2022-08-21 71 浏览
見到幾得意diy石燒就入左去食佢係跟個漢堡size S,M,L 黎order, 仲有幾款topping比你揀 芝士, 煙肉波羅。我最後order左 s size同蛋。佢仲有前藥沙律, 麵豉湯同飯, 所以都夠食。漢堡好食,都係diy用個剷放落個石燒度, 溫馨提示唔好太貪心,適當份量放落石燒度可以成塊漢堡壓平岩岩好就可以。唔係會出面燶哂入面都未熟。另外佢有豉油同鹽比你。 我對豉油麻麻, 所以都係點鹽黎食,點左鹽之後可以吊到個味黎, 所以更加好食。 埋單$106+10% , 值得推薦
見到幾得意diy石燒就入左去食

我最後order左 s size同蛋。

埋單$106+10% , 值得推薦

厚福街絕對係飲食天堂👅👅餐廳主打石燒和牛漢堡🐮選用100%澳洲和牛🥩👩‍🍳👩‍🍳自己落手落腳煎漢堡扒👩‍🍳👩‍🍳menu以套餐為主 有前菜,有白飯(已經揀咗小飯但係都勁大碗呀🍚🍚),胡麻椰菜,麵豉湯 非常之開胃 至於和牛漢堡亦都有分三個size 所以無論細食定係大食都絕對照顧周到👏👏每個位都有吸煙🌪風口,風口對着石頭🪨油煙正常會被給走 🌬💨💨💨加上,職員都會比個袋你裝住晒隨身物品,所以都唔太擔心啲袋會吸味🧳🧳由於第一次食,所以職員就有介紹點食,點煮。一開始真係勁雞手鴨腳🐔✋🏻🐤🦶🏻 雞蛋和牛漢堡扒 (細)漢堡扒嘅生熟程度全由自己控制 最正就係表層煎濃 內裏保持鬆軟 生生地 覺得唔OK又可以再煎過 ~ 所以肉味香濃,肉質好嫩滑,薄薄地煎仲可以keep到肉汁 咬埋落去牛汁四濺 😋😋砂煲咁大既拳頭啊👊🏻係幾好玩嘅不過好忙😂 一路食又要一路煮 ~ 👅👅身為港女既人都係鍾意人服侍啊🫢 至於個蛋底🥚🥚都出奇地好食 蛋汁勁甜,加上佢有燶邊 所以識落勁有口感話時話塊石頭差唔多凍嘅時候,唔使出聲職員就幫我哋換咗 服務一流 鐘意比人服侍既感覺真係好爽(唔知佢哋係咪有幫每一個客人計時⏰⏰)總括嚟講,第一次
厚福街絕對係飲食天堂👅👅
餐廳主打石燒和牛漢堡🐮選用100%澳洲和牛🥩
👩‍🍳👩‍🍳自己落手落腳煎漢堡扒👩‍🍳👩‍🍳

雞蛋和牛漢堡扒 (細)

總括嚟講,第一次係真係幾好玩嘅,而且食物質素又相當之好 食完個身又無油煙味 職員態度又好 今時今日既服務態度賣少見少~強烈推介🫶
雞蛋和牛漢堡扒
雞蛋和牛漢堡扒
2022-08-09 174 浏览
1) 芝士蛋和牛漢堡扒 2) 和牛漢堡扒好記得個日落超大雨,平時好多人、車既厚福街都變得人煙稀少1同2既分別不大,只係1多左d芝士碎餐點係用鐵板上既,中間有舊石用黎煎肉(店員都好貼心會keep住幫手換)成set有埋麵豉湯、泡菜同白飯味道方面:老實講都係中上,一般手打漢堡店食到既味道,但芝士味唔出,個蛋係底超級油趣味性黎講係幾好玩,但唔會特別想再食另外,建議自己觀察要煎幾耐,唔同熱度時間都唔同,店提供既時間係30秒,未必足夠
1) 芝士蛋和牛漢堡扒
2) 和牛漢堡扒

好記得個日落超大雨,平時好多人、車既厚福街都變得人煙稀少

1同2既分別不大,只係1多左d芝士碎

成set有埋麵豉湯、泡菜同白飯

趣味性黎講係幾好玩,但唔會特別想再食

芝士蛋和牛漢堡扒
和牛漢堡扒
2022-08-07 86 浏览
之前試過,感覺其實唔係太特別,當時有一刻覺得比麥xx啲漢堡牛肉差😅 。今日放假周圍都太多人,行過見佢有位,又見到網上面都有好多評價話佢嘅燒肉速食經濟好味。 見佢可以即入,就俾多次機會佢喇 (冇期望,係最好嘅期望) ⭐️ 二人套餐:芝士蒜蓉漢堡扒配月見味噌牛丼飯正餐上枱前, 首先有沙律, 麵豉湯同埋開胃小食. 而套餐就有兩份牛肉漢堡, 一份月見草牛丼 (即係牛肉菇飯), 同埋兩杯飲品. 先講下呢度上餐時, 芝士蛋同埋蒜會加上鐵板. 而今次嘅漢堡扒對比上次有驚喜, 漢堡扒肉質完全唔同Level 咁.  我將一小份肉放上石頭燒完都仲好有肉汁, 食落有濃郁嘅牛肉味. 另外再可以 "點"埋佢個燒肉汁, 甜甜地又真係幾好食😋⭐️ 個飯唯一可取就係多肉多菇, 但味道就比較清淡, 我都不知加左幾多七味粉同調味料呢嗯.... 今次服務都有上升,服務生會好主動幫手換熱石, 可以當係keep 住大火咁煎到D肉外面夠脆. 但相反, D 蛋好快就熟晒, 想話繼續食個滑蛋就冇Lu...Anyway, 總結晚餐黎講, 今餐都可以叫係抵食, 有機會可以再黎試其他野

⭐️ 二人套餐:芝士蒜蓉漢堡扒配月見味噌牛丼飯

2022-08-05
2022-08-06 80 浏览
一入到去,我同朋友2個人被安排坐咗係長枱最近門口嘅最外面位置。職員比左個黑色大袋我地裝袋。到啲野食嚟到,食物賣相係可以嘅,啲肉放上圓圈炭鐵上,因為好多油所以抵讚嘅係職員有主動過嚟幫我地換新嘅炭鐵。但啲肉因太多油,失去牛嘅香味,都做唔到漢堡牛嘅味。仲有不停彈油!!!但又無比圍裙我地!就算放哂啲袋係黑色大袋,件衫都一定全部係油,同隔離枱隔住嘅個塊透明隔版,全部都係油。。。。。。。我最後用個大碗隔住個炭鐵咁嚟燒食到一半 職員行埋嚟話:先生 小姐 你地用餐時間就嚟夠鐘。我地呆左。之後佢話牆痴左用餐時間係60分鐘了。我明我無睇清楚係我唔啱,但我未去過餐廳如果有限時嘅,係入席嘅時候係無同我講。甚至連限時放題,都會同我講聲:用餐時間為個半鐘wo。仲有因為我坐最外面 近乎同背面係背貼背咁坐,啲職員每次行過都會掃到你背脊之途仲會拎住啲野食係你頭頂行過。總結 打卡係幾好嘅 賣身靚! 但如果你想好迫咁食嘢 食嘢嘅時候背脊不停比人掃過 啲嘢食長期係你頭頂飛過 件衫整到成身油煙 再加埋單唔係特別平 咁你去食喇

總結

庆祝纪念
生日
2022-08-02 75 浏览
漢堡扒新食法🤤石~燒~坐就坐得唔係好舒服 但主打石燒牛黎講啲通風口都做得唔錯 入去唔會覺得好大油煙👍🏻叫左芝士蛋和牛漢堡扒 牛味好重🤤好玩又好食店員仲會細心教點燒 燒到咁上下舊石板唔夠熱會主動換~👍🏻👍🏻
漢堡扒新食法🤤石~燒~
叫左芝士蛋和牛漢堡扒 牛味好重🤤好玩又好食
  • 芝士蛋和牛漢堡扒
2022-08-01 162 浏览
同男朋友星期日去完尖沙咀博物館,6 點好肚餓搵餐廳醫肚,男朋友揀咗呢間係厚福街嘅福岡漢堡扒☺️☺️ 好彩都唔駛等位就食得😍點咗 「兩人套餐 (Ver. 4)」 $366 兩份扒都係中size (有分大中細 size) 菠蘿煙肉和牛漢堡扒 (中)芝士蛋蒜和牛漢堡扒 (中)唔識搞,有侍應會教㗎!特別一提:尖沙咀分店侍應姐姐都超好,好細心教點整👍🏻👍🏻先切一小舊和牛➡️ 放上黑色圓形鐵板上➡️每邊煎3 秒(太耐會燶咗,黑晒架!)一邊食又一邊整!和牛漢堡幾好好食!鐵板底係蒜片+蛋,我食食下覺得唔夠熱,仲攞啲蛋去煎一煎😂😂芝士泡豚丼飯都幾大碗👍🏻👍🏻 上面舖滿拉芝士!泡菜少少辣味,配合埋啲飯好香口;豚肉又唔會太肥,唔錯!罐裝飲品 X2

點咗 「兩人套餐 (Ver. 4)」 $366
兩份扒都係中size (有分大中細 size)

芝士蛋蒜和牛漢堡扒 (中)
唔識搞,有侍應會教㗎!
特別一提:尖沙咀分店侍應姐姐都超好,好細心教點整👍🏻👍🏻

罐裝飲品 X2

2022-07-31 69 浏览
比門口價錢同相吸引住,就入去試試店舖細,坐位通道狹窄。叫左晚市二人套餐 $330雖然食物好快到,但牛既質素的確麻麻牛冇咩牛味之餘 感覺仲唔太新鮮 味道非常一般其次就係服務質素坐底食野未夠一個鐘,待應已經催左一次話夠鐘還枱。但入坐前待應係冇講過用餐時間,而且同行朋友係仲未食完,過左10分鐘左右又催多一次夠鐘還枱,望一望門口未見有人等位。食物質素非常一般,服務態度有待改善。性質比低,有加一服務費,沒有下次。
比門口價錢同相吸引住,就入去試試

店舖細,坐位通道狹窄。

叫左晚市二人套餐 $330
雖然食物好快到,但牛既質素的確麻麻
牛冇咩牛味之餘 感覺仲唔太新鮮 味道非常一般

其次就係服務質素

食物質素非常一般,服務態度有待改善。
性質比低,有加一服務費,沒有下次。

2022-07-31
$181.5 (晚餐)
2022-07-29 51 浏览
食過石燒牛肉,但石燒漢堡扒還是第一次聽,據悉是韓國過江龍餐廳,一試果然好玩又好食。即使一個人也可以平價享受石板燒的地方,價格相宜,約$100已配有兩三種韓式小菜,如泡菜等為前菜,再配以石板漢堡扒,飯和飲品。貼心備有圍裙借予客人,以防汁醬濺到衣服。這次光顧試的是雞蛋和牛漢堡扒,漢堡扒相當厚實,肉質鮮美,即使是新手,也能輕易烤熟,香口漢堡扒再搭以不同的醬汁,更有不一樣的風味,搭以白飯味道剛好鹹淡相宜。值得再度光顧的餐廳。

首先啲餐枱又窄、食物又細份、嗰碗湯得嗰兩啖..我嗌咗一中一大size,完全唔知個份量分別係邊度?個和牛漢堡扒?和牛係邊度,質素極普通,性價比係無煎既時侯…彈到隻手都係油…連餐紙都無..佢話收我4蚊仲要收加一服務費,啲服務去左邊?完全垃圾….以後都唔會再幫襯…
煎既時侯…彈到隻手都係油…連餐紙都無..佢話收我4蚊
2022-07-25
前排去尖沙咀行完街諗住食飯,咁啱經過呢間嘢,就念起成日ig見到有人打卡呢間嘢😂好吸引咁 就走左去試吓📋小妺就叫咗一個 [芝士蛋和牛漢堡扒(M)]+[原味炸雞](跟餐會有一個沙律🥗·麵豉湯🥣 ·飯🍚)💁🏻‍♀️上餐速度好快 佢會有張紙教你點樣煎個漢堡👍🏻雖然佢話和牛漢堡本身就已經有少少調味過 但係略嫌唔夠味 好彩佢有鹽同埋一個醬汁俾你自己調味 佢個和牛漢堡一煎就本身已經好多油汁再加上芝士 真係10分油膩🥲 中間要係咁食沙律同飲湯解膩 個炸雞🍗如果係就咁食係好食嘅 但加上個芝士和牛漢堡 就簡直係油上加油😵‍💫出曬事 小妺同友人都係一人食咗一舊個炸雞就真係食唔落整體來講 佢呢間餐廳d嘢食唔係特別好食 但又未去到難食 可能本身太期待呢間嘢💘 個人感受 呢間食一次就夠了😂 因為食嘢要自己一直喺度煎 一開始覺得幾好玩嘅 後尾就一地雞毛 要係咁煎 隻手好攰 你全程係唔會有手可以撳到電話 另外我係咁煎燶個肉 唉😮‍💨 建議有返咁上下廚藝功力先過去挑戰⚠️地方比較狹窄 就算佢有個煙囪一直吸 個餐廳都比較焗熱🥵 入去食一直出汗💦 食完出去成身都係嗰個燒肉味😢💰 芝士蛋和牛漢堡扒+原味炸雞+檸檬茶 合共180元

📋小妺就叫咗一個 [芝士蛋和牛漢堡扒(M)]+[原味炸雞
(跟餐會有一個沙律🥗·麵豉湯🥣 ·飯🍚)

💁🏻‍♀️上餐速度好快 佢會有張紙教你點樣煎個漢堡👍🏻

💰 芝士蛋和牛漢堡扒+原味炸雞+檸檬茶 合共180元
人均消費大約140元

❗️可以再另外加配料 芝士、香蒜、煙肉、 菠蘿 加7元 墨西哥辣椒加10元
芝士蛋和牛漢堡扒(M)
原味炸雞
原味炸雞
2022-07-20 36 浏览
福岡漢堡扒睇個餐廳名以為呢間漢堡扒以為係日本餐廳入到去坐低先發現原來呢間係韓國菜呢間餐廳以”自己嘅漢堡扒自己燒”做主題 (我幫佢加落去)幾有gimmick 啱曬我呢啲貪玩嘅人去試下 芝士蛋和牛漢堡扒 (M size) HK$117一個套餐包咗漢堡扒+飯+麪豉湯+配菜+沙律食dinner 黎講 呢個set真係幾豐富今次揀咗M size 嘅漢堡肉都有成160g逐舊肉切出黎放上去燒都有around 10塊雖然食唔出漢堡扒係和牛味 燒完嘅漢堡扒仲有啲肉餅feel配埋鐵板上嘅蛋漿同芝士一齊食 味道唔錯嘅~ 芝士蛋蒜和牛漢堡扒 (M size) HK$124呢set 同上面嗰個差唔多 但係就多咗啲炸蒜炸蒜嘅味道有啲cover 咗漢堡扒嘅味道呢個set 應該都會幾啱啲鍾意食濃味野嘅人但自己就覺得普通芝士蛋已經好好食~不過一路燒一路食其實有啲攰佢唔似平時食燒肉咁食下停下好似成餐飯都好唔得閒 得閒咁玩下都唔錯嘅~
福岡漢堡扒
睇個餐廳名以為呢間漢堡扒以為係日本餐廳
入到去坐低先發現原來呢間係韓國菜
呢間餐廳以”自己嘅漢堡扒自己燒”做主題 (我幫佢加落去)
幾有gimmick 啱曬我呢啲貪玩嘅人去試下

芝士蛋和牛漢堡扒 (M size) HK$117
一個套餐包咗漢堡扒+飯+麪豉湯+配菜+沙律
食dinner 黎講 呢個set真係幾豐富
今次揀咗M size 嘅漢堡肉都有成160g
逐舊肉切出黎放上去燒都有around 10塊
雖然食唔出漢堡扒係和牛味 燒完嘅漢堡扒仲有啲肉餅feel
配埋鐵板上嘅蛋漿同芝士一齊食 味道唔錯嘅~

芝士蛋蒜和牛漢堡扒 (M size) HK$124
呢set 同上面嗰個差唔多 但係就多咗啲炸蒜
炸蒜嘅味道有啲cover 咗漢堡扒嘅味道
呢個set 應該都會幾啱啲鍾意食濃味野嘅人
但自己就覺得普通芝士蛋已經好好食~

不過一路燒一路食其實有啲攰
佢唔似平時食燒肉咁食下停下
好似成餐飯都好唔得閒 得閒咁玩下都唔錯嘅~

2022-07-12 41 浏览
Happy brunch with sister 尖沙咀韓國過江龍人氣餐廳~🍽自己燒𝟷𝟶𝟶%澳洲和牛漢堡扒🐂〰️〰️〰️〰️〰️#HomeKong尖沙咀 ✨牛丼飯賣相吸引😍佢碗飯係精粹😆生雞蛋 紫洋蔥 青蔥 芥末 再配埋甜甜地既秘制醬汁😍撈埋大大碗既珍珠米食💖好滿足🤤牛肉份量都唔少,食落都幾爽口 有牛味,但有部分就較多筋好難咬🤭另外有配埋麵豉湯 沙律同配菜~夠晒飽👍🏻✨漢堡扒連埋鐵板上,仲有個高溫熱石比你自己燒去控制想要既生熟程度👍🏻牛味好濃郁,油脂感豐富好𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢😋中途店員都會幫你換舊新嘅熱石👍🏻另外有配白飯 麵豉湯 沙律同配菜,整體都唔錯既~可以一試😈🍴東武里牛丼飯 $𝟿𝟾🍴雞蛋和牛漢堡扒(𝚂) $𝟿𝟿📍福岡漢堡扒🔍尖沙咀厚福街11號地下A號舖
Happy brunch with sister

🍴雞蛋和牛漢堡扒(𝚂) $𝟿𝟿

📍福岡漢堡扒
🔍尖沙咀厚福街11號地下A號舖
2022-07-12 70 浏览
好開心,同事話上次幫佢手,今日會請我食lunch答謝我呀佢約咗我厚福街嗰度等,然後入去呢間鋪嘅時候,見到個名我仲以為同漢堡包有關係,真係大鄉里!我哋叫咗個兩人套餐ver.3芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)雖然只係中碼漢堡扒……但係佢嘅體積都比我想像中大!自己煎漢堡扒呢個體驗都幾得意, size自己決定,幾多成熟又可以自己掌握,即煎即食,肉香味四溢。值得一提嘅就係,店員服務好好呀,好細心咁樣問我哋有冇食過,仲示範俾我睇點樣煎。中途仲幫我哋換過個個熱石月見味噌牛丼飯真係有啲內疚自己咁眼闊肚窄,個飯超巨型,上面嘅牛肉有好多,仲有不少菇類,好豐富好足料,撈埋蛋黃一齊食幾香架。跟餐嘅嘢飲我就揀咗津路

好開心,同事話上次幫佢手,今日會請我食lunch答謝我呀

我哋叫咗個兩人套餐ver.3
芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)

芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)

雖然只係中碼漢堡扒……但係佢嘅體積都比我想像中大!

月見味噌牛丼飯

跟餐嘅嘢飲我就揀咗津路

2022-06-08
午餐
2022-07-08 46 浏览
呢一間喺厚福街嘅和牛漢堡店都真係幾好食😋佢係原個和牛漢堡球上 可以再自己煎到適合自己嘅生熟度🔥外面濺到好香脆 入口肉質好軟腍 牛味仲好香濃🐮再加埋下面嘅雞蛋🥚已經好好食!!