣😋😋燒到啱啱好,唔會太老緊緊離骨,雞皮唔會太厚成大層肥膏,做到外脆內軟,熱辣辣又香噴噴,肉汁滿滿好yummy😋必食推介!🌟 肥牛金菇卷 $16呢個不得了!超好食!肥牛唔會燒到老晒仲保持到鮮嫰口感,金菇超大束

🌟 燒雞中翼 $13

🌟 肥牛金菇卷 $16
呢個不得了!超好食!肥牛唔會燒到老晒仲保持到鮮嫰口感,金菇超大束毫不留手勁多汁,兩樣加埋配埋啲串燒嘅鹽、胡椒粉調味,熱辣辣一啖食落去好juicy好入味好夾🤤 之前喺鋪頭出面見佢燒得咁靚決定加呢款真心無揀錯!4大件都只係$16,性格比極高,推介指數爆燈💡💡💡
肥牛金菇卷

🌟 串燒京蔥 $11
一樣有濃濃燒烤味,香味十足,同時保持水份唔會太老太乾,好嫩又冇渣!鐘意食蔥既朋友必點!
串燒京蔥

🌟 娃娃菜 $11
娃娃菜好多汁,面果浸索到味好好食,而且份量好足,食串燒咁重口味嘅嘢再食啲菜就可以fresh返啲😋😋 如果佢入面再入味啲就再好啲啦~
娃娃菜

🌟 串燒芥蘭 $11
對比其他咁好食,呢嗰係遜色少少嘅,可能芥蘭始終都係難入味啲,而且份量較少,但都唔係差嘅👌
串燒芥蘭

總括來講,呢間真係又平又好食!不過最好揀啲容易入味嘅嘢黎燒😊👍

2023-03-11
等候时间
10 分钟 (堂食)
肥牛金菇卷
娃娃菜
2023-02-22 312 浏览
一直都聽過美味佳個大名,今次真係第一次走入去試。店面就係好平民貼地嘅舊式裝修(其實冇乜裝修可言)鋪面唔算好大,有10張枱左右。所有食物價錢合理,即落單即整!每樣串燒都灑上大量香料,好似返咗大陸咁,好香口,每樣都燒得好脆口。唯有缺點就係上碟真係非常唔美觀😂所有野堆埋一齊,如果可以整齊地擺會更加好。另外,極推燒茄子!上面有大量蒜頭同少少辣椒吊味,而且非常大條,兩個人食就啱啱好唔使爭啦,但冇影到相😢