2019-12-25 205 浏览
網上blogger推介,平安夜來試下。248加一。其實,食物款式真的不太多,丸、菜、麵普通貨式。點了芫荽皮旦湯底,偏咸。然後,牛肉羊肉質素普通。刺身三文魚、牡丹蝦、吞拿、螺肉,不過不失吧。熱菜也是三四款。。。地下油油的,衛生要改善有點失望
網上blogger推介,平安夜來試下。248加一。

刺身三文魚、牡丹蝦、吞拿、螺肉,不過不失吧。

熱菜也是三四款。。。

地下油油的,衛生要改善

有點失望

2019-12-25 181 浏览
年近聖誕,公司訂了荃灣緣聚仙鍋,請員工食火鍋放题,因為店內地方夠大,有個勁大的自助區,食物種類繁多,新鮮高質。放題價錢有A一E時段,食物種類有壽司、小炒、自助沙律、甜品、火鍋、啤酒、汽水、雪糕任食。還有美國殼飼肥牛、西班牙梅肉、農場雞件,新鮮刺身任食,不同時段有少許分別,各式其式,豐儉由人,公司就選了最豐富的D時段價錢給我們全場任飲任食。超大的飲品櫃,飲品種類有好多選擇。另外還有酒精飲品。自助區有餐前小食、熟食,當然有我最喜歡的刺身和壽司,三文魚壽司、鰻魚壽司、蟹柳壽司最受歡迎,刺身就要由師傳為我們即切,每次可要三款刺身,三文魚厚切,肉質肥美。牡丹蝦、帆立貝鮮甜美味。火禍我點了豬骨湯底,味道濃郁。火鍋配料丸類、蔬菜類、菇菌類、粉麵類等,都可以去自助區自取,另外的配料就要用手機掃描代碼點選,由侍應送上,美國殼飼肥牛、西班牙梅頭豬肉鮮嫩,豬紅滑溜、水魷魚爽脆、高湯小籠包肉鮮有湯汁、蠔肉冇腥味、蔬菜和菇類清洗得好乾淨。最後甜品種類也很多,各種奶凍、啫喱、蛋糕、各款雪糕等,連葡撻都有,味道不錯!
放題價錢有A一E時段,食物種類有壽司、小炒、自助沙律、甜品火鍋、啤酒、汽水、雪糕任食。還有美國殼飼肥牛、西班牙梅肉、農場雞件,新鮮刺身任食,不同時段有少許分別,各式其式,豐儉由人,公司就選了最豐富的D時段價錢給我們全場任飲任食。
超大的飲品櫃,飲品種類有好多選擇。另外還有酒精飲品。
自助區有餐前小食、熟食,當然有我最喜歡的刺身壽司,三文魚壽司、鰻魚壽司、蟹柳壽司最受歡迎,刺身就要由師傳為我們即切,每次可要三款刺身,三文魚厚切,肉質肥美。牡丹蝦、帆立貝鮮甜美味。
2019-12-25 195 浏览
約齊家人提早做冬,今次揀咗荃灣大鴻輝新開嘅任食自助火鍋。一入到去,全家人真係嘩嘩聲,因為取自助餐食物嘅地方超級大,食物林林總總,真係多到數唔晒!貼左個刺身貼紙係身上,就可以隨意取刺身,款式都算多!另外小朋友最鍾意食嘅壽司區都有好多壽司揀。火鍋嘅配料,除咗喺外面揀嘅蔬菜、丸、肉類,仲有一嚟到就送上嘅靚靚牛肉,其餘嘅都可以用QR code網上自己點選。甜品同熟悉嘅吧枱都有好多選擇,仲有最受小朋友歡迎嘅糖果自助餐同朱古力噴泉!飲品櫃仲大到你唔信,連果酒啤酒全部都有供應。

貼左個刺身貼紙係身上,就可以隨意取刺身,款式都算多!

另外小朋友最鍾意食嘅壽司區都有好多壽司揀。

飲品櫃仲大到你唔信,連果酒啤酒全部都有供應。
1K
2019-12-23 156 浏览
荃灣新開的火鍋放題餐廳,2小時任飲任食刺身、壽司和豐富的自助配料,只需$208一位,親民扺食,實在大飽口福。食物種類琳琅滿目,先到日式美食區,令人食指大動。刺身拼盤是滋味開端,每人每次限取三款,款式有:吞拿魚、甜蝦、油甘魚、金槍魚、三文魚和帶子等。甜蝦甘甜爽口,吞拿魚鮮甜肥美,帶子軟嫰厚滑,整體感覺新鮮。壽司醋飯不會太多,可以一次過品嘗更多款式。黑松露醬蟹籽壽司啖啖滋味,鰻魚壽司蜜甜軟綿,火炙壽司顯然是我的最愛,火灼三文魚壽司加上半溶芝士,更加邪惡。還有多款卷物、燒帶子、沙律蟹棒壽司等,令人食慾大開。我們選了滋補醉雞鍋底,先放入半隻雞,慢慢滾至奶白色的雞湯,清甜誘人。慢慢享受濃郁雞湯,充滿雞汁精華,雞肉厚實,咬下去沁出陣陣酒香,吃完一件又一件。肉類有肥牛、牛肩脊等,牛肉的色澤鮮嫩,淥數秒就食得,入口嫩滑,每口滋味,我也encore了幾碟。海鮮選擇有蠔肉和扇貝,同樣吸引。蔬菜區有十多款:娃娃菜、生菜、南瓜、翠玉瓜唐花菜、鮮菇等,最喜歡罕有的蟲草花,入口爽脆,令湯底更滋補。雪櫃區:豬皮、墨魚丸、牛丸、肉丸、蟹柳、芝士腸、魚皮餃,保持冰涷衛生,最喜歡魚皮餃,外皮煙煙韌韌,內裏充滿肉汁;墨魚丸
荃灣新開的火鍋放題餐廳,2小時任飲任食刺身壽司和豐富的自助配料,只需$208一位,親民扺食,實在大飽口福。食物種類琳琅滿目,先到日式美食區,令人食指大動。

雪櫃區:豬皮、墨魚丸、牛丸、肉丸、蟹柳、芝士腸、魚皮餃,保持冰涷衛生,最喜歡魚皮餃,外皮煙煙韌韌,內裏充滿肉汁;墨魚丸質感綿彈;芝心丸,入口爆漿,十分滋味。火鍋當然不少得脆響鈴、山根和香脆魚皮,放在湯中吸嗦湯底,質感變得軟糯,油香四溢。
飲品區有多款口味果汁及罐裝茶,提供選擇,當中的樽裝維他奶,入口熱暖,充滿兒時回憶,自家製酸梅湯更是消滯下火。甜品區中,有多款雪糕:香桃、豆腐、朱古力、雲呢拿等,旁邊的自製雪糕機擠滿了小朋友。朱古力噴泉也很受歡迎 ,把水果、糖果和綿花糖,沾上朱古力,更加甜思思,還有七彩繽紛的布丁和啫喱,芋頭布丁震騰騰,芋香濃郁,劃上美味句號。
2019-12-06
2019-12-22 152 浏览
冬天來到又狂瘋食火鍋, 前排食完大鴻輝的一鍋堂, 依家又同屋企人去了試下3樓間緣聚鮮鍋7點去到見到大排長長長龍先知原來係分時段食, 7:15開始是黃金時段, $208/人, 一邊排隊一邊見到職員把食物重新放滿我知我今晚一定會飽到反肚~入座選好湯底, 就可以出去拎自己想食/掃QR code點菜, 主要是肥牛肉類, 海鮮, 特別的丸類都是要手機點, 其他平常火鍋的食材配料在自助區就有了~有點像去酒店食buffet的感覺~有丸、蔬菜、熟食、小食、雪糕、甜品......太多款, 很容易眼寬肚窄夾多了外面有個壽司剌身區, 種類太多, 花多眼亂, 又唔小心夾了一大盆, 食完都半飽~難得壽司質素不錯, 食完可以ecore~ 點了莞茜湯底, 一大鍋, 放滿了莞茜, 鐘意莞茜的人就會好鐘意~入座後送了一份肥牛~手機落單點了2款肥牛, 口感味道都可以, 只是薄了少許, 不過我瘋狂下單後都食了不少肥牛!要特別介紹下有款是榴槤丸, 熱辣辣的丸子咬開有榴槤味的涵, 外貌有點像蟹粉丸的, 另外有款高湯小籠包, 咬一小口就有小籠包湯汁流出, 正~食一陣又要去攻甜品, 有朱古力噴泉、乳酪、軟糖.....旁邊還有個花茶

有點像去酒店食buffet的感覺~

入座後送了一份肥牛~

食一陣又要去攻甜品, 有朱古力噴泉、乳酪、軟糖.....旁邊還有個花茶區可以泡一壺花茶~
太多食物選擇, 啱晒樣樣想食的我~
2019-12-19
2019-12-19 180 浏览
起級大間打邊爐加放題餐廳!!野食真係多到花多眼亂......胃就得一個但係好多野都想食....真係好啱選擇困難症既人黎食....有打邊爐有魚生有韓式小食...分時段食...未夠鐘已經有好多人等...一坐低叫個侍應過黎寫湯底先...點知佢話scan QR code 落單...當堂覺得自己好out....scan QR code 落單好方便又唔洗煩到人👍🏻👍🏻打邊爐材料都好多...肉類海鮮類QR code order ,其他就半自助式出去自取例如菜連麵既種類都非常多...真係omg.....係等緊湯底黎既時候我地就去咗攞其他野食!日式就另一個Conner...有魚生...有手卷...有壽司🍣..魚生就限住只可以每次攞三款...以免眼寬肚窄🤣 三文魚帶子不過不失湯底滾起其他食材都剛好到...係有千萬種打邊爐食材下樣樣都的的骰骰食少少...牛...蠔...雞子都好好食😋另外單叫咗個海膽...又平又鮮飲品種類又係多到....數唔盡....有酒精同非酒精類...酒精都有分啤酒清酒....非酒精類仲誇張...可樂雪碧檸檬茶花茶涼茶..真係好正👍🏻絕對要再encore 🥰
起級大間打邊爐加放題餐廳!!

絕對要再encore 🥰
2019-12-03
2019-12-19 187 浏览
個人甚為喜歡火鍋和刺身,所以今晚便約了家人一起來到。這裏的地方很大,設有多區,包括火鍋配料、甜品、飲品、刺身、壽司和熱食。任食自助餐120分鐘,成人一至五7:15至9:15 ,每位$208。駌鴦火鍋,麻辣湯底拼豬骨湯,麻辣 味道香濃,不會過辣。豬骨湯底味道鮮甜,用來淥蔬菜味道一流。刺身每人每次限取三款,其中以油甘魚最為鮮甜爽口。火鍋配料方面,有牛肉、羊肉、豬肉、雞肉和其他海鮮,其中以特上牛肩肉最為美味。飲品方面,有啤酒、汽水和韓式飲品。甜品:有雪糕和一些自製甜品。整體食物質素不錯,種類繁多,價錢適中,可以一試。
個人甚為喜歡火鍋刺身,所以今晚便約了家人一起來到。

這裏的地方很大,設有多區,包括火鍋配料、甜品、飲品、刺身壽司和熱食。

刺身每人每次限取三款,其中以油甘魚最為鮮甜爽口。

飲品方面,有啤酒、汽水和韓式飲品。

甜品:有雪糕和一些自製甜品。

整體食物質素不錯,種類繁多,價錢適中,可以一試。
2019-12-18 179 浏览
同朋友聚會,我們6點半左右到,沒有訂位,先攞飛,原來這間餐廳是要等到7點15分先開始進場,可能5點有1輪,7點15分第2輪,我見訂左位的要先排隊,等到7點10分左右就開始報電話號碼入埸,好似只留5分鐘位,5分鐘後,7點20分就開始叫攞飛的人入埸。我同朋友2人,可能已經無晒2人坐位,他好好比左個4人枱我地,反而訂左枱的就先坐晒2人坐位。入面的款式好多,有刺身,壽司,沙律,火鍋,炸物,熟食,湯水,好似個半自助餐咁,但價錢加埋1先每人230內(星期一至四晚),真心覺得比起日式放題抵食因為一齊同一時段入埸,一開始都預左野食好快無晒,但佢refill得好快,每個種類都有5-6樣的選擇,但refill不一定是同之前一樣,例如我第一次見到有類似吞拿魚壽司,但之後會變左第2款;薯條之後變薯角或薯格之類。火鍋方面,湯底要加9蚊先可選2個,肉類或海鮮要用QR CODE落ORDER ,其他丸,菜都自己出去選,連蟲草花,特別的菜都有(我不知名是什麼)總括黎講,選擇多,價錢合理,服務就普通啦

我同朋友2人,可能已經無晒2人坐位,他好好比左個4人枱我地,反而訂左枱的就先坐晒2人坐位。入面的款式好多,有刺身壽司,沙律,火鍋,炸物,熟食,湯水,好似個半自助餐咁,但價錢加埋1先每人230內(星期一至四晚),真心覺得比起日式放題抵食

總括黎講,選擇多,價錢合理,服務就普通啦
2019-12-17
2019-12-16 189 浏览
見新開又放題又火煱好似唔錯 諗住一家人去試下 門口條女串過馬_ 態度差到爆 眼尾都唔望下 唔明問多佢兩句好似嫌你煩咁嫌你阻住佢咁 諗都唔諗即刻走去第二間食啦 走去樓上食 大把選擇 態度差天共地 比錢都比得舒服啲😄 唔係話要你好似日本人咁服務呀 起碼唔會黑我面先啦 啲員工咁有性格唔想做咪辭職囉 自己做份對客嘅工又唔想對客 去搵份洗廁所咪唔洗對客囉🤣 老闆請到呢啲叻女員工真係多得佢唔少🤣 以後都唔會諗再去呢間 老闆自求多福自己執生啦
2019-12-16 159 浏览
凍返自自然然想打邊爐,呢間真係▪真係▪真係不得之了。飲品選擇多到影相都影唔晒,竟然仲有花茶同即磨咖啡,除左邊爐,大型甜品區仲有熟食區,原條蒸倉魚都有,仲有即場開原條吞拿魚,真係好誇張!!! 我呢d選擇困難緊係瘋狂食牛,佢用apps scan完QR code就落到肉,餃子同海鮮,其他丸類,菜,壽司,刺身,炸物,出前一丁就出去攞。真心真係太多選擇,多到都唔知揀咩好。我建議呢度可以一家人黎食,因為唔怕大家要就大家,想食咩就攞咩。每人$208,性價比高,出野食出得快,唔會拖你單,d牛仲要唔錯,我會再黎~
凍返自自然然想打邊爐,呢間真係▪真係▪真係不得之了。

我呢d選擇困難緊係瘋狂食牛,佢用apps scan完QR code就落到肉,餃子同海鮮,其他丸類,菜,壽司刺身,炸物,出前一丁就出去攞。真心真係太多選擇,多到都唔知揀咩好。我建議呢度可以一家人黎食,因為唔怕大家要就大家,想食咩就攞咩。

荃灣大鴻輝中心出名美食多,今晚黎左呢間緣聚鮮鍋。.7點左右係門口排隊等安排入座,入座後自選湯底打邊爐。我地揀左皮旦芫茜湯底,清清地。.然後打邊爐配料可以用QR code揀.有肉類、手工餃子、海鮮 如 蠔、扇貝等都可以任點!.以為係咁少野食,當然不只啦!全場的火鍋配料、新鮮蔬菜菌類、餐前小食、壽司刺身、甜品雪糕 都係任食任拎,連飲品選擇都勁多!啤酒都好幾款。.最緊要係...差不多8點,現場有即切吞拿魚,好大條架!吞拿魚肉即刻切成刺身片,夠晒新鮮!.餐前小食.刺身 赤蝦、希靈魚、帶子 及 凍蝦.壽司.新鮮蔬菜 - 鮮淮山、蓮藕片.火鍋配料 - 各款丸類.各款甜品.乳酪雪糕 加各類糖果配料.一個價錢,有咁多食物選擇,抵。
荃灣大鴻輝中心出名美食多,今晚黎左呢間緣聚鮮鍋。

然後打邊爐配料可以用QR code揀
有肉類、手工餃子、海鮮 如 蠔、扇貝等都可以任點!

以為係咁少野食,當然不只啦!
全場的火鍋配料、新鮮蔬菜菌類、餐前小食、壽司刺身甜品雪糕 都係任食任拎,連飲品選擇都勁多!啤酒都好幾款。

餐前小食

刺身
赤蝦、希靈魚、帶子 及 凍蝦

壽司

新鮮蔬菜 - 鮮淮山、蓮藕片

火鍋配料 - 各款丸類

各款甜品

乳酪雪糕 加各類糖果配料

一個價錢,有咁多食物選擇,抵。
2019-12-12
2019-12-15 123 浏览
最近黎到"緣聚鮮鍋"食自助放題,好抵食呀!環境地方唔錯,好舒服😌最啱三五良朋黎𣈱聚!食物方面,有好多唔同類型嘅食物,有熟食同生食嘅類型俾食客選擇!壽司🍣好新鮮,見到壽司司傅即埸製作,而且有好多唔同選擇,仲有刺新!意想不到嘅葡撻,竟然有葡撻!反應熱烈,見到好多食客都走過黎拎,而家仲係新鮮即整!有熱嘢飲品!冬天最適合!肉類都非常新鮮!湯底可以選擇鴛鴦餐枱空間位置都非常寬鬆小食冋甜品都好好食,有好多選擇!

有熱嘢飲品!冬天最適合!

肉類都非常新鮮!

湯底可以選擇鴛鴦

餐枱空間位置都非常寬鬆

小食冋甜品都好好食,有好多選擇!
2019-11-11
2019-12-13 113 浏览
老婆話最近比較少在外面食火鍋放题喎,所以趁今天沒什麼忙,行去她的老家附近荃灣大鴻輝廣場吃餐飽!在楼下收到單張見幾吸引便上三楼唰唰!場面很寛敞,分了很多區提供不同食物,任君選擇!是晚有刺身師傅開吞拿魚,幾壯觀!有刺身,壽司,日式沙律,種類很多,未開鍋前先吃過痛快!我地order 了鴛鴦湯鍋,有辣有唔辣!更係吃肥牛啦!任點,多多都冇問題!還有海鮮類的選擇...蔬菜類也很多選擇....丸子 也有很多款....麻薯和烏冬,我老婆都鐘意飲品區有好多嘢飲,啤酒汽水等...還有很多甜品...又是一個飲醉食飽的晚上,满足!
在楼下收到單張見幾吸引便上三楼唰唰!

場面很寛敞,分了很多區提供不同食物,任君選擇!

是晚有刺身師傅開吞拿魚,幾壯觀!

刺身,壽司,日式沙律,種類很多,未開鍋前先吃過痛快!

我地order 了鴛鴦湯鍋,有辣有唔辣!

更係吃肥牛啦!

任點,多多都冇問題!

還有海鮮類的選擇...

蔬菜類也很多選擇....

丸子 也有很多款....

麻薯和烏冬,我老婆都鐘意

飲品區有好多嘢飲,啤酒汽水等...

還有很多甜品...

又是一個飲醉食飽的晚上,满足!

2019-12-12 113 浏览
星期四晚入座,第二位半價,火鍋湯底大路如壽喜燒,芫茜皮蛋,黑蒜油湯,麻辣湯等等,如想升級季節限定藥膳雞煲要另外+錢,食物方面包sashimi牛肩胛肉及豬梅花肉飲食,自助火鍋區有大概六種丸類,菇類蔬菜類十多款,夠多選擇。最誇張是飲品,八九個雪櫃一字排開全部飲品,驟眼看最少二十款選擇,大部分為大路汽水茶類飲品,試咗個青檸水幾特別,拎嗰陣以為係椰青水,望真d原來係青檸,酸酸甜甜似馬來西亞桔仔冰味道。熟食區是晚有原條豉汁蒸䱽魚,食落一d唔鞋口,豉汁濃度適中,作為火鍋主打食店熟食有呢個質數算極有誠意。其他熟食有燒賣雞翼薯角葡撻等,但貌似唔吸引。Sashimi有牡丹蝦,三文魚,希靈魚,帶子,吞拿魚及玉子,每次最多取三款,每款三片,牡丹蝦每次只可拎一隻,好蝦之人如我要多走幾轉。肉方面用QR落單,落幾多碟黎幾多碟,不會扣單,唯一每碟肉只有兩片,感覺有點單薄。其他海鮮類如蠔,蜆等味道普通,屬一般領色。最後甜品方面有自助雪糕,要自己畢黎食,望落似雀巢,雖然有成十款選擇,但睇落唔多吸引,個人覺得如果是獨立杯裝或軟雪糕機會更好。埋單每位約$170,算好抵食,絕對有下次!

埋單每位約$170,算好抵食,絕對有下次!
見Openrice呢間餐廳咁平咁多野食 心念會唔會同小肥羊一樣咁伏呢? 見每人$110由5點食到8點,又有壽司,食物選擇比但馬屋同小肥羊多好多,Openrice嘅排行榜有頭30位,就來睇下係咪性價比真係咁高!我5:30入座,揀左$98(未加一)個個選擇。講真一開始攞野食好開心,見到個場好大好多野選擇,好似來左酒店食自助餐咁🙈🙈但係食個陣就出事,壽司食5,6件已經開始飽,我從來未試過食壽司可以咁快飽(我同女朋友食壽司郎都食到20碟),丸仲伏,有咁多選擇我每樣夾2粒,點知食左5,6粒就已經好飽!飲埋一杯野再加幾淡雪糕就已經飽到行唔到。😓😓我女朋友都好快就飽,平時食嘅火鍋真係好少咁快就飽,我真係好懷疑究竟D野食係咪偷偷地落好多食物纖維,所以呢間嘢先咁平!😓😓我寧願貴D食到多D野,或者價錢唔變但係食物選擇精簡😓😓😓

我寧願貴D食到多D野,或者價錢唔變但係食物選擇精簡😓😓😓
2019-12-10