2017-04-30
今日同幾個波友到旺角, 他們提意食日式放題。於 OpenRice 找到附近的 "神輿本日式放題" 🤗這裏地方較大,每張枱都有一定距離,而且間隔上好似一間一間的小屋,空間感交足貨!多款不同點菜紙,飲品和甜品也是不少得。餐廳因應時段收費,入坐計起兩小時任食任飲,首先梗係要點各種不同刺身啦,當然唔少得(三文魚、油金魚、鮮帶子、甜蝦、希靈魚、象拔蚌等等)😘第一輪刺身食感:刺身好新鮮、甜蝦好鮮甜、象拔蚌好爽,全部可 Encore 😜😋燒物榴槤球、芝士年糕、七味雞軟骨、吉列炸𧐢、海蝦、秋葵、冬菇⋯⋯ 👍🏻呢個時候當然唔少得日冰凍青酒 🍶幾個波友一起聚餐 🍶 最佳之選 😽我們更點選了一涼菜下酒:中華沙律、柚子醋蕃茄、芝麻醬豆腐、枝豆!味道也不錯。最後當然係我最喜歡的各種雪糕:濃郁芝麻雪糕 ~ 啖啖充滿芝麻味道清新綠茶雪糕 ~ 厚厚原味綠茶香滑原粒紅豆雪糕 ~ 一粒粒紅豆配合了香滑的雪糕,我合共吃了 9 球才停下來!😛😋😋成班大男人,大吃大笑😂,一個愉快的晚上!個人推介榴槤球:又香又濃的榴槤,一定無得輸,必食之選!
多款不同點菜紙,飲品和甜品也是不少得。
燒物
呢個時候當然唔少得日冰凍青酒 🍶
幾個波友一起聚餐 🍶 最佳之選 😽
味道也不錯。
最後當然係我最喜歡的各種雪糕:
濃郁芝麻雪糕 ~ 啖啖充滿芝麻味道
清新綠茶雪糕 ~ 厚厚原味綠茶香滑
成班大男人,大吃大笑😂,一個愉快的晚上!
個人推介榴槤球:又香又濃的榴槤,一定無得輸,必食之選!