2018-03-04
今日去了一間朋友推介的上樓餐廳"紅煮意" 晚餐, 雖然不是旺區, 但距離油麻地地鐵站都是五分鐘路程左右, 鄰近百老匯電影中心. 走進店內地方不算太大, 但裝修擺設別置有格調, 周圍佈滿很多關於音樂的資訊及樂器, 相信老細應該很喜愛音樂。 ,空間足夠感覺舒適.店員的態度亦有善,我選了一份烤美國草飼肉眼扒跟餐有蒜蓉包餐湯或沙律及飲品。蒜蓉包烘得外脆內軟, 蘑菇湯味道亦吾錯。肉眼扒八成熟覺得剛剛好, 肉質香嫩有肉味, 配埋薯角一流。( 唔要薯角可揀選飯或意粉)芝士焗有機大蘑菇, 蘑菇肉質厚骨, 菇味濃郁夠juicy 跟餐我選了熱情果汁, 味道香帶點酸酸甜甜我們的主菜芝士焗波士頓龍蝦意粉 (二人份量) 龍蝦燒得很香啖啖肉, 龍蝦的味道滲入芝士意粉內非常好味最後來一客比利時朱古力焦糖布甸伴雪糕作結尾 好滿足!整體來說食物質素好價錢亦合理。 最後才知道星期六還有live show, 下次有機會希望再來感受一下
,空間足夠感覺舒適.
蒜蓉包烘得外脆內軟, 蘑菇湯味道亦吾錯。
芝士焗有機大蘑菇, 蘑菇肉質厚骨, 菇味濃郁夠juicy