2017-05-03 2957 浏览
日式放題真是百食不厭,今晚去旺角試新場,果然又有驚喜!甫出看見牆壁有心願板給客人填寫,掛得滿滿,看看别人的心願,等位的時間也過得特別快呢!這裝修非常有特色,充滿東瀛風味之餘亦提高私隱度。放題Round one當然魚翁撒網點了多款刺身, 包括三文魚、新鮮象拔蚌、希靈魚、新鮮甜蝦及鮮帶子等,全部鮮甜美味,當然最愛的甜蝦及三文魚一再encore。不過最驚喜的是象拔蚌及帶子,入口爽甜無比,越食越滋味,點完再點,絕對超值👍🏻各式燒物小食:榴槤球、菠蘿、吉列炸蠔及燒牛肉串及秋葵天婦羅,各有特色,最令人驚喜是榴槤球及牛肉串; 榴槤球外皮鬆脆,內流心榴槤蓉濃郁芳香,令人齒甲留香。而牛肉串肉質鬆軟,牛味濃厚,控制的火候剛剛好!壽司卷物: 鰻魚壽司, 海膽壽司,火灼芝士三文魚壽司、花之戀及芝士牛肉卷等,全都美味非常,真的吃不停口😋😋!意猶未盡再來一客香氣四溢的海膽炒飯,份量十足,同樣滿足!最後甜品是至愛的雪糕,有3種口味,紅豆,抹茶及芝麻,雖然不是甚麼名牌子,但每款都咁吸引,香滑軟綿,較名牌子更加味美!這是高質日式放題,以後在旺角又多一個新蒲點了!

這裝修非常有特色,充滿東瀛風味之餘亦提高私隱度。

意猶未盡再來一客香氣四溢的海膽炒飯,份量十足,同樣滿足!

這是高質日式放題,以後在旺角又多一個新蒲點了!
2017-05-02 135 浏览
幾個朋友約食飯,搵左呢間新開的日式放題,餐廳都好大,桌位都好闊落,空間感十足,朋友都話好舒服,唔似的有點鋪頭原本就細間,再加上擺位又逼,話啥都要坐成2粒鐘。三文魚,帶子,甜蝦:三文魚油脂分佈均勻,味道甘香濃郁。帶子味道香甜creamy,甜蝦都算大只,鮮甜的來毫無腥味。刺身整體都好新鮮。海膽壽司:想不到連海膽壽司都任食,味道當然不是日本北海道的那種,不過都相當新鮮,雖然味道唔濃郁,但腥味卻一點都沒有。京燒鰈魚:味道比較清淡,相當嫩滑。一口牛:牛味香而濃郁,非常嫰口,細細粒又容易食,唔錯。枝豆:時令的枝豆好有口感,外面少少的鹽味更添味道。燒冬菇:軟綿綿的口感,非常的香口,一直都好喜歡此小食。天婦羅:海蝦,南瓜,日本番薯:海蝦鮮嫰,炸粉脆口,南瓜水分多了點,日本番薯十分香甜,真的是外脆內軟,好食。整體都唔錯,因為炸粉香脆唔油膩,又幾薄身。鹽燒雞翼,雞腎串:好傳統的味道,雞翼香口,雞腎串相當惹味有口感,芝麻脆皮雞翼:外皮沾了相當多的芝麻,炸至非常脆口,裏面卻相當嫩滑多汁,熱辣辣香口美味,又有口感,一流。吉列炸蠔:外面香脆,裏面的蠔好熱又juice,又香又鮮甜,又脆又嫩滑,口感飽滿,唔錯。榴槤球
幾個朋友約食飯,搵左呢間新開的日式放題
餐廳都好大,桌位都好闊落,
空間感十足,朋友都話好舒服,
唔似的有點鋪頭原本就細間,再加上擺位又逼,
話啥都要坐成2粒鐘。
三文魚,帶子,甜蝦:

三文魚油脂分佈均勻,味道甘香濃郁。

帶子味道香甜creamy,

甜蝦都算大只,鮮甜的來毫無腥味。

刺身整體都好新鮮。
海膽壽司

想不到連海膽壽司都任食,
味道當然不是日本北海道的那種,不過都相當新鮮,
雖然味道唔濃郁,但腥味卻一點都沒有。
京燒鰈魚:

味道比較清淡,相當嫩滑。
一口牛:

牛味香而濃郁,非常嫰口,細細粒又容易食,唔錯。
枝豆:

時令的枝豆好有口感,外面少少的鹽味更添味道。
燒冬菇:

軟綿綿的口感,非常的香口,一直都好喜歡此小食。
天婦羅:海蝦,南瓜,日本番薯:

海蝦鮮嫰,炸粉脆口,
南瓜水分多了點,
日本番薯十分香甜,真的是外脆內軟,好食。
整體都唔錯,因為炸粉香脆唔油膩,又幾薄身。
鹽燒雞翼,雞腎串:

好傳統的味道,雞翼香口,雞腎串相當惹味有口感,
芝麻脆皮雞翼:

外皮沾了相當多的芝麻,炸至非常脆口,
裏面卻相當嫩滑多汁,熱辣辣香口美味,又有口感,一流。
吉列炸蠔:

外面香脆,裏面的蠔好熱又juice,
又香又鮮甜,又脆又嫩滑,口感飽滿,唔錯。
榴槤球:

好多鋪頭都有,加上現在是當造季節,
熱辣辣真的是榴槤飄香,好此物者不能錯過。
紅豆雪糕:

比較甜,不過中間粒粒的紅豆又大又香,口感滑溜,味道濃郁。
整體的食物跟環境都唔錯,美中不足的是飲品的種類比較少。
不過價錢都幾相宜,特別是優惠時段,一百幾十一個人,下次再約。
2017-04-27
2017-05-02 135 浏览
係旺角買完波鞋後見肚餓,想食日本嘢,於是揀左呢間新開的日式放題~神輿上到去見到呢度裝修得很富日本風格,以神社為主題,好似去左日本咁,門口仲有一啲許願嘅木牌俾你掛上去, 好有心思地方寬敞, 整潔座位好特別, 唔會好似一般放題嗰啲狹窄,咁迫, 所以全程都食得好舒服價錢都算平 呢度上菜速度都算快, 去食放題梗係要食多啲刺身,先可以番本甜蝦夠大隻, 蝦頭有膏,十分新鮮彈牙, 滿口鮮甜味,三文魚夠厚身,夠新鮮肥美,入口即溶放題竟然有象拔蚌刺身,新鮮唔腥,好爽口,忍唔住再encore 芝士焗虎蝦, 個醬汁除咗有香濃嘅芝士外,仲加咗明太子醬加沙律, 蝦肉夠厚身,一齊食好惹味, 必食之一芝士焗蠔,雖然細隻,但都好鮮甜 清酒煮元貝,原隻元貝上,抵食, 又唔會煮得太老 炸蝦天婦羅,炸漿夠薄身,入口香脆 壽司方面我最鍾意食佢個燒三文魚壽司, 啲飯又唔會整到好大舊, 食多幾舊都唔會太飽肚炒雜菜不會太油,有鑊氣,炸蠔都好味,皮脆,蠔肉juicy最後仲有芝麻雪糕同埋綠茶雪糕食㖭二百幾蚊可以喺咁嘅環境舒舒服服食放題,下次會再同朋友再去

地方寬敞, 整潔

價錢都算平

呢度上菜速度都算快, 去食放題梗係要食多啲刺身,先可以番本

芝士焗蠔,雖然細隻,但都好鮮甜
清酒煮元貝,原隻元貝上,抵食, 又唔會煮得太老
炸蝦天婦羅,炸漿夠薄身,入口香脆
炒雜菜不會太油,有鑊氣,炸蠔都好味,皮脆,蠔肉juicy

最後仲有芝麻雪糕同埋綠茶雪糕食㖭

二百幾蚊可以喺咁嘅環境舒舒服服食放題
下次會再同朋友再去
  • 甜蝦刺身
2017-04-30 154 浏览
今日同幾個波友到旺角, 他們提意食日式放題。於 OpenRice 找到附近的 "神輿本日式放題" 🤗這裏地方較大,每張枱都有一定距離,而且間隔上好似一間一間的小屋,空間感交足貨!多款不同點菜紙,飲品和甜品也是不少得。餐廳因應時段收費,入坐計起兩小時任食任飲,首先梗係要點各種不同刺身啦,當然唔少得(三文魚、油金魚、鮮帶子、甜蝦、希靈魚、象拔蚌等等)😘第一輪刺身食感:刺身好新鮮、甜蝦好鮮甜、象拔蚌好爽,全部可 Encore 😜😋燒物榴槤球、芝士年糕、七味雞軟骨、吉列炸𧐢、海蝦、秋葵、冬菇⋯⋯ 👍🏻呢個時候當然唔少得日冰凍青酒 🍶幾個波友一起聚餐 🍶 最佳之選 😽我們更點選了一涼菜下酒:中華沙律、柚子醋蕃茄、芝麻醬豆腐、枝豆!味道也不錯。最後當然係我最喜歡的各種雪糕:濃郁芝麻雪糕 ~ 啖啖充滿芝麻味道清新綠茶雪糕 ~ 厚厚原味綠茶香滑原粒紅豆雪糕 ~ 一粒粒紅豆配合了香滑的雪糕,我合共吃了 9 球才停下來!😛😋😋成班大男人,大吃大笑😂,一個愉快的晚上!個人推介榴槤球:又香又濃的榴槤,一定無得輸,必食之選!

多款不同點菜紙,飲品和甜品也是不少得。

呢個時候當然唔少得日冰凍青酒 🍶
幾個波友一起聚餐 🍶 最佳之選 😽
味道也不錯。

最後當然係我最喜歡的各種雪糕:
濃郁芝麻雪糕 ~ 啖啖充滿芝麻味道
清新綠茶雪糕 ~ 厚厚原味綠茶香滑

成班大男人,大吃大笑😂,一個愉快的晚上!

個人推介榴槤球:又香又濃的榴槤,一定無得輸,必食之選!
2017-04-28
2017-04-28 258 浏览
神輿一聽個名就知道食日本野😻 終於搵到時間同男朋友食啦😆 估吾到裝修的咁靚 由門口到內都很有日本風格 就像去了日本一樣🇯🇵等待時間可以許下願🙏 打發下時間👏👏 不過我係閒日去所以吾係好多人吾需要等位😽 同普通放題一樣都係畫紙形式點食物的 就連飲品同甜品都係畫紙 所以可以好舒服地同朋友傾下計 吾洗行來行去😺當我落完order,就發現餐紙上有得玩小遊戲😽 每張餐紙都有吾同pattern 特別推價:菜蜜自家調製😋淡淡清香的西洋菜味 非常清甜第一輪刺身:甜蝦、中吞拿魚腩、三文魚腩、帶子等 好欣賞佢入貨有好多貴價的刺身 特別係有得食腩👊👏 三文魚腩好肥美 吾會切的好薄 口感好有肉質鮮美 呑拿魚腩😻 紋路非常鮮明 絕對係必食之選海膽壽司、芥末八爪魚同火焰芝士 紫菜係脆卜卜而且飯的份量好少 可以食多幾件都吾怕😋海膽入口即溶非常嫩滑 八爪魚非常彈牙😋😋有好多日本小食~章魚小丸子 大大粒八爪魚 吾會好熱 蛋沙律的皮吾會過厚 加上小丸子上有木魚及甜甜的醬汁🐙真材實料👍雞軟骨😋 每次份量都細細份 可以俾你食到吾同的食物👏👏 食嗰時仲熱辣辣, 外脆內有d 汁薯蓉帆立貝 濃濃的芝士 配合薯蓉的

特別推價:菜蜜自家調製😋淡淡清香的西洋菜味 非常清甜

三文魚腩好肥美 吾會切的好薄 口感好有肉質鮮美

呑拿魚腩😻 紋路非常鮮明 絕對係必食之選

章魚燒八爪魚

雞軟骨

薯蓉帆立貝 濃濃的芝士 配合薯蓉的smoothie 份量好多 大約有3-4粒帆立貝😋 帆立貝肥美多汁
薯蓉帆立貝

總括來說 不論是環境、食物同服務都有5星級享受 價錢都係$300蚊有找👏👏 下次一定會左光顧💕

章魚燒八爪魚
雞軟骨
薯蓉帆立貝
  • 三文魚腩
  • 中吞拿魚腩
2017-04-25 153 浏览
自從上次跟男朋友公司慶功黎過食飯覺得幾好味今日收工又再黎食,平日星期一黎講客人都算多依度環境裝修好似日本神社,同佢地招牌標誌好相似雖然人多,但都唔會有擠擁感覺坐底後店員奉上燕麥茶刺身方面我地點左三文魚、三文魚腩、象拔蚌、八爪魚、希靈魚、松葉蟹棒、帶子、甜蝦、中吞拿魚腩、北寄貝其中三文魚、三文魚腩十分肥美,食落齒頰留香希靈魚一咬落去,黃色一粒粒爆開,口感好得意甜蝦隻隻都好大隻,好新鮮,帶子都好大粒壽司就點左三文魚、吞拿魚腩、三文魚腩、左口魚邊、火灼和牛、火灼芝士三文魚壽司平均都份量岩岩好,唔會太多,所以可以食到更多款式,火灼芝士三文魚芝士令三文魚更惹味另外佢既一品料理都好出色汁燒牛肋骨 - 整得好入味,肉質好稔三文骨腩 - 切好晒一舊舊,食果時都算好方便,而且又唔多骨秋刀魚 - 放題黎講算好大條,燒得好香,加埋檸檬汁食,一啲腥味都無爐端燒就點左日本番薯 - 其實我係第一次食依啲日本番薯,估唔到原來係咁甜,一口一粒,好好味鹽燒雞翼 - 將雞翼攤開再燒,雞翼外層燒到香脆,內裡就嫩滑,上面灑了少少鹽燒,好惹味炸物就有榴槤球 - 依個真係非常好味,我食完一round都再點過黎食,入面既榴槤一咬落
自從上次跟男朋友公司慶功黎過食飯覺得幾好味
今日收工又再黎食,平日星期一黎講客人都算多
依度環境裝修好似日本神社,同佢地招牌標誌好相似
雖然人多,但都唔會有擠擁感覺
坐底後店員奉上燕麥茶
刺身方面我地點左
三文魚、三文魚腩、象拔蚌、八爪魚、希靈魚
、松葉蟹棒、帶子、甜蝦、中吞拿魚腩、北寄貝
其中三文魚、三文魚腩十分肥美,食落齒頰留香
希靈魚一咬落去,黃色一粒粒爆開,口感好得意
甜蝦隻隻都好大隻,好新鮮,帶子都好大粒
壽司就點左

另外佢既一品料理都好出色
汁燒牛肋骨 - 整得好入味,肉質好稔
三文骨腩 - 切好晒一舊舊,食果時都算好方便,而且又唔多骨

爐端燒就點左

炸物就有
榴槤球 - 依個真係非常好味,我食完一round都再點過黎食,入面既榴槤一咬落去即流出黎,好多餡料

吉列炸蠔 - 炸蠔好juicy,外層粉漿唔算好厚
紫薯餅 - 紫薯餅賣相靚之餘,紫薯亦好好味,好甜
基本上每一樣炸物都炸到好香而鬆脆,值得一讚

整體$228 有加一,價錢都合理
而且味道又好味,店員都有禮貌
下次要帶埋爸媽黎食先
2017-04-24
  • 榴槤球
  • 紅豆雪糕
2017-04-24 153 浏览
見好耐無食放題,朋友就建議去旺角一間新開無耐既放題餐廳。餐廳既空間感很大而且裝修好有日式feel,唔會好似一般既放題餐廳又迫又窄,坐得舒服d。餐廳入坐計起兩小時任食。食物的選擇多,共分左10張不同食物及飲品紙,有刺身、壽司、炸物、卷物、主食、小食、甜品等落單後隔左幾分鐘野食就開始嚟啦,所有熱食既食物黎到上枱嘅時候都係熱辣辣。刺身都新鮮,三文魚腩、甜蝦、蟹棒、帶子都鮮甜。至於壽司,個飯唔會一夾就散,而且細細舊,唔會咁飽肚。特別推介芝士燒虎蝦,係會encore既食物,勁多芝士 燒得岩岩好,蝦肉新鮮彈牙最後叫晒餐廳既所有甜品,有3個口味既雪糕同和菓子,雖然唔係大牌子雪糕,但都好好味。放題黎講,呢度啲食物質素一d都錯,d服務都好好,不時都會過黎幫我地收碟,而且無漏單情況出現。
食物的選擇多,共分左10張不同食物及飲品紙,有刺身壽司、炸物、卷物、主食、小食、甜品
刺身都新鮮,三文魚腩、甜蝦、蟹棒、帶子都鮮甜。
至於壽司,個飯唔會一夾就散,而且細細舊,唔會咁飽肚。
特別推介芝士燒虎蝦
2017-04-10
2017-04-23 2955 浏览
今天晚上, 我和朋友到了旺角一間新開的放題餐廳吃日本放題。這間餐廳的面積非常大, 我們被安排坐在卡位, 坐位非常舒服, 燈光亦很足夠。餐牌上有A、B、C、D、E、F、G等等不同款式的菜單, 食物供應選擇也有很多。我們點了壽司、燒牛油粟米、燒菠蘿、一些刺身、一些前菜如凍芝麻豆腐等等來吃。 小吃方面, 個人非常喜愛吃它的枝豆,枝豆是暖暖的,非常開胃,亦有解滯的作用。這兒的刺身是厚切的, 但不是太新鮮。這裏上菜的速度也很快, 平均五分鐘便有食物送到上來, 店員的服務態度也很好, 由於我今天不是太舒服, 所以要不斷要求拿紙巾, 而店員亦很好地不斷幫我拿紙巾, 亦有店員為我們沖茶。甜品方面, 它的芝麻雪糕非常好吃, 芝麻味濃有突出, 而且 , 芝麻雪糕的質感很軟滑。
玉子壽司
枝豆
刺身
這兒的刺身是厚切的, 但不是太新鮮。
芝麻雪糕
芝麻雪糕
炒雜菜
牛油炒雜菌
2017-04-21 115 浏览
今次同朋友黎試哩間新開既放題,價錢唔貴,而且岩岩開既關係,非常整潔,而且座位好寬敞,食得舒服!店員又快手,上菜又快,唔錯喎。講返野食先,一開始梗係要叫刺身同壽司食,刺身上得好快,不過擺得好平實😂,除左三文魚腩外其他都上得好足,甜蝦、三文魚質素都唔差。壽司方面件件都好細,唔怕會食飽。熟食方面反而好驚喜,天婦羅、炸物都新鮮熱辣。最正係章魚小丸子,做到外脆內軟而且粒粒都新鮮,encore左幾次😍。羊架大大件,好有羊味。冷烏冬同冷麵都做得出色唔hea,食埋真係飽到上心口。
講返野食先,一開始梗係要叫刺身壽司食,刺身上得好快,不過擺得好平實😂,除左三文魚腩外其他都上得好足,甜蝦、三文魚質素都唔差。壽司方面件件都好細,唔怕會食飽。
熟食方面反而好驚喜,天婦羅、炸物都新鮮熱辣。
羊架大大件,好有羊味。
冷烏冬同冷麵都做得出色唔hea,食埋真係飽到上心口。
2017-04-21 104 浏览
神輿-今次黎到依加尚算比較新嘅放題🤗,裝修好有日本神社嘅感覺,設計好用心,而且位置比較闊,位得非常舒服!-首先講講個刺身,賣相冇普遍放題咁多花樣🤔,噴哂乾冰咁,擺位都冇好靚,但食落又ok,有三文魚腩、甜蝦、油甘魚、北寄貝等等,食落都幾鮮甜😄!-另外,對於佢嘅熟食就比較impress😖,特別係章魚小丸子、羊架,味道都比普遍嘅好食!-前菜嘅八爪魚、螺肉,份量大之餘,味道食得出比較新鮮,唔似出面個d有陣雪味😎!-甜品有幾款雪糕,有紅豆、抹茶同芝麻味,味道都幾濃味!-佢嘅餐枱紙有個特別嘅設計,係一份摺紙鶴嘅教學,旁邊仲有張紙可以嘶出黎,俾你摺紙,有得食又有得玩🤓!
神輿
甜品有幾款雪糕,有紅豆、抹茶同芝麻味,味道都幾濃味!
2017-04-17 2395 浏览
今日同表妹來旺角新開張的神輿日本料理食日式放題 。到左創興廣場5樓,電梯門打開已有去了日本神社的感覺。更窩心的是有小木牌供應給客人祈願。這裝修比較特別,空間感非常足夠 。一位非常有禮的女侍應帶我們入到一個獨立的卡座,想不到吃日本放題會如此寬敞和獨立的空間 。細看放題點餐紙,款式真是包羅萬有; 刺身、壽司、小食、炸物、天婦羅、鍋物、爐端燒、卷物、手卷、日本料理和甜品等,應有盡有。 星期一至四 每人$229 便可任食日式放題另加$28便可任飲啤酒或日本清酒蟹子沙律 油甘魚刺身 中吞拿魚腩 一口牛和羊鞍同樣火喉剛好,微微焦香,不會乾身。爐端燒菠蘿清甜、海老新鮮 、雞軟骨軟韌、日本番薯香軟。天婦羅海老、日本冬菇和日本蕃薯,外層夠薄夠脆。炒雜菜 : 有椰菜、洋蔥、鮮菌和紅蘿蔔等,新鮮嫩綠,不覺油膩。香甜的燒粟米醬油拉麵內有兩片叉燒,麵質非常爽滑,湯底也很惹味。最後以我必選的紅豆和菓子,為這頓放題畫上句號
更窩心的是有小木牌供應給客人祈願。

細看放題點餐紙,款式真是包羅萬有; 刺身壽司、小食、炸物、天婦羅、鍋物、爐端燒、卷物、手卷、日本料理和甜品等,應有盡有。 星期一至四 每人$229 便可任食日式放題
另加$28便可任飲啤酒或日本清酒
蟹子沙律

油甘魚刺身 中吞拿魚腩
一口牛和羊鞍同樣火喉剛好,微微焦香,不會乾身。
爐端燒菠蘿清甜、海老新鮮 、雞軟骨軟韌、日本番薯香軟。
天婦羅海老、日本冬菇和日本蕃薯,外層夠薄夠脆。

香甜的燒粟米

醬油拉麵內有兩片叉燒,麵質非常爽滑,湯底也很惹味。
最後以我必選的紅豆和菓子,為這頓放題畫上句號
2017-04-05
2017-04-16 168 浏览
最愛日本餐, 能嘗到食物最原始之鮮味!來到神輿,空間感十足,環境令人食得舒服。先來兩款和風沙律:田園及蟹子沙律。菜新鮮,田園沙律加上醋,清新,開胃。多款刺身:三文魚,油甘魚, 八爪魚, 三文魚腩, 象拔蚌,希靈魚, 北極貝, 松葉蟹棒, 馬刀貝及 甜蝦。 魚味脂香甘腴,新鮮味美,最值得讚係甜蝦,大大隻,鮮甜,食了好多轉, 必食,是回本之選 。食日本餐,點少得清酒,加$28, 清酒任飲,有熱,冷供應。清酒有助提升食材的鮮味。花之戀係我最愛,細細的卷物,可以留肚品嘗多種食物。牛仔骨,一口牛,味道濃,啖啖肉,肉質鬆軟。
最愛日本餐, 能嘗到食物最原始之鮮味!

來到神輿,空間感十足,環境令人食得舒服。
,是回本之選 。
花之戀係我最愛,細細的卷物,可以留肚品嘗多種食物。
牛仔骨,一口牛,味道濃,啖啖肉,肉質鬆軟。
2017-04-13
2017-04-16 119 浏览
飲食能使人心情愉快,趁假期相約好友去放題,任點任食,慢慢飽嘗美食。神輿開了三個月,新裝修,入到去有日本feel, 在人未到齊人,先來許願。先來個刺身併盤,三文魚,油甘魚,帶子, 北寄貝, 象拔蚌,希靈魚,甜蝦,即點即做,極鮮甜,款款新鮮!壽司品種多: 除了一般壽司,有火灼芝士三文魚, 火灼三文魚, 火灼和牛,帶著炭燒的香味,香口, 必食之選。 龍蝦沙律壽司 ,龍蝦肉質鮮甜爽口!不少人氣串燒, 而健康的甜燒粟米, 菠蘿 番薯等等。羊架, 關西燒,一口牛,燒得香,肉質嫩滑,味道鮮美。雪糕有三種口味: 芝麻、綠茶、及紅豆,我最喜歡紅豆,大大粒豆,有口感
不少人氣串燒, 而健康的甜燒粟米, 菠蘿 番薯等等。
羊架, 關西燒,一口牛,燒得香,肉質嫩滑,味道鮮美。

2017-04-15
2017-04-13 155 浏览
個人喜歡食日式放題,見這餐廳3月新開所以相約朋友一同前往。可能 由於新開張 所以一去到就有位。餐廳 空間很大而且裝修比較似日本神社feel。個人建議食品紙可以用扣扣起, 因為比較散收收。食品種類方面比較多選擇例如刺身有三文魚腩及象拔蚌選擇。上菜速度好快但係就間中溜單, 不過同侍應講就會幫你跟番足。飲品方面有菜蜜,麥茶 同清酒任飲。總括這間餐廳食品有驚喜 地方亦坐得舒適雖然用餐時間只得兩小時,但上菜時間快 亦有充裕時間享受美食。
個人喜歡食日式放題,見這餐廳3月新開所以相約朋友一同前往。
可能 由於新開張 所以一去到就有位。
餐廳 空間很大而且裝修比較似日本神社feel。
個人建議食品紙可以用扣扣起, 因為比較散收收。
食品種類方面比較多選擇例如刺身有三文魚腩及象拔蚌選擇。
上菜速度好快但係就間中溜單, 不過同侍應講就會幫你跟番足。
飲品方面有菜蜜,麥茶 同清酒任飲。
總括這間餐廳食品有驚喜 地方亦坐得舒適
2017-04-11
2017-04-12 127 浏览
表姐介紹話呢間好味於是試下 點知又幾好味 質素高!!!價錢合理一入門口 啲裝潢好有日本味道好新淨呀 呢個系等位區 無乜人等 好快入坐一開頭叫左少少刺身試下先好新鮮呀 三文魚甜蝦都值得試再叫左d壽司 細細件 食多幾款 上碟都好靚 小食有蟹子沙律 青瓜絲好新鮮爽口 好開胃炸物方面唔敢叫太多 怕熱氣但個紫薯餅真系無得輸 encore左三次!!!勁好味呀 入面超多紫薯 食完好甜蜜喔金茹肥牛卷又系好味 呢間d熟食整得幾好 最後叫左雪糕 每樣一球 芝麻 綠茶同紅豆 但有小小偏甜總括好滿意啊 食物質素高 坐得舒服 可以再來
表姐介紹話呢間好味
好新鮮呀 三文魚甜蝦都值得試
再叫左d壽司 細細件 食多幾款 上碟都好靚
小食有蟹子沙律 青瓜絲好新鮮爽口 好開胃
炸物方面唔敢叫太多 怕熱氣
但個紫薯餅真系無得輸 encore左三次!!!
勁好味呀 入面超多紫薯 食完好甜蜜喔
金茹肥牛卷又系好味 呢間d熟食整得幾好