2019-05-20
母親節,當然要同母親食返餐好。今次去左觀塘米走雞食雞煲。平時食雞煲都係食開麻辣,阿媽都唔係好食得辣,今次決定order母親未食過嘅芝士雞煲。我哋今次order既係普通份量嘅芝士,食嘅時候已經相當creamy,雞件亦好嫩滑。如果喜愛芝士嘅朋友,可以order激量芝士。因為落單後就不能更改,到時想再加多啲芝士就要俾錢㗎啦。今次特別叫咗炸魚皮,放落芝士雞煲到吸晒啲芝士,特別香口,相當邪惡🤣食完雞煲後,就係加湯打邊爐嘅時候。可以選擇上湯或者係芝士湯,我哋一於芝味到底,揀咗芝士湯。個湯底因此而更濃,同埋要耐d湯先開始滾,滾起啲料都特別熱辣辣。肥牛當然係必點之一,唔錯!手打黑蟹子墨魚滑,入口彈牙有墨魚香👍🏼蟹子包,熱到小心辣爆咀食食吓嘅時候仲有live Band,夠哂格調,總括而言食物質素同環境都唔錯,呀媽好滿意!
肥牛當然係必點之一,唔錯!
手打黑蟹子墨魚滑,入口彈牙有墨魚香👍🏼
蟹子包,熱到小心辣爆咀