2017-05-22 95 浏览
和田執左後好擔心會唔會仲有咁好味又平嘅放題非常開心,而家嘅神輿比和田更勝一籌味道方面,刺身鮮甜。最重要有我最愛嘅馬刀具其他炸品都係脆口,唔係又林又凍冬菇天婦羅同炸蝦天婦羅必食仲有壽司同手卷都多款選擇。最緊要係d紫菜唔係林又硬。而我最喜歡之一就係佢地個牛肉窩,湯底夠濃,牛肉夠林。豆腐好入味。坐位方面,真係舒服到不得了。我去過咁多間放題坐得最鬆動舒服嘅一次。空間好大。唔會同隔離枱痴實。卡位又多。最緊要係全旺角咁好嘅質素但價錢一d都唔貴。好過好多大乜屋以後去旺角放題只會黎神輿。冇得輸
和田執左後好擔心會唔會仲有咁好味又平嘅放題
非常開心,而家嘅神輿比和田更勝一籌
味道方面,刺身鮮甜。最重要有我最愛嘅馬刀具
其他炸品都係脆口,唔係又林又凍
冬菇天婦羅同炸蝦天婦羅必食

仲有壽司同手卷都多款選擇。最緊要係d紫菜唔係林又硬。

最緊要係全旺角咁好嘅質素但價錢一d都唔貴。好過好多大乜屋

以後去旺角放題只會黎神輿。冇得輸
2017-05-21 174 浏览
我地一行多人,諗住開開心心去食放題,當然重點我地個個都係海膽撚。最後揀咗呢間評價不錯的一完飽肚之欲😋誰知⋯坐低五分鐘嗌咗第一次野食,已經同我地講無哂海膽⋯但我地只係九點入坐,佢解釋因爲佢地一日只入廿板海膽。ok,咁我地食其他。嗌三文魚腩同吞拿魚腩刺身兩次,嚟到嘅只普通三文魚同普通吞拿魚。根本唔係三文魚腩!之後搵經理問,佢先話幫我地跟,然後拎返碟三文魚腩出嚟比我地話係最後一碟。即係價錢正常偏貴無問題,但點解感覺上好似存心欺騙咁?1.入坐時無講明海膽即將售罄2.點嘅食物同上枱食物不符3.詢問經理時支吾以對,懷疑存心欺騙4 . 嚴重漏單!
ok,咁我地食其他。
話係最後一碟。
即係價錢正常偏貴無問題,但點解感覺上好似存心欺騙咁?
1.入坐時無講明海膽即將售罄
2.點嘅食物同上枱食物不符
3.詢問經理時支吾以對,懷疑存心欺騙
4 . 嚴重漏單!
  • 各位自己去試啦⋯
2017-05-20 131 浏览
最近又開始想食日式放題,但由於之前的經驗太差,不是漏單就是環境狹小,所以已經有一段長時間沒有去吃過。最近聽朋友說旺角開咗一間新的日式放題,而且環境舒服又濶落,於是我就book一次試試看吧!上到餐廳地方非常闊落仲好光猛,木系顏色嘅裝修好有日本居酒屋嘅感覺。門口已經寫明收費,今晚收費$198加一,任食2小時,另加$28一位可以任飲酒精類飲品第一件事當然要先order盤刺身先啦!刺身款式都算多,而且相當新鮮味美。象拔蚌切條比切片爽口彈牙,更能食出鮮甜味,帶子鮮嫰軟身,蟹棒鮮味十足,甜蝦細細不過都有蝦膏而且仲好鮮甜。壽司每件size 都細細件,方便可以試多啲唔同款式,火灼和牛和牛肉質鮮嫩,火灼三文魚入口即溶,醬燒蟹柳微微嘅焦香味非常滋味,仲有我倆最愛嘅海膽,完全沒有怪味,而且仲好甘香鮮甜,我倆加埋食咗超過二十件海膽壽司。芝士焗虎蝦大大隻嘅虎蝦面層加上芝士沙律醬烤焗,濃濃的芝士醬又香滑又滋味,蝦肉反而唔夠彈牙,不過肉質尚算鮮甜。一品料理 - 新番一口牛一口牛肉質非常鮮嫩,入口即溶,而且醬汁鮮甜,配上牛肉滋味到極。串燒雞翼雞翼外皮燒到脆卜卜,雞肉鮮嫩多汁串燒一口牛牛肉肉味濃郁又鮮嫩,真係堅正!炸榴
芝士焗虎蝦
一品料理 - 新番一口牛
串燒雞翼
雞翼外皮燒到脆卜卜,雞肉鮮嫩多汁
串燒一口牛
牛肉肉味濃郁又鮮嫩,真係堅正!

炸榴槤球 - 外皮炸到金黃酥脆,內裏軟糯米皮包住流心榴槤餡,一咬榴槤餡即流出,勁香濃又不太甜,最後仲encore多4粒

炸紫薯餅 - 紫薯餅清甜仲充滿濃濃紫薯香味,好好味喔!
最後結尾當然要食返杯雪糕先滿足,「芝麻雪糕」芝麻味超香濃,雪糕香滑,仲一口氣食咗2球,今餐真係超大滿足。

2017-05-15
  • 海膽壽司
  • 火灼和牛壽司
2017-05-19 231 浏览
有點失望,沒有如評論中的好,大量漏單,叫左幾次都無黎,很多食品沒有也沒有通知客人,最後last order 追問先講沒有,非常失望!食物質素只能說一般,希望服務可以多加改善!
2017-05-18 1816 浏览
旺角食放題既地方真系好多,呢間放題店咁大膽加入戰團,睇下佢質素如何先!餐廳真系好大,日本風既裝潢令人好似置身日本當中,位與位之間空間感足,坐得好舒服!首先梗系食刺身!刺身種類好多,連北寄貝、象拔蚌同甜蝦都有!全部刺身都好有光澤,食落亦好新鮮。三文魚腩夠肥美,入口充滿脂香,但最正都系甜蝦,連屋企人都大讚超鮮甜!呢度既壽司同樣好食!壽司米粒粒分明有咬口,份量適中,配甜甜既玉子定惹味既鰻魚都好好食!柚子醋番茄酸酸地,好開胃。芝士焗蠔肉比較少,沙律醬酸酸甜甜。芝士焗虎蝦好食啲,啖啖肉,連埋香口既芝士,正!羊架大大份,肉嫩多汁,唔會好韌,近骨既位置仲好香添。炸物方面,芝士年糕好好食,炸得唔油膩,年糕夠煙韌軟糯,芝士香濃軟滑,好味!雞翼就炸得過火左啲,但加左調味粉同芝麻,更加香口!一口牛雖然韌左啲,但幾有肉鮮味。最後點少得甜品,有和果子同三款雪糕!和果子煙煙韌韌,包住唔太甜既豆沙餡,唔錯。綠茶雪糕奶味比較重,但頗香滑;紅豆味甜左啲,但有粒粒紅豆有咬口;芝麻味食落比較綿密煙韌,芝麻味好濃!呢度既環境比其他放題優勝,而且熟食選擇多,睇嚟可以同其他店較量一番!

首先梗系食刺身刺身種類好多,連北寄貝、象拔蚌同甜蝦都有!全部刺身都好有光澤,食落亦好新鮮。三文魚腩夠肥美,入口充滿脂香,但最正都系甜蝦,連屋企人都大讚超鮮甜!

柚子醋番茄酸酸地,好開胃。

羊架大大份,肉嫩多汁,唔會好韌,近骨既位置仲好香添。

一口牛雖然韌左啲,但幾有肉鮮味。

2017-05-17 1209 浏览
放題餐廳形形式式可說是大同小異,對這如居酒屋的寬闊高樓底開揚設計,亳不感迫時,相反坐得好舒服呀,而價錢不過是和同區差不多,一定會選擇吧。小時候,和同學朋友最喜歡到創興唱k,而大致上樓上的食店都全試過,是夜友人就卜好位,帶我們去吃好西。前菜要叫爽口既中華和蟹籽沙律,次次都例點。魚生質素比一般的高,吞拿魚腩帶子蟹棒甜蝦希靈魚三文魚腩唔少得。壽司今次火炙三文魚同芝士三文魚同花之戀,勝在飯不大,唔易飽又好滋味。金菇肥牛並不特別的小食,太久無吃也想試,飲食均勻又爽脆。芝士焗虎蝦係必食,面層明太子芝味濃,香噴噴。清酒煮扇貝雖然酒味不勁,但帶少少香,肉質佳。炸芝士年糕同榴槤好金黃,不算油膩。綠茶雪糕係小妹大愛,開頭食幾好,食食下感到不同食開的味道,有點奇怪,但不會形容。另外又試了紅豆也ok,狂食作結。飲品推介較少有的菜蜜啦。。。食後感:食物選擇貴精不貴多(但其實也好多啦),環境好好,勁寬落,食得好開心舒服。P.S. 冷氣強勁,去食記住帶多件衫,唔好刺我邊食邊縮,有d急住走。

前菜要叫爽口既中華和蟹籽沙律,次次都例點。

金菇肥牛並不特別的小食,太久無吃也想試,飲食均勻又爽脆。

芝士焗虎蝦係必食,面層明太子芝味濃,香噴噴。

清酒煮扇貝雖然酒味不勁,但帶少少香,肉質佳。

炸芝士年糕同榴槤好金黃,不算油膩。

飲品推介較少有的菜蜜啦。。。

2017-05-17 140 浏览
同大食嘅朋友食飯 最好肯定食放題靠佢地回本 今晚友人話食呢間新開的神輿地方好大喎 坐得舒服之餘 店員服務唔錯一坐底即叫刺身 款式都唔少 特別在有象拔蚌沒有誇張嘅擺盤 不過食物夠鮮甜 芝麻雞翼好好味 夠熱夠脆夠嫩滑明太子芝士焗蝦出面少有 啲蝦焗完依舊彈牙味道唔錯 令人不禁encore 芝士焗蠔味道好濃 不愛蠔嘅我都食左幾隻壽司又係不錯嘅選擇 啲飯暖笠笠 夠新鮮重有海膽壽司 encore3次質素一樣 讚反觀牛仔骨睇落唔錯 可惜味道一般 比較失色
同大食嘅朋友食飯 最好肯定食放題

壽司又係不錯嘅選擇 啲飯暖笠笠 夠新鮮
重有海膽壽司 encore3次質素一樣 讚

反觀牛仔骨睇落唔錯 可惜味道一般 比較失色
2017-05-16 179 浏览
今日六點同朋友去試下呢間新嘅放題,一到唔使等位,仲俾左張四人卡位我地兩個人坐,刺身同壽司都新鮮好味,仲有海膽個人覺得樣樣都唔錯,係最後個雜菜窩有啲咸埋單每人$168加1,用樓下姐姐派嘅$10 coupon 每人再減10元,好抵食,會再黎encore 的。
2017-05-16
  • 海膽壽司,芝麻雞翼
2017-05-16 189 浏览
轉眼又到生日月 開始要食生日飯頭炮姐妹生日話要食日本野 第一時間諗到放題 任食唔嬲㨂左新開嘅神輿 地方勁大 冷氣夠 坐得舒服第一round 緊係叫刺身滿足下佢先啦首推北寄貝 鮮甜彈牙 帶子同三文魚厚切口感一流 重有象拔蚌 鮮甜 其他餐廳比較少見天婦羅係我至愛 款式雖然唔多 不過炸粉夠薄 夠熱得黎唔會太油壽司都唔差架 竟然有海膽壽司 正!又係其他放題比較少見 重要夠鮮甜 羊架比預期中大件 燒得岩岩好入口夠juicy 又唔靭 忍唔住encore 兩轉重有無限量供應嘅雪糕 紅豆味堅有紅豆芝麻味超濃 綠茶味唔會苦 必食
轉眼又到生日月 開始要食生日飯

首推北寄貝 鮮甜彈牙 帶子同三文魚厚切
口感一流 重有象拔蚌 鮮甜 其他餐廳比較少見

天婦羅係我至愛 款式雖然唔多
不過炸粉夠薄 夠熱得黎唔會太油

壽司都唔差架 竟然有海膽壽司 正!
又係其他放題比較少見 重要夠鮮甜

羊架比預期中大件 燒得岩岩好
入口夠juicy 又唔靭 忍唔住encore 兩轉

重有無限量供應嘅雪糕 紅豆味堅有紅豆
芝麻味超濃 綠茶味唔會苦 必食
2017-05-14 119 浏览
落單,揀選三文魚腩,9件到咗嚟咗十幾件三文魚好啦,以為魚生師父睇錯咁我再寫,三文魚同三文魚腩,各6件然後嚟咗又係十幾件三文魚😑咁我一見吾對路,嚮佢未放低碟嘢就即時同佢講,我地無寫咁多件喎,然後佢嚮 手入面拎返一張揸巢咗嘅落單紙睇,然後放嚮枱上面望住我話:咪6加6囉咁既然佢點著我,我咪問返佢,三文魚同三文魚腩有咩分別。。。唉,總知一間垃圾,238 ?半價都咪搞我
落單,揀選三文魚腩,9件
到咗嚟咗十幾件三文魚
好啦,以為魚生師父睇錯
咁我再寫,三文魚同三文魚腩,各6件
然後嚟咗又係十幾件三文魚😑

咁既然佢點著我,我咪問返佢,三文魚同三文魚腩有咩分別。。。

唉,總知一間垃圾,238 ?
半價都咪搞我
2017-05-12 82 浏览
呢間完全唔值得介紹俾朋友黎,野食係黎得快,But今日做example,我明明寫左要燒冬菇,佢係催左兩次,差啲要催第3次先上到枱;仲要我催第2次嗰下,侍應竟然答我話燒緊架啦😲😲😲😲燒緊仲隔多一陣先有得食,問心當下得我地幾枱客,又唔係炒檔,竟然會咁😡😡😡😡*下午茶放題呢間真心頗貴, 星期五既1個人加1後$202 堅係唔值呢得價😰😰😰😰 下午茶都呢個價,咁難保喺 晚市咪仲更加貴得離譜囉🙈*
呢間完全唔值得介紹
俾朋友黎,野食係黎得快,
But今日做example,我明明
寫左要燒冬菇,佢係催左兩次,
差啲要催第3次先上到枱;
仲要我催第2次嗰下,侍應
然答我話燒緊架啦😲😲😲😲
燒緊仲隔多一陣先有得食,
問心當下得我地幾枱客,又
唔係炒檔,竟然會咁😡😡😡😡
*下午茶放題呢間真心頗貴,
星期五既1個人加1後$202
堅係唔值呢得價😰😰😰😰
下午茶都呢個價,咁難保喺
晚市咪仲更加貴得離譜囉🙈*
2017-05-12 131 浏览
之前睇到有篇blog 文大讚呢間新開放題,裝修好令,位置闊落,等位時仲可以寫木板解下悶,餐紙教小朋友摺紙,當然食物都好啦,刺身新鮮,帆立貝厚切etc. 見佢圖文並茂寫到咁好,彷彿都感受到店家的誠意。於是決定上去試下佢我地星期四上去,見到個裝修都真係好落本,而且坐得好鬆動,仲有大約一半的位置都係卡位,完全唔係平時果啲放題格局,係值得加分嘅。不過對一個吃貨黎講,食物先係最重要!一坐得緊係瘋狂落單啦,第一輪刺身,明明叫左三文魚同三文魚腩,但佢一塊腩都冇比過我地,但平心而論,三文魚係高質的。帆立貝真係好厚切,但質素唔掂呢,零鮮味,另外個口感林得有啲怪,好似糊糊地咁,唔新鮮囉,另外,甜蝦ok, 油甘魚就薄切。突別要講的係盤冰,溶得極快,好快啲魚生就比水浸住之後就係壽司,放題中算高質,幾好個海膽都ok la. 我接受到之後就係一輪熟食喇,冇影好多相,都逐一講下啦一口牛:串燒樣,但好un 我咬左好耐,而且肉入面係冇味的天富羅:好普通的質素,另外個汁比得勁勁勁少,跟本點唔到榴連波波:都係入貨嫁啦,所以正常炸物:炸粉都過厚餃子鍋:都係好普通,可以唔食爐端燒:燒蝦好食,bb蕃薯好食,波羅都ok清酒帆立貝:

之後就係壽司放題中算高質,幾好
個海膽都ok la. 我接受到

之後就係一輪熟食喇,冇影好多相,都逐一講下啦

一口牛:串燒樣,但好un 我咬左好耐,而且肉入面係冇味的

天富羅:好普通的質素,另外個汁比得勁勁勁少,跟本點唔到

榴連波波:都係入貨嫁啦,所以正常

炸物:炸粉都過厚

餃子鍋:都係好普通,可以唔食

爐端燒:燒蝦好食,bb蕃薯好食,波羅都ok

清酒帆立貝:唔明點解啲人話係推介,明顯煮過火啦,唔掂

另外仲有好味推介:焗蠔焗虎蝦,可惜太漏,想食多幾個都唔得

另外不得不題:漏單情況極嚴重!份量亦比唔足!而且第二輪刺身差左好多,連三文魚都變埋薄切

最後,如果店家睇到我呢個食評,我有少少建議,如果唔同的菜式配唔同的器皿,效果會賞心悅目啲,你地全部統一同一種碟,有一種大鍋飯再分比每一枱的感覺,感覺唔似即煮。另外真係要改善漏單情況

2017-05-09 1292 浏览
這天晚上約了朋友到旺角吃放題,我們選了一間新開的餐廳 - 神輿日本料理。創興廣場5樓一出電梯,就看到餐廳的入口,那是一間神社的樣子,走進餐廳就像走進一間神社:左邊有一位服務員負責安排座位,服務不錯。旁邊是等候區,有一張張木製長椅可以坐,牆上掛著一塊塊的許願板:問了門前的服務員,原來可以隨便用那些許願板,不用額外收費!每一塊板都很厚,大約有1cm,絕對沒有因為是免費而用較差的材料。朋友在板上寫下願望後,我們隨即入座。服務員把我們帶到正確的座位後,就放下一疊點餐紙,共有10張,囊括了飲品、主菜、刺身、爐端燒和甜品等食物。我們不客氣了!瘋狂地點食物,服務員很勤的來收點餐紙,又有人在場內巡邏,替食客倒茶。忘了說,飲品方面,預設的茶是熱的日本麥茶(上),我們還點了熱天然菜蜜(下),甜甜的,很香口。還有罐裝芬達提子汁、凍日本麥茶:店內也有供應可樂、忌廉、cc lemon等飲品,但我們沒有點。食物更是豐富:(上)粟米、日本蕃薯;(下)刺身 - 三文魚、希靈魚、帶子、八爪魚、馬刀貝、三文魚腩:味付螺肉、芝麻醬豆腐、一口牛、卷物:壽司 - 鰻魚、火灼芝士三文魚、火灼和牛、黃金魷魚:芝士焗蠔、章魚小丸子、

左邊有一位服務員負責安排座位,服務不錯。

還有罐裝芬達提子汁、凍日本麥茶:

食物更是豐富:

味付螺肉、芝麻醬豆腐、一口牛、卷物:

壽司 - 鰻魚、火灼芝士三文魚、火灼和牛、黃金魷魚:

芝士焗蠔、章魚小丸子、辣味豬骨餃子鍋:

鰻魚炒飯:

份量非常大,是滿滿的一大碗,吃完這碗飯後,已經吃不下其他食物,奉勸大家如果想點的話,最好先衡量自己的食量,如有人一起share就更好。

日式薄餅:

也是比想像中大得多,有整整8片,建議點這個要帶同食量大的朋友。

甜品方面,我們點了芝麻雪糕(上)和綠茶雪糕(下),綠茶味的很甜,帶有適中濃度的綠茶香:

價錢尚算合理,根據不同時間,會有不同的收費。在繁忙時間,當然會比較貴。餐廳裝修、食物、服務員質素都很好,下次有機會還要再來!
2017-05-08
2017-05-07 160 浏览
放題已食過很多間, 今次到旺角, 試下呢間新開嘅放題!( 主要係畀佢宣傳單張相吸引咗) 上到去, 人流不多( 沒有人等候), 可能我食的時段是宵夜場! 好快就入左去, 個場地同之前(和田)相比, 氣氛和環境也改變了很多, 現在變得好像有啲空虛感! 自己本人比較喜歡喜歡之前昏暗的感覺!入到戲肉多嘢要講下食物啦! 頭炮一定是 刺身和壽司, 但種類不多, 都係例牌菜式! 再試下質素, 刺身比較乾身, 壽司還可以, 再叫一下其他熟食或小食涼拌, 也不過不失, 比其他店舖不同的是, 他的分量比較多, 尤其是拉麵或烏冬, 真的足足有街外一碗份量! 溫馨提示 喜歡食麵的朋友 ,不要叫太多)總結: 不過不失的一間放題店舖, 但可選擇的種類的確比較少, 喜歡吃較多款式的朋友應該不會太喜歡來!
入到戲肉多嘢要講下食物啦! 頭炮一定是 刺身壽司, 但種類不多, 都係例牌菜式! 再試下質素, 刺身比較乾身
喜歡食麵的朋友 ,不要叫太多)
日本放題

2017-05-06
$210 (宵夜)
2017-05-05 107 浏览
旺角有好多日本料理放題,這間神輿日本料理剛剛新開張,約左的朋友一起去試吓。由於新開張環境很乾淨,比一般的放題料理餐廳坐的舒服。野食款式都幾多,刺身、壽司、炸物、爐端燒、飲品、甜品,十張紙俾我的選擇。刺身(松葉蟹棒、帶子、中吞拿魚腩、甜蝦)帶子刺身十分鮮甜,sizes都算大只,很新鮮。中吞拿魚腩顏色鮮紅睇落都好新鮮,魚腩柔軟肥美。甜蝦鮮甜彈牙。海膽壽司平時食放題一定唔會叫壽司食,但這裡有海膽壽司。海膽鋪滿在飯團上面都幾多,海膽鮮甜唔鯹。小食(枝豆、柚子醋蕃茄)枝豆少少暖暖的灑左的鹽更加突出豆的清香味道。柚子醋酸酸的加上蕃茄的甜味是一款好好味的小食。炸物(榴槤球、芝麻脆皮雞翼、吉列炸蠔)如果鍾意食榴槤一定要食,外面炸到金黃色脆卜卜,裡面熱辣辣榴槤蓉又香又滑。芝麻脆皮雞翼外面有的芝麻食落更香,裡面一的都唔乾。炸蠔外面粉漿都幾薄,雖然現在唔是生蠔最肥美的季節,但都幾肥。生蠔鮮美。爐端燒(海老)蝦唔算大只,但蝦肉爽口彈牙十分鮮甜。一品料理(芝士焗虎蝦、新番一口牛)芝士好香配上蝦肉的鮮甜,好好味。一口牛細細粒,牛肉味幾濃都幾嫰滑。終於到了甜品時間,甜品款式唔多,但紅豆雪糕一定要食,雪糕已經好香的紅
旺角有好多日本料理放題
這間神輿日本料理剛剛新開張,
約左的朋友一起去試吓。
由於新開張環境很乾淨,比一般的放題料理餐廳坐的舒服。

野食款式都幾多,
刺身壽司、炸物、爐端燒、飲品、甜品
十張紙俾我的選擇。
刺身(松葉蟹棒、帶子、中吞拿魚腩、甜蝦)

帶子刺身十分鮮甜,sizes都算大只,很新鮮。
中吞拿魚腩顏色鮮紅睇落都好新鮮,魚腩柔軟肥美。
甜蝦鮮甜彈牙。
海膽壽司

平時食放題一定唔會叫壽司食,但這裡有海膽壽司
海膽鋪滿在飯團上面都幾多,海膽鮮甜唔鯹。

小食(枝豆、柚子醋蕃茄)
枝豆少少暖暖的
灑左的鹽更加突出豆的清香味道。
柚子醋酸酸的
加上蕃茄的甜味是一款好好味的小食。

炸物(榴槤球、芝麻脆皮雞翼、吉列炸蠔)
如果鍾意食榴槤一定要食,
外面炸到金黃色脆卜卜,裡面熱辣辣榴槤蓉又香又滑。
芝麻脆皮雞翼外面有的芝麻食落更香,
裡面一的都唔乾。
炸蠔外面粉漿都幾薄,
雖然現在唔是生蠔最肥美的季節,但都幾肥。
生蠔鮮美。
爐端燒(海老)

蝦唔算大只,但蝦肉爽口彈牙十分鮮甜。

一品料理(芝士焗虎蝦、新番一口牛)
芝士好香配上蝦肉的鮮甜,好好味。
一口牛細細粒,牛肉味幾濃都幾嫰滑。
終於到了甜品時間,甜品款式唔多,
但紅豆雪糕一定要食,雪糕已經好香的紅豆味,
再加上有一粒一粒的紅豆在裡面,
更加提升左紅豆的香味。好好味。

新開張又坐的舒服真是值得一去。
2017-04-27