2019-09-11
呢日同表姐去咗呢間位於尖沙咀嘅立食壽司店食晚飯~平時食omakase一般都好貴,但因為呢度係立食,所以價錢比較相宜。想一嘗食omakase嘅滋味,又唔想洗咁多錢,呢間壽司店係不二之選~我哋order咗壽司盛10件同刺身盛12切。壽司盛10件平鱸魚、真鯛:魚肉鮮甜爽口,無魚腥味!真鯛魚肉上面塗咗柚子醬,味道更加清新。金目鯛配柚子jelly、木鯛魚配西京蛋黃醬:魚肉同醬汁嘅配搭好特別,增加壽司嘅層次感~油甘魚、阿根廷赤蝦配黃金蟹面豉:油甘魚食落充滿油香,阿根廷赤蝦爽甜,配上黃金蟹面豉醬,味道分外濃郁。北海道海膽、三文魚籽:兩個字 -- 鮮甜,無得輸呀!火炙左口魚、火炙拖羅:因為表面用火燒過,所以味道更加甘香~刺身盛12切刺身有六款,每款有兩件,分別係中吞拿魚腩、大吞拿魚腩、帆立貝、深海池魚、金目鯛同油甘魚。我個人最鍾意食大吞拿魚腩,因為肉質肥美;另外我亦非常鍾意食帆立貝,因為味道鮮甜無比!另外,值得一讚嘅係連配菜同甜品都好好味!可見師傅別出心裁!☺️整體黎講,我覺得呢間壽司店性價比幾高,係師傅發辦入門版嘅好選擇~
我哋order咗壽司盛10件同刺身盛12切。
壽司盛10件
北海道海膽、三文魚籽:兩個字 -- 鮮甜,無得輸呀!
火炙左口魚、火炙拖羅:因為表面用火燒過,所以味道更加甘香~
刺身盛12切