2019-03-17 241 浏览
🍳蛋炒腸粉($16)▪️好記得 腸粉以前係中學時期嘅窮人恩物🤣<1蚊1條,5蚊6條>中午食一份就會夠飽滯,不過依家無依支哥仔唱🥺-紅磡依間🍢除左串燒出名,蛋炒腸粉都係一個唔錯嘅選擇!自助式取紙剔選要乜,然後交比d店員,通常依d有少少名氣加舊式嘅舖仔,店員嘅態度都夠晒地道~除左要忍得等得外,仲好考驗耐性😌話說。。我叫左碟蛋炒腸粉,等左好一段時間,泥到 比左淨腸粉我,雖然個店員都係入面又燒又炒到大汗淋漓🥵辛苦還辛苦,但..我嘅蛋呢?🥚然後同佢講番,佢都重新整過比我,同場後面對情侶都同樣情況地漏了蛋🤭都驚佢一陣燥燥地加料,不過好在落晒醬佢無得拎落去翻兜,但唔知一陣邊個叫淨腸粉就要食依碟🤗見住佢倒勁多油落個鑊到🤡多到油炸似的~來一個油炸快熟腸粉咁😂叫左多醬多芝麻,香係幾香,但唔係有d煎香燶邊個種香🤔腸粉配甜麻醬本身就不敗,再炒香加蛋就昇華左件事,腸粉係幾滑,但唔知係油定本身滑🙈整體不過不失,又未去到哇一聲咁🤭反而我更喜歡依到嘅串燒,雞翼就最多人叫,不過我甚少食,我比較喜歡燒韮菜🌿雞脾菇,蒜蓉燒茄子🍆雞腎,牛油焗金菇就無乜技巧可言,但就碎濕濕左d😭一大束先爽🥢我覺得依到d燒丸就麻麻
🍳蛋炒腸粉($16)
▪️

反而我更喜歡依到嘅串燒,雞翼就最多人叫,不過我甚少食,我比較喜歡燒韮菜🌿雞脾菇,蒜蓉燒茄子🍆雞腎,牛油焗金菇就無乜技巧可言,但就碎濕濕左d😭一大束先爽🥢我覺得依到d燒丸就麻麻,燒到好乾身🤔不過統一嘅香料粉,落得好重手🤭食完好口渴~
2019-03-14 186 浏览
每逢宵夜時間都非常多人,有大部份都是住在附近理工宿舍的學生。一進店,還未落單,店員就會立刻跟你說點串燒的話要等45分鐘,等得到才好落單。還好我們純粹是因為剛才吃晚飯沒吃飽,並不是因為肚餓,所以分45分鐘也沒有問題。除了串燒,這裏還有供應車仔麵和炒腸粉,不過最出色的還是串燒,最後等了大概30分鐘就開始有得吃。翠玉瓜。燒翠玉瓜比湯煮或炒的更多汁美味,不過翠玉瓜不容易燒得好,稍一失手就會變得很乾,這裏的略略有點燒焦,但很多汁,灑上香辣粉,十分惹味。燒韭菜和雞肉腸。老公吃過這裡的燒菜心,說很好吃,只可惜已賣光,只好點燒韭菜,燒得都不錯,相反雞肉腸應該不難燒得好,但吃起上來卻不夠香口。燒雞全翼、羊肉串、雞肉串。整體上都不錯,記得一定要沾點自家製的沙嗲醬,味道會更好。紅磡區有不少宵夜店,這家能一直保持著高人氣,的確是又便宜又好吃的呢!
燒韭菜和雞肉腸。老公吃過這裡的燒菜心,說很好吃,
2019-03-07
2019-03-12 185 浏览
住hall時代必食既宵夜!但係每次落單都要等成一個鐘都食得。事隔多年再返返黎食,味道果然無變,特別係呢個蛋炒腸粉,以前從來無諗過蛋同腸粉可以咁夾,仲要佢炒得好香口😍
美味佳串燒出名平靚正😋上次等左成三粒鐘 今次等都唔洗等 太好啦😆😆.蛋炒腸粉😍($16) 必嗌炒得超香 腸粉浸過蛋汁後炒蛋炒得好脆 裏面腸粉好軟 做到外脆內軟既感覺💯😍加埋麻醬同甜正 食既多碟都得.燒雞中翼($25/3串)好抵啊🤤有6隻燒完之後加上孜然粉 皮好脆👹👹好好食.芝士腸($9)有3條😛燒完之後個皮超串一咬爆哂啲芝士出嚟😋同普通既芝士腸唔同 好食好多.串燒韭菜($9)一啲都唔油 燒完之後好香 仲有少少甜😋絕對唔洗走芽走韭🤣.牛油焗金菇 ($18)正啊!除咗牛油 金菇撈埋蒜蓉焗好惹味😏😏.雞軟骨 ($14/2串)燒得好香☺️又有我鐘意既孜然味.牛肉 ($12)有5粒 啖啖都係肉 冇筋本身有孜然粉 我再點沙嗲汁 特別惹味🤔.沙嗲汁任落 點乜都咁好食😍😋.美味佳 (紅磡)紅磡寶其利街2號地舖.
美味佳串燒出名平靚正😋
上次等左成三粒鐘 今次等都唔洗等 太好啦😆😆
蛋炒腸粉😍($16) 必嗌
炒得超香 腸粉浸過蛋汁後炒
蛋炒得好脆 裏面腸粉好軟 做到外脆內軟既感覺💯😍
加埋麻醬同甜正 食既多碟都得
燒雞中翼($25/3串)
好抵啊🤤有6隻
燒完之後加上孜然粉 皮好脆👹👹好好食
芝士腸($9)
有3條😛燒完之後個皮超串
一咬爆哂啲芝士出嚟😋
同普通既芝士腸唔同 好食好多
串燒韭菜($9)
一啲都唔油 燒完之後好香 仲有少少甜😋
絕對唔洗走芽走韭🤣
牛油焗金菇 ($18)
正啊!除咗牛油 金菇撈埋蒜蓉焗
好惹味😏😏
雞軟骨 ($14/2串)
燒得好香☺️又有我鐘意既孜然味
牛肉 ($12)
有5粒 啖啖都係肉 冇筋
本身有孜然粉 我再點沙嗲汁 特別惹味🤔
沙嗲汁任落 點乜都咁好食😍😋

美味佳 (紅磡)
紅磡寶其利街2號地舖
2019-02-11 320 浏览
👑蛋炒腸粉 16HKD應該係好多人慕名而來既招牌😏個人覺得包住蛋既炒腸粉有種年糕feel🤭😂但痴埋甜醬麻醬的確比平時滑嘟嘟既腸粉多左種火鑊香 不過我略嫌蛋炒既部分太少啦 🙈🐥雞全列 26HKD@3雞肉串——佢既雞肉大舊的來 鎖住肉汁 好正喎雞全翼——呢個係我心水🤤皮燒得夠香 夠惹味🐮串燒牛脷 11HKD我地一致認為佢係最正😈果陣牛味經過燒烤既考驗 發揮得更淋漓盡致😍厚切度岩岩好 仲帶點juicy💗🍆燒茄子 20HKD呢個係我地叫完先發現 點解唔叫既招牌 又走去加單😂時間燒得耐d 但食起來好飽阿 好有份量☺️🍹自制涼茶 5HKD串燒太上火 要飲杯涼茶壓壓驚🤣果日係夏枯草 好大杯😆食完咁多串 岩岩好飲完
👑蛋炒腸粉 16HKD

🐥雞全列 26HKD@3
雞肉串——佢既雞肉大舊的來 鎖住肉汁 好正喎
雞全翼——呢個係我心水🤤皮燒得夠香 夠惹味

🐮串燒牛脷 11HKD

🍆燒茄子 20HKD

🍹自制涼茶 5HKD
2019-01-26 358 浏览
“不知所謂的美味佳”!今天星期六晚有很多人在排隊!我拿18号票,比我遲兩個冧巴的四人還早過我有枱!找回那個阿姐問過究竟!竟說他們是打電話留坐!後來再問第二位阿姐,這裏是沒有電話留坐!找回那位阿姐再問竟又說他們是向老闆訂枱!前言不對後語!再看這一家四口(三大一細)得戚樣子!我相信他們沒有訂枱,要人在街上吹風!不會再幫襯這間“美味街”!今日等左45分鐘仲要比香港人打尖!“不知所謂”的美味佳!如果我係老細!我就炒左個阿姐!容許打尖!講大話!即係同老闆倒米!後來我話以後都唔幫襯!容許一家四口打尖嘅阿姐話!唔幫襯咪唔幫襯囉!跟住我將張18号飛掉落垃圾桶!走!!!
“不知所謂的美味佳”!
2019-01-26
2019-01-22 391 浏览
呢間都算代表作嘢食唔係好食 但叫入到口 主要都係用粉醃味但坐得唔舒服 坐得好迫 最主要係嘢食上得極慢 我同我女朋友未計舖出面排隊等位時間 剩係計坐底等嘢食送嚟都等左2.5小時職員態度又唔係好 吹單時只係不耐煩咁敷衍了事 我明 大排檔唔好要求咁多 但都唔好咁離谱呀。呢間永遠blacklist
呢間都算代表作

嘢食唔係好食 但叫入到口 主要都係用粉醃味
但坐得唔舒服 坐得好迫

呢間永遠blacklist
2019-01-19 503 浏览
見到美味佳成日爆到咩咁,又排隊又話好出名又話平靚正,忍唔住問一句「為什麼」近乎無裝修既裝修,白濛濛,大煙,迫到爆,到底為左什麼而食呢燒物聲稱要等45分鐘,先上左個油菜,無油,湯上而好多渣,有薯仔同一啲豬雜,幾好味既估唔到有湯底,仲咁大碗蒸腸粉隨後上,無叫蛋炒腸粉因爲個樣唔好味,啲蛋散開晒,但原來佢既腸粉幾滑幾啱味唔會好粉或好一舊舊,飲品有涼茶汽水,酒就可以自己買入黎,正抵晒燒野20分鐘左右開始陸續上,先黎燒雞脾菇,馬上就知佢出名之處佢應該係做生燒,所以食物特別蔬菜,燒左都好多汁好鮮既味道正常既,調味好夠燒韮菜隨即上,比想像中失望,無咩味,如果可以加返多啲汁先執跟住有雞翼、雞肉加牛脷,牛脷看似乾到爆炸但厚度唔多,幾夾既雞翼相當不錯,火喉正、火燒正,好出味雞肉就真係太瘦,唔滑又乾牛脷正常,比賣相好味,最正就係餐肉好正,外面脆而香,入面好腍好似打邊爐滾既咁係必食蔬菜既代表黎喇,牛油粟米,正正常常,都甜既肥牛韮菜卷幾正,加埋沙爹醬風味倍增燒蘑菇都好鮮,但調味偏淡,好想加燒汁落去燒茄子就嚇親,食燒野從來未試過覺得燒茄子唔好味,今次第一次白到,淡到,到底係咩食法佛系燒茄子,無汁,無鹽,無味,無計最
近乎無裝修既裝修,白濛濛,大煙,迫到爆,到底為左什麼而食呢

估唔到有湯底,仲咁大碗
唔會好粉或好一舊舊,飲品有涼茶汽水,酒就可以自己買入黎,正
抵晒

油菜

蒸腸粉

佢應該係做生燒,所以食物特別蔬菜,燒左都好多汁好鮮既
味道正常既,調味好夠
燒韮菜隨即上,比想像中失望,無咩味,如果可以加返多啲汁先執

燒雞脾菇

燒韮菜

跟住有雞翼、雞肉加牛脷,牛脷看似乾到爆炸但厚度唔多,幾夾既
雞翼相當不錯,火喉正、火燒正,好出味
雞肉就真係太瘦,唔滑又乾
牛脷正常,比賣相好味,最正就係餐肉
好正,外面脆而香,入面好腍好似打邊爐滾既咁
係必食

燒雞翼x燒雞肉x燒牛脷

燒餐肉

蔬菜既代表黎喇,牛油粟米,正正常常,都甜既
肥牛韮菜卷幾正,加埋沙爹醬風味倍增
燒蘑菇都好鮮,但調味偏淡,好想加燒汁落去
燒茄子就嚇親,食燒野從來未試過覺得燒茄子唔好味,今次第一次
白到,淡到,到底係咩食法
佛系燒茄子,無汁,無鹽,無味,無計

牛油粟米

燒蘑菇x肥牛韮菜卷

燒茄子

最後挽回顏面機會黎喇,勁正既燒菠蘿
一咬,啲汁多到噴到對面,勁唔好意思,但亦勁好味
甜得黎唔假,又有燒香味
仲有好正既燒芥蘭同燒蟹柳
意外地好夾佢既調味,火侯亦做得好好
必叫

燒菠蘿

燒芥蘭x燒蟹柳

夾夾埋埋,正既就好正,燒菠蘿、芥蘭、蟹柳、雞翼等
唔好食既真係.......例如燒茄子

• 肥牛韮菜卷
  • 燒芥蘭
  • 燒蟹柳
2018-12-29 450 浏览
今日又黎尼間位卡紅磡寶其利街的串燒店食啦。尼間由細細個食到大。 今晚又係靚靚老闆娘坐鎮。佢燒既雞翼,雞中翼真係必食。燒得好出色嫁。絕無花假。佢燒既雞翼雞中翼係燒到皮脆肉嫩,仲有雞肉汁。好好味。我地今晚去食宵夜。去到已經好多人企係門口等。而我地當然無所謂啦。入到去,話要等45分鐘先有野食。對於唔趕時間既我地黎講,緊係慢慢等都得。而對於趕時間既朋友仔,就唔好食啦。因為要等好長時間。或者選擇下午個d時間過黎食。佢既串燒真係好受歡迎。而唯一敗筆既係我叫左肥牛韭菜卷。個肥牛好似橡根甘難咬。我地走時,老闆娘仲一路燒一路同我地say 88.抵佢甘好生意的。
  • 燒茄子
  • 燒雞翼
  • 燒雞全翼
  • 燒韭菜
成日心思思都想食串燒每次都會返黎呢度食~因為姨姨們人很好很熱情而且味道一直keep住水準😋😋·<串燒大集合>獅子狗魚卷燒得好香好彈牙·燒賣係我最愛蒸和炸都吃過呢度有特色既燒燒賣~🤩燒賣皮燒得好脆辣辣地好好味·牛筋丸燒得有點乾但依然彈牙·翠肉瓜都係招牌之一燒完都仲好多汁好juicy大推~😍😍😍·燒韭菜係好考功夫不但需要掌握好時間而且調味也有技巧~呢度燒得剛好不會過火候韭菜燒得翠綠吃起來很脆口·司華力腸燒好後切粒方便食皮燒得脆加上少少辣好味!·但今次有一樣嘢失水準了那就是燒茄子🍆不知是否預先拾熟了茄子之後隨便燒燒就完事😣味道很淡很乾完全fail😑·<總結>除左茄子之外其他串燒依然保持水準可唔可以下次食返個高質素茄子呀🙏🏻
成日心思思都想食串燒
每次都會返黎呢度食~
因為姨姨們人很好很熱情

大推~😍😍😍
燒翠肉瓜

燒韭菜係好考功夫
不但需要掌握好時間
而且調味也有技巧~
呢度燒得剛好不會過火候
韭菜燒得翠綠吃起來很脆口
串燒韭菜

司華力腸燒好後切粒方便食
皮燒得脆加上少少辣好味!
司華力腸

燒翠肉瓜
串燒韭菜
司華力腸
2018-12-26 220 浏览
蛋炒腸粉😋$16間唔中紅磡經過個頭,都會入去😎只因為新鮮即炒🤤炒得好香,而且夠大份👍更重要係混醬混得相當唔錯😋甜醬丶麻醬同豉油比例啱啱好🥳混埋雞蛋,味道更香,更加層次😛難怪成日都咁多人😎
蛋炒腸粉😋$16

間唔中紅磡經過個頭,都會入去😎
只因為新鮮即炒🤤
炒得好香,而且夠大份👍
更重要係混醬混得相當唔錯😋
甜醬丶麻醬同豉油比例啱啱好🥳
混埋雞蛋,味道更香,更加層次😛
難怪成日都咁多人😎
2018-12-25 396 浏览
經常聽啲朋友講過話美味街好好食,好吸引。話以前讀書嘅時候就成日嚟依度食嘢,所以今日嚟到黃埔就嚟美味街度試吓啦。我地今日大約6:30就來到,好好彩唔使等位嘅。點解我話好彩呢,因為係我哋入咗去之後,不停有好多客人入嚟,咁佢哋都係需要等位的。我哋就叫咗以上嘅食物。因為食物嘅數目比較多,所以等咗大約半小時先有第一碟。等嘅時候見到鋪頭嘅場面係好亂,外賣同堂食嘅客人越來越多,店員完全應付唔到。不停叫客人調位,調完位之後啲單又亂晒比錯嘢食。咁等左大約半小時之後呢嘢食都嚟到啦。 好老實講除咗雞翼之外呢其他嘢食我都覺得麻麻地。可能係因為佢調味全部都係用孜然粉,唔係太啱我口味,所以我唔喜歡。另外佢漏咗大約七串嘅嘢食,仲同我地講已經齊數。可見佢哋真係非常之混亂。味道我唔鍾意.…場面混亂……唔會再嚟

味道我唔鍾意.…場面混亂……唔會再嚟
2018-12-21 296 浏览
是日又到Friday食好西去左喜愛之一既串燒店就腳之餘好適合一班人齊齊happy share😋😋·呢間舖沒有華麗裝修卻有著大排檔風味~餐具飲品全部自助式·<蛋炒腸粉>每次必叫呢個夠大份腸粉好滑蛋煎得金黃混著甜醬和花生醬吃這就是港式口味🤤·<串燒大匯>今次叫左全雞🐔宴😂雞全翼雞肉雞腎雞軟骨話明招牌雞全翼無理由不試平時不吃雞皮的我都吃了雞皮香口不膩雞肉嫩滑👍🏻雞肉串也不錯啖啖雞脾肉雞腎燒完也不乾很爽口~雞軟骨火候控制得剛好香而不膩咬起來脆脆的大推✨✨✨·<總結>喜歡串燒既朋友值得去試下😋一次過食十幾串都唔會肉赤架👻
是日又到Friday食好西
去左喜愛之一既串燒店
就腳之餘好適合一班人
齊齊happy share😋😋
呢間舖沒有華麗裝修
卻有著大排檔風味~
餐具飲品全部自助式

話明招牌雞全翼無理由不試
平時不吃雞皮的我都吃了
雞皮香口不膩雞肉嫩滑👍🏻
雞肉串也不錯啖啖雞脾肉
雞腎燒完也不乾很爽口~
雞軟骨火候控制得剛好

招牌燒雞全翼
燒雞肉
燒雞腎
燒雞軟骨
✴️ 美味佳 | #紅磡 .♦️紅磚大學的回憶 香港地道串燒店🍢美味佳的串燒即叫即燒 全部新鮮生燒到熟 堂食都等左一個鐘先上菜 但絕對值得等待❣️.精明的我覺得呢到價錢絕對親民 燒茄子 大大條差不多有隻手咁長咁粗 🍆原條燒到最後分半加上蒜 牛油 孜然粉 調味唔好睇佢好隨意 全部恰到好處👍🏻👍🏻👍🏻啖啖肉 好Juicy 多汁過我清蒸😂😂燒雞翼我中意食🎶〰美味佳必食燒雞翼 平時Bbq好怕燒全翼 好易唔熟 呢到燒到又脆又多汁☺️❣️中意食奕尖就揀全翼 中意啖啖肉就揀雞串 🐔我就貪心啲兩樣都有食🎵.燒翠肉瓜 厚切一咬爆汁 無誇張😂外層輕輕脆口入面保持到爽嫩🥒.雞脾菇唔好睇佢外表啡黃 以為佢乾 我睇少左佢 成粒無縮水 好Juicy☺️眼見師傅會先把蔬菜煮熟一半先燒🔥可能係秘訣所在🤔🔹燒雞 $26/3串🔹燒翠肉瓜 $12🔹燒雞脾菇 $12
✴️ 美味佳 | #紅磡 .
♦️紅磚大學的回憶 香港地道串燒店🍢
啖啖肉 好Juicy 多汁過我清蒸😂😂

燒雞翼我中意食🎶〰

🔹燒雞 $26/3串
🔹燒翠肉瓜 $12
🔹燒雞脾菇 $12
2018-12-19
2018-12-16 146 浏览
讀理大或住紅磡的地膽一定會知道「美味佳」這家老字號,由午市開到凌晨,深夜想吃宵夜都沒問題。 久仰大名,這次午餐想吃少點,友人提議來這裡散點,正合意。餐牌選擇非常多,由小吃串燒至飽肚車仔麵也有。每串串燒十數元左右,現今物價來說算是很有人情。我們點了牛油粟米、燒午餐肉、招牌燒雞全翼和雞蛋炒腸粉。以為是粒粒粟米,原來是原個的corn on cob,雖然進食沒那麼方便,但吃下去頗甜。燒午餐肉是友人推介的,竟然有驚喜。廚房下了重手的孜然,原來味道也很夾。午餐肉燒至外邊香脆,內裡軟腍,頓時將平凡變得不平凡。招牌的燒雞全翼,孜然粉一律重口味,雞翼香口不乾身,算是不錯。雞蛋炒腸粉竟也不錯,腸粉很滑溜,加了蛋絲和芝麻香口,還有甜醬麻醬一定好吃。小試牛刀,果然也不錯,最緊要是抵吃,有高回頭率呢。
久仰大名,這次午餐想吃少點,友人提議來這裡散點,正合意。

我們點了牛油粟米、燒午餐肉、招牌燒雞全翼和雞蛋炒腸粉。

小試牛刀,果然也不錯,最緊要是抵吃,有高回頭率呢。
  • 蛋炒腸粉
  • 燒午餐肉