2021-01-31 55 浏览
呢排又係冇得晚上堂食,於是就外賣左喺長沙灣呢間米線返屋企試吓。我點左兩個米線然後跟小食,主要揀嘅嘢都係麻辣食物為主,因為呢間比較出名應該係麻辣或者酸辣嘅嘢食,另外見佢個雪櫃有好多特色飲品,聽佢哋職員講話係自家製嘅,於是我就點左呢兩款一款係唔會太甜嘅烏龍茶,一款係比較甜同埋有花開味嘅玫瑰花茶。佢哋嘅酸辣米線湯底幾夠酸,啱我胃口,依個涼拌粉感覺食落係幾爽口同埋啲粉唔會太長所以食落口好容易吞落肚唔使咬太耐。因為我係拎到返屋企先食,所以感覺堂食應該會更加好食😋。
疫情嚴峻,買外賣真係最怕食材變質難食。今次第一次外賣呢間涼拌粉皮同麻辣豬骨濃湯米線,真心覺得唔錯,尤其個麻辣豬骨湯底同小食類。門口顏色搶眼,餐廳內既佈滿霓虹燈佈置,夠哂活潑。轉角位有一個自助吧,好貼心,尤其依家敏感時期。招牌涼拌粉皮 $29 (可選辣度:bb辣/少中大辣/特辣)因為配有炸黃豆,芫茜,青瓜絲同麻醬,但沒有其他醬汁,會較清淡,所以建議點啲醃好左既配料,例如滷水款,麻辣款。今日我就點左滷水雞腎+$9同滷水雞翼+$12,都入哂味!由於粉皮整得偏腍身,所以連埋炸黃豆食好鬼正有口感。麻辣豬骨濃湯米線 $29 (可選辣度:bb辣/少中大辣/特辣)我叫左少辣,真係香港人食既米線,辣度都係香港人既辣度,食得辣既人可以試中辣或以上。配料揀左麻辣鴨血同肥牛,個人推薦鴨血!而且湯底呢個唔係剩係得個麻味,因為用左豬骨熬製而成既濃香湯,所以好滋味。養顏人士請選無辣。蒜泥白肉 $32呢個不得了,睇落好似好辣,但真係bb辣,唔食得辣既都可以食到!浸係米線到一齊食或同粉皮一齊食仲夾,別有風味。意式香醋汁秋葵 $28秋葵可以解辣又可以降血脂血糖,咁健康食多啲都唔怕,爽口!呢到仲有好多特製招牌飲品,我就試左

門口顏色搶眼,餐廳內既佈滿霓虹燈佈置,夠哂活潑。

轉角位有一個自助吧,好貼心,尤其依家敏感時期。

招牌涼拌粉皮 $29 (可選辣度:bb辣/少中大辣/特辣)

蒜泥白肉 $32

意式香醋汁秋葵

意式香醋汁秋葵 $28
秋葵可以解辣又可以降血脂血糖,咁健康食多啲都唔怕,爽口!

呢到仲有好多特製招牌飲品,我就試左凍白桃烏龍茶同凍玫瑰洛神花茶。前者清香,無糖,解油膩;後者玫瑰香甜,又抗衰老養顏美容,清肝明目。跟餐叫都只係加$12,樽裝又夠哂方便。
2021-01-31
意式香醋汁秋葵
  • 玫瑰洛神花茶
  • 麻辣鴨血
  • 麻辣豬骨湯底
2021-01-31 14 浏览
6點後無得堂食,間間餐廳都好難做。放工係附近搵野食,見這間餐廳裝修唔錯,新淨光亮,加埋d好靚嘅裝飾,雖然冇堂食,我都入去買外賣返屋企食,試一試好食的話下次黎堂食。我選擇了兩碗米線,一碗是豬骨濃湯,配墨魚頭和滷水雞翼。另一碗是麻辣湯,配上免治雞肉棒和豬大腸。兩款湯底都十分出色。而且配料十分足。四款餸都做得好好,特別是滷水雞翼,滷水10分入味。些外,我都叫了兩款小食,一款是蒜泥白肉,另一款是剁椒皮蛋。蒜泥白肉的蒜蓉味十足,皮蛋味道唔錯。最後叫左兩枝特飲,一款係玫瑰洛神花茶,一款係蜜桃烏龍茶。兩隻都好好飲。我下次都會黎再堂食試埋其他野。
我下次都會黎再堂食試埋其他野。
2021-01-31 14 浏览
最近見到好多同事都話依間幾好食,所以買左外賣試下! 鴨血好好食! 好有口感! 涼皮好爽! 麻醬味花枝丸好彈牙,滷水豬耳好入味,見佢依間有自家特別茶飲,所以都有叫! 我個人鐘意洛神花茶,酸酸甜甜! 不過依間湯底好味過某連鎖店,唔會食完覺得好口渴!鴨血鴨血口感好實在,而且好有口感,好濃濃既鴨血味😇麻醬味花枝丸炸到外脆內嫩,一咬落去,花枝丸嘅肉汁爆哂出黎😆😆!仲要超彈牙!麻辣青瓜絲涼皮依個涼皮佢整得好出色,勁岩夏天食,辣得好有層次,配埋青瓜絲食真係一流☺️滷水豬耳豬耳無哂豬耳毛,依樣要讚下, 食得好安心😆 仲要好入味☺️☺️米線湯底超濃郁,而且配菜都唔少,有腐皮、大大條酸菜😍同芽菜!米線嘅質感我覺得岩岩好,唔太硬又唔太淋!雞翼又係勁入味!越食越停唔到口!自家製洛神花茶味道清新而且酸酸甜甜,涼浸浸咁配埋米線咁食,食得好開心😇自家製冷泡蜜桃茶淡淡清香嘅蜜桃香味,個個都岩飲

鴨血

鴨血口感好實在,而且好有口感,好濃濃既鴨血味😇

麻醬味花枝丸

麻辣青瓜絲涼皮

滷水豬耳

自家製洛神花茶

味道清新而且酸酸甜甜,涼浸浸咁配埋米線咁食,食得好開心😇

自家製冷泡蜜桃茶

淡淡清香嘅蜜桃香味,個個都岩飲

未見過咁唔老實既餐廳40蚊米線 (29蚊酸辣米線 9蚊楠肉 2蚊外賣)已經唔係平仲要啲楠肉又少 細細塊不特止全部都係肥膏!!!唔講咁多 有圖自己睇冇下次😡😡😡😡😡😡🤬🤬🤬🤬
未見過咁唔老實既餐廳
40蚊米線 (29蚊酸辣米線 9蚊楠肉 2蚊外賣)
已經唔係平
仲要啲楠肉又少 細細塊
不特止
全部都係肥膏!!!
唔講咁多 有圖自己睇
冇下次😡😡😡😡😡😡🤬🤬🤬🤬
酸辣楠肉豬骨濃湯米線
2021-01-29 14 浏览
去開長沙灣經過呢間米線舖,裝修都好新,而且入邊有好多人食緊,所以我同朋友都唔執輸入去試吓。我哋叫咗兩個主食,朋友就試咗佢主打嘅麻辣豬骨濃湯米線,而配料就揀咗蘿蔔同埋黃金花枝丸,湯底十分濃郁而且米線同配料嘅份量都十分之多,蘿蔔清甜,非常出色。而另一個主食就嗌咗招牌涼拌粉皮,佢原本嘅配料有芫荽、炸黃豆、青瓜絲同埋麻醬,而配料我就揀咗滷水雞腎同埋滷水豬大腸,想讚一讚呢間餐廳嘅滷水真係好出色,非常之入味,而且份量都超多,呢個價錢來講,簡直物有所值。我哋亦都帶咗兩個小食,分別係麻辣墨魚咀拼軟骨,同埋蒜泥白肉。喺出邊好少可以食到墨魚咀軟骨,識落非常之有𡁻口,配埋個麻辣汁簡直係非常夾。而蒜泥白肉份量都唔少,腩肉肥瘦適中,絕對值得一試。飲品方面我哋聽咗老闆嘅建議,嗌咗玫瑰洛神花茶同埋蜜桃烏龍茶。呢度嘅凍飲係用膠樽載住,兩款都係無添加糖, 好健康!

2021-01-24
2021-01-28 23 浏览
今日放工又去打搞朋友屋企冇辦法啦 夜市禁咗堂食搞到平日夜晚想同朋友聚下都有難度直接踩上屋企就最方便喇臨上去之前買埋外賣先呢間米線係朋友推介佢話食過幾好要encore係香港人嘅米線選擇都唔少勁多小食 花多眼亂外賣都快嘅 俾完錢十分鐘就拎得上個全圖先 叫左:肥牛滷水雞翼麻辣豬骨湯米線金菇鴨血麻辣涼皮孜然炸雞翼滷水蛋玫瑰洛神花茶蜜桃烏龍茶涼皮真係好好食爽滑有咬口 撈勻後每條都掛滿醬汁紅油麻醬比例啱啱好 好惹味加埋青瓜絲 好清爽麻辣鴨血都幾嫩滑朋友嘅米線我試左啖湯 對我嚟講小辣唔係幾夠辣但佢冇連鎖店嗰啲咁咸係比較健康感覺嘅湯底孜然雞翼炸到皮脆肉嫩好重孜然味 雞肉好juicy拎到番屋企都仲熱辣辣店員推介嘅玫瑰洛神花茶好睇又好飲 酸酸甜甜咁 但叫完先發現凍飲大枝啲反正凍熱同價 下次再買應該會買番凍
今日放工又去打搞朋友屋企

好睇又好飲 酸酸甜甜咁
但叫完先發現凍飲大枝啲
反正凍熱同價 下次再買應該會買番凍

外卖自取
呢排食西餐食得多,想食中餐平衡下,放學經過長沙灣,見到米線樂·麻辣豬骨濃湯嘅門面好靚好modern,啲餐好似又唔錯,就入去做外賣仔。本身想叫涼皮,不過太受歡迎賣曬,所以改為嗌多個米線~ 好開心呢度嘅米線係分湯上,返到屋企仲可以食到煙韌嘅口感😆🍜 酸辣豬骨濃湯米線(微辣) $50🐮 肥牛 +$12 🐷 腩肉 +$9幾年前暑假去成都,唔食得辣嘅我竟然膽粗粗買個辣麵喺街邊坐住食,辣到嘴唇變孖潤腸,要逐條逐條麵慢慢食😖🌶️ 今次食呢個酸辣米線,湯底辣度適中,少少辣得黎又唔會太搶味,令我慢慢重拾對食辣嘢嘅信心,原來食辣嘢係一種享受!肥牛同腩肉份量多,肥牛嘅牛味好出,腩肉肥瘦都有🤤🍜 麻辣豬骨濃湯米線(BB辣)$53🐷 鹵水豬大腸 +$12 🐔 免治雞肉棒 +$12呢個餐阿爸食嘅,佢食得太快,我影唔切相😂🙈 佢特別話免治雞肉棒好好食,似雲南嘅酥炸肉棒(我唔知係咩嚟嘅😂)其實呢個係老闆見我心大心細然後推介嘅,果然係好嘢!另外豬大腸都有好幾舊,阿爸話都好正😋 打開個蓋聞到湯底好香,阿爸仲飲晒啲湯,佢平日去某連鎖米線舖食係一定要走湯嘅🤣🐷 蒜泥白肉 $32平日食米線或者中餐我一定嗌蒜泥白肉🥰 呢個亦都冇令

🍜 酸辣豬骨濃湯米線(微辣) $50
🐮 肥牛 +$12 🐷 腩肉 +$9

🍜 麻辣豬骨濃湯米線(BB辣)$53
🐷 鹵水豬大腸 +$12 🐔 免治雞肉棒 +$12

🐷 蒜泥白肉 $32
平日食米線或者中餐我一定嗌蒜泥白肉🥰 呢個亦都冇令我失望,我勁鍾意食蒜蓉同蔥,撈埋腩肉真係人間美食😋

🍆 涼拌紅油茄子 $28
老闆話呢排好多人都叫呢個,見到小食咁多款,選擇困難嘅我就試下,而且食咗咁多肉,食個菜好似健康啲😂 啲茄子好大舊,咬落多汁,撈埋辣油食,麻痺感好正🤤

🍑 蜜桃烏龍茶 +$12
阿爸最鍾意食蜜桃,又鍾意飲茶,呢個啱晒佢!有兩包茶包,粒粒蜜桃分明,抵!

🌹 玫瑰洛神花茶 +$12
呢個又係老闆推介嘅(見我望住個餐牌發呆太耐😂),同蜜桃烏龍茶一樣,都係樽裝嘅,所以方便外賣拎走。真係見到成朵花係入邊🌼

💰 $191(外賣費+$4)

呢度環境光猛乾淨,牆上啲霓虹燈裝飾幾靚。老闆同伙記嘅服務態度好好,等外賣嘅時候主動叫我坐低等,同埋好細心幫我分袋,令我容易啲拎返去,走嘅時候因為我孭住個書包(同埋我肥😂),仲幫我拉開啲枱凳👍🏻

臨走前聽到老闆同街坊講,堂食會開心啲🥲 唔知香港幾時會恢復正常呢?
2021-01-27 7 浏览
呢區其實都好多好嘢食、又比我發現咗間正嘢.......😋😋、有堂食同外賣,但晚餐禁堂食,就唯有外賣返屋企慢慢嘆😂—————————🟥麻辣豬骨濃湯米線:配蒿荀丶滷水大腸:好香麻辣又多配料的湯底,腐竹、芽菜、芫茜、蔥......等等之類,全部配料都是我喜愛吃的,麻辣可按自己喜好大中小,正常呀。餸菜當然又是你喜歡吃什麼就叫什麼,大腸又是我喜歡吃,蒿荀是一種蔬菜,又爽又甜,出色的麻辣配上米線,果然辣得好滋味😋———————-🟫豬骨濃湯米線:配豬腩肉丶免治雞肉棒:呢個豬骨濃湯絕對做得好出色,又甜又香又好味,湯底除咗足料腐竹、芽菜、芫茜、蔥......等等之類,用豬骨做湯底、濃郁的甜,好味到我成碗湯飲哂😋仲有最愛嘅豬腩肉⋯⋯ 仲有最愛嘅豬腩肉,食米缐、又點小得我愛吃的豬腩肉,腩肉爽脆又有口感⋯⋯👍仲有咁特式嘅餸菜就係:免治雞肉棒,湯夠甜、餸菜夠睇頭,一個字......正😋————————🟩小食:泡椒蓮耦尖:咁特别嘅小食,又點可以唔買嚟食吓,唔係一般食開嘅蓮耦,係好鮮嫩,又像初生的小小蓮耦仔,望落似蔥段,白色幼幼的,咬落又爽又甜的味道,用泡椒味道配搭,簡直匹配的好食😋,又爽又脆、甜中帶辣的滋味,一個

🟥麻辣豬骨濃湯米線:
配蒿荀丶滷水大腸:

———————-
🟫豬骨濃湯米線:
配豬腩肉丶免治雞肉棒:
仲有咁特式嘅餸菜就係:免治雞肉棒,
湯夠甜、餸菜夠睇頭,一個字......正😋

🟩小食:
泡椒蓮耦尖:
咁特别嘅小食,又點可以唔買嚟食吓,唔係一般食開嘅蓮耦,係好鮮嫩,又像初生的小小蓮耦仔,望落似蔥段,白色幼幼的,咬落又爽又甜的味道,用泡椒味道配搭,簡直匹配的好食😋,又爽又脆、甜中帶辣的滋味,一個小食都可以咁特式⋯⋯👍👍👍👍👍👍

—————————-
小食:
🟪麻辣墨魚頭:
呢個小食麻辣墨魚頭,又係不能不吃,爽脆彈牙口感,出色的麻辣味道,一邊吃、一邊辣、一邊又爽脆彈牙的吃著,就像小孩子般吃完又吃又不停想吃的那種滋味😋

———————-
食到昵刻冰火之間的辣,有辣有唔辣的兩個湯底,完全係絕對同意佢哋個舖名
「米線樂.麻辣豬骨濃湯」
食「米線的樂趣,辣與唔辣都一樣咁出色」
係時候要嘆反枝自家製冷泡茶👍
🟥玫瑰🌹洛神花茶:
好一枝玫瑰洛神花茶,足料好飲,酸酸甜甜、甘香的茶內帶有果皮肉,喝出來的茶味甘香外、杞子的甜與菊花、洛神花、玫瑰花的配合,出神入化的味道,令人一喝就愛上🥰

🟨冷泡蜜桃🍑烏龍茶:
香桃味道又是我喜歡的一款茶類,
濃郁香甜的香桃味道,茶味清香的配合,又是令人喝一口就愛上它的味道😋
————————-
❤️食後的感想就是:
食物除了好食之外,禮貌、環境、衛生、價錢也要互相睇齊,呢到我會比😉
🌹5分為滿分

實至名歸,絕無偷雞
開心🥳⋯⋯就係咁簡單
—————————-
2021-01-27 11 浏览
💁🏻‍♀️ 米線樂•麻辣豬骨濃湯 (長沙灣) 🍴-晚市禁堂食仲未完呢,心思思想食米線唯有嗌外賣啦~~第一次試呢間長沙灣既米線小店,CP值都幾高啵!酸辣豬骨濃湯米線 + 麻辣鴨血 + 墨魚頭 ($53)呢個湯底嗌得過, 係酸菜白肉鍋既風味, 而且配菜仲好足料! 老媽子食都話中意, 麻辣鴨血都幾入味,  墨魚頭好爽口招牌涼拌涼皮 + 雞翼 + 肥牛 ($53)好辣既朋友可以一試, 會食到好滿足, 個醬汁夠曬麻, 加埋肥牛超級邪惡,  雞翼亦好惹味麻辣墨魚頭 ($38)墨魚頭好味到要單點ENCORE LOL, 真係超級爽口同脆啊, 係會食上癮 蒜泥白肉 ($32)幾大份, 比譚仔果隻淡味少少, 冇咁重味精味 -📍 米線樂•麻辣豬骨濃湯 (長沙灣) #長沙灣 元州街231-247號潤發大廈地下B1舖#小丸子搵食記 #小丸子長沙灣-#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #hkfries #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #台灣菜
💁🏻‍♀️ 米線樂•麻辣豬骨濃湯 (長沙灣) 🍴

酸辣豬骨濃湯米線 + 麻辣鴨血 + 墨魚頭 ($53)

招牌涼拌涼皮 + 雞翼 + 肥牛 ($53)

麻辣墨魚頭 ($38)

蒜泥白肉 ($32)
幾大份, 比譚仔果隻淡味少少, 冇咁重味精味

📍 米線樂•麻辣豬骨濃湯 (長沙灣)
#長沙灣 元州街231-247號潤發大廈地下B1舖
#小丸子搵食記
#小丸子長沙灣
2021-01-26 13 浏览
難得兩口子一起放假,試新店,拿著地址,開了Google map, 從新界出走長沙灣,像旅行一樣,感覺很好。店內裝修雅致,不乏打卡位,設洗手間,也很乾淨。店員有善,會推介受歡迎菜式。總括而言,出品用心,藉得一試,會找機會再光顧。必食推介:麻辣米線、涼拌粉皮至愛小食:酸蓮藉仔、麻辣墨魚嘴、孜然炸雞翼、麻辣蒿筍喜歡辣又受不了太辣,可試BB辣,豬骨湯底真材實料,不油,超喜歡!米線分量足,不只是碗大,米缐也很多。天氣轉熱,我選了涼伴粉皮,透心涼,蔴醬很香,BB辣適中。
總括而言,出品用心,藉得一試,會找機會再光顧。

必食推介:麻辣米線、涼拌粉皮
至愛小食:酸蓮藉仔、麻辣墨魚嘴、孜然炸雞翼、麻辣蒿筍
2021-01-26
  • 麻辣墨魚咀
  • 涼伴粉皮
  • 酸蓮藕仔
2021-01-25 6 浏览
我好喜歡澱粉質,米線也是常食,放假想去長沙灣cafe食waffle,在附近食個正餐先,就選擇這間新開不久的米線樂。除了米線,還有涼皮,正!小食種類都幾多米線、涼皮、小食也有點來試試蜜桃烏龍茶,甜美清香麻辣豬骨湯米線湯底先麻後辣,小辣對我來講都幾辣,刺激蒜泥白肉十分惹味,喜歡重口味點必炸雞翼,孜然味,用天鵝碗上好可愛,雞翼好香口嫩滑,不過孜然味只是最後灑上調味。涼拌涼皮,是bb辣,辣度剛好粉皮質感剛好,好有彈性,滷水豬耳夠入味爽脆,雲耳也好夾。

除了米線,還有涼皮,正!

小食種類都幾多

米線、涼皮、小食也有點來試試

蜜桃烏龍茶,甜美清香

麻辣豬骨湯米線
湯底先麻後辣,小辣對我來講都幾辣,刺激

蒜泥白肉

十分惹味,喜歡重口味點必

涼拌涼皮,是bb辣,辣度剛好

粉皮質感剛好,好有彈性,滷水豬耳夠入味爽脆,雲耳也好夾。

2021-01-25 6 浏览
大食妹系米線控,譚仔同埋南記食到唔想食啦,今日去開長沙灣,見到有一間米線舖,個招牌好sharp 醒,諗住買個外賣返屋企食下<魚腐芥末沙律丸豬骨濃湯米線$48>近排爆瘡爆到傻咗,都係唔好食麻辣湯底啦純白色嘅豬骨湯底配米線食清清地必食芥末沙律丸,咬落去小心熱因為個餡料會必出嚟<滷水雞翼豬大腸涼拌涼皮$53>涼皮用綠豆製成,口感比平時食開的淋身索味指數更系倍增,涼皮同醬汁完美結合滷水入味,推介配料要簡滷水系列<麻辣墨魚頭$38>因為熱氣叫左個唔辣,蒜味勁重,系好食<蒜泥白肉$32>蒜泥白肉少少後悔無叫辣,辣應該會好食好多豬肉系厚身五花豬肉,蒜味重,差左少少辣呢間米線鋪鋪一定要再encore

<魚腐芥末沙律丸豬骨濃湯米線$48>
近排爆瘡爆到傻咗,都係唔好食麻辣湯底啦
純白色嘅豬骨湯底配米線食清清地
必食芥末沙律丸,咬落去小心熱因為個餡料會必出嚟

<滷水雞翼豬大腸涼拌涼皮$53>
涼皮用綠豆製成,口感比平時食開的淋身
索味指數更系倍增,涼皮同醬汁完美結合
滷水入味,推介配料要簡滷水系列

<麻辣墨魚頭$38>
因為熱氣叫左個唔辣,蒜味勁重,系好食

<蒜泥白肉$32>
蒜泥白肉少少後悔無叫辣,辣應該會好食好多
豬肉系厚身五花豬肉,蒜味重,差左少少辣

呢間米線鋪鋪一定要再encore

2021-01-25 7 浏览
< 🍜米線樂 >📍長沙灣呢日經過長沙灣見到呢間米線好多人排隊 一於試下💛🌶麻辣豬骨濃湯米線🍜 $53麻辣豬骨濃湯係招牌黎 叫咗微辣走蔥 另外揀咗兩個餸 分別係免治雞肉棒同墨魚頭😆 米線唔會煮得過淋 索晒湯汁好好味😋 湯底好重麻香 接受到嘅辣度 不過都比想像中辣 唔食辣嘅朋友仔可以叫bb辣😛 另外免治雞肉棒有兩串 係我鍾意食嘅口感 唔錯😆 墨魚頭份量好多 有十幾粒 可以再爽口啲😋🍗炸孜然雞翼 $36另外加咗份小食 一份有七隻單骨雞翼 炸得香脆😛😛 灑上孜然粉更加惹味😋 雞翼juicy 啖啖肉好滿足😆🍵冷泡蜜桃烏龍茶 跟餐 $12我最鍾意飲嘅白桃烏龍💕 好香白桃味 唔會好甜 同烏龍茶好夾 解膩一流😋
< 🍜米線樂 >📍長沙灣
呢日經過長沙灣見到呢間米線好多人排隊 一於試下💛

🌶麻辣豬骨濃湯米線🍜 $53

🍗炸孜然雞翼 $36

🍵冷泡蜜桃烏龍茶 跟餐 $12
今日同屋企人一齊無飯~!有大人細路仔一齊食,我想食辣時屋企人啲仔女要無辣!結果黎呢間食下米線啦!點知都幾好味喎!❤️❤️❤️真係有辣有唔辣,任君選擇!仲叫左幾個小食添!啲細路仔真係搞到想影張靚相都唔得!我叫左個麻辣米線小辣,要鴨血同肥牛。涼皮呢個墨魚頭係我覺得最出色嘅一味!屋企人個仔話超好味嘅滷水雞翼,我未有得試,因為好到佢一個人食曬!仲有口水雞翼,都唔錯架!呢到兩碗米線🍜,一碗涼皮、同三個小食。就咁就餵飽我們這一家6口!食完麻辣飲番佢自家製嘅花茶!感覺好清新同舒服!阿媽這要番個茶包來沖多次喎!洛神花都啱小朋友飲!兩杯都好天然咁,似係無咩加太多糖!我個人好欣賞!順帶一提:服務態度非常好!😊😊買得開心,食得放心!
點知都幾好味喎!❤️❤️❤️真係有辣有唔辣,任君選擇!
仲叫左幾個小食添!
啲細路仔真係搞到想影張靚相都唔得!

我叫左個麻辣米線小辣,要鴨血同肥牛。
涼皮
呢個墨魚頭係我覺得最出色嘅一味!

仲有口水雞翼,都唔錯架!

順帶一提:服務態度非常好!😊😊買得開心,食得放心!