荃灣區新店開張,見到大排長龍,人人都大讚,當然就要去一試啦。裝修型格,燈光光猛,地方乾淨,座位寛堂。食物多款到不得了,真的以為自己去了酒店自助餐。入座先揀湯底。我選了壽喜燒湯底,還附送日本雞蛋!可以用QR code點食物,介面簡單相當易用或者出面有不同種類既食物區自助夾。 值得一讚係呢間自助區做得好有心思,通道夠大又光猛,分類亦做得相當唔錯。店主直接將對動漫玩具喜愛存放於店中,各區都可以見到大量玩具影蹤。 餐前小食和熟食區 刺身,壽司及沙律區先講日式美食,人流相對會較多,有壽司甜點沙律任夾等等更有排隊人氣刺身。刺身希靈魚、油金魚、三文魚、吞拿魚、鮮帶子等等。大概8點的時候還可以欣賞即場切吞拿魚的表演,更不能夠錯過。 主菜火鍋首先日式壽喜燒湯底味道會較為濃味,但配上肉類可以話一流,滾起後沾上生日本直送生雞蛋仿佛還原壽喜燒食法滋味。不過相對其他食材都會因湯底而變濃又入味,所以食前湯底需要小心選擇。入座後會送上每枱一碟牛板楗一份,牛肉味夠濃又嫰滑。可惜追加另要附加費。另外和款特級肉類牛頸脊、羊肉、豬肉、雞肉等等亦係必點之選。其次有海鮮、餃類等等,更有即叫即蒸小籠包。 飲品區飲品選擇好多

裝修型格,燈光光猛,地方乾淨,座位寛堂。
食物多款到不得了,真的以為自己去了酒店自助餐
入座先揀湯底。我選了壽喜燒湯底,還附送日本雞蛋!
可以用QR code點食物,介面簡單相當易用
或者出面有不同種類既食物區自助夾。

餐前小食和熟食區

刺身壽司及沙律區

刺身希靈魚、油金魚、三文魚、吞拿魚、鮮帶子等等。

大概8點的時候還可以欣賞即場切吞拿魚的表演,更不能夠錯過。

主菜火鍋

入座後會送上每枱一碟牛板楗一份,牛肉味夠濃又嫰滑。
可惜追加另要附加費。
另外和款特級肉類牛頸脊、羊肉、豬肉、雞肉等等亦係必點之選。

其次有海鮮、餃類等等,更有即叫即蒸小籠包。

飲品區
飲品選擇好多,一排雪櫃放盒裝、罐裝飲品,另外有自助花茶區、咖啡機,更有即斟的生啤。

火鍋豆製品及冷凍食品區

響鈴都好脆!!
各款丸類,應有盡有!!

新鮮蔬菜瓜類區

麵類
連特色的日式素麵、三色螺絲粉麵有!

甜品水果區

推介紫薯芝士蛋糕!西瓜,菠蘿新鮮!仲有黑白朱古力噴泉,非常吸引!仲有一系列不同顏色的啫喱、奶凍、各種口味雪糕,還可以自己選醬,旁邊還有一排軟糖任夾!

店內整體高質,而價錢超級親民,食物質素同款式選擇上亦都有水準,同區內不二之選。
2019-10-03 4342 浏览
荃灣大鴻輝商場一直火鍋林立,今晚見樓下排隊人不多,就和朋友膽粗粗試試較新的火鍋店。 第一輪的火鍋時間是7點15分,幸好有訂位,客人也不少,安排坐位時,即時選湯底,選了較小見的黑蒜湯底 黑蒜湯底散發著濃濃的蒜油味, 同時間給我們送上靚靚肥牛。急不及待出去選食物,還以為自己去了酒店自助餐呢!品種非常多,分門別類很清楚,最吸引是有一條大大的金倉魚,像日本刺身場日本刺身壽司區蔬菜粉麵區原包出前一丁可取,還有日本不同種類的麵條。調味區非常有條理又乾淨飲品區更 包羅萬有無論盒裝和罐裝都有很多選擇 ,更有樽裝維他奶,連中國茶都有很多款 ,還有咖啡機呢 ! 真是可以迎合不同客人的需要啊!更有照顧小朋友的糖果區食物質素方面 刺身都很新鮮,即切大大件,一點也不吝嗇 肥牛方面雖然是薄切上,但是很有肉質味最後可以食埋甜品,紫米露用料充足,不太甜 ,就算食到飽都要試一碗呀 !
荃灣大鴻輝商場一直火鍋林立,
今晚見樓下排隊人不多,就和朋友膽粗粗試試較新的火鍋店。

黑蒜湯底散發著濃濃的蒜油味, 同時間給我們送上靚靚肥牛。

日本刺身壽司

蔬菜粉麵區原包出前一丁可取,還有日本不同種類的麵條。

調味區非常有條理又乾淨

更有照顧小朋友的糖果區

食物質素方面
刺身都很新鮮,即切大大件,一點也不吝嗇

牛方面雖然是薄切上,但是很有肉質味

2019-10-01 787 浏览
琴日九半既時侯喺樓下同朋友見到有promo話九十八蚊就有火鍋放題 就拎左張單張 話九半後優惠價$114 然後第二位半價 就上去食啦 點知就中大伏 明明openrice好多正評 點知全部都係鍵盤戰士 宵夜時段野食唔齊都算 仲要難食 我都算 埋單嘅時候竟然同我講要3舊幾水 明明跟佢張宣傳單張應該係114一位 就算計埋加一 都唔應該咁貴 跟住佢同我講話唔係計優惠價係計交叉左果個原價 我真係眼都突埋 都唔知話係設計宣傳單張條友有問題定係想昆啲人上去食野 本身300幾真係唔係咩問題 但佢個價錢表寫到咁樣昆人上去先係問題 埋單問佢點解要咁貴仲要受佢氣 一句話 不嬲都係呢個價啦 你睇唔清楚係你嘅事 大家真係要小心唔好再比間野水到上去

2019-09-29
$200 (宵夜)
2019-10-01 510 浏览
荃灣前排新開左間日式自助餐加火鍋,所以作為吃貨嘅我就去左試下呢間緣聚鮮鍋,呢度最大賣點就係仼食刺身同火鍋🍲仲有埋沙律🥗炸物🍤蔬菜🥬甜品🍰🍧酒類🍶丸類同配料🍢唔同種類嘅Bar🤗呢度火鍋湯底有8款咁多,我地就揀左蕃茄湯底🍅同豬骨湯底🦴肉類方面叫左特級牛肩胛肉眼、美國穀飼肥牛🐮西班牙梅頭豬肉🐷每款肉都係薄切,食落油脂啱啱好,肉味香濃且嫩滑🤤海鮮同芋丸都唔錯😋而呢度嘅刺身同壽司款式有好多🍣而且都好新鮮,每晚仲會即劏原條新鮮吞拿魚🐟呢度嘅雪糕亦好推介俾大家🍨個人認為玄米茶同奶茶口味的雪糕係最好味👍🏻👍🏻👍🏻雖然食落茶味唔係好濃,但嗰種茶味真係好好食,而且出面唔係成日見到
荃灣前排新開左間日式自助餐火鍋,所以作為吃貨嘅我就去左試下呢間緣聚鮮鍋,呢度最大賣點就係仼食刺身火鍋🍲仲有埋沙律🥗炸物🍤蔬菜🥬甜品🍰🍧酒類🍶丸類同配料🍢唔同種類嘅Bar🤗呢度火鍋湯底有8款咁多,我地就揀左蕃茄湯底🍅同豬骨湯底🦴肉類方面叫左特級牛肩胛肉眼、美國穀飼肥牛🐮西班牙梅頭豬肉🐷每款肉都係薄切,食落油脂啱啱好,肉味香濃且嫩滑🤤海鮮同芋丸都唔錯😋而呢度嘅刺身壽司款式有好多🍣而且都好新鮮,每晚仲會即劏原條新鮮吞拿魚🐟呢度嘅雪糕亦好推介俾大家🍨個人認為玄米茶同奶茶口味的雪糕係最好味👍🏻👍🏻👍🏻雖然食落茶味唔係好濃,但嗰種茶味真係好好食,而且出面唔係成日見到
2019-09-30 456 浏览
食物超多選擇 刺身火鍋放題 場內有11個食物區域(壽司區、刺身區、火鍋區、沙律區、熟食區、甜品區、飲品區等) 和 大家分享下!火鍋湯底 大約10款選一來就點了 壽喜鍋 因過人喜愛 甜甜地火鍋配料 相當多 有 肉類、丸類、蔬菜、麵食、響鈴魚皮大多都有齊,除咗自己拎外,重可以電子點餐,海鮮、牛肉等等及海鮮刺身及壽司 方面刺身同壽司手卷!刺身款式就唔多 得帆立貝、金倉魚等等,質素都唔錯仲有 仲有大量炸物、天婦羅、熱盤冷盤每樣嘅種類都好多,大滿足而麵類的種類非常多 例如韓國泡面、素面、米粉、拉麵、出前一丁等甜品及飲品 有雪糕機可以重有小朋友勁愛的朱古力噴泉飲品方面多不勝數:啤酒梅酒汔水等等 大大滿足黎呢度記得訂位 好多人好旺場

火鍋湯底 大約10款選

一來就點了 壽喜鍋 因過人喜愛 甜甜地
火鍋
壽喜鍋

安格斯牛肉

刺身壽司 方面
刺身壽司手卷!刺身款式就唔多 得帆立貝、金倉魚等等,質素都唔錯
刺身

面類
吞拿魚
回憶
2019-09-29 365 浏览
正日生日老公問想食咩?人都係貪心又想食日本野,又想打邊爐!老公話見到有人介紹呢間可以滿足晒我晚願望同埋兩隻小Monkey 又會食得開心!就揀左荃灣呢一間!佢係一間自助餐型式既餐廳,因為7點冇晒位,印所以食5點到7點既時段!呢個時段有3個價錢!我地揀左最貴又咩都食得$188既價位!因為我正日生日,所以我個$188全免抵抵抵打邊爐既靚牛我都唔記得影相!掛住影個場!但個場真係好吸睛我地叫左3款火鍋湯底:味增地獄鍋,壽喜燒同豬骨鍋!雙併湯底要加$9!我地4大2小食左成30碟牛但就算靚牛都會有小小咬口呀!仲有野飲都好多款式!成掛雪櫃任揀!仲有花茶任你配搭!雪糕花款都好多!又雪糕機唧出黎既乳酪雪糕!又有雪糕櫃既任你畢既8-10款口味既雪糕!兩隻小monkey 食得好鬼開心最後大家都食到抱住個肚走!
正日生日老公問想食咩?人都係貪心

抵抵抵

打邊爐既靚牛我都唔記得影相!掛住影個場!但個場真係好吸睛
但就算靚牛都會有小小咬口

呀!仲有野飲都好多款式!成掛雪櫃任揀!仲有花茶任你配搭!

最後大家都食到抱住個肚走!
2019-09-28 330 浏览
來到這間位於荃灣大鴻輝的緣聚鮮鍋, 剛開張不久,但是已經很多人排隊。在門口等了大概15分鐘,安排了位置。入到內,食物的種類很大,令人眼花撩亂。 大概可劃分為熟食區-熟食區有魚,有燒賣,有炒菜,有雞翼等等不同的選擇。另外火鍋為主題,很多不同的東西可以拿來打邊爐,有丸,有菜,有菇類,另外還有呢還有可以上網下訂單,scan QR code有唔同嘅牛嘅部位可order, 種類非常多, 牛上到來非常吸引,另外有雞,豬紅,玉子豆腐等。冷盤區有海鮮,鮮蝦,青口,有刺身,油甘魚,金槍魚,帶子,三文魚等等,還有壽司。還有特別節目,十分大的條吞拿魚。 飲品櫃也很多選擇,還有雪糕等。晚巿二百多元,十分值得一家大細來試。

2019-09-28 3654 浏览
很久沒到外邊吃飯, 最近大鴻輝大廈又開了一間新的火鍋放題, 在三樓很容易找, 而且不用排隊乘電梯, 方便很多.任吃120分鐘, 可自選一款湯底, 當時選擇了我最喜愛的壽喜燒.這裡環境很大, 客人很多, 所以餐廳的點餐方式亦較先進, 肉類及海鮮類祗需用二維碼掃瞄點, 餐廳會提供wifi, 所以不用怕消耗自己的數據.而其他蔬菜類, 丸類, 配料, 熟食, 飲品等都是在自助bar自由選取.最大賣點就是壽司刺身任吃, 排隊每次可以選3款刺身, 雖然人龍不絕, 但其實也很快, 而且當晚有師傅在場切原條吞拿魚,即切即吃, 非常新鮮.刺身拿了幾次也很新鮮, 而且不會太薄, 有口感, 不會將價就貨, 壽司款式也很多, 感覺不差, 喜歡魚生壽司的人祗是吃這些也能回本.而我則較喜歡火鍋, 入坐同時餐廳已自動放下3碟肉, 1碟是牛脊肉, 很大片的, 入口夠彈牙有口感. 另外2碟是肥牛, 看似很多脂肪, 但入口後又不覺很油膩, 肉質還很嫩.由於自助bar的款式也很多, 還有雪糕, 乳酪, 生果, 每款東西都試一下已非常滿足.雖然環境很大, 但平日晚7時多已差不多滿席, 所以最好先訂位, 而且人齊可先入坐.冷氣

即切即吃, 非常新鮮.

冷氣充足, 吃完衣服沒有味道.
2019-09-25 377 浏览
呢晚同朋友約咗出來食飯, 佢話想食放題, 然後我地揀左呢間-緣聚鮮鍋。一入去覺得好震撼!好大條吞拿魚!中場會劏, 再即場切刺身畀客人食!個場好大, 有好多唔同區域畀人拎食物,有刺身/壽司/冷盤/熱盤/小食/甜品/飲品/火鍋生料周圍仲有唔少玩具/figure,玩具迷一定好喜歡(包括我)火鍋生料都幾多選擇,都係任夾唔嬲湯底我地叫咗豬骨同芫西皮蛋, 都唔錯, 味道都幾濃。肉類則要用手機scan code點餐, 呢度d牛都幾靚, 雪花都好均勻,肉味重。刺身都唔錯, 幾新鮮火鍋料其實都真係應有盡有, 響鈴都係任夾, 好正炸物小食有炸饅頭!仲有練奶配總括來講真係好唔錯呀!價錢都係一般放題價錢!但又有得打邊爐又有得食日式放題,其實好開心呀!有下次!
呢晚同朋友約咗出來食飯,
佢話想食放題
然後我地揀左呢間-緣聚鮮鍋。

一入去覺得好震撼!
好大條吞拿魚!
中場會劏, 再即場切刺身畀客人食!

個場好大, 有好多唔同區域畀人拎食物,
刺身/壽司/冷盤/熱盤/小食/甜品/飲品/火鍋生料

周圍仲有唔少玩具/figure,
玩具迷一定好喜歡(包括我

火鍋生料都幾多選擇,
都係任夾唔嬲

湯底我地叫咗豬骨同芫西皮蛋,
都唔錯, 味道都幾濃。

肉類則要用手機scan code點餐,
呢度d牛都幾靚,
雪花都好均勻,
肉味重。

刺身都唔錯, 幾新鮮

火鍋料其實都真係應有盡有,
響鈴都係任夾, 好正

炸物小食有炸饅頭!
仲有練奶配

總括來講真係好唔錯呀!
價錢都係一般放題價錢!
但又有得打邊爐又有得食日式放題,
其實好開心呀!
有下次!

2019-09-09
2019-09-24 422 浏览
今次揀左5點鐘哩個時段嚟試哩間火鍋放題,生日有免費,兩人嚟食一人價錢,兩人埋單都只係2百仲有找,抵!哩間可以用電字產品點選的好似只有肉類及海鮮,選擇比較少,但都幾新鮮,味道唔錯,食物都嚟得幾快,其他食物基本上都係自助,魚生仲要每次排隊攞,仲要每次攞得兩款每款得3片,鐘意食魚生嘅我,都唔記得排左幾次隊,但唔知係咪我攞魚生次數多,魚生就越比越少片......但D魚生真係幾新鮮好食既~如果魚生都可以用電字產品點選會更好。總括嚟講食物質素唔錯,飲品有好多選擇,今次仲有多野未試就已經太飽唯有下次再試過~
今晚起荃灣食左呢個晚市放題,入座後限時食2小時,平日時間7:30到,已經差不多全場滿座,吸引的地方一個價錢可以任飲任食,刺身,火鍋,甜品,熟食樣樣有,食物是自助為主的,只有少部分食物是下單。牛肩胛肉眼,牛肉不錯,油花不多,以肉味為主。而美國肥牛,脂肪較多,入口較香,肉味相對牛肩胛肉眼無咁濃。海鮮部分,最喜歡是沙白,鮮甜無沙,肉質鮮嫩,另外蠔肉同樣值得食,蠔肉蠔身不算大,但蠔味卻十足。飲品方面,有各式各樣的汽水,紙包飲品,酒,連支裝熱維他奶及花茶都有。由於都食到好飽了,所以甜品部分就淺嘗了少部分,最喜歡是芝麻味的奶凍,同埋自助乳酪,乳酪配料有很多款式。
今晚起荃灣食左呢個晚市放題,入座後限時食2小時,平日時間7:30到,已經差不多全場滿座,吸引的地方一個價錢可以任飲任食,刺身火鍋甜品,熟食樣樣有,食物是自助為主的,只有少部分食物是下單。

2019-09-23 3074 浏览
呢日約左朋友喺荃灣食晚餐, 打算搵間放題大食一餐!荃灣搵食最直接當然去大鴻輝, 然後發現有間新野 -緣聚鮮鍋,就試試佢!原來佢除左打邊爐, 仲有日式放題,一個放題滿足你2個願望!岩晒我地呢D為食鬼呀!嘩! 入到去真係令人好興奮!個場好大!食物款式好多! 睇到花多眼亂呀!刺身, 壽司, 小食, 火鍋配料, 甜品, 飲品應有盡有!一坐底叫左湯底先, 然後就SCAN QR CODE點某D火鍋料,其餘就自己出去夾夾夾我地叫左蕃茄同壽喜燒湯底~蕃茄湯好家庭FEEL~壽喜燒好濃, 岩晒烚肉類!一坐底就自動上一份牛肉~雪花好靚, 牛味重刺身都好新鮮, 仲有3文魚腩呀!!壽司都好多款, 味道都唔錯!仲有天婦羅火鍋料特別推介:蠔!好大隻!好肥美! 個芋丸都好好食, 好煙韌!食到飽一飽勁滿足~先每人$234, 一個價$, 兩種享受!
呢日約左朋友喺荃灣食晚餐,
打算搵間放題大食一餐!
荃灣搵食最直接當然去大鴻輝,
然後發現有間新野 -緣聚鮮鍋,
就試試佢!

原來佢除左打邊爐,
仲有日式放題,
一個放題滿足你2個願望!
岩晒我地呢D為食鬼呀!

嘩! 入到去真係令人好興奮!
個場好大!
食物款式好多!
睇到花多眼亂呀!
刺身, 壽司, 小食, 火鍋配料, 甜品, 飲品應有盡有!

一坐底叫左湯底先,
然後就SCAN QR CODE點某D火鍋料,
其餘就自己出去夾夾夾

我地叫左蕃茄同壽喜燒湯底~
蕃茄湯好家庭FEEL~
壽喜燒好濃, 岩晒烚肉類!

一坐底就自動上一份牛肉~
雪花好靚, 牛味重

刺身都好新鮮,
仲有3文魚腩呀!!

壽司都好多款, 味道都唔錯!

仲有天婦羅

火鍋料特別推介:蠔!
好大隻!好肥美!

個芋丸都好好食, 好煙韌!

食到飽一飽勁滿足~
先每人$234,
一個價$, 兩種享受!
2019-09-05
2019-09-23 236 浏览
與幾位朋友去到荃灣食飯,選擇食火鍋,這裡與一般的不同,食材全部都是自由選擇,任取,而且款式非常多,有火鍋料,沙律,壽司, 刺身,甜品,飲料,應有盡有。壽司及刺身方面,有鮮帶子,三文魚,鯛魚,用料新鮮,當晚還劏了一條大吞拿魚。 而火鍋料方面,有多款的蔬菜,麵食款式也非常多,另外丸子也很特別,內有不同的餡料,如香芋,南瓜,蝦子等。另外飲品區,除了各式各樣的罐裝飲品外,最特別是由自己調配的熱飲區,各款的花茶,非常特別而且好飲。
與幾位朋友去到荃灣食飯,選擇食火鍋,這裡與一般的不同,食材全部都是自由選擇,任取,而且款式非常多,有火鍋料,沙律,壽司刺身甜品,飲料,應有盡有。

壽司刺身方面,有鮮帶子,三文魚,鯛魚,用料新鮮,當晚還劏了一條大吞拿魚。
2019-09-22 235 浏览
近日成日都要去荃灣,因為朋友新屋入伙,要幫佢一齊搞裝修,大家都唔係好識一齊學,一齊研究,終於都裝修得差不多,我朋友話要慰勞下我,今晚去完佢屋企,就去咗緣聚鮮鍋食放題😜其實我唔係好大食,平時都好少食放題,不過朋友話呢間D食物有好多選擇,佢話佢請客,叫我點都要去食。店舖都好大,我去到已經好多人入坐,睇嚟都幾滿座。呢度又幾先進,點菜係apps網上點,下單後好快就送到,睇嚟好趕時間喎😂因為其實晚上有兩場放題,食得慢就好快夠鐘冇得食😋食物都幾乾淨,點左嘅牛肉分開一碟碟上,肉質都唔錯👍另外蔬菜🥬、甜品、飲品、丸類、刺身等等可出去自取,不過刺身每次只可以攞幾件,所以食完想再食就要再排多一次,不過其實都好快。

食物都幾乾淨,點左嘅牛肉分開一碟碟上,肉質都唔錯👍

2019-08-22
有睇開我個feed嘅人都知道我間中會去食火鍋 今次就去咗「緣聚鮮鍋 」食日式火鍋放題 平時打邊爐好少食放題 怕食物質素唔好影響我打邊爐嘅心情哈哈 不過呢間「緣聚鮮鍋 」食物質素同埋價錢都成正比嘅 所以先出post 同大家講吓⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀估唔到平日去都咁旺場 訂咗7:15pm時段 7pm去到已經見到有訂咗枱嘅人開始排隊等入場 大約7:10pm 店員就安排入座 過程都幾順利⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀入座後就填咗張火鍋湯底紙交俾職員 有啲火鍋配料例如 肉類 餃子等係要落單嘅 但就唔需要經店員嘅 只要用手機掃個QR code就得 其他配料需要自己去火鍋區度夾⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀除咗火鍋區仲有壽司區 刺身區 甜品區 飲品區等 最受歡迎嘅當然係壽司同埋刺身區啦 呢間嘅放題有一個特別之處就係每晚7:30pm-8:00pm都有師傅表演即劏新鮮吞拿魚 呢啲show之前喺日本睇過 喺香港就真係第一次😀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀飲品選擇都好多 一個個雪櫃排喺牆邊 連啤酒都可以任飲呢⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀甜品我就食咗奶茶 海鹽同埋玄米茶味雪糕 呢幾款雪糕比較少見所以先試😝⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀每個時段嘅價錢都唔同 我嗰個時段(7
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
除咗火鍋區仲有壽司刺身甜品區 飲品區等 最受歡迎嘅當然係壽司同埋刺身區啦 呢間嘅放題有一個特別之處就係每晚7:30pm-8:00pm都有師傅表演即劏新鮮吞拿魚 呢啲show之前喺日本睇過 喺香港就真係第一次😀
飲品選擇都好多 一個個雪櫃排喺牆邊 連啤酒都可以任飲呢
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
每個時段嘅價錢都唔同 我嗰個時段(7:15pm入座) 就係每位大人$208+10% (星期一至五 限時120分鐘) 如果唔怕夜嘅話可以選擇9:30pm後入座 成人$208 (2人同行,1人半價) 價錢比我入座嗰個時段抵啲㗎