2022-07-05 48 浏览
💫每次行經厚福街都見到“福岡漢堡扒“門外排長龍,今晚見唔算太多人,所以和友人入內一試。👍餐廳裝修簡潔整齊,在每一個座位都設有吸油煙裝置,所以完全沒有油煙味。顧客以年青人為主,感覺氣氛很好,很有朝氣和活力。👯和友人order了一set2人套餐$348,包胡麻醬椰菜沙律,泡菜,,麵豉湯,2個和牛漢堡扒,一個丼飯和飲品,非常抵吃。🍍菠蘿煙肉和牛漢堡扒(M)/芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)~2個餐各自有一球澳洲和牛漢堡扒,還有菠蘿,大量芝士,蒜片和煙肉。💪自己和牛漢堡扒自己煎,將澳洲和牛漢堡扒按份量放在石板上,每邊輕壓數秒,反覆數次,牛肉鬆軟多汁,香濃美味。😋嫩滑半熟的蛋漿加上大量芝士,菠蘿和蒜片,增添口感,配飯一流。🧀芝士泡豚丼~豚肉相當嫩滑配上大大量芝士和泡菜, 十分美味和飽肚。🍹最後飲埋杯熱蜂蜜柚子茶,友人要了一杯熱西柚特飲,酸酸甜甜,十分解腻。

2022-06-02
2022-07-05 3200 浏览
好多次經過尖沙咀厚福街見到福岡漢堡扒都想入去試吓,今晚終於約了同事陪我吃。餐廳被喻為韓國No.1漢堡扒專門店,專門供應世界頂级澳洲和牛,最重要性價比相當高,百多元一人價錢就食到靚牛。Menu以套餐為主,設有一人和二人套餐,包湯,前菜,沙律,和牛漢堡扒和飲品,另外還有丼飯可以散叫。和牛漢堡扒的份量仲可以有S(130g),M(160g)和L(190g)選擇,因應不同食量人士揀選。今晚order了一set2人套餐$348,包2個和牛漢堡扒,一個丼飯和飲品。前菜,沙律,湯~有泡菜,胡麻椰菜和麵豉湯,開胃又清新。菠蘿煙肉和牛漢堡扒(M)~除了和牛漢堡扒,還有菠蘿,芝士,蒜片和煙肉。芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)~和牛漢堡扒,大量芝士,蛋和蒜片。每個座位都設有吸煙風口,將漢堡扒按份量放在石板上,油煙完全被吸走,非常方便。漢堡扒的生熟程度完全按自己喜好決定,最美味是牛味香濃,表面些微焦香, 裏面仍環保持鬆軟,濕潤,好好味啊!半熟的蛋漿加上大量芝士和蒜片,嫩滑又滋味。芝士泡豚丼~份量相當多,大量的芝士加上泡菜和豚肉片, 好邪惡但很美味。蜂蜜柚子茶$10/西柚特飲$18~食得咁飽,最後飲埋杯酸酸甜甜的飲品,即

前菜,沙律,湯~有泡菜,胡麻椰菜和麵豉湯,開胃又清新。

芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)~和牛漢堡扒,大量芝士,蛋和蒜片。

半熟的蛋漿加上大量芝士和蒜片,嫩滑又滋味。

蜂蜜柚子茶$10/西柚特飲$18~食得咁飽,最後飲埋杯酸酸甜甜的飲品,即時舒服哂。

2022-06-02
  • 芝士蛋蒜和牛漢堡扒
  • 菠蘿煙肉和牛漢堡扒
2022-07-05 46 浏览
韓式燒肉自己燒😆呢度幾有當地feel🤣播著韓文歌👌🏻當晚都多客,熱鬧呀😆兩人套餐$348好豐富、抵食!食到好飽!😳菠蘿煙肉和牛漢堡扒芝士蛋蒜和牛漢堡扒兩款都ok呀,芝士幾香濃,牛肉ok👌🏻加上菠蘿同蒜片,更好食🤤 店員會主動換新炭👍🏻芝士泡豚丼飯勁大碗😱 海量咁多泡菜!好難食得晒🤣🙈蜂蜜紅棗茶 +$10西柚特飲 +$18又好大杯😳原來呢度既飯同特飲係咁巨型的!!幾好飲👌🏻
韓式燒肉自己燒😆

呢度幾有當地feel🤣播著韓文歌👌🏻
當晚都多客,熱鬧呀😆

兩人套餐$348
好豐富、抵食!食到好飽!😳

菠蘿煙肉和牛漢堡扒
芝士蛋蒜和牛漢堡扒
店員會主動換新炭👍🏻
芝士泡豚丼飯

勁大碗😱 海量咁多泡菜!好難食得晒🤣🙈
蜂蜜紅棗茶 +$10
西柚特飲 +$18
又好大杯😳
原來呢度既飯同特飲係咁巨型的!!
幾好飲👌🏻
2022-07-04 94 浏览
星期日11:45AM入坐,4大2細食lunch。(2個家庭)Order如下:1) 二人餐 ( 芝士蛋蒜和牛漢堡扒、墨西哥辣椒和牛漢堡扒、和牛素拌飯、樽裝水、ZERO)套餐另加$7 菠蘿問題一 : 傳餐職員問放低食物前有講『墨西哥辣椒和牛漢堡扒』,客人確認後,佢再拎走話係另一枱(就後面果枱) ? 大前題係我地除晒口罩,我地當然唔介意,食果個唔係我,但職員可以話係搶番,我都唔介意既,但下次最好睇清楚先。問題二 : 我加菠蘿再通知番你漏左黎,你問我咩餐? 客人答完,你完全無回應再掉番碗菠蘿黎?? 我地錯? 漏左提你係個客錯?? 係咪唔應該加菠蘿?2) 芝士泡菜豚肉丼 / 東武里牛丼飯 / 芝士薯條 /  另加$7 菠蘿問題三 : 芝士泡菜豚肉丼黎果陣係無加到芝士,其實就算煮果個漏左,傳果個都唔發覺? 成PAT芝士無都睇唔到? 你車仔麪漏餸都好理解~ 然後再通知你漏左,請你安排番你又係黑面既? 地錯? 漏左提你係個客錯?? 定係係嬲個廚呢?問題四 : 出去埋單,問一句收咩payment? 因為睇到你好大張xxx現金既紙問多句o者~ 又唔想答既? 唔知做咩以為你比番張單我你又掉左我張單,我問你拎

Order如下:
套餐另加$7 菠蘿

問題四 : 出去埋單,問一句收咩payment? 因為睇到你好大張xxx現金既紙問多句o者~ 又唔想答既? 唔知做咩以為你比番張單我你又掉左我張單,我問你拎番張單你又黑我面,我2個家庭出去食野唔洗計分錢咩? 拎張單又係我錯?

其實漏芝士果到老板(疑似) 已經話班同事點解唔睇清楚先出,食物唔係差,但職員既態度足以令到人唔會想再去,長期黑面其實係想點? 其實去細舖食得野都唔係要咩服務,但職員咁真係好難搞,食物有幾大份都唔會再入去。
题外话/补充资料: 果10% service charge唔係應份比,$683 (4大2小)
2022-07-03
2022-06-21 71 浏览
厚福街一向都係覓食嘅好地方,呢間韓國餐廳主打石燒和牛漢堡扒,仲要選用100%澳洲和牛,俾埋爐具客人自己煎漢堡,好食得黎又好玩,可以滿足到情侶玩下煮飯仔!!餐廳除咗一系列嘅漢堡扒外,亦有意粉和牛丼,有單點亦有唔同套餐,好多唔同選擇。一入到餐廳唔算好大浸油煙味,原來每個座位都有抽氣管,呢個設計好特別好貼心,咁細條抽氣管好趣致😍我同男朋友今次叫咗一份二人餐,有兩份芝士蛋蒜和牛漢堡扒,月見味噌牛丼飯,沙律同餐湯, 共$338。芝士.蛋.蒜,原全係我地嘅最愛!芝士蛋蒜和牛漢堡扒,上台個陣雞蛋已經半熟,漢堡扒上台嗰陣喺全生,搓成球狀,加上蒜片和芝士條係上面,將漢堡扒切成一塊塊薄片咁黎煎,輕輕將佢煎一煎,大概三至五秒可以反一反,跟著不停咁樣重複煎,其實真係幾似玩緊cooking-mama 🤣好玩又好食👍👍👍👍

2022-06-17 59 浏览
福岡漢堡扒食生煎漢堡,由生到熟到係自己一手一腳煎熟,可以玩下又有得食,幾唔錯!menu有散叫and set, 都幾吸引。2人套餐ver.4, 香蒜芝士蛋牛漢堡,將和牛漢堡放上熱石,每邊輕壓3秒,每邊煎3次,就會出到一塊幾靚仔又剛剛熟既漢堡扒,和牛漢堡肉味香濃,又有juicy感覺!配有芝士蒜蓉味更香口。同個和牛漢堡幾夾。而蛋亦都幾滑嫩,蛋香十足!當熱石唔夠熱時,店員會幫我地換石,咁就唔怕煎到唔熟既肉!幾細心服務。菠蘿煙肉和牛漢堡扒, 菠蘿嘅甜甜酸酸加上煙肉嘅咸香,幾有特色!味道幾突出。芝士泡菜豚丼飯,泡菜辣惹味突出,配上豚肉更香口惹味,好好送飯,豚肉既比例都幾足料。

menu有散叫and set, 都幾吸引。
2人套餐ver.4,

香蒜芝士蛋牛漢堡,將和牛漢堡放上熱石,每邊輕壓3秒,

每邊煎3次,

芝士泡菜豚丼飯,泡菜辣惹味突出,

配上豚肉更香口惹味,好好送飯,豚肉既比例都幾足料。
______________________________店內座位都幾多但比較狹窄,用手機落單,好方便,主打熱石鐵板燒和牛漢堡,上枱係一個波波型嘅澳洲和牛漢堡,店員上菜時會教客人如何燒出最好味嘅牛漢堡👍🏻套餐包和牛漢堡、飯、麵豉湯、飲品,另外有炸雞、沙律等小食可以選擇 🤍🅼🅸🆂🆂 🅻🅸🅾🅽🅽🦁評分:6.5/10 菠蘿煙肉和牛漢堡🍍🐮芝士雞蛋和牛漢堡🥚🐮忌廉芝士沙律🥗味道都唔錯,除咗有得玩有得食係比較有趣之外,用料未算係好有特色,所有嘢中規中矩,都可以一試嘅!回頭率:60%👍🏻每枱都有小小嘅抽煙機,可以快速吸走油煙,所以食完都唔會成陣味👍🏻店員都好友善好搞笑😆🫶🏻

🤍🅼🅸🆂🆂 🅻🅸🅾🅽🅽🦁評分:6.5/10

菠蘿煙肉和牛漢堡🍍🐮
芝士雞蛋和牛漢堡🥚🐮
忌廉芝士沙律🥗

回頭率:60%
👍🏻店員都好友善好搞笑😆🫶🏻
  • 菠蘿煙肉和牛漢堡扒
  • 芝士蛋和牛漢堡
本身唔知呢間嘢食咩😂只係是但走入一間餐廳。坐低見到一個個小煙通喺枱面又幾有趣。成間嘢又唔覺有油煙味。原來係自己喺一舊熱石上面燒漢堡扒。一放上去三秒就好反轉啦,唔係會燶😂到後尾舊石無咁熱就可以煎多幾秒。食食下職員仲會幫你換一次熱石。講真我覺得牛味就欠奉啦,不過係幾好玩幾新鮮嘅!有蒜係香口啲嘅!每個漢煲扒都配飯、沙律、配菜、麵豉湯。🔸雞蛋和牛漢堡扒S(💰99)(+香蒜💰7)🔸芝士蛋蒜和牛漢堡扒M(💰124)評分: 7/10

🔸雞蛋和牛漢堡扒S(💰99)(+香蒜💰7)
🔸芝士蛋蒜和牛漢堡扒M(💰124)

評分: 7/10
  • 芝士蛋蒜和牛漢堡扒
  • 雞蛋和牛漢堡扒
2022-06-13 35 浏览
夜晚九點鐘, 餐廳仍然非常之多人, 大家埋頭苦幹, 去煎佢哋嘅漢堡扒自己一手一腳去煎漢堡扒, 煎得好食, 真係非常之有成功感, 漢堡扒好快就熟, 反兩反煎兩煎就食得, 又唔覺得好油, 再配埋佢嘅配菜一齊食, 真係滋味無窮, 漢堡扒好juicy非常之多肉汁用鐵板形式, 再加上一個熱石燒, 非常容易掌握技巧, 亦唔會煎燶, 就算煎燶熱石, 侍應都好快幫我更換一塊新既熱石, 真係好貼心!另外佢嘅蛋, 放滿咗漢堡扒嘅底, 加埋蔥花齊食, 非常之香,另外就係芝士泡菜豚肉丼, 豚肉非常之多, 再加上辣辣地好惹味嘅泡菜, 再加CREAMY 芝士, 百感交集

2022-06-11 2477 浏览
去到尖沙咀逛街, 行完就去厚福街搵食, 呢間福岡漢堡扒係我口袋內的餐廳之一. 原因係餐廳主打是石燒和牛漢堡,選用100%澳洲和牛,食物質素有保證!我們叫左二人套餐, 另外店仲有丼飯不同選擇. 。餐廳以木系裝潢,每張枱有一個獨立抽油煙系統,另外店員仲比一個布袋比你入住外套/手袋,超級貼心! 食完一D油煙味都無, 讚!!! 兩人套餐 叫咗個兩人餐,主菜各一份, 沙律及湯, 飲品. 非常抵食. ,首先會送上沙律菜、麵豉湯,忌廉芝士沙律, 大大碟、份量十足, 沙律菜爽脆又新鮮,兩大球Cream cheese配果仁碎,幼滑香濃,芝士味出眾, 無得輸. 雞蛋和牛漢堡扒, 將吸氣和石頭位置對準, 再將適量漢堡扒平舖係石上 每邊隔3秒翻一下, 就可以品嚐美味的燒肉. 燒好後蛋香溢出, 肉汁香濃. 而芝士蛋和牛漢堡扒多左芝士濃厚香味, 增加層次感. 燒好的漢堡扒有點似肉飯, 配白飯吃一流. 套餐仲有罐裝飲品, 超值抵食,有得玩又有得食的套餐, 值得去試下.

我們叫左二人套餐, 另外店仲有丼飯不同選擇.

兩人套餐
叫咗個兩人餐,主菜各一份, 沙律及湯, 飲品. 非常抵食.

雞蛋和牛漢堡扒,

燒好後蛋香溢出, 肉汁香濃.

而芝士蛋和牛漢堡扒多左芝士濃厚香味, 增加層次感.
燒好的漢堡扒有點似肉飯, 配白飯吃一流.
2022-06-10 57 浏览
今日中午同老婆拍拖食飯,來呢一個尖沙咀食街厚福街,呢間好似未食過,價錢有普通午市套餐$80至$348二人套餐,選擇都算多元化,最後揀咗個情侶推介嘅二人套餐。芝士蛋蒜和牛漢堡扒,佢哋鐵板上邊再加一個迷你嘅石燒,配搭方法都幾新鮮,自己控制牛肉嘅生熟度,煎燶啲亦都得,和牛扒水準高,就算煎燶咗都唔覺得太鞋口,脂肪感亦濃厚。菠蘿煙肉和牛漢堡扒,煙肉和牛更能突出石燒嘅吸引力,一路煎啲油一路治治聲,逼走啲油之後感覺冇咁肥膩,易會更加香口。芝士泡豚丼飯,份量都算好多,味道唔算好難,因為食咗漢堡扒,基本上都唔係好食得落,主要食泡菜及豚肉。另外加咗杯特飲,分量係正常飲品嘅兩倍,性價比高。

另外加咗杯特飲,分量係正常飲品嘅兩倍,性價比高。
2022-06-07
2022-06-10 42 浏览
今日做完嘢 自己一個去到尖沙咀厚福街嘅呢間福岡漢堡扒度食下午茶餐廳地方唔大 不過都叫坐得舒服!每張枱都有獨立嘅抽氣扇一啲油煙味都冇。叫咗個大嘅菠蘿煙肉漢堡扒 上枱嘅時候會有一塊熱石 漢堡扒係成個波咁非常可愛 上面仲有煙肉芝士下面就係蛋漿同菠蘿 店員好細心咁教我點樣去煮食 漢堡扒放上熱石上面煎幾秒就食得 和牛肉牛肉味濃郁 油脂豐富 非常邪惡 再加埋煙肉同芝士同埋酸酸甜甜嘅菠蘿一啲都唔油膩 食到咁上下店員仲會主動幫手換過塊熱石 真係超細心呀 金桔檸檬梳打唔太甜 酸酸地幾開胃

食到咁上下店員仲會主動幫手換過塊熱石 真係超細心呀

金桔檸檬梳打唔太甜 酸酸地幾開胃

2022-06-09 51 浏览
厚福街一向多美食,每次嚟到呢條街都會見到新店,今次吸引我眼球的就是一間韓式漢堡扒店。一望過去就係非常亮眼嘅藍色店面,餐廳好特別,主打嘅係漢堡扒,一樣我哋平時唔係經常會留意的食物。入邊係類似韓燒的裝修,每一個座位都有一個抽風系統,好貼心。餐牌上面的主菜都係和牛漢堡扒,但就有唔同嘅配料⋯比較吸引的是二人套餐,內容非常之豐富,一次過滿足好幾個願望。和牛漢堡用鐵板呈上,上面有一小件圓形石塊,就係用來煎漢堡扒的重要部份。對準吸風口,就可以享受煎漢堡扒過程的樂趣了!每次將漢堡扒切一少件然後放在石塊上,煎幾秒就翻一翻咁樣,大概1分鐘左右,一件自製的漢堡扒就完成了。過程確實係幾得意,滿足左我們的童心。有少少驚喜的是,二人套餐的牛肉飯味道都幾唔錯,絕對唔俾坊間的連鎖店遜色。配上一杯特飲,係口腹都非常飽足的一個下午啊!

入邊係類似韓燒的裝修,每一個座位都有一個抽風系統,好貼心。

過程確實係幾得意,滿足左我們的童心。

配上一杯特飲,係口腹都非常飽足的一個下午啊!
2022-06-08
2022-06-09 1454 浏览
⛩️ 尖沙咀厚福街,剛剛開咗一間日本福岡的<石燒漢堡扒>一定要快啲去試下。♨️ 真係幾好玩,一坐低,職員好主動問我們是不是第一次到嚟,然後會細心地解釋點樣燒,同時餐廳檯面有一張枱墊,印有一步一步的程序,所以唔使擔心。 跟着,侍應畀咗一個黑色環保袋給我,放我的手袋,怕染上油煙味,好貼心。其實,餐廳的吸油煙機,是緊對著鐵板和石頭的,真係冇乜油煙味,乾淨衛生,個吸油煙機仲好有型添, 加分。🔥 二人套餐有四款可以選擇,全部都係用和牛做主角,配上不同的口味,例如墨西哥辣椒,芝士蛋蒜 和煙肉等等。每人一set,一大份生的和牛,放在鐵板上,然後按自己的喜好,一小份放在石頭上燒,生熟程度由自己控制。塊石頭真係好熱,一放啲和牛上去,立即"咋"一聲,然後出曬煙,有聲有畫面,手忙腳亂,都幾刺激好玩。套餐的和牛份量,仲可以揀大中細, 按照自己的食量,不會浪費。🐮 我點了標準餐,和牛的分量有拳頭咁大,幾有和牛味,即使燒咗都好juicy(當然因為我控制火候恰到好處啦),食幾多燒幾多,確保每一啖和牛都係新鮮熱辣的。食到一半,侍應好貼心幫我會換咗塊石頭,又再咋咋聲燒過。🥣套餐還包括一大會芝士泡豚肉丼,食唔

🥣套餐還包括一大會芝士泡豚肉丼,食唔曬添。 套餐仲配上飲品。

總結,成餐飯最開心係我對面的男人,佢好有成功感,自己調教漢堡的生熟度,厚度和形狀,成餐飯又得意又好玩 !😀
2022-06-07
2022-06-09 34 浏览
福岡漢堡扒🥩一間主打石燒和牛漢堡扒嘅餐廳,一入到去就見到一嗰嗰嘅抽風系統係張枱到😂 感覺都幾特別😂😂我哋叫咗嗰兩人套餐(ver3)$338,有兩嗰中size嘅芝士蛋蒜和牛漢堡扒,牛丼飯、沙律🥗、湯,再包兩罐汽水🥤但我就加咗錯轉特飲,因為見到其他食評都好大杯好抵飲,果然名不虛傳🤓 杯百香果特飲+$18大到嚇死我😂 蜂蜜柚子茶+10超級足料☺️ 通常呢啲凍飲一加咗冰就會好淡,但佢仲係好好飲😋 入正題嘅和牛漢堡扒都好好食,真係第一次會咁樣自己煎😂 不過溫馨提示,一係將佢推入啲,一係唔好着短褲😂 因為佢太juicy會彈到🥹 同埋記得嗌飯,唔好諗住就咁食和牛漢堡扒就會飽😂 除非你好細食🤓