2018-08-21
今日係大埔搵到一間cp值好高既餐廳!!😍😍可以講係我食過既任食日本火鍋的和牛係最好質素的一間!呢間餐廳分了幾個级別的牛肉,見到有A4和牛很吸引。所以就揀左最高級的。還可以任點海鮮刺身!😋刺身方面都有很多款,主要的刺身都有:三文魚,油甘魚,甜蝦,帆立貝,吞拿魚,劍魚……。有些平時少有的:例如,馬刀貝,象拔蚌,櫻花魷魚……。而且質素亦非常好,刺身都是給我們腩位,食落鮮甜肥美!甜蝦大隻爽囗。唔錯的!👍😍和牛拼盤亦有三個部位,每款的賣相都很靚!高级的日本黑毛和牛 果然唔同d!食落很嫩滑,亦很重牛味!入口有溶化的感覺!😍😍另外安格斯牛小排亦很好吃,牛味更重,食落煙韌的!👍海鮮方面都很多選擇:大粒的蠔 ,蝦 ,一串串的八爪魚,青口,帆立貝等等,食落都不錯!😊一次過放入湯底,令到個湯更鮮味又豐富!另外還可係自助火鍋吧,自己夾其他配料!配料很足,多款選擇,可以每樣都試下!👍而飲品有兩個凍櫃你選。最令人驚喜既係:竟然可以自製天婦羅?!🍤🍤😍原來自製好簡單的,好似玩緊 cooking mama咁!整完食番,味道又唔錯喎!!😋見好多小朋友都出去自己整黎食,夠哂過癮!還有雪糕,雪條,糯米糍任食!
可以講係我食過既任食日本火鍋的和牛係最好質素的一間!
而且質素亦非常好,刺身都是給我們腩位,食落鮮甜肥美!
甜蝦大隻爽囗。唔錯的!👍😍
另外安格斯牛小排亦很好吃,牛味更重,食落煙韌的!👍
海鮮方面都很多選擇:
另外還可係自助火鍋吧,自己夾其他配料!
配料很足,多款選擇,可以每樣都試下!👍
而飲品有兩個凍櫃你選。
最令人驚喜既係:竟然可以自製天婦羅?!🍤🍤😍
原來自製好簡單的,好似玩緊 cooking mama咁!
整完食番,味道又唔錯喎!!😋
見好多小朋友都出去自己整黎食,夠哂過癮!
還有雪糕,雪條,糯米糍任食!