2018-08-04
難得入大埔搵老友食飯,一定要搵間好野嚟食吓啦~話晒山長水遠,由九龍入到大埔,食吓d特別野先😁😁。老友介紹我去舊墟直街的稻八日式🐮火鍋炸物刺身放題,佢話呢間有炸物玩,好過癮,仲有上安格斯牛小排放題 $238 有美國極上安格斯牛小排、特級美國穀飼牛、美國進口牛肉、炸物、美國自然豚肉片、雞件、任食刺身,相當抵食。我哋加$48蚊要咗個美肌骨膠原湯作打邊爐湯底,哈哈~😆😆 非常滋陰補充骨膠原。湯料十足有原隻花膠兩隻及響螺條,未打邊爐先飲啖湯都覺非常清甜。😋😋食物相當新鮮,我最愛美國極上安格斯牛小排,牛肉肥瘦分佈適中, 灼一灼馬上入口,肉香非常。餐廳環境光猛非常闊落,出去攞食物及飲品都排列得好整齊,地方好乾淨。大人細路都喜歡走去炸物區大玩自煮其樂,炸。炸。炸。大家食得開心,玩得快樂,估唔到火鍋放題都有炸物新玩意。😂😂