2019-11-27
與朋友相聚於荃灣,於是友人就介紹約埋一齊去呢間新開冇幾耐GE火鍋店食啦。雖然講係火鍋為主但入面食物種類都幾多,可能正正係咁網上風評就不錯啦!入座有分時段,於是就BOOK左7點3呢個時段,所以盡早到並且入座就最抵啦!!入座時店員會問揀咩湯底,當中聽到有壽喜燒都覺得幾出奇,因為壽喜燒多數汁少味濃。而朋友就建議試番最傳統GE豬骨湯底啦!!!!確實有點可惜~~入座後,第一時間就緊係沖去自助區睇睇啦!!自助區都分左好多種類,有甜品、熟食、炸物、蔬菜、火鍋配料同最多人排GE日式美食區等等。日式美食有唔少選擇而且全部都可以即食,可以係未打邊爐前填填胃先!左邊係刺身區,每次可以揀3款刺身拎走,有甜蝦、三文魚、油甘魚、金槍魚等等。樣樣都幾新鮮,最驚喜係到左某鐘數,有師傅表現切金槍魚,而且肉質都幾新鮮,等師傅處理過後就有得食啦!!旁邊亦有好多壽司,冷盤同沙律等等。回到座位後見到湯底已經送上,而亦會送上每枱限定一碟的牛板鍵。緣聚鮮鍋亦用上比較智能QR code 下單,掃一掃QR code 後就可以跟分類揀選不同食物,認真方便!火鍋肉類中,牛板鍵、牛肉、雞件都係極力推薦,肉質嫩滑而肥美適中,絕對啱哂食肉獸!!
入座後,第一時間就緊係沖去自助區睇睇啦!!
旁邊亦有好多壽司,冷盤同沙律等等。
當中海鮮類亦都唔差,有蠔、蜆及水魷等等、可以不斷ENCORE!
另外值得一提係飲品區,無論飲品種類,數量都比起大部份自助式火鍋店同放題店更多。
有6-7部大雪櫃野飲,而酒類除罐裝啤酒外亦有機出HOEGAARDEN。
除此之外更有清酒、湯、自已調製花茶區同暖笠笠樽裝維他奶!
食飽後更可以到甜品區食乳酪、軟雪榚及朱古力噴泉等等!!
係同區要搵到一間面積比佢大、食物款類比佢多GE自助火鍋店絕對有難度!