2019-10-28 19 浏览
今晚同朋友去尖沙咀行完街, 搵嘢食, 間間舖頭都要排隊, 見呢間有位, 即刻入去喇! 入面裝修簡潔, 感覺好舒服.唔好以為立食壽司既食物就會差D或者唔新鮮, 絕對唔係, 呢間反且超新鮮, 同埋環境清潔乾淨. 全店只有8個位, 但係2位壽司司傅分別係2個bar枱製作食物, 其中1個bar枱係舖中間, 增加左同客人既親切感!全店日本產米使用是當然吧^^特選壽司盛 (8件)中吞拿魚腩、海膽、油甘魚、間八魚、三文魚、阿根廷赤蝦、季節精選x2整個特選壽司盛既魚都好鮮味, 海膽少少腥味都無.今晚既季節精選係魴鮄魚同埋太刀魚, 呢兩種魚都唔係時常有得食, 油份唔多, 正!大吞拿魚腩, 三文魚腩, 金目鯛, 帆立貝, 蟹棒大吞拿魚腩好鮮味, 肥美, 少少筋, 入口即溶!金目鯛配上啫喱狀醬油, 味道好夾帆立貝配黑松露, 新感覺.活赤貝, 鰻魚, 蔥花吞拿魚腩活赤貝超鮮甜, 推介!每碟都會配上配菜, 包括wasabi, 薑片, 黃蘿蔔, 牛蒡同埋日式蒜頭.

全店日本產米使用是當然吧^^

特選壽司盛 (8件)
整個特選壽司盛既魚都好鮮味, 海膽少少腥味都無.

大吞拿魚腩, 三文魚腩, 金目鯛, 帆立貝, 蟹棒
大吞拿魚腩好鮮味, 肥美, 少少筋, 入口即溶!
金目鯛配上啫喱狀醬油, 味道好夾
帆立貝配黑松露, 新感覺.

活赤貝, 鰻魚, 蔥花吞拿魚腩
活赤貝超鮮甜, 推介!

2019-10-25