最近天氣越嚟越凍,好想食返啲熱辣辣嘅嘢,暖一暖個胃😚但又唔可以去旅行,所以喺香港到約埋一班fd一齊搵好野食🌟嚟到依間銅鑼灣嘅碼頭故事,你地鐵站好近,喺澳門逸園一上去就係,嚟到環境好乾淨,而且仲超級闊落,食得好舒服,又好安心,服務員嘅態度仲非常之好😚茶錢連醬油每位$30,價錢合理👍🏻依度嘅嘢食種類好多,我哋要咗大骨百味湯鍋,裏面有啲紅棗、青瓜同午餐肉,清清淡淡又健康🤟🏻我哋仲叫咗好多火鍋配料,例如有脆肉脘魚片我覺得依樣值得推介,魚肉好多,而且好鮮甜😻另外仲叫咗炸魚皮,脆卜卜日本蟹子丸都係另一樣必食推介,超級彈牙,食落去仲有粒粒嘅蟹子😼新鮮雞件都好正㗎,雞肉鮮嫩細滑!仲有脆骨腩、唐山菜同現炸蘇玉,呢一餐食到超級飽,埋單平均每人$300-$400,非常之滿足嘅一餐

茶錢連醬油每位$30,價錢合理👍🏻

我哋仲叫咗好多火鍋配料,例如有脆肉脘魚片
我覺得依樣值得推介,魚肉好多,而且好鮮甜😻

另外仲叫咗炸魚皮,脆卜卜

新鮮雞件都好正㗎,雞肉鮮嫩細滑!

2020-11-07 26 浏览
天氣開始轉涼最適合火煱了,於是約朋友一起去銅鑼灣一間新開張的四川風味火煱店。裝橫有格調天花板掛上紅色大燈籠古色古香,坐位空間寬濶舒服。我們點了一個牛油鴛鴦鍋,一邊四川麻辣鍋一邊雜菌鍋。店員很細心講解枱上的香油是怎樣調教加蔥、蒜蓉、蠔油各少許然後加入香油混埋一起便可以作為牛油紅鍋小辣調味醬令味蕾加增層次感,四川麻辣鍋牛油味香濃而且辣的程度非常正宗。另一邊雜菌鍋鮮甜菌類材料很豐富。竹筒墨魚滑是用新鮮墨魚人手打成墨魚滑,墨魚滑好新鮮用竹筒盛載著然後匙羹將墨魚滑逐粒逐粒放入鍋中,咬下質感彈牙,好高質!精選五花腩薄薄一片很新鮮,肉質嫩滑入口即溶。鮑魚大大隻夠新鮮,爽口彈牙。蔬菜類也有養生豆花,山藥,木耳,粟米,油麥菜,脆炸響鈴。每一樣食料都很新鮮和豐富真是物超所值。

碼頭故事位於銅鑼灣Sogo旁的澳門逸園中心,裝潢古色古香,充滿古代中國風格。餐廳座位寬敞,坐得舒適!牛油鴛鴦鍋選擇了麻辣湯配大骨百味湯鍋(豬骨鍋)。麻辣湯由花椒及花椒組成,形成麻辣的口感。因為湯底會愈滾愈辣,所以叫了小辣,湯底又香又麻,十分惹味。桌上已準備了麻辣火鍋必備的芝麻香油,麻油,麻油不但令到配料碟更香口,而且能減低舌尖上的辣度。安格斯肥牛油脂分佈平均,切出來厚薄度適中。食下去有濃郁的牛味,又不會太韌,推薦!三秒海帶芽相比起平時嘅海帶,呢個又薄又滑嫩,放在麻辣湯底,滑嫩帶點麻味,三秒立即食得!養生豆花就像蜂巢豆腐一樣,會吸取火鍋的湯汁。所以放在豬骨湯底,豆花充滿豬骨香味,滋味!彈牙牛丸牛丸係濃汁醬爆牛丸,咬下去有不少湯汁爆出來,而且十分彈牙!最後叫上了一些蔬菜,作為總結。特別一提,加多寶涼茶印上了自家碼頭故事的標誌,很有心!

牛油鴛鴦鍋

安格斯肥牛

三秒海帶芽

養生豆花

彈牙牛丸
牛丸係濃汁醬爆牛丸,咬下去有不少湯汁爆出來,而且十分彈牙!

最後叫上了一些蔬菜,作為總結。

特別一提,加多寶涼茶印上了自家碼頭故事的標誌,很有心!

2020-11-07 11 浏览
前日聽見公司同事説開了間新試業餐廳食麻辣火鍋不錯,今日就訂了枱👍入到店內餐廳佈置特別座位又舒服😌每張枱按人頭都會有一罐植物調和油,店員講解這個油可以調味之餘亦都可以幫助解辣👍牛油鴛鴦鍋我們選擇了一邊麻辣湯底另一邊蕃茄湯底,麻辣湯底味道正宗又辣得過癮,餐廳辣度是可以選擇的,蕃茄湯底酸酸地很開胃👍精選五花肉肉質鮮嫩,肉味香濃,肥瘦適中,配合湯底非常好食👍竹筒墨魚滑手打墨魚滑,入邊有粒粒新鮮嘅墨魚肉,非常彈牙有口感😋桶蠔每隻都很大隻脹卜卜,咬開多汁鮮甜,啖啖肉👍鮑魚新鮮鮑魚肉厚而有彈性,味道香而可口。脆炸魚皮即炸鮮魚皮,超香脆,放落湯滾一滾,吸入湯底很鮮甜😋紅糖糍粑熱辣辣外皮炸得香口,內裏煙煙韌韌,沾了紅糖很惹味。酸梅湯食麻辣火鍋最好飲返支酸梅湯開胃又解膩😋
入到店內餐廳佈置特別座位又舒服😌
牛油鴛鴦鍋
精選五花肉
肉質鮮嫩,肉味香濃,肥瘦適中,配合湯底非常好食👍
竹筒墨魚滑
手打墨魚滑,入邊有粒粒新鮮嘅墨魚肉,非常彈牙有口感😋
桶蠔
每隻都很大隻脹卜卜,咬開多汁鮮甜,啖啖肉👍
鮑魚
新鮮鮑魚肉厚而有彈性,味道香而可口。
脆炸魚皮
即炸鮮魚皮,超香脆,放落湯滾一滾,吸入湯底很鮮甜😋
紅糖糍粑
熱辣辣外皮炸得香口,內裏煙煙韌韌,沾了紅糖很惹味。
酸梅湯
食麻辣火鍋最好飲返支酸梅湯開胃又解膩😋
2020-11-06 29 浏览
同fd即興約打邊爐,佢係一個好鍾意打邊爐嘅人,亦熱衷於嘗試唔同嘅邊爐。.🌸牛油拼大骨百味湯鍋 $159打邊爐必備鴛鴦鍋。牛油湯底唔算太辣,大骨湯都豬骨味濃郁。.🌸安格斯肥牛 $182大大片肥牛,擺落鍋中好快熟。就算滾耐d都唔會嚡!🌸三秒海帶芽 $48海帶係我打邊爐必食!但今次呢款我係第一次食,相對比起普通嘅海帶,佢薄幾倍,食落覺得好鮮嫩。三秒三秒,三秒就熟。而且呢個份量好足夠。.🌸彈牙牛丸 $90真心推介!!!!名副其實的彈牙,咬一啖仲feel到爆汁。超級好味😋.🌸養生豆花 $48好特別嘅豆花,其實就係豆腐捲,好嫩滑~.🌸加多寶 $18這款加多寶還印有碼頭故事的logo~好有品牌特色~

🌸牛油拼大骨百味湯鍋 $159
打邊爐必備鴛鴦鍋。
牛油湯底唔算太辣,大骨湯都豬骨味濃郁。

🌸安格斯肥牛 $182
大大片肥牛,擺落鍋中好快熟。
就算滾耐d都唔會嚡!

🌸三秒海帶芽 $48
海帶係我打邊爐必食!
三秒三秒,三秒就熟。
而且呢個份量好足夠。

🌸彈牙牛丸 $90
真心推介!!!!
名副其實的彈牙,咬一啖仲feel到爆汁。
超級好味😋

🌸養生豆花 $48
好特別嘅豆花,其實就係豆腐捲,好嫩滑~

🌸加多寶 $18
這款加多寶還印有碼頭故事的logo~
好有品牌特色~
2020-10-29
  • 安格斯肥牛
  • 三秒海帶芽
  • 彈牙牛丸
2020-11-06 20 浏览
疫情下已經好耐無出去食飯,難得放監女朋友仔即刻 book 咗呢間麻辣火鍋!一坐低店員即刻送上花生及口罩套,十分貼心!店內裝璜古色古香,座位寬敞。枱面中間有個四方格爐。走廊有一排醬汁佐料自助選取,枱上提供獨家麻油。火鍋有幾款選擇,我們選擇了牛油鴛鴦鍋配菌湯底,適合像我們這些想一邊火鍋一邊吃菜和菌的人!麻辣川椒味烈,香香麻麻感覺真是十分過癮!安格斯肥牛 - 薄身爽嫰,油脂均勻,牛味香濃,再吸收麻辣川椒湯汁,十分惹味!紅薯粉 - 吃麻辣火鍋必點食材,口感煙韌,又是一款將麻辣湯的精華吸收極致的恩物,吃一口刺激一下!鵝腸 - 份量很多,清洗得很乾淨,很重鵝味,味鮮而不腥,煙韌爽口!墨魚滑 - 墨魚味濃烈,而且入口還能咬到粒粒墨魚肉!鴨血 - 鮮甜滑溜,爽口有質感!
疫情下已經好耐無出去食飯,
難得放監女朋友仔即刻 book 咗呢間麻辣火鍋
一坐低店員即刻送上花生及口罩套,十分貼心!

店內裝璜古色古香,座位寬敞。枱面中間有個四方格爐。
走廊有一排醬汁佐料自助選取,枱上提供獨家麻油。
火鍋有幾款選擇,我們選擇了牛油鴛鴦鍋配菌湯底,
適合像我們這些想一邊火鍋一邊吃菜和菌的人!
麻辣川椒味烈,香香麻麻感覺真是十分過癮!

安格斯肥牛 - 薄身爽嫰,油脂均勻,牛味香濃,
再吸收麻辣川椒湯汁,十分惹味!

紅薯粉 - 吃麻辣火鍋必點食材,口感煙韌,
又是一款將麻辣湯的精華吸收極致的恩物,吃一口刺激一下!

鵝腸 - 份量很多,清洗得很乾淨,很重鵝味,
味鮮而不腥,煙韌爽口!

墨魚滑 - 墨魚味濃烈,而且入口還能咬到粒粒墨魚肉!

鴨血 - 鮮甜滑溜,爽口有質感!
2020-11-05 15 浏览
銅鑼灣新開咗“碼頭故事”,啱晒最鐘意打邊爐嘅我。牛油鴛鴦鍋 ($159)- 我哋揀咗豬骨湯同麻辣湯地。我自己都好鐘意食辣,呢個麻辣湯底真係好夠麻辣,仲越食越辣,我食咗十分鐘已經辣到麻咗,一定要嗌返啲嘢飲。響鈴 ($67)- 次次打邊爐都一定會嗌,份量夠多有約八條,浸落麻辣湯底非常正。黑啤($40)- 食咁辣點都要啤啤佢。安格斯肥牛($182)- 牛脂分佈適中,肉質超嫩滑,牛味濃郁,好值得嗌。紅薯粉($44)- 煙韌又粗身,好過食普通嘅公仔麵,但如果份量再多啲就好。日本蟹籽丸 ($67) - 夠彈牙,一咬落去就爆晒啲蟹籽岀嚟,一定要嗌。雞件($78) - 啲雞都鮮甜嫩滑,但如果大份啲就仲好 🤣
銅鑼灣新開咗“碼頭故事”,啱晒最鐘意打邊爐嘅我。

黑啤($40)- 食咁辣點都要啤啤佢。

雞件($78) - 啲雞都鮮甜嫩滑,但如果大份啲就仲好 🤣

2020-10-29
2020-11-04 42 浏览
好友知我鐘意食麻辣火鍋,今日約埋幾位好姊妹一齊去試下新嘢,尼間店佢係尖沙咀食過,今次銅鑼灣開分店,一於去試吓先黎個招牌牛油鴛鴦鍋,一邊是清新甜美的蕃茄湯底而另一邊就是麻辣湯底,加入一下大嚿牛油的麻辣湯,估不到一點也不油膩反而更香滑,點的是小辣,但辣度十足,滾過的食物充滿麻香味食麻辣當然不少得配搭得宜的食料,午餐肉就是好選擇,用的非廉價貨,切成三角長型更方便食鴨血加麻辣好味道,鴨血咬落煙韌將香脆的炸魚皮放入湯內淥一淥,吸收湯精華,非常惹味貢丸彈牙,就算放在麻辣湯也吃到濃郁的菇香味麻辣牛舌,鐘意食牛舌的一定要試,用麻辣醬醃好的牛舌,不太辣,但入口已感受到一股牛酥味,食落口感非常安格斯肥牛,雖然牛肉外貌沒有豐富的牛脂分佈,但估不到入口肉質鮮嫩,還很有口感生根放入番茄湯,入口充滿香甜蕃茄味來一點蔬菜,粟米甜美,萵荀新鮮碧綠,山藥爽口健康最後食埋煙韌惹味又麻又辣的粗薯粉,今餐真係大飽口福

鴨血加麻辣好味道,鴨血咬落煙韌

將香脆的炸魚皮放入湯內淥一淥,吸收湯精華,非常惹味

貢丸彈牙,就算放在麻辣湯也吃到濃郁的菇香味

生根放入番茄湯,入口充滿香甜蕃茄味
來一點蔬菜,粟米甜美,萵荀新鮮碧綠,山藥爽口健康

最後食埋煙韌惹味又麻又辣的粗薯粉,今餐真係大飽口福
2020-11-04 21 浏览
天氣開始凍,邊爐癮又起啦!今日就約咗朋友仔去銅鑼灣位於澳門逸園中心新開張嘅四川火鍋店事打邊爐。餐廳個名叫碼頭故事,幾特別,就來試一試。餐廳裝修富舊香港情懷,用餐空間寬敞,坐得舒服。店員非常有禮貌。🔥湯底揀咗招牌牛油鴛鴦鍋$159,一邊係麻辣(小辣)一邊係豬骨湯底。🔥安格斯肥牛$182放落個爐碌二,三十秒, 就嘆到肉香美味既肥牛 🤤🔥脆炸魚皮$55魚香味十足,夠唒酥脆,浸落火鍋湯都不會縮水。🔥蝦滑$113超彈牙嘅蝦滑,真材實料🔥金針菇$37🔥油麥菜$37非常翠綠新鮮,打邊爐好食嘅菜一定係油麥菜😆🔥養生豆花$48係店舖嘅爆款產品,果然係必點之選🔥鮮紅薯粉$44索晒成個鍋的精華,正到呢飲品方面嗌了枝裝酸梅湯$28 同罐裝加多寶$18非常解渴!樣樣野都好好味,今晚真係食得幾開心。食完之後職員俾咗少問卷填,填完仲有禮物收非常有心💕係佢哋餐廳自家製嘅酸辣水粉,正😍

🔥安格斯肥牛$182
放落個爐碌二,三十秒, 就嘆到肉香美味既肥牛 🤤

🔥脆炸魚皮$55
魚香味十足,夠唒酥脆,浸落火鍋湯都不會縮水。

🔥蝦滑$113
超彈牙嘅蝦滑,真材實料

🔥金針菇$37

🔥油麥菜$37
非常翠綠新鮮,打邊爐好食嘅菜一定係油麥菜😆

🔥養生豆花$48
係店舖嘅爆款產品,果然係必點之選

🔥鮮紅薯粉$44
索晒成個鍋的精華,正到呢

飲品方面嗌了枝裝酸梅湯$28 同罐裝加多寶$18非常解渴!

樣樣野都好好味,今晚真係食得幾開心。
食完之後職員俾咗少問卷填,填完仲有禮物收非常有心💕

係佢哋餐廳自家製嘅酸辣水粉,正😍
2020-11-03 45 浏览
自從限聚令之後,都好耐冇約朋友食飯, 今日難得大家都就到時間, 就你一個麻辣飯聚啦, 先嚟一個 牛油 鴛鴦鍋, 入邊我哋揀咗菇菌湯, 另一邊係中麻辣, 鍋底一到陣陣麻辣味已經 攻上鼻 真係唔講得笑, 再襯埋我哋叫嘅麻辣牛肉麻辣 牛舌 麻辣雞腎串 簡直係天衣無縫 尤其是係雞腎串,夠滑夠入味, 好值得你叫多一次, 另外叫咗雞子,大笠到講你都唔信, 仲要新鮮爆汁🤤🤤, 另外個一米肥牛, 肉鮮嫩滑,賣相打卡冇得輸, 最估唔到好戲在後頭一個鮮薯粉 食到我哋舐舐脷 薯粉質地煙煙韌韌配埋麻辣湯 真係以為自己返咗大陸食麻辣燙🤣🤣🤣 今晚呢一餐自己同朋友都畀80分以上,好值得大家去試👍🏻👍🏻👍🏻
今日同朋友嚟到銅鑼灣行街街搵好野食,岩岩Sogo出黎轉彎黎到澳門逸園中心,見到新開左一間四川麻辣火鍋專門店,原來係碼頭故事喺2樓開咗間新分店,咁岩肚仔餓有d餓,一於就上去食返餐😂。。叫咗一個鴛鴦鍋,分別係牛油紅鍋同菌湯鍋。個菌湯鍋好清,飲落好重菇味,吾錯👍🏻。而牛油紅鍋真係不得了,小編我叫咗中辣,辣度十足,非常之香口,食到個嘴麻麻哋,好過癮😍。。配料方面小編都叫咗好多款唔同嘅嘢食,當中有幾樣非常之有驚喜🤩,特別係安格斯肥牛、桶蠔、一米鴨腸,同鮮紅薯粉。。安格斯肥牛 $182切得唔會太薄,脂肪分布均勻,有牛味之餘亦都好有咬口😋,係個麻辣湯底入面淥,已經非常之入味,勁推薦😍。。桶蠔 $158一共有五隻,隻隻都咁肥美🤤,而且食落好鮮甜,一啲都唔腥,估唔到食火鍋都可以食到呢啲咁好食嘅美國桶蠔🤗。。一米鴨腸 $101原來個鴨腸真係有一米長,夾出黎花左一輪功天🤣。不過絕對值得,鴨腸好鮮嫩爽口,淥完食好有咬口,不過記得控制時間,淥過龍會好韌㗎😂。。鮮紅薯粉 $44有麻辣湯點可以冇紅薯粉,人哋話時勢做英雄,我依家話麻辣湯都可以造就紅薯粉😝,呢度嘅紅薯粉好煙韌,好有口感😆,再經過呢個湯底煮過,簡直好食到

安格斯肥牛 $182

桶蠔 $158

一米鴨腸 $101

鮮紅薯粉 $44
有麻辣湯點可以冇紅薯粉,人哋話時勢做英雄,我依家話麻辣湯都可以造就紅薯粉😝,呢度嘅紅薯粉好煙韌,好有口感😆,再經過呢個湯底煮過,簡直好食到不得了🤩,小編我仲連續叫咗兩份黎食添。

碼頭故事 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心2樓

最高為(5/5)
味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
價錢⭐️⭐️⭐️⭐
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
推薦星數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐

2020-10-28
2020-11-03 26 浏览
好耐冇過黎銅鑼灣覓食,放工時間黎呢邊長期塞車,太心累了所以好耐冇黎。不過朋友介紹呢間四川火鍋,就比下面過黎試下,估唔到又幾好味喎衰鬼!自助醬料區✨選擇唔算好多,但夠晒啦!湯底方面,我哋揀咗,大骨百味湯鍋+牛油紅鍋,本身諗住嗌中辣,但店員話偏辣,即刻轉返小辣先🤣🤣 估唔到又真係幾辣,但辣得好過癮!店員都有教我哋如果真係太辣,可以加呢個油中和返啲辣,好貼心啊真係!火鍋當然唔少得牛,我哋揀咗呢個一米肥牛。本身仲諗點解會叫一米肥牛,點知原來(塊板)真係一米咁長,成張枱咁長啊😂 呢個份量真係無得輸,再加上肉質嫩滑,朋友仲要一食就話牛味好重,好高汁啊真係🤤 必嗌!食肉獸一碟牛點會夠,另外叫咗份安格斯肥牛,呢款既牛味又稍為再重少少,不錯~~有冇朋友仔同我一樣食麻辣火鍋好中意嗌午餐肉😂,午餐肉索咗啲辣真係特別正🥰 呢間既午餐肉唔會一味死鹹👍🏻👍🏻又係打邊爐唔少得既蝦滑,好爽口好新鮮,即使放喺牛油紅鍋果邊都食到佢既鮮味。蔬菜方面,懶人之選就係時蔬拼盤,包括有西洋菜、金針菇、生菜、娃娃菜、栗米、菇以及紅蘿蔔。樣樣都新鮮鮮甜,差啲想嗌多盤🤣紅薯粉就唔洗講啦,放落牛油紅鍋,索晒啲辣都咪話唔正😆😆最後埋單幫手

自助醬料區✨
選擇唔算好多,但夠晒啦!

紅薯粉就唔洗講啦,放落牛油紅鍋,索晒啲辣都咪話唔正😆😆

最後埋單幫手做一份問卷,仲有酸辣粉送番🤤 下次想食火鍋又多一選擇

2020-11-03 12 浏览
呢排天氣轉涼,就成日好想食打邊爐。趁今日happy Friday,就同朋友去左銅鑼灣呢間新開既火鍋店到食dinner。有好多配料可以自己調醬料。湯底方面,我地點左蕃茄湯,清清地又健康,正!我地點左金牌牛黃喉,牛黃喉即係牛既喉嚨,平時去其他地方打邊爐好少見呢道菜,呢度有當然要點黎食下啦。牛黃喉既質地好特別,有啲爽口,佢係冇咩味道既,所以要點醬料黎食!仲有竹筒墨魚滑,呢度用左新鮮既手打墨魚滑,用匙羹將墨魚滑逐啲逐啲放入爐到,滾幾滾就食得。墨魚滑好新鮮,質地彈牙,好高質!豬腩肉都好新鮮!
有好多配料可以自己調醬料。

湯底方面,我地點左蕃茄湯,清清地又健康,正!

豬腩肉都好新鮮!
2020-11-03 43 浏览
天氣漸涼,食辣打邊爐嘅日子終於黎到,果然都係咁樣嘅天氣溫度食麻辣火鍋最舒服😎。今日嚟到銅鑼灣食晚餐,知道澳門逸園中心新開左一間碼頭故事,專食麻辣火鍋,而且味道非常之正宗,同四川當地嘅辣有得比😆,作為辣控既小編我,當然要過嚟好好享受啦🤪。。連埋朋友四個人,叫咗一個鴛鴦鍋,一邊係牛油紅鍋中辣,另一邊係菌湯鍋。個菌湯鍋非常之清,而且好濃菌味,唔食得辣嘅朋友,推薦呢一個湯底👍🏻。而牛油紅鍋真係不得了,辣度十足,亦都好麻,非常之香口,是小編作為辣控,覺得中辣真係啱啱好😍。。另外火鍋配料亦都有好多唔同嘅選擇,無論天上飛海裏游陸地走嘅都有🤪,五花八門亦都有好多唔同嘅蔬菜同埋小食😊。。當中小編最最鐘意麻辣牛肉、三秒海帶芽,同一米鴨腸😝。。麻辣牛肉 $101好有牛味,重點係醬料,牛肉麻辣味好足😋,再起麻辣湯度淥黎食,風味一流,而且入口嫩滑,勁好食😁。。三秒海帶芽 $67話三秒就三秒😂,放落鍋度三秒拎上黎就食得,而且海帶本身已經調味,無論辣湯定係清湯都好好食👅。。一米鴨腸 $101原條鴨腸你見過味?原條有幾長小編吾知,不過呢個鴨腸真係好長,夾出黎都用左一番功夫🤣。不過用d功夫夾出黎絕對值得👍🏻,鴨腸好鮮嫩

當中小編最最鐘意麻辣牛肉、三秒海帶芽,同一米鴨腸😝。

麻辣牛肉 $101

三秒海帶芽 $67

一米鴨腸 $101
原條鴨腸你見過味?原條有幾長小編吾知,不過呢個鴨腸真係好長,夾出黎都用左一番功夫🤣。不過用d功夫夾出黎絕對值得👍🏻,鴨腸好鮮嫩,淥完食好有咬口,真係玩得又食得😆。
2020-10-28
  • 一米鴨腸
  • 麻辣牛肉
  • 三秒海帶芽
2020-11-02 46 浏览
天氣凍凍地緊係打返個邊爐暖暖身子今日黎到呢間四川菜館【碼頭故事 】一坐底先點左個牛油鴛鴦鍋鐘意食辣嘅我又點會放過佢地最馳名嘅牛油紅鍋呢小朋友唔食辣就叫個番茄鍋!一邊辣一邊唔辣大人細路都岩食火鍋配料選擇多而且份量足料尤其是佢地嘅安格斯肥牛肥瘦均勻刷一刷食得超好味!仲有呢款必食四川名菜麻辣牛肉 花椒味香濃入味,肉質鮮嫩新鮮,愛辣必食!大大片又厚肉,濃厚川味!仲有好多配料都新鮮,有鴨血、香菇貢丸、午餐肉、豆腐、蝦滑都好食又新鮮!食到咁上下一定要點份日本烏冬埋尾口感爽口又彈牙,仲係兩位小朋友的至愛仲有最緊要點埋佢地獨家麻油濃濃的麻油香味,配辣湯底超正!
天氣凍凍地緊係打返個邊爐暖暖身子
今日黎到呢間四川菜館【碼頭故事 】
一坐底先點左個牛油鴛鴦鍋

鐘意食辣嘅我又點會放過佢地最馳名嘅牛油紅鍋呢
小朋友唔食辣就叫個番茄鍋!一邊辣一邊唔辣
大人細路都岩食

火鍋配料選擇多而且份量足料
尤其是佢地嘅安格斯肥牛肥瘦均勻

刷一刷食得超好味!

仲有呢款必食四川名菜麻辣牛肉
花椒味香濃入味,肉質鮮嫩新鮮,愛辣必食!

大大片又厚肉,濃厚川味!

食到咁上下一定要點份日本烏冬埋尾
口感爽口又彈牙,仲係兩位小朋友的至愛

仲有最緊要點埋佢地獨家麻油
濃濃的麻油香味,配辣湯底超正!