2022-05-22 32 浏览
同同事去依lunch! 同事話好掛住漢堡扒鐵板燒~ 所以我地決定左今個lunch食漢堡扒!餐廳係鐵板上生既漢堡扒加蛋再加上唔同既配料自行配搭~ 我地選左芝士漢堡扒額外再加墨西哥辣椒仔同埋菠蘿一齊食~ 自己燒嘅漢堡扒真係特別好食!鍾意熟啲又得,鍾意配埋其他配料一齊燒都得,係有得選擇又自己制作既情況下食得特別開心!漢堡扒加埋菠蘿一齊煎真係好好味~ 煎左既菠蘿真係好香口好好味😋!漢堡扒融合埋墨西哥辣椒仔都好惹味!我地叫左2人套餐~ 將包埋個雜菌牛肉飯~ 牛肉飯好香好足料,有金針菇同埋冬菇~ 仲有一個流心蛋係上面~ 餐飲仲可以叫埋特飲,我要左右凍柚子蜜,同埋鐵板漢堡扒一齊食真係好好味!

初嘗這間漢堡,覺得幾有趣,可以自己煎漢堡,而且價錢都合理😋😋剛開始石頭夠熱,每次只需要薄薄的,快煎2/3 秒就熟~不過跟反個人喜好去煎果個熟度😀😀😀.另外餐廳的員工都好好。。見舊石無咁熱,都好快過來更換~之後好快又可以再煎😁😁😁😀.同埋都試下佢呢間的意粉。。意粉味道都好味。。跟朋友share 的話,一齊試不同的,都不錯啊😊😊另外都有碟醬油。。肉配落去,甜甜的,每漢堡的味道再加分‼️😍😍🤩同埋餐廳的泡菜味道也不錯,喜歡食的話,泡菜可以再添加👍🏻👍🏻😋有時會嘗試,漢堡加蛋再加泡菜,這個配搭也不錯.芝士薯條個人覺得這個薯條可以不加,因為煎漢堡已經好繁忙,所以有時薯條會攤凍了🤣🙈
剛開始石頭夠熱,每次只需要薄薄的,快煎2/3 秒就熟~
不過跟反個人喜好去煎果個熟度😀😀😀

另外餐廳的員工都好好。。見舊石無咁熱,都好快過來更換~
之後好快又可以再煎😁😁😁😀

同埋都試下佢呢間的意粉。。

有時會嘗試,漢堡加蛋再加泡菜,這個配搭也不錯

芝士薯條
2022-05-21 37 浏览
主打多款特式配搭嘅漢堡扒,熟度任由自己石燒,店員服務幾好,會主動示範一次點燒,亦會主動收碟。*此餐廳收取加一服務費。中份菠蘿煙肉和牛漢堡扒(單點$131),漢堡扒牛味濃厚,配以菠蘿、洋蔥食用,味道清新,煙肉肉質偏瘦,芝士味道鹹香,雞蛋口感滑嫩。麵豉湯(跟餐$0),內有大蔥粒,鹹度適中。沙律(跟餐$0),椰菜絲沙律口感爽脆,配以日式芝麻醬食用,味道更佳。配菜(跟餐$0),包括有燒肉汁、海鹽、泡菜。金橘檸檬特飲(跟餐$0),梳打特飲,味道酸甜,飲落好清爽。

*此餐廳收取加一服務費。

麵豉湯(跟餐$0),內有大蔥粒,鹹度適中。

配菜(跟餐$0),包括有燒肉汁、海鹽、泡菜。

金橘檸檬特飲(跟餐$0),梳打特飲,味道酸甜,飲落好清爽。
  • 菠蘿煙肉和牛漢堡扒
  • 沙律
  • 麵豉湯
2022-05-20 22 浏览
呢間位於尖沙咀黃金地段既石燒漢堡扒店,係鍾意你漢堡扒既你必不可錯過店內裝修簡潔舒服最重要係每一個座位都會有個非常強力既獨立抽油煙系統咁就唔怕食完之後成身煙味價錢以呢個黃金地段黎講可以話係超抵食前菜有味道不錯既沙律同味增湯芝士蛋蒜和牛漢堡扒睇下D煙就知道塊石有幾熱,所以真係要小心D每次只需要用個小剷,剷少少漢堡肉出黎放上石到每面燒1至2秒就要即刻反,如果唔係會好易燶每邊燒幾次就可以食得你就可以品嚐到有少許焦香,而帶有濃香既蒜味,同JUICY肉汁既漢堡肉由於D肉夠靚,所以我就咁點鹽已經覺得好好味,但點佢既醬汁亦都非常夾下面既蛋有蒜香又有邪惡既芝士,都非常好味月見味增牛丼上面鋪左滿滿既和風牛肉仲有新鮮既雞蛋將D蛋汁撈埋D牛肉到就可以令牛肉除左有香濃既味增味之外仲變得更加滑百香果特飲、可樂杯百香果特飲味道都唔錯,飲落有好香既百香果味,夏天飲岩晒!

店內裝修簡潔舒服
最重要係每一個座位都會有個非常強力既獨立抽油煙系統
咁就唔怕食完之後成身煙味
價錢以呢個黃金地段黎講可以話係超抵食

前菜有味道不錯既沙律同味增湯
芝士蛋蒜和牛漢堡扒
睇下D煙就知道塊石有幾熱,所以真係要小心D
每次只需要用個小剷,剷少少漢堡肉出黎
放上石到每面燒1至2秒就要即刻反,如果唔係會好易燶
每邊燒幾次就可以食得

下面既蛋有蒜香又有邪惡既芝士,都非常好味

月見味增牛丼
上面鋪左滿滿既和風牛肉
仲有新鮮既雞蛋
將D蛋汁撈埋D牛肉到
就可以令牛肉除左有香濃既味增味之外
仲變得更加滑
百香果特飲、可樂
杯百香果特飲味道都唔錯,飲落有好香既百香果味,夏天飲岩晒!
2022-05-16 41 浏览
好多地方都有得食漢堡扒 但係呢間來自韓國嘅過江龍 仲可以自己煎嚟食❤️‍🔥有得玩仲有得食😜佢係和牛漢堡扒 所以牛味相當之濃郁💕 而且仲有三個size可以揀😌男仔揀最大嗰個size一定夠飽😎
2022-05-16 22 浏览
🥩芝士蛋和牛漢堡扒好油好油好油🤣以自助形式調教漢堡扒生熟度。味道似油膩版阿媽煎肉餅😂每次煎完都要加啖飯入口解解油。芝士味唔太突出,反而加芝士係熱石上煎令塊扒更快燶🥸建議去食gimmick+爛玩人士(如我)先去一嚐煎扒滋味🤣
🥩芝士蛋和牛漢堡扒
好油好油好油🤣
以自助形式調教漢堡扒生熟度。
味道似油膩版阿媽煎肉餅😂每次煎完都要加啖飯入口解解油。
芝士味唔太突出,反而加芝士係熱石上煎令塊扒更快燶🥸
建議去食gimmick+爛玩人士(如我)先去一嚐煎扒滋味🤣
2022-05-14 35 浏览
尖沙咀厚福街兩邊一直都充滿人氣食店 今次試左呢間福岡漢堡 店名以為日本餐廳 結果其實係一間韓國石燒餐廳 自己DIY整漢堡扒和牛漢堡扒既形式以一塊鐵板再用熱石形式上枱 鐵板上鋪滿左熟雞蛋同埋未熟既和牛漢堡扒既肉碎 然後自己一細塊肉碎擺上熱石燒 不斷前後反轉燒熟漢堡扒我地享受左一份兩人套餐 (ver. 2) $338 呢個餐表示「食辣人士必叫」 就即刻點左 套餐都好豐富 包含 墨西哥辣椒和牛漢堡扒、芝士蛋蒜和牛漢堡扒、和牛乒乒乓本飯、連兩杯飲品 整體上和牛漢堡扒味道都好好食 再配合埋啲sub配料芝士蛋蒜同墨西哥辣椒更加帶出漢堡既香味 然後有韓式辣醬拌飯 都幾好食頗為特別

墨西哥辣椒和牛漢堡扒、

芝士蛋蒜和牛漢堡扒、

和牛乒乒乓本飯、
連兩杯飲品

2022-05-13 27 浏览
厚福街好多餐廳,以前lunch成日經過呢間餐廳,但一直無試過。今次收工終於去試吓,2人餐$338~芝士蛋蒜和牛漢堡🧀🧄🐮蒜片加和牛,帶出牛嘅肉味,自己係塊熱石燒幾得意,店員仲好細心提我地2-3秒要反一反,就唔會燶,仲會好主動幫我地換熱石。個抽氣管仲超近距離抽,唔怪得食完都唔覺成身油煙味墨西哥辣椒和牛漢堡🌶🐮上到黎估唔到有咁多辣椒,小山咁,果然夠晒惹味同火辣🔥辣椒配牛肉好正,可以食多一碗飯🤣和牛乒乒乓拌飯🐮🍚上到黎估唔到咁大碗😲,珍珠米仲有啲牛肉碎同菜,加埋個醬,韓式拌飯feel飲品🥤蜂蜜柚子茶 $10蜂蜜紅棗茶 $10

芝士蛋蒜和牛漢堡🧀🧄🐮

墨西哥辣椒和牛漢堡🌶🐮

和牛乒乒乓拌飯🐮🍚

飲品🥤

蜂蜜柚子茶 $10
蜂蜜紅棗茶 $10
  • 墨西哥辣椒和牛漢堡扒
2022-05-13 18 浏览
🐮東武里牛丼飯 $98其實我係比佢個餐牌賣相吸引左,唸住好邪惡🥹果然理想與現實真係太大差距,啲牛硬到𝐏𝐤🥹無返啲牙力拜托唔好叫呢個,超多筋,都唔知食緊啲咩,賣相真係係好睇好呃人😵‍💫好伏⚠️⚠️芝士係額外加既!!🧀🍳🐮芝士蛋蒜和牛漢堡扒 $117 m size自己煎真係好好玩😆😆自己煎特別好食啲😂啲蛋其實係咪要食左先,我都唔係太清楚點食先係最好食,但啲蛋擺左係度好耐煎到好老好難食😂味道還好,我反而覺得無咩太大特別令我要再要食多次🤔不過我對面位男士食得好開心佢話要再食多次,口味既野真係男女都唔同。🍹凍柚子茶 都算多柚子皮係個底度,甜度🆗題外話:有個女仕應真係好搞笑,佢單手托湯同沙律,佢倒瀉左我男朋友度,少少整到,台都有啲濕,但佢句唔好意思都無🤷‍♀️跟住佢再上主食,佢直接踩住我男朋友隻腳上主菜,佢又無講對唔住🤷‍♀️佢𝐇𝐞𝐚到係目中無人果隻🖕🌝
🐮東武里牛丼飯 $98
⚠️芝士係額外加既!!

🧀🍳🐮芝士蛋蒜和牛漢堡扒 $117 m size

🍹凍柚子茶
都算多柚子皮係個底度,甜度🆗

題外話:
1K
2022-05-13 13 浏览
今次試呢間出名”石燒”同”漢堡扒”嘅韓國餐廳,但礙於無晚市堂食,只能淺嘗丼飯,巨型漢堡扒只能留待下次堂食熱食啦。🥢東武里牛丼套餐⭐️⭐️⭐️⭐️叫咗兩個人氣丼,雖然唔知咩叫東武里牛,但見賣相幾靚就試下,牛粒大大粒但咬落非常軟熟,沒有太多調味料,食到好香牛味,生蛋黃+秘製醬汁+蔥/洋蔥一齊拌飯惹味非常,不過記住要特別叫”多汁”。🥢芝士泡菜豚丼套餐⭐️⭐️呢個泡菜丼我覺得太過辣,唔係人人食得到,同埋豚肉較牛粒少,可能只得3-4片,芝士又唔太突出,只得頂層少許,拌勻食根本食唔到,成個丼只係食到辣泡菜辣泡菜同辣泡菜,泡菜真的有點over!二人共消費:$174

🥢東武里牛丼套餐⭐️⭐️⭐️⭐️

🥢芝士泡菜豚丼套餐⭐️⭐️

二人共消費:$174
2022-05-03
2022-05-13 15 浏览
相信好多人都會以為呢間店係黎自日本,包括我在內😝 入到店裏先發覺係韓國餐廳每個座位都有獨立既吸油煙機仔,不過其都吸唔曬d味😂😂.▪️芝士蛋和牛漢堡扒 $115▫️芝士蛋蒜和牛漢堡扒 $124配飯、麵豉湯、菜同沙律特色在於自己動手燒!可以細細舊,自己切落鐵板上燒 ,單點汁、配飯都得!和牛、滑蛋、泡菜😋😋😋如果燒得耐,鐵板冇左熱力,可以叫侍應幫手換新既~中意芝士既都可以額外再添加唔想自己燒既,都有井飯可以選擇.

▪️芝士蛋和牛漢堡扒 $115

▫️芝士蛋蒜和牛漢堡扒 $124

配飯、麵豉湯、菜同沙律

特色在於自己動手燒!
唔想自己燒既,都有井飯可以選擇
2022-05-13 19 浏览
尖沙咀嘅「福岡漢堡扒」可以自己煎漢堡🧑🏻‍🍳初嘗試覺好食又好玩🤪.芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)🥩表面有頗多蒜片同芝士🧄漢堡球係採用100%澳洲和牛🇦🇺🐄切一部分放上圓形熱石燒🔥已經見到好多油脂😉漢堡扒肉質鬆軟Juicy,肉味濃郁帶蒜香😋可以加少少泡菜🌶或者沾上燒肉汁、鹽食用🧂底下半熟嘅雞蛋亦唔錯🍳另外仲有份小沙律🥗同味噌湯🥣.芝士泡豚丼飯🍚超大碗😍表面鋪滿芝士、豚肉🐖泡菜,成個飯都充滿泡菜味🤤仲有拉絲芝士🧀好邪惡😈.百香果特飲🍹甜度適中☺️一邊食漢堡扒,一邊飲特飲,真係好爽👍🏻
  • 芝士蛋蒜和牛漢堡扒
  • 百香果特飲
  • 和牛漢堡扒
  • 麵豉湯
  • 沙律
2022-05-11 569 浏览
晚餐時間行完街,去左尖沙咀厚福街搵野食。閨蜜話想食牛,於是揀左呢間食和牛漢堡扒既餐廳。一入去就見到韓文同播緊韓國歌。由於好肚餓,我哋叫左個兩人套餐(Ver 2)專食辣兩份漢堡扒差唔多時間上菜,未熟既要自己煎。芝士蛋蒜和牛漢堡扒芝士煎完溶入和牛漢堡扒,令和牛肉質更軟同肥美,好食。墨西哥辣椒和牛漢堡辣辣地有墨西哥風味,和牛都好軟,好食。蛋有韓式燒烤風味。和牛漢堡切成小塊,放係圓石上煎,由於石頭好高溫,我開頭唔識控制煎既時間,易燶,要快手先食到煎得靚靚既漢堡扒。按自己喜好,切成相應厚度去煎。外層煎完好脆慢慢就煎得好少少有沙律前菜同埋味噌湯和牛乒乒乓拌飯倒入韓式辣醬,撈撈撈,辣辣地,味道唔錯。兩杯飲品:食燒烤一定要飲凍飲,柚子茶同巨峰提子特飲都好正,解渴。

由於好肚餓,我哋叫左個兩人套餐(Ver 2)專食辣

兩份漢堡扒差唔多時間上菜,未熟既要自己煎。

芝士蛋蒜和牛漢堡扒
芝士煎完溶入和牛漢堡扒,令和牛肉質更軟同肥美,好食。

墨西哥辣椒和牛漢堡
辣辣地有墨西哥風味,和牛都好軟,好食。蛋有韓式燒烤風味。

墨西哥辣椒和牛漢堡扒

按自己喜好,切成相應厚度去煎。

外層煎完好脆

慢慢就煎得好少少

有沙律前菜同埋味噌湯
沙律前菜

和牛乒乒乓拌飯
倒入韓式辣醬,撈撈撈,辣辣地,味道唔錯。

和牛乒乒乓

柚子茶,巨峰提子

墨西哥辣椒和牛漢堡扒
和牛乒乒乓
柚子茶,巨峰提子
2022-05-11 248 浏览
漢堡最想嘅就係平時漢堡包入面嘅漢堡扒,但第一次食淨係漢堡然後仲要自己煎,好食又好玩,新奇又有趣😊見到佢有四個兩人套餐,我哋揀咗特別推介(Ver.4) $376,其實四個二人套餐都係有兩塊漢堡扒,飯同埋嘢飲。只係漢堡扒嘅配料唔一樣或者個飯唔一樣。店員會問係咪第一次食,然後教我哋遲少少上塊板度3秒反轉再3秒就食得。菠蘿煙肉和牛漢堡(M)朋友表示鍾意食菠蘿煙肉,味道比較清新,而且菠蘿好甜。如果將啲蛋同埋菠蘿都放落去燒會更加香,加埋一齊係幾好食芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)我自己就比較鍾意食呢個,因為我比較重口味,食到好香嘅蒜蓉味細心為係佢會不斷幫我哋換更熱嘅板,以防我哋掛住玩板唔夠熱燒唔到,每次最期待就係換咗新嘅時候啲聲,同埋真係好快就熟,啲芝士仲拉到絲😋芝士泡豚丼超大碗,兩個人都食唔晒。唔係得個樣,好足料芝士豚肉泡菜,勁香泡菜味,好飽都仲想食,但係真係份量太多了👍👍巨峰提子特飲$18.00見到個杯有少少嚇親,勁大杯,所以唔貴蜂蜜紅棗茶(凍)$10.0朋友話我身體咁差要飲紅棗茶

只係漢堡扒嘅配料唔一樣或者個飯唔一樣。

菠蘿煙肉和牛漢堡(M)

芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)
我自己就比較鍾意食呢個,因為我比較重口味,食到好香嘅蒜蓉味

芝士泡豚丼
超大碗,兩個人都食唔晒。

巨峰提子特飲$18.00
見到個杯有少少嚇親,勁大杯,所以唔貴

蜂蜜紅棗茶(凍)$10.0
朋友話我身體咁差要飲紅棗茶
  • 芝士蛋蒜和牛漢堡扒
  • 菠蘿煙肉和牛漢堡扒
  • 芝士泡豚丼
2022-05-10 48 浏览
朋友介紹呢間餐廳,初時仲以為係日本餐廳,黎到見到個招牌寫韓文嘅😂又播K-pop😂😂,原來係韓國野😂😂😂我地叫左個二人套餐(Ver.2)$338套餐踢湯同沙律,個和牛漢堡大大粒😍,職員話放啲肉燒3秒再反... 都幾難😂第一次燒仲跌左落側邊🙈🙈個牛牛味幾重,幾好味,幾多油脂,都Juicy 😋 不過小心邊燒邊彈油! 味道好有驚喜,唔錯👍🏼墨西哥辣椒唔太辣,食落真係好墨西哥風味😬另外加錢叫左巨蜂特飲,超大杯,唔太甜,食完漢堡都7-8成飽,仲有個牛肉拌飯,個飯好大碗,味道ok,但真係食唔落,剩左好多🙈🙈建議3個人以上先叫二人餐店員主動幫我地換舊熱石👍🏼好快清走枱面上食完嘅碟同碗,等我地有位放其他野食👍🏼👍🏼
我地叫左個二人套餐(Ver.2)$338