2018-07-16
每次晚上經過這間穴,門口排滿人群,每次去看看餐牌都覺得比起親身到日本食還要貴,今次太太為給予驚喜,選擇了一試這間日本菜。先講環境,商場開放式鋪位,地方都舒適,只是枱面比較細,點選了壽司,炸物,韓國海胆刺身,冷面,串燒等食物,試一試佢真實。先講講炸物,炸蝦天婦羅,皮脆,脆漿粉唔厚,蝦新鮮彈牙,口感唔錯,炸廣島蠔感覺普通,同一般放題果啲差不多。再來是壽司,點選了幾款三文魚,吞那魚,立魚,海鰻等,幾款壽司感覺都是很新鮮由其吞拿魚,平時食平價的感覺膠膠的,呢到啲吞拿魚比較軟綿,口感很好,海鰻就太太話可比美日本食的質素,至於是手卷,炸軟壳蟹手卷,紫菜脆脆的,軟壳蟹亦熱騰騰,食開手卷的我,感到喜出望外。刺身海胆雖比不上日本食的好味,但這鮮甜的海胆味及新鮮程度都有8成似,配上脆脆紫菜,好正。至於冷麵方面,佢處理得唔錯,最怕啲麵身唔夠凍,又淋又唔好食,呢問麵身夠凍,麵質亦軟硬適中,到串燒方面豬牛得肉質到唔錯配上3款海鹽,可能我比較懶,唔太喜歡自己調味,但唔調味,啲串燒又冇咩味,但口感就唔錯。總括來說。空穴來風,真的有因,怪不得那麼多人排隊。
冷面,串燒等食物,試一試佢真實。
總括來說。空穴來風,真的有因,怪不得那麼多人排隊。