2015-07-28
7月乃兔女生日月, 今晚約左兔仔及一班好友去左試咪走雞既芝士雞煲訂左檯唔使等, 被帶到2/F既一間房, 入到去見大約有5, 6張檯, 我地就坐係最埋邊, 自成一角黎之前大家都睇過食評, 好快就可以落單 :芝士雞煲 (大) - 滾起後急不及待試一啖, 雞肉好滑, 芝士味亦好出, 一D都唔會覺得鹹, 令人有一種想不停食既感覺吃完雞煲加左湯, 味道變淡, 我地先 order 2份芝士, 令芝士味可以濃返一D, 再落其他食物 :魚歡喜 - 上檯賣相真的很吸引, 不過份量比想像中小, 墨魚滑很滑很彈牙, 唔錯蜂巢冰豆腐 - 豆腐索晒芝士汁, 正!響鈴 - 呢款亦係打邊爐既恩物, 無得輸!牛頸脊(大) - 牛肉本身味道唔錯, 不過原來牛同埋芝士係唔夾既, 浪費左墨魚丸 - 同魚歡喜唔同, 墨魚丸有粒粒墨魚係裡面, 好食牛栢葉 - 份量唔算多, 放落個煲度好快就縮晒水, 味道普通桶蠔 - 平時打邊爐一定會叫蠔, 不次都唔例外, 但蠔同芝士又係唔夾既, 又浪費左雜菇 - 同豆腐一樣, 索晒芝士汁, 正!最後當然要食返D澱粉質, 我地又再 order 2份芝士, 令個湯汁濃D, 再叫左烏冬同埋出前一丁做
黎之前大家都睇過食評, 好快就可以落單 :
蜂巢冰豆腐 - 豆腐索晒芝士汁, 正!
響鈴 - 呢款亦係打邊爐既恩物, 無得輸!
墨魚丸 - 同魚歡喜唔同, 墨魚丸有粒粒墨魚係裡面, 好食
雜菇 - 同豆腐一樣, 索晒芝士汁, 正!
最後當然要食返D澱粉質, 我地又再 order 2份芝士, 令個湯汁濃D, 再叫左烏冬同埋出前一丁做總結, 2樣同樣出色, 同芝士味真係好夾