2018-11-17
今日同朋友去女人街覓食,已經有兩年無幫襯過呢頭既餐廳,以前食過既大部分都執晒,禁岩經過見到呢間新開既石鍋烏冬,未到7點已經有幾個人係出面排隊,好似好有料,所以決定等位入去食,最後等左十五分鐘左右就有位。.首先嗌左個燒鰻魚石鍋烏冬,湯底係自選的,我地揀左黑松露香菌湯,第一次見呢個湯底,好特別。烏冬黎到既時候仲滾緊,一開始會擔心d烏冬會滾到好林,但係由一開始食到尾,烏冬一樣禁彈牙👍🏻而湯底真係好真材實料,有菇碎係入面,菇味好出,撈埋黑松露之後,好香好好味,而且佢黑松露都比得好大方,有一大匙😍!鰻魚雖然唔算好厚,但夠林,唔韌,味道幾好,同出面百幾蚊既質素差唔多,所以好抵食👍🏻👍🏻食完個烏冬未係幾飽,老闆娘就推薦呢個醬油豬手。黎到既時候嚇親,勁大份,原本覺得$88有d貴,但係見到佢份量就覺得價錢完全合理。呢個豬手做得好出色,好入味之餘肉質好林,食落又唔乾,又唔孩,底底既醬汁甜甜地,黎到一定要試👍🏻👍🏻👍🏻估唔到烏冬店會有串燒食🤤。牛舌好爽,一啲都唔韌,燒得剛好,仲好有肉汁,一定要試👍🏻價錢只係$48/2串,好親民呢個餃子,我比佢個名吸引左,食落又OK喎,柴魚絲同沙津醬份量比得好足,餃子有肉汁但
黑松露香菌湯手打烏冬
食完個烏冬未係幾飽,老闆娘就推薦呢個醬油豬手。
呢個餃子,我比佢個名吸引左,食落又OK喎,柴魚絲同沙津醬份量比得好足,餃子有肉汁但唔算好多,整體不錯,不過如果可以再整熱d就好喇。
呢間餐廳食物味道好,價錢唔貴,同埋雖然好忙,但侍應仍然好友善好有禮貌,仲會耐心介紹下餐牌既菜式,真係值得一試,下次經過有機會一定會再黎👍🏻👍🏻