3K
2014-11-30 629 浏览
有人生日,出去食飯慶祝下,又黎左食福井。叫左一人一個午市定食,價錢由四十幾起,份量唔少真係幾抵食。迷你魚生飯,其實都唔迷你,食完都半飽,三文魚新鮮厚切,唔錯。迷你豚肉烏冬,又係唔迷你嘅,豚肉有三大片,肥少少但口感唔差,入口即化,烏冬夠韌有咬口,湯底就差啲,味精豬骨湯。仲有一條手卷,飯同蟹籽都好飽滿,食完即刻飽到上心口。定食套餐仲有一碗面豉湯同一個前菜(是日係中華沙律),無乜邊個女同事可以食得哂全個餐架。
有人生日,出去食飯慶祝下,又黎左食福井。

叫左一人一個午市定食,價錢由四十幾起,份量唔少真係幾抵食。
仲有一條手卷,飯同蟹籽都好飽滿,食完即刻飽到上心口。

2014-10-10
庆祝纪念
生日
2014-11-26 227 浏览
福井在此開業已多年,初開業時經常大排長龍,及後新鮮感過去了,人龍始逐漸縮短,加上近幾年間附近陸續多開了迴轉壽司店和平價外賣壽司店,生意不免受到影響,但這兒是附近唯一的日本料理店,不單供應壽司,還有其他日式料理如熱鍋、冷盤、烏冬、拉麵、燒物、天婦羅等,故仍不乏捧場客,週末午、晚仍需等位,間日就視乎個別日子吧~有一陣子沒有光顧了,數月??? 不記得了~ 反正是日媽媽想吃日本菜,就一起來吃個午餐,昔日的午市套餐仍然存在,或許內容已作微調或價錢略為調高了~ 媽媽點了滑蛋鰻魚飯定食套餐,我要了個燒雞扒飯定食套餐~ 兩個餐皆配有前菜、卷物、麵豉湯和甜品~前菜是中華沙律,是外購的現成貨吧,而壽司卷有兩小件,餡料是一般青瓜、黃蘿蔔和蟹柳,飯粒卷得夠結實,不會鬆散,酸甜味適中,唯紫菜已腍不脆~ 麵豉湯中有例牌的海帶和滑豆腐,麵豉味不會過濃,鹹味適中~兩個定食的份量都不小,先是照燒雞扒定食,因盛載用的圓碟本身也不小,所以照片中對比下,份量看來不算大,但雞扒實際比我的一隻手掌還要大 而雞皮燒得夠香脆,雞肉保持應有的嫩滑,定食內還配有一條用真骨做棒的手打豬肉腸,肉質夠彈牙,惜肥肉偏多,白飯份量同樣不少,足夠兩

而雞皮燒得夠香脆,雞肉保持應有的嫩滑,定食內還配有一條用真骨做棒的手打豬肉腸,肉質夠彈牙,惜肥肉偏多,白飯份量同樣不少,足夠兩位女士分享~
照燒雞扒定食
而媽媽的滑蛋鰻魚亦厚厚的舖滿飯面,只露出少許空間可看到飯粒,滑蛋果然夠滑,仍保持有少許蛋汁,不會煮得過火變老,鰻魚塊亦是厚厚的很有質感,媽媽將蛋、鰻魚、洋葱等所有配料拌勻日本飯來吃,吃得津津有味,一個人吞下整碗飯
滑蛋鰻魚飯定食
最後是甜品,與過往一樣,只是每人一粒迷你雪米糍,不過每次的味道未必一樣,是日抽到的是香芋味和菠蘿味,沒有驚喜,但總算有個飯後甜品,令整頓飯畫上完滿的句號~ 滿足~

雖然食物質素不算是驚天動地,但是,是附近屋邨和商場中比較優質的日本料理店,而且中午時段的定食套餐價錢化算,份量足,絕對值得推介
题外话/补充资料: 唯桌與桌、椅與椅之間空間較少,出入有點不方便,而且私密度較低,朋友間談天說地也有點不便,除非是坐在旁邊的大卡位裡~ 另個別服務員態度較差,總是板著臉,或許客人太多,忙不過來所致吧~
2014-11-15
2014-09-08 273 浏览
想食日本嘢又唔想行咁遠,找曬成個北區都無乜邊間似樣啲,咁就求其嚟左依間個餐牌好多選擇,叫左八色刺身,牛肉露荀卷,芝士焗餃子,燒羊架同埋炒雜菌首先個八色刺身既賣相真係差劣,重衰過食放題嗰啲。咁刺身既新鮮度一般,切得太薄唔夠肥美牛肉露荀卷,啲露荀好老有渣,完全食唔到芝士焗餃子好普通,味道就完全唔夾全晚最有驚喜就係個燒羊架,燒完出嚟重好有肉汁,啲肉好嫩,少少蘇咁先似食羊最後個炒雜菌完全無特別,普普通通下一次再應嚟既話該唔會再叫刺身

牛肉露荀卷,啲露荀好老有渣,完全食唔到

芝士焗餃子好普通,味道就完全唔夾

最後個炒雜菌完全無特別,普普通通

下一次再應嚟既話該唔會再叫刺身
2014-08-08
3K
2014-04-13 534 浏览
粉嶺食日本野嘅都有好幾間,但質素都係好一般。喺午餐唔知食乜好嘅時候,都會黎福井,貪佢個舖夠大唔使等位。午市有好多唔同餐揀,好豐富下,由四十幾起,都好合理。鰻魚飯加刺身定食,賣相幾精緻,偽日本菜都幾有水準。鰻魚算厚身,好綿幾肥美,唔錯。刺身新鮮,都算係厚切,合格。埋單有甜品送,芋頭味糯米滋。第日又黎食過,今次揀左海膽魚生飯。定食嘅配菜,中華沙律,茶碗蒸,面豉湯,一般啦,後者夠熱,蛋幾滑但味略淡。海膽已滆滆地唔新鮮,三文魚碎切,好似啲頭頭尾尾湊合而成,味道一般。是日紅豆味糯米滋。

午市有好多唔同餐揀,好豐富下,由四十幾起,都好合理。
埋單有甜品送,芋頭味糯米滋。

第日又黎食過,今次揀左海膽魚生飯。
是日紅豆味糯米滋。
2014-03-12
2013-05-27 212 浏览
今日路經粉岭諗住搵個朋友食午飯,點知佢唔得閒,變左食自己~!!2點几未食飯鬼咁肚餓,見到呢間舖頭D款式都几吸引,可能過左午巿時間,入面冇咩人心諗都好~可以靜靜地坐耐少少~所以就入左去~~一入門口侍應哥仔就比左個門口位張枱我,我緊係唔制啦~咁多卡位冇人坐,點會咁帶位呢?我即時表示想坐卡位, 咁佢就好唔願意咁比左個啱啱執好的卡位比我,之後再同佢其他同事小聲耳語~ 令人感覺唔太好~ 坐底左我就揀嘢食, 佢午巿款式有成十樣可揀,有壽司,刺身定食,每個定食都有前菜同仲有甜品~~睇,主餐牌仲有好多時令特別推介,我啲選擇恐懼症又發作~~ 冇几耐有個好NICE的侍應小姐黎同我落單,我就叫左個壽司定食轉個頭就上菜,咁快就有得食啦~!! 蟹子手卷 – 白飯份量好足夠~但係D飯冇咩醋香味,NO GOOD 蟹子睇落有一茶匙,啱啱舖D過飯面,紫菜超林又軟~好難咬開…三文魚壽司 – 餐牌明明寫係兩件,最後黎左三件,我就問待應小姐係咪比錯左,佢就有少少唔好意思咁話因為今日冇油甘魚, 所以搵三文魚代替…心諗: 你地咁都得~係咪應該講聲先?!油甘魚壽司 – 原先我好期待的油甘魚消失了.赤貝 +
心諗都好~可以靜靜地坐耐少少~所以就入左去~~

之後再同佢其他同事小聲耳語~ 令人感覺唔太好~

轉個頭就上菜,咁快就有得食啦~!!

蟹子睇落有一茶匙,啱啱舖D過飯面,紫菜超林又軟~好難咬開…

油甘魚壽司 – 原先我好期待的油甘魚消失了.

赤貝 + 吞那魚壽司 – 薄切魚生,肉質唔厚,感覺好乾身,相信放左喺室溫一段時間,一D都唔新鮮~

甜蝦壽司 – 有頭有尾的甜蝦我以為係刺身先會咁做~要自己去頭去尾再放返同舊飯一齊食,真係唔方便~

總括黎講呢到D壽司都係偏向乾身(不論係飯定係魚肉)一D新鮮感覺都冇~

蟹柳雜菜烏冬 – 好難食,D烏冬好硬~一食就知唔係手打烏冬,唔緊要,重點係D湯一D都唔熱,D烏冬又唔夠林,
好似啱啱喺雪櫃拎出黎沖兩沖咁, 蟹柳雜菜好似唔係咁熟,食落各有各味道,最差係D湯,
有種講唔出黎味道,就好似D鹼水咁~噢~為左唔太過浪費食物~最後我係要隔走D湯加七味粉先食到~

日式蒸蛋 – 杯蛋入面除左有蛋之外就只有一片日式魚蛋片,就係咁多, D蛋蒸得真係太老~唔滑仲好硬身,
一D誠意都冇!差~仲有其實小匙可以另外上,唔洗插喺入面黎上菜咁難睇~

前菜- 中華沙律 .味道一般,相信都唔會差得去邊~可惜一D都唔凍,怕且都係放左出黎好耐LA..

甜品就唔見囉~

另外仲點左兩件佢的時令’精選’
火炙芝士忌廉廣島蠔壽司壽司飯同隻蠔一比一咁大,隻蠔食落好有趙口,做法應該係熱水煮熟再用紙吸乾水,
有客人落單既時候,喺上面加D芝士忌廉,最後再用火鎗燒到濃濃地,食落蠔味唔夠,芝士味又唔夠濃,兩者味道加埋意外地清淡

黃金燒海胆壽司 – 圓圓的壽司飯上面加左1茶匙海胆, 海胆上面加左沙律醬,同樣再用火鎗燒到濃濃地,
一啖一件啱啱好~食落開頭只係食到沙律醬味,之後再用心感受下,有少少…真係好少海胆味~幸好唔係腥味~!!
叫做試過,不需要翻兜
题外话/补充资料: 題外話:我的筷子都未起動~就有個侍應小姐黎同我埋單~我真係O左咀,我話我未叫埋單喎~ 咁佢就話佢地三點有落場時間,而家已經兩點8,所以要先結賬~ 問我仲有冇野要點,之後我就話有,要睇睇,再過唔夠兩分鍾,有另一位似乎高級少少的小姐走黎, 話要last order,最後我追多兩件時令精選! 埋左單比左錢,之後佢地佢地休息,我就有我喺到食飯~河水不犯井水, 但無奈那個看似高級少少的姐姐仔走埋黎同我講,佢地三點鐘要熄燈..著意我食快D掛…唉…~ 佢講完呢句就走開左,我想叫佢地加加水都覺有D唔好意思… 知道佢有落場,我就唔會黎呢到LA~ 我真係覺得…黎呢到食飯,阻住人地落場,自己又食得咁急~簡直係我今日做得最錯的事!!!
2013-05-21
2013-04-27 160 浏览
附近得佢一間似似地樣的日本店,唔食佢食邊間?XD總括而言又無想像中咁差既!其中值得一讚既係店內有個黑衫級既哥哥有禮貌又唔介意我地咁麻入左去坐左中間位,味叫野食想轉做卡位,當時問左個呀姐,佢第1聲就話「有人等架喎」..「唔好意思」都冇聲,後來我地見出面都冇人等位,就不死心再問黑衫看似係高級d既年輕男生~佢望左望門口行去櫃台講聲就幫我地執枱,仲十分有禮貌!!~當時我地岩岩上完樂器堂太多行李有卡位始終方便多!!!...煎餅麻麻,有機會下次可以試試薄餅
附近得佢一間似似地樣的日本店,
唔食佢食邊間?XD
總括而言又無想像中咁差既!
其中值得一讚既係店內有個黑衫級既哥哥有禮貌又唔介意我地咁麻
入左去坐左中間位,味叫野食想轉做卡位,
當時問左個呀姐,佢第1聲就話「有人等架喎」..
「唔好意思」都冇聲,
佢望左望門口行去櫃台講聲就幫我地執枱,
仲十分有禮貌!!~當時我地岩岩上完樂器堂
太多行李有卡位始終方便多!!!...
煎餅麻麻,有機會下次可以試試薄餅
题外话/补充资料: 3人埋單二百幾,因為冇叫野飲!!抵啦!~~
2013-04-24
  • 金菇肥牛卷
2013-02-24 99 浏览
第一次黎食,真係好嬲,唔特登開個帳戶黎寫食評,會對唔住自己!今日一心唸住呢間野好似唔錯,就黎食個LUNCH點知門口冇人帶位,咁咪自己入去搵位,入到去,見到中間好多位,但個服務生帶個角落頭比我地。OK,夠寧靜,但坐落睇左好耐菜單,茶水都冇一杯,想落單,但太角落,D服務生又見唔到。叫到人黎落單,之後先比返杯水比我地。都OK,又唔係好口乾。黎D野食都唔錯,印象本來幾好。(以上唔係重點)點知上碟吉列炸蠔,個服務生勁大力飛隻碟上枱,連D蠔都掉到枱上面!!!!!個服務生仲想用手"執"返隻蠔放落碟度......當時極無言,我地都嚇呆左 !佢用左張廢紙定紙巾"執"左隻蠔走,淨係講句唔好意思,冇掉出黎的3隻蠔就留低比我地,我地立即叫返佢返黎,叫佢上返隻蠔,就叫佢拎返走碟蠔,一心唸住佢炸返隻新蠔放上去就OK。點知唔夠1分鐘。碟新蠔就黎!!!!! 一望,就知係掉左的蠔放返上去,加返少少沙律醬就當無事發生囉!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!極度唔衛生!!!!!!連張枱D沙律醬都唔幫我地抹返乾淨。唸起真係好噁心,碟蠔可以就咁原風不動比返我地,我地唔要,姐係佢地都可以將碟蠔比第2枱人食!!!!!!!!!真係

今日一心唸住呢間野好似唔錯,就黎食個LUNCH

叫到人黎落單,之後先比返杯水比我地。

都OK,又唔係好口乾。

黎D野食都唔錯,印象本來幾好。(以上唔係重點)

點知唔夠1分鐘。

極度唔衛生!!!!!!

連張枱D沙律醬都唔幫我地抹返乾淨。

真係勁過分!!! 所以又立即叫佢地換碟新蠔比我地。

本來都唸緊下次會再黎食.....但咁GE服務態度,真係不可原諒!!!

然後,水又唔幫我地加,粒甜品雪糕糯米慈(似荔枝味),入面係已經溶哂...SO SAD

連隨離枱唔識的食客都目睹一切,紛紛討論。

题外话/补充资料: 內容完全屬實
2013-02-23
2012-12-15 73 浏览
去探朋友仔,首次踏足粉嶺區朋友仔想食日本野,介紹黎左呢度~兒童餐絕不兒童SIZE雖然menu 上寫話係細size~細細舊的的式式咁材料亦都好香甜豬軟骨入味得黎唔會好咸湯底亦都好濃最特別就係有個雞肉骨腸,香嫩雞肉包係個骨頭度仲有杯鮮橙汁甜甜酸酸的,好味道!而且價格平宜,食物質素又好值得一推呢!~
去探朋友仔,首次踏足粉嶺區
朋友仔想食日本野,介紹黎左呢度~

兒童餐絕不兒童SIZE
雖然menu 上寫話係細size~
壽司: 玉子、腐皮、蟹柳
細細舊的的式式咁
材料亦都好香甜
豬軟骨拉麵
豬軟骨入味得黎唔會好咸
湯底亦都好濃
最特別就係有個雞肉骨腸,香嫩雞肉包係個骨頭度

仲有杯鮮橙汁
甜甜酸酸的,好味道!

而且價格平宜,食物質素又好
值得一推呢!~
2012-07-05 65 浏览
一放假就想起福井,因為依度LUNCH SET 好抵又好食,仲要夠份量!!!我地去到已經2:20 ,拿拿聲泊低架車, 好方便, 附近已經有個露天停車場, 假期$8 /hr,平日$6/hr,!!福井lunch 時間到2:45 cut order, 3:00 打佯!!晚上再開!!我地曾經2:30 去,已經唔俾入一去到,好多人WOR,但依度算大,有好多位, 我未試過等位(LUNCH )我地俾安排坐門口,侍應又是說2:45 CUT ORDER!!3:00 關門!!侍應講清楚,這樣大家就無得嘈啦!!我老公食什錦角切魚生飯定食,$48這個好抵食,魚生雖然是角切,但不是餸頭餸尾, 好新鮮,主要有蛋,三文魚,立魚,吞拿魚,甜蝦,無平時魚生飯絕配的青瓜!!!不過有青瓜絲,一樣好好食!!!這個餐仲有前菜, 之前食是中華沙律,今次是凍豆腐,酸酸地既汁配上,好好食!!仲有面豉湯, 湯夠熱,又夠味,不太咸!!蒸蛋,偏淡!!輪到我, 我叫了汁燒牛肉石鍋飯簡正一流, 份量夠, 牛肉同汁好夾,飯熱辣辣!!牛肉,連入面的冬菇碎秀珍菇,蔥絲,連汁同飯放落口, 好味到停不了口!!我個餐仲有迷你三文魚三片, (無呃人,講明迷你

我老公食什錦角切魚生飯定食,$48
好新鮮
仲有面豉湯, 湯夠熱,又夠味,不太咸!!蒸蛋,偏淡!!

輪到我, 我叫了汁燒牛肉石鍋飯
簡正一流, 份量夠, 牛肉同汁好夾,飯熱辣辣!!牛肉,連入面的冬菇碎秀珍菇,蔥絲,連汁同飯放落口, 好味到停不了口!!我個餐仲有迷你三文魚三片, (無呃人,講明迷你,老實!!)
好新鮮,夠凍,唔算太細片!!仲有面豉湯,都只是$45

我地仲叫了三件火灸三文魚
好肥美, $8一件

LUNCH SET 有甜品,是兩粒糯米慈,
之前食,太凍了,於是一食完飯就叫侍應甜品,點知.............................一個完美的午餐,被粒糯米慈破壞了, 一咬落口, 入面是芒果味,但雪糕是溶的, 在口中是一PAT 流心似的, 好難食!!!佢一D 都唔凍, 入面溶哂,原來佢地用手提凍箱裝住,放在方便取之處,我估每到LUNCH 就放出來,我估已經放了3個鐘以上, 凍箱應該是沒有放冰的!!

题外话/补充资料: 這裡餐牌與之前食不同, 可能會一段時間就轉,幾好WOR,而且套餐多元化,又便宜!!好多配搭, 有飯餐,有烏冬餐,有冷面餐,更有壽司刺食餐, 梗有一款啱口味!! 這裡幾受歡迎,可惜3:00 就休息,我地坐門口,見到侍應講解完時間後, 只是半個鐘已經有約20-30人失望離去!!! 雖然佢話2:45 CUT ORDER,但係2:30 已經好似不想客人進來, 所以想試就要早D 喇!!
2012-07-02
好新鮮
  • 魚生飯
2012-05-09 46 浏览
星期日同幾個朋友仔食個LUNCH揀左呢度~ 都好多人, 好爆場~ 不過越多人客, 即係穩陣啦~我點左個壽司定食, 份量好夠, 仲有個細烏冬同蒸蛋~ 味道亦都OK (三文, 甜蝦, 白身魚2款, 仲有幾粒加州卷)另外就點左一個牛肉拉麵, 合格野, 無驚喜......另外我朋友黠左個貴D既壽司定食, D魚生款式唔同, 豪華D~ 正呀!!!!!有一個就黠左便當, 叫做樣樣有D囉, 不過就麻麻地~ 加左一個類似, 炸蝦反卷, 都幾好食既~ 合格~

不過越多人客, 即係穩陣啦~

另外就點左一個牛肉拉麵, 合格野, 無驚喜......

有一個就黠左便當, 叫做樣樣有D囉, 不過就麻麻地~

加左一個類似, 炸蝦反卷, 都幾好食既~ 合格~

题外话/补充资料: 去過幾次, 由於個場唔細, 佢得5-6個樓面, 係嗌野要等耐少少囉, 無計~
2012-05-06
  • 壽司
2011-12-08 40 浏览
因家裡的電腦壞了,所以便去粉嶺圖書館用電腦,用完後,便到粉嶺找東西吃,因為突然想吃日本菜,剛剛行經福井壽司和食屋,便入去吃。我叫了一個壽司併盤套餐,套餐有:六件壽司、一件手卷。前菜、蟹柳烏冬及日式蒸蛋、甜品。不錯,壽司好好味,而個手卷亦好好吃。蟹柳烏冬亦不錯,D蟹柳好好味,唯獨湯底淡了少許,如果個湯底可以多選擇就更好!個日式蒸蛋好好味的,D蛋好香,不錯!而服務亦不錯呀,個個侍應都很有笑容,不錯!下次我會再來,並會吃其他食物,如焗生蠔及芝士焗西蘭花!
不錯,壽司好好味,而個手卷亦好好吃。
個日式蒸蛋好好味的,D蛋好香,不錯!
而服務亦不錯呀,個個侍應都很有笑容,不錯!
下次我會再來,並會吃其他食物,如焗生蠔及芝士焗西蘭花!
正!好滑的日式蒸蛋!
正!
正!好滑的日式蒸蛋!
2011-02-11 28 浏览
中午我和兩位友人一同光顧“福井壽司和食屋”, 當時點了一客刺身拼盤. 當時待應說明共有十款刺身,每款刺身共有三件. 我想正好一人一件.但刺身拼盤上桌時發現其中一款帶子刺身只有兩件, 於是便問了經理, 但他竟推說是正常. 因為帶子不夠大, 切不了三件. 但我想預備足夠的材料是店舖的責任. 難道材料不夠便可少給客人?另一方面,刺身師傅好不衛生, 不單止在刺身準備區工作時從不戴口罩, 和其他職員高談闊論. 更甚的是在準備刺身時拿出一個麵包在吃!!! 我想即使如大家樂等快餐店也不容許職員在準備食物時食麵包, 很難想像這會發生在一問講求衛生的日式刺身店.
?

另一方面,刺身師傅好不衛生
, 不單止在刺身準備區工作時從不戴口罩
2011-02-06
2010-05-30 36 浏览
LUNCH 同媽咪去食~雞扒芝士烏冬---媽咪咖哩豬扒石鍋飯--ME個烏冬黎佐, 但因為媽咪行佐出去買野, 所以我諗住叫某女侍應用D 飯蓋/鍋蓋之類可以蓋住個烏冬唔會凍晒~點知, 佢同我講冇...(講真, 點會冇呢...牛肉鍋, 海鮮鍋都有蓋蓋住啦~), 叫我用個碟蓋住... 我就說, 哦, 咁由佢啦, 唔該然後, 佢有少少發脾氣咁, 放番個碟落台!咁我都算, 但最嬲係見到佢, 對住第台客都係差!第2台客, 埋單問佢有冇單, 佢話"冇", 之後佢擰轉面, 講佐句"痴線"呢D餐廳, 我要求唔係高呀, 如果唔滿意我地呢D客, 咁可以等我地走佐先出聲OR講, 做得服務性質行業, 唔係應該有少少笑容既咩?佢全程都用D好唔想做既表情, 黑口黑面咁...其實我懷疑佢係唔係已經RESIGN佐?講番我個咖哩飯, 我覺得冇咖哩味~應該唔會有下次, 要食我都會揀番同區比較有質數既~食物NOT OK, 人又唔OK....唉....

LUNCH 同媽咪去食~
雞扒芝士烏冬---媽咪
咖哩豬扒石鍋飯--ME

然後, 佢有少少發脾氣咁, 放番個碟落台!
咁我都算, 但最嬲係見到佢, 對住第台客都係差!

講番我個咖哩飯, 我覺得冇咖哩味~

應該唔會有下次, 要食我都會揀番同區比較有質數既~

食物NOT OK, 人又唔OK....
唉....

2010-05-30
  • 冇-.-
2010-05-18 32 浏览
1年多沒有黎福井, 估不到變左咁多.....今日我地揀左C & N 餐, 我發現N 餐沒有以前咁抵食, 因為份量明顯少左好多, 前菜由中華沙律改為一細舊豆腐, 最唔抵 而壽司都算新鮮 而C餐既雞扒飯都可以接受甜品我話後上, 個waiter又唔記得左 , 仲要加一真唔抵!!!唯一讚, 環境都唔錯, 座位都好闊落, d魚米茶好香
2010-05-18
8件壽司
雞扒飯
壽司選擇
壽司選擇
2010-03-18 16 浏览
中國情人節..黎左呢間想食好耐既店..晚市時間經常要等位..仲等幾耐下呢..等左25分鐘度終於等到啦..坐左卡位..不過無SUSHI係度轉既..叫左4樣野..雞扒飯..天婦羅海鮮鍋..紫菜雞翼同八爪魚SUSHI..D野食都上得幾慢..又分開上咁..不過值得既..真係熱辣辣又脆卜卜..首先上既雞扒飯..雞扒真係煎得好香脆..最抵讚係本身應該亦都有"yip"..所以有D味架!加上佢D好好味既燒汁..真係好正呀!好耐無食過咁正既雞扒..再上雞翼.無咩味..應該完全無"YIP"過..就咁上紫菜煮吧..最後頂唔順問佢拎左D燒汁點住食.有點失望呢..天婦羅海鮮鍋..蝦就一般啦..不過勝在湯底唔錯..而且又足料..入面好多海鮮..青口呀..蝦仔..凡立貝..ETC最後既八爪魚SUSHI真係等到頸到長..不過無咩特別..感覺上熱食好食好多..呢個價錢呢個QUALITY真係算唔錯架..
中國情人節..黎左呢間想食好耐既店..
晚市時間經常要等位..仲等幾耐下呢..

首先上既雞扒飯..雞扒真係煎得好香脆..
最抵讚係本身應該亦都有"yip"..所以有D味架!
加上佢D好好味既燒汁..
真係好正呀!好耐無食過咁正既雞扒..

最後頂唔順問佢拎左D燒汁點住食.
有點失望呢..

天婦羅海鮮鍋..蝦就一般啦..不過勝在湯底唔錯..

而且又足料..
入面好多海鮮..青口呀..蝦仔..凡立貝..ETC

最後既八爪魚SUSHI真係等到頸到長..不過無咩特別..

雞扒勁脆
紫菜雞翼無咩味