2022-06-11 2477 浏览
去到尖沙咀逛街, 行完就去厚福街搵食, 呢間福岡漢堡扒係我口袋內的餐廳之一. 原因係餐廳主打是石燒和牛漢堡,選用100%澳洲和牛,食物質素有保證!我們叫左二人套餐, 另外店仲有丼飯不同選擇. 。餐廳以木系裝潢,每張枱有一個獨立抽油煙系統,另外店員仲比一個布袋比你入住外套/手袋,超級貼心! 食完一D油煙味都無, 讚!!! 兩人套餐 叫咗個兩人餐,主菜各一份, 沙律及湯, 飲品. 非常抵食. ,首先會送上沙律菜、麵豉湯,忌廉芝士沙律, 大大碟、份量十足, 沙律菜爽脆又新鮮,兩大球Cream cheese配果仁碎,幼滑香濃,芝士味出眾, 無得輸. 雞蛋和牛漢堡扒, 將吸氣和石頭位置對準, 再將適量漢堡扒平舖係石上 每邊隔3秒翻一下, 就可以品嚐美味的燒肉. 燒好後蛋香溢出, 肉汁香濃. 而芝士蛋和牛漢堡扒多左芝士濃厚香味, 增加層次感. 燒好的漢堡扒有點似肉飯, 配白飯吃一流. 套餐仲有罐裝飲品, 超值抵食,有得玩又有得食的套餐, 值得去試下.

我們叫左二人套餐, 另外店仲有丼飯不同選擇.

兩人套餐
叫咗個兩人餐,主菜各一份, 沙律及湯, 飲品. 非常抵食.

雞蛋和牛漢堡扒,

燒好後蛋香溢出, 肉汁香濃.

而芝士蛋和牛漢堡扒多左芝士濃厚香味, 增加層次感.
燒好的漢堡扒有點似肉飯, 配白飯吃一流.