最近在附近的餐廳食午飯覺得吃了太多次, 於是上網搵餐廳食飯. 眾裏尋他 一眼就比紅煮意的食物照片吸引到, 於是在油麻地電影中心買了戲飛後便即刻黎食野.首先餐牌上好 user friendly 咁有新品推介以及人氣菜色推介呀, 對於我呢 D 懶人來講真係方便.我和友人分別選了 "海鹽燒加拿大比目魚扒襯香草忌廉汁及配菜", 和 "炭燒紐西蘭西冷牛扒襯燒汁芥末及配菜", 兩份都是跟餐的. 跟餐其實都只是加多$20左右便可以有法式烤包, 餐湯或沙律, 以及冷熱飲品了.落了 order 後才有時間細心看看餐廳的環境, 呢度雖然是在電影中心旁邊人流密集的地方, 但由於是樓上的關係, 氣氛都很舒服而且也不會聽到外面的嘈吵聲, 呢度好適合朋友傾計!食野啦, 比目魚配飯真係好香, 廚師把比目魚塊煎得帶點金黃色放在碟的中間, 好美觀. 然後我也看到沙律菜和白飯交疊一起很豐滿的樣子. 很快的時間我便把魚塊放入口中, 魚肉很滑溜也很香口, 比起之前食過的餐廳, 一定是水準以上啊.至於牛扒, 我們點了5成熟, 上桌時我可以用餐刀把肉切開, 肉質十分嫩滑, 而且更保留有肉汁. 咬落十分鬆軟, 邊位有些煎肉的香味令
於是在油麻地電影中心買了戲飛後便即刻黎食野.

至於牛扒, 我們點了5成熟, 上桌時我可以用餐刀把肉切開, 肉質十分嫩滑, 而且更保留有肉汁. 咬落十分鬆軟, 邊位有些煎肉的香味令我覺得很滿足. 整體來說這個牛扒我下次有機會的話都會再點呢.

由於我們很快就已經把兩個主菜都吃了, 所以我便又 order 了一樣小食, 那就是 "三重芝士焗黃金石蠔(2隻)", 這個吃了後覺得都是值得推介的, 雖然等候時間都需要大約 10-15 mins, 但是食落口都很濃芝士味, 而且蠔又比較大隻.
今日有朋友介紹我嚟呢間位於油麻地嘅西餐廳 ,感覺好特別, 同隔離街附近嘅餐廳有很大分別!門外擺放著本地農夫冇農藥嘅蔬菜, 真係支持本地!呢間小店除咗支持文化、音樂及健康食物,環境感覺充滿音樂文化色彩,喺度用餐個人質素都有提升了!這裏餐牌選擇頗多,而且套餐都十分經濟,看見裏面大多數係年青人,每個角落佈置都很有個性!香草燒法式羊仔架,羊架外層燒得金脆,內裏肉質柔軟,帶嫩紅顏色,十分吸引!入口肉汁豐富,少量羊脂更帶出羊架鮮味軟殼蟹黑松露意粉,一上枱黑松露鮮香以經撲鼻而來,軟殼蟹不會太乾,咬入口竟然有新鮮蟹嘅味道來!意粉配上黑松露確實係絕配呢間 cafe 每逢星期六,指定時間都會有現場音樂表演, 晚餐價錢同平日都是一樣,一邊享受晚餐,一邊欣賞音樂, 確實增添不少樂趣!
!門外擺放著本地農夫冇農藥嘅蔬菜, 真係支持本地!

2018-05-28 92 浏览
今日喺油麻地附近,比我發現了一間充滿文青色彩嘅小餐廳,位置雖然隱蔽一點及係樓上舖 ,反而顯出我有個人品味,介紹朋友去 享受一下文青嘅佈置及美味嘅晚餐,一點也不失禮,而且價錢仲好大眾化……店內佈置優雅,每個角落更會放置一些結他,小提琴等裝飾及一些小遊戲,最適合三五知己 慢慢享受一下寧靜的環境!店內廚房是開放式,只得兩位員工,但他們十分親切,仲會主動介紹不同嘅菜式!聽店員介紹,原來這裏逢禮拜六,七點半鐘 開始仲有live music, 來自本地不同的組合,有saxophone 、 結他 、小提琴等表演 下次再嚟一定要試下我們二人點了美國炭燒肉眼扒套餐,仲包括埋餐包、餐湯及特色飲品都只係$110 除咗價錢非常大眾化,食物質素都相都唔錯!炸薯角,夠乾身爽脆,薯仔味豐富。炭燒肉眼一啲都唔 un , 肉汁滲透出嚟,店員仲介紹我哋加些 "喜馬拉雅山岩鹽" 更可帶出味道,果然沒介紹錯,呢隻岩鹽不算太鹹, 配牛扒確實帶出鮮味來!軟殼蟹黑松露忌廉意粉,忌廉很濃郁,好香嘅 黑松露 " 煤氣味 ", 意粉韌度適中,更估唔到係軟殼蟹入口重相當鮮甜!呢間小店睇得出店主很用心經營,亦大力支持本地嘅音樂,提供表演場

除咗價錢非常大眾化,食物質素都相都唔錯!

炸薯角,夠乾身爽脆,薯仔味豐富。

呢間小店睇得出店主很用心經營,亦大力支持本地嘅音樂,提供表演場地及免費讓客人享受 live music 共晉晚餐,可謂花盡心思,希望像我們這些文青都多多支持這間有誠意、用心嘅本地小店!

2018-05-26 141 浏览
中意去Cafe 消磨時間朋友們,可以有多一個選擇去"紅煮意"。除左可以用餐外,呢間Cafe有Live Music同提供少量Board game。環境好舒適,最適合三五知己 同 情侶黎呢到Hea時間。我地由7點坐到10點30分,店舖關門先走。叫左個 牛肝菌忌廉汁帆立貝意粉套餐***價錢為104***有加一服務費送法式烤包,沙律或餐湯及指定果汁忌廉汁多同入味,有6隻貝都算幾新鮮同彈牙下。味道正常,沒咩特別,個餐整體有6.5分(10分為最高)。

送法式烤包,沙律或餐湯及指定果汁

2018-05-21 87 浏览
身邊好多朋友仔成日都叫我去紅煮意食嘢聽歌,今日去咗雖然唔係星期六嘅音樂時間,不過都感覺到濃厚嘅音樂氣息~淨係啲場邊已經有好多樂器掛喺度,應該係俾啲表演嘉賓使用既想睇表演嘅朋友記得星期六晚上時間嚟啦~嘢食選擇多真係花多眼亂啊!餐廳係開放式廚房,可以睇到廚師點樣煮嘢食,成個感覺好衛生,同事又唔會好大油煙,抽氣扇做得好好。休閑坐下食嘢 hea時間,梗係要叫薯角慢慢享受。即炸㗎!軟殼蟹意粉。軟殼蟹其實唔係好多餐廳會做,所以有得叫一定叫~果然不負所望好好食。意粉本身有汁開好味道!細節做得好好。好滿意呀蒜蓉包亦都係熱辣辣侍應生有同我講下次叫我食牛扒飯話好多人專登過嚟食下次星期六時間過嚟要牛扒飯食先強烈推薦鍾意音樂嘅朋友仔過嚟支持下呢間餐廳

淨係啲場邊已經有好多樂器掛喺度,應該係俾啲表演嘉賓使用既

想睇表演嘅朋友記得星期六晚上時間嚟啦~

嘢食選擇多真係花多眼亂啊!

休閑坐下食嘢 hea時間,梗係要叫薯角慢慢享受。即炸㗎!

蒜蓉包亦都係熱辣辣

侍應生有同我講下次叫我食牛扒飯
話好多人專登過嚟食
下次星期六時間過嚟要牛扒飯食先

強烈推薦鍾意音樂嘅朋友仔過嚟支持下呢間餐廳
2018-05-15 105 浏览
這裡的西冷牛扒很好味,起筋軟綿,很有口感,另外肉眼扒很薄,煎得很好味,有燒烤的味道。醬汁配上芥末醬很特別,燒汁好味。核味水果汁都很好味,給晚上不想喝咖啡多一個選擇。服務員態度誠懇有親切感。擁抱形狀的鹽胡椒瓶很可愛!
禮拜六好友約食飯,帶我黎左呢間隱世cafe。原本兩個人開餐,突然收到即興來電,有夜約再去匯合一棚人唱k,所以點左個西冷扒、兩個小食同飲品,邊食邊等。前菜點左忌廉磨菇湯紐西蘭西冷牛扒呢個超厚切牛扒煎得夠金黃,點左8成熟鎖住到肉汁而肉又唔太乾身既程度剛好。紐西蘭西冷牛扒配燒汁都幾大塊同幾厚身,肉質非常鬆軟嫩滑,肉味亦好香濃。西冷扒邊位帶少少脂肪部位,望落去油花分佈頗均勻,煎出黎帶油脂香令肉味好出好香濃,咬落去肉質軟腍,入口即溶帶嚼勁,少少豐腴既油脂係口裡面化開連帶濃濃既牛肉味,口感豐盈,真心好食呢到食到咁厚切又大塊既西冷扒堅抵,普遍café一塊扒絕對唔止呢個價。 芝士焗有機大烤菇:邪惡原隻芝士焗,有拳頭大細咁上下大隻,側面幾厚切下。大啡菇肉身幾肥厚,混和芝士烤焗完,誘發出好香濃既菇芝香。芝士加洋蔥一齊焗,菇和芝士混為一體,既濃郁菇味滲出黎。一刀落去,肉質都幾厚切,所以爆汁流心好多汁慢慢滲出黎,好果直接成隻咬應該會有爆汁效果,配左煙肉洋蔥再鋪上芝士一齊烤,係真正既芝士菇bee,正避風塘BB雞搥 :  一籃子有五隻,食得出係即炸既熱辣辣,雞搥有醃過,而面頭灑滿左炸蒜,香料味道停留係皮面幾香,炸
禮拜六好友約食飯,帶我黎左呢間隱世cafe。

前菜點左忌廉磨菇湯

芝士焗有機大烤菇:
避風塘BB雞搥 :
一籃子有五隻,食得出係即炸既熱辣辣,雞搥有醃過,而面頭灑滿左炸蒜,香料味道停留係皮面幾香,炸到很脆且香口。
成隻中翼都係金黃色,外面脆卜卜帶點脆口,內裡炸得唔乾身,炸得碞碞好,無果種油瀝味或炸到乾爭爭既質感,仲保留到肉汁&雞肉頗滑,味道帶點微辣,香口得黎幾惹味
食物好味道,坐得舒適,好碞同朋友黎食野閒談傾計。食完野侍應唔會催迫客人走人,食客食完野都仲可以坐食度繼續悠閒吹水,或者去架上扲消閒物玩,我倆玩到差唔多夠鐘開局唱k先走人。

非常回味既一餐,食飽飽埋兩個都加埋價錢都好抵食又好味,會回頭再光顧
2018-05-04
星期五同朋友去左廟街打算睇塔羅,放工過到去6點幾仲未開,決定開左餐先,佢話去佢屋企樓下食西餐,幾好味同價錢抵。呢間店係近駿發花園,平時過黎附近狗公園放狗時都經過,但無幫襯過,朋友指引下,走上一條樓梯,推開門就到。店面以紅色為主要色系,成間店都開放式,一目了然。廚房係OPEN KITCHEN,可以望到廚師落力煮野。揀左個近窗位置坐,發現原來禮拜六7:30會有樂隊黎即場表演,難怪店內每個角落都有掛住樂器。餐牌選擇種類好多,揀左一人一個餐,前菜揀左一個湯+沙律,仲有蒜蓉包。紐西蘭西冷牛扒 (跟餐$124)     美味指數: 之後主菜仲叫西冷牛扒,配燒汁&芥,賣相精緻,份量又係好大大件,要既係七成熟,煎得好香,肉汁豐富,口感係果種入口即溶,質素同扒房幾百蚊一塊嗰絕對有得比FIGHT,但只價錢只係百頭已超越性價,實在物超所值嘅不吃不可之選。扒配埋個燒汁&芥末醬,其實經已可點可唔點個醬,因為塊扒已元勝左就咁食都正配菜炸薯亦係即炸脆卜卜,成碟野兩個人秒速食晒,廚師隱世廚藝應記一功。軟殼蟹黑松露忌廉汁意粉(跟餐$124)     美味指數:老納我最鐘意食黑松露,去到西餐廳都見到有黑松露都會兩眼發光,

紐西蘭西冷牛扒 (跟餐$124)
美味指數:

就咁食都正

軟腳蟹黑松露忌廉汁意粉
軟殼蟹黑松露忌廉汁意粉(跟餐$124)
美味指數:

老納我最鐘意食黑松露,去到西餐廳都見到有黑松露都會兩眼發光,點左先講。
呢碟黑松露忌廉汁意粉唔錯,黑松露份量好多,混和左忌廉沾滿左每一條意分,配香菇一流,更家可以迫出松露既香,意粉徹底滲入味卡邦尼醬既濃味,每條意粉都吸收左重忌廉既奶滑感,喜歡重口味人士必點之選,好夠滋味。
加6蚊雞揀左比利時特濃朱古力 & $8巨峰玉露,夏日炎炎,冰凍飲品真係不可或缺既必備品。
呢度邊食邊傾計好舒服,餐廳環境幾RELAX,客人都好自覺會將聲量控制到適當既音量,唔嘈吵,適合同朋友聚會聊天。
同朋友食同傾到咁上下,見到有個櫃仔有好多大富翁、啤牌…..仲有好多唔同種類既消閒玩意可以扲黎玩消磨下。

食完野坐係度玩侍應都無催促我地埋單走人,好寫意。埋單價相宜但食物高水平,實在很讚。
2018-05-04
軟腳蟹黑松露忌廉汁意粉
  • 軟殼蟹黑松露忌廉汁意粉
2018-04-23 162 浏览
之前朋友向我說油麻地有間不錯的樓上西餐廳,這次來到真的是很好的體驗先說說環境,環境充滿著小店的特式,有很多樂器掛在四周餐廳的格調有種浪漫的感覺,很舒適,店內又不會很嘈,坐位很闊,唔會坐得唔舒服,店內還有免費WiFi ,很貼心~仲比我無意之中發現了這裹有live music,可惜我去的時候是星期四,所以如果想聽就要星期六再來了~好啦好啦,我講番d美食先~我地食晚餐可以單叫又可以跟餐,咁我當然跟餐啦,因應跟餐有湯/沙律+餐包+飲品~這天是忌廉蘑菇湯,餐廳的店員說是自家製的呢。一嚐,果然是有點不一樣,蘑菇味是比較重一點,,湯很濃郁,有玉米同菇塊,加埋焗過的脆脆餐包一齊食,口感層次又提升了~呢個係青檸香橙汁嫩燒法式鴨胸配薯菜💓呢個真係無得彈,首先講左鴨胸先,鴨胸煎得唔乾,又唔會韌,肉厚,好有鴨香味,配埋好香橙味的醬汁,酸酸甜甜,中和左鴨的油脂感覺,唔會有膩的感覺,至於薯蓉,有好重的薯仔味,唔似落左好多忌廉/牛油而整成,就好似好純的薯蓉咁,綿綿的,配埋橙汁醬的感覺很不一樣,有種清新的感覺!最後係呢個軟殻蟹黑松露忌廉意粉軟殻蟹炸得外脆內軟,蟹內的肉汁在我的口腔徘徊,真係好正,一陣陣的黑松露香味可上

先說說環境,環境充滿著小店的特式,有很多樂器掛在四周

,湯很濃郁,有玉米同菇塊,
加埋焗過的脆脆餐包一齊食,口感層次又提升了~

青檸香橙汁嫩燒法式鴨胸

呢個係青檸香橙汁嫩燒法式鴨胸配薯菜💓

軟殻蟹黑松露忌廉汁意粉

最後係呢個軟殻蟹黑松露忌廉意粉

軟殻蟹炸得外脆內軟,蟹內的肉汁在我的口腔徘徊,真係好正,一陣陣的黑松露香味可上充滿松露味幼滑的忌廉汁,呢個意粉真係好好好食~而且意粉煮得剛剛好,唔會偏硬又唔會偏軟,真的很正正子

青檸香橙汁嫩燒法式鴨胸
軟殻蟹黑松露忌廉汁意粉
2018-04-20 153 浏览
位於油麻地百老匯電影中心附近嘅一間小餐廳,雖然做關街坊生意,但係食物質素,環境服務都非常值得推介。 當然呢度嘅食物都係平民價喇! 餐廳嘅晚餐食物選擇非常之多,包你揀得啱你想食嘅嘢。 其實呢我黎呢度幾次,啲食物樣樣都好食,所以我哋心思思都揀咗好耐。 最後揀咗西冷牛扒套餐,軟殼蟹黑松露忌廉汁意粉,同埋開心果忌廉特飲。 套餐包咗餐湯或者沙律,再配飲品, 餐湯係粟米忌廉蘑菇湯,味道唔太鹹,好香濃蘑菇味,好飲。 炭燒紐西蘭 西冷牛扒配上燒汁同埋薯角,西冷牛扒外層有炭燒味,肉質軟淋而不韌,配埋黃芥辣食口感味道一流,媲美高級餐廳嘅水準。 軟殼蟹黑松露忌廉意粉,軟殼蟹係我食過最新鮮,最鬆脆嘅軟殼蟹,味道有蟹嘅鮮味。忌廉意粉只係平時茶記食既意粉,整得唔太膩但分量真係好多,食到飽曬。 開心果忌廉特飲,味道ok不會過甜,飲落有開心過嘅香味,飲完成個人開心晒。其實呢間舖嘅大廚煮嘢食確有一手,真係不亞於高級酒店餐廳大師傅,所以大家去完呢邊戲院睇戲,都可以入嚟坐低嘆一嘆呢度嘅美食。

• 紐西蘭炭燒西冷牛扒
2018-04-15 99 浏览
在經過上海街的看手相攤檔之後,我心有戚戚焉,尤記得朋友推介的私房菜紅煮意在附近,於是去了探訪。位處俊逸豪園後方,前方可是進不了去啊。位置還滿隱蔽的,但人流卻超多!餐廳有40個位左右,但當晚就只有一位貌似老闆娘的侍應,非常忙碌普通套餐大多都是$100-$120上下,以這舒適的環境跟食物來說都很合理。餐包是焗牛油多士,吃起來還滿香脆的,但跟蘑菇粟米湯有點不相襯,分開吃會比較好。主菜就點了餐廰推介的炭燒西冷牛排(medium)跟意大利粉,西冷牛排比想像中juicy!煮得十分好,那麼忙的時間廚師還是沒有隨便出餐,切開看到裡面還保持著粉嫩,值得一讚。意粉也沒有煮得太稔,保持幼身 有一點點Al dente,也是忙碌中不可多得的功夫。烤大啡菇的手功在於保持啡菇Juicy,上面的芝士又要乾身,非常不易。這裡的啡菇一切就有超多肉汁流出,焗得很好!比利時朱古力超經典!濃郁香醇,入口澀味特濃,原來沒有下任何糖調味,難怪可可味那麼重!放在那麼低調的杯子,有種禾桿蓋真珠的感覺。完全感受到老闆娘的熱情跟廚師的堅持,即使忙個天昏地暗還是保持食物質素跟禮貌,推介!

2018-03-06 418 浏览
今日同朋友去百老匯中心睇完戲在附近搵食醫肚, 行到俊逸豪園被這間"紅煮意"的樓梯吸引住. 睇完個餐牌後覺得價錢都唔貴食物賣相都幾吸引。任何主菜都會有套餐優惠, 畀多廿零蚊有蒜蓉包有餐湯或沙律及飲品( 仲可以轉果汁) 食物種類也算多. 先來一個雜菜沙律加蘑菇湯及蒜蓉包, 蒜蓉包很香脆我們選了一個芝士焗原隻波士頓龍蝦意大利粉(係二人分量的) 套餐$240一嚟到上枱已經香噴噴熱辣辣, 賣相已經夠吸引,有香濃芝士味。 龍蝦和意粉的分量很足夠, 蝦殼很香啖啖肉重點了一個瑞士雞中翼, 雞翼大隻肉嫩, 瑞士汁煮得好好味 open kitchen設計,老闆仲好nice咁問我哋啲嘢好冇食雖然地方不算大但舒適, 牆邊飾物架上還有很多遊戲可供食客玩樂。 還有很多音樂器材及音樂資訊, 小店來說集及cafe和餐廳於一身。

食物種類也算多.

先來一個雜菜沙律加蘑菇湯及蒜蓉包, 蒜蓉包很香脆

重點了一個瑞士雞中翼, 雞翼大隻肉嫩, 瑞士汁煮得好好味

2018-03-05 283 浏览
今日去佐敦中華書局買一點圖書送比小朋友,原來有成四層樓咁多,真係應有盡有,收獲豐富。唔覺唔覺行到天都黑,個肚又餓,要就近找點好嘢食,在OpenRice見附近有間西餐廳,好似不錯又近近地就去試。餐廳地點近油麻地警察局,位於一樓私懚度高,裝修雅致,仲有梳化位。晚餐有set ,今次試咗個「海鹽燒加拿大比目魚扒」配香草忌廉汁加薯菜,跟餐有沙律菜及法包。先講比目魚扒,外皮煎得酥脆,帶有海鹽味,將比目魚嘅鮮味帶上另一層次,而內裹仍能保留豐厚肉汁,魚油滿滿的,高質之作。跟魚的薯菜都做得好好,薯蓉有微微嘅牛油香,唔會蓋過薯仔嘅香味,加上香草忌廉汁一同吃,好好的搭配。沙律菜好新鮮,配上車厘茄同千島醬,清新可口。另加小食避風塘BB雞鎚,做得皮脆肉嫩,唔太辣,好好食。餐廳另一特色係有素食餐牌,如素嘅朋友就啱曬。

沙律菜好新鮮,配上車厘茄同千島醬,清新可口。

另加小食避風塘BB雞鎚,做得皮脆肉嫩,唔太辣,好好食。

餐廳另一特色係有素食餐牌,如素嘅朋友就啱曬。
2018-03-02
2018-03-05 152 浏览
係油麻地百老匯戲院睇完戲,上open rice search 到行過幾步就係衣間(紅煮意)上到去,環境都好舒服,坐位都寬敞有好多board game 玩, 最特別係見到好多local band poster, 逢星期六都有live band表演!迷你uno,同相底部白色牙纖比較,真係超迷利前菜可㨂餐湯或沙律🥗我地一人㨂一樣餐湯係南瓜🎃湯配蒜蓉包,南瓜又有益,又可以抗氧化,個湯好濃味,又夠熱軟殻蟹黑松露忌廉汁意粉$102 (SET)好看黑松露味,又夠多,意粉軟硬度適中軟殻蟹夠大件,即叫即炸,又炸得剛剛好!蟹汁超正炭燒紐西蘭西冷牛扒 -燒汁,芥未醬配薯角$124 (SET)一上枱已經好香,份量又大又厚!五成熟,顏色吸引,肉質彈牙!日本半殼椰子雪糕 $60好香椰子,奶味唔太重!感覺好清新!比利時特濃朱古力焦糖布甸伴雪糕 $45衣個布甸超特別!超濃既朱古力布甸!再點旁邊既焦糖!真係好想叫多件黎食!

上到去,環境都好舒服,坐位都寬敞

迷你uno,同相底部白色牙纖比較,真係超迷利

前菜可㨂餐湯或沙律🥗
我地一人㨂一樣

軟殻蟹黑松露忌廉汁意粉$102 (SET)
好看黑松露味,又夠多,意粉軟硬度適中
軟殻蟹夠大件,即叫即炸,又炸得剛剛好!蟹汁超正

一上枱已經好香,份量又大又厚!
五成熟,顏色吸引,肉質彈牙!

日本半殼椰子雪糕 $60
好香椰子,奶味唔太重!感覺好清新!

比利時特濃朱古力焦糖布甸伴雪糕 $45

今日去了一間朋友推介的上樓餐廳"紅煮意" 晚餐, 雖然不是旺區, 但距離油麻地地鐵站都是五分鐘路程左右, 鄰近百老匯電影中心. 走進店內地方不算太大, 但裝修擺設別置有格調, 周圍佈滿很多關於音樂的資訊及樂器, 相信老細應該很喜愛音樂。 ,空間足夠感覺舒適.店員的態度亦有善,我選了一份烤美國草飼肉眼扒跟餐有蒜蓉包餐湯或沙律及飲品。蒜蓉包烘得外脆內軟, 蘑菇湯味道亦吾錯。肉眼扒八成熟覺得剛剛好, 肉質香嫩有肉味, 配埋薯角一流。( 唔要薯角可揀選飯或意粉)芝士焗有機大蘑菇, 蘑菇肉質厚骨, 菇味濃郁夠juicy 跟餐我選了熱情果汁, 味道香帶點酸酸甜甜我們的主菜芝士焗波士頓龍蝦意粉 (二人份量) 龍蝦燒得很香啖啖肉, 龍蝦的味道滲入芝士意粉內非常好味最後來一客比利時朱古力焦糖布甸伴雪糕作結尾 好滿足!整體來說食物質素好價錢亦合理。 最後才知道星期六還有live show, 下次有機會希望再來感受一下

,空間足夠感覺舒適.

蒜蓉包烘得外脆內軟
, 蘑菇湯味道亦吾錯。

肉眼扒八成熟覺得剛剛好, 肉質香嫩有肉味
, 配埋薯角一流
。( 唔要薯角可揀選飯或意粉)

芝士焗有機大蘑菇, 蘑菇肉質厚骨, 菇味濃郁夠juicy

跟餐我選了熱情果汁, 味道香帶點酸酸甜甜

最後來一客比利時朱古力焦糖布甸伴雪糕作結尾