2019-11-03
企係度食壽司就聽過好多次,食就真係未試過,去完旅行約朋友比手信,就試下企係度食壽司 - 立濱叫左一個omakase 同朋友一齊share 禁食,再另外叫左好多壽司,全部都值得再三回味!𩶘魚 - 師傅用滾水將魚燙過,魚肉會較為爽口,我食落覺得比較淡味阿根廷赤蝦大大舊赤蝦,口感豐富,彈牙,配上少量海膽,更添味道秋刀魚秋刀魚係依家最時令既魚類,所以好肥美!真係忍唔住叫多左兩舊黎食!甘目鯛即紅衫魚同類,配上酸味啫喱,同樣用滾水燙過,會更爽口,口感層次更吸引!北海道海膽Creamy 十足既海膽,更用上北海道,非常鮮甜!又忍唔住叫多左舊黎食中拖羅中拖羅油脂非常高,而根就較少,入口就無左半舊,點算活赤貝大大舊赤貝,係厚肉!非常厚肉!一口係食唔哂,而且好甜,加上師傳拍一拍,令肉身更爽口火灸左口魚群邊經過火灸,左口魚群邊既油脂大爆發吞拿魚手卷紫菜經過燒灸,所以特別脆!吞拿魚蓉係多過舊飯,食到最尾都唔會只有飯甜品- 厥餅係自家製,唔算太甜,如果覺得唔夠味仲可以配上黑糖
阿根廷赤蝦
大大舊赤蝦,口感豐富,彈牙,配上少量海膽,更添味道
秋刀魚
北海道海膽
中拖羅
中拖羅油脂非常高,而根就較少,入口就無左半舊,點算
活赤貝
火灸左口魚群邊
經過火灸,左口魚群邊既油脂大爆發
吞拿魚手卷
甜品- 厥餅
係自家製,唔算太甜,如果覺得唔夠味仲可以配上黑糖