2020-11-03 43 浏览
天氣漸涼,食辣打邊爐嘅日子終於黎到,果然都係咁樣嘅天氣溫度食麻辣火鍋最舒服😎。今日嚟到銅鑼灣食晚餐,知道澳門逸園中心新開左一間碼頭故事,專食麻辣火鍋,而且味道非常之正宗,同四川當地嘅辣有得比😆,作為辣控既小編我,當然要過嚟好好享受啦🤪。。連埋朋友四個人,叫咗一個鴛鴦鍋,一邊係牛油紅鍋中辣,另一邊係菌湯鍋。個菌湯鍋非常之清,而且好濃菌味,唔食得辣嘅朋友,推薦呢一個湯底👍🏻。而牛油紅鍋真係不得了,辣度十足,亦都好麻,非常之香口,是小編作為辣控,覺得中辣真係啱啱好😍。。另外火鍋配料亦都有好多唔同嘅選擇,無論天上飛海裏游陸地走嘅都有🤪,五花八門亦都有好多唔同嘅蔬菜同埋小食😊。。當中小編最最鐘意麻辣牛肉、三秒海帶芽,同一米鴨腸😝。。麻辣牛肉 $101好有牛味,重點係醬料,牛肉麻辣味好足😋,再起麻辣湯度淥黎食,風味一流,而且入口嫩滑,勁好食😁。。三秒海帶芽 $67話三秒就三秒😂,放落鍋度三秒拎上黎就食得,而且海帶本身已經調味,無論辣湯定係清湯都好好食👅。。一米鴨腸 $101原條鴨腸你見過味?原條有幾長小編吾知,不過呢個鴨腸真係好長,夾出黎都用左一番功夫🤣。不過用d功夫夾出黎絕對值得👍🏻,鴨腸好鮮嫩

當中小編最最鐘意麻辣牛肉、三秒海帶芽,同一米鴨腸😝。

麻辣牛肉 $101

三秒海帶芽 $67

一米鴨腸 $101
原條鴨腸你見過味?原條有幾長小編吾知,不過呢個鴨腸真係好長,夾出黎都用左一番功夫🤣。不過用d功夫夾出黎絕對值得👍🏻,鴨腸好鮮嫩,淥完食好有咬口,真係玩得又食得😆。
2020-10-28