2018-05-28
今日喺油麻地附近,比我發現了一間充滿文青色彩嘅小餐廳,位置雖然隱蔽一點及係樓上舖 ,反而顯出我有個人品味,介紹朋友去 享受一下文青嘅佈置及美味嘅晚餐,一點也不失禮,而且價錢仲好大眾化……店內佈置優雅,每個角落更會放置一些結他,小提琴等裝飾及一些小遊戲,最適合三五知己 慢慢享受一下寧靜的環境!店內廚房是開放式,只得兩位員工,但他們十分親切,仲會主動介紹不同嘅菜式!聽店員介紹,原來這裏逢禮拜六,七點半鐘 開始仲有live music, 來自本地不同的組合,有saxophone 、 結他 、小提琴等表演 下次再嚟一定要試下我們二人點了美國炭燒肉眼扒套餐,仲包括埋餐包、餐湯及特色飲品都只係$110 除咗價錢非常大眾化,食物質素都相都唔錯!炸薯角,夠乾身爽脆,薯仔味豐富。炭燒肉眼一啲都唔 un , 肉汁滲透出嚟,店員仲介紹我哋加些 "喜馬拉雅山岩鹽" 更可帶出味道,果然沒介紹錯,呢隻岩鹽不算太鹹, 配牛扒確實帶出鮮味來!軟殼蟹黑松露忌廉意粉,忌廉很濃郁,好香嘅 黑松露 " 煤氣味 ", 意粉韌度適中,更估唔到係軟殼蟹入口重相當鮮甜!呢間小店睇得出店主很用心經營,亦大力支持本地嘅音樂,提供表演場
除咗價錢非常大眾化,食物質素都相都唔錯!
炸薯角,夠乾身爽脆,薯仔味豐富。
呢間小店睇得出店主很用心經營,亦大力支持本地嘅音樂,提供表演場地及免費讓客人享受 live music 共晉晚餐,可謂花盡心思,希望像我們這些文青都多多支持這間有誠意、用心嘅本地小店!