2020-01-19 75 浏览
女人街內街一向多小店🤤今晚黎搵食,見到呢間石鍋堂都幾多人排隊就試吓。餐牌睇圖都好吸引,都多選擇🥰環境企企理理👍🏻炸芝士年糕 $22/2件外脆內軟,煙韌,仲有流心芝士😋關西風石燒流煎餃子 $35/5隻同樣外脆內軟,餃子有肉汁,餡料好食脆味軟殼蟹 $45唔會太油膩,配上沙律醬及七味粉好香😋安格斯牛肉烏冬—黑蒜油豚骨湯 $80烏冬熱辣辣,黎到仲滾緊🔥 牛肉軟諗有牛味,烏冬都吸哂啲牛味👍🏻炸物配上沙律醬都好好食😋👍🏻喺旺角搵唔到野食可以試吓呢間,CP值幾高👍🏻 人均百零蚊
女人街內街一向多小店🤤
今晚黎搵食,見到呢間石鍋堂都幾多人排隊就試吓。

餐牌睇圖都好吸引,都多選擇🥰

環境企企理理👍🏻

炸芝士年糕 $22/2件
外脆內軟,煙韌,仲有流心芝士😋

關西風石燒流煎餃子 $35/5隻
同樣外脆內軟,餃子有肉汁,餡料好食

脆味軟殼蟹 $45
唔會太油膩,配上沙律醬及七味粉好香😋

安格斯牛肉烏冬—黑蒜油豚骨湯 $80

炸物配上沙律醬都好好食😋👍🏻
喺旺角搵唔到野食可以試吓呢間,CP值幾高👍🏻 人均百零蚊
2020-01-16 100 浏览
你知旺角特別多新奇有趣的小店,之前要到旺角上課,可以順度找找吃吃。通菜街兩旁,有很多林林種種食店,感覺近日天氣有點冷,便決定吃些溫暖的東西,就最好了。照燒雞扒配黑松露香菇湯,淨睇雞扒,都流晒口水了,雞皮香脆,肉質多汁嫩流。湯底好有素食的感覺。厚切豚肉配魚介豚骨濃湯,豚肉無比厚身,女孩子胃口細食,真的會吃不完。湯底濃郁美味。烏冬石鍋上枱時,好有熱騰騰的氣勢,真的非常精彩,內心感覺震動。日式炒雜菜,好清爽,不油膩。食飽來杯,特飲~青蘋果綠茶,真的好滿足。最後還吃到老闆給的甜品,黑糖紅豆糕,充滿黑糖味,好甜美的感覺。

照燒雞扒配黑松露香菇湯
厚切豚肉配魚介豚骨濃湯
日式炒雜菜,好清爽,不油膩。
日式炒雜菜
食飽來杯,特飲~青蘋果綠茶,真的好滿足。
特飲~青蘋果綠茶
黑糖紅豆糕

2020-01-06
照燒雞扒配黑松露香菇湯
厚切豚肉配魚介豚骨濃湯
特飲~青蘋果綠茶
黑糖紅豆糕
2020-01-15 84 浏览
入座無講用餐時間,等待食物需時10分鐘,用餐35分鐘後突然催埋單,先講原來用餐只有60分鐘,但等位用左超過1小時!!!石鍋咁熱如何於1小時內完成進食?而且等待食物又要時間,剛剛食無耐就俾人催左3-4次埋單!最後未食完就俾人迫走,永無下次!!!丫姐態度十分差劣,入座安排又混亂。等位期間又見到丫姐不斷安排人打尖,都唔係順號碼叫位。食物又普通,價錢又唔平,環境狹窄,而丫姐不斷於好窄的走廊送熱鍋,十分危險!

2020-01-15 42 浏览
服務態度極差,等左9個字,得1個鐘用餐,野食又唔係即叫即有,差唔夠鐘就係咁催你走。食物唔算好好食,人均至少100蚊。其他地方都食到,但食到一肚氣,唔值。唯一好味係個飯後免費甜品。永遠唔會再食!

永遠唔會再食!
2020-01-15
2020-01-10 88 浏览
今日同朋友係旺角行完街,就去左附近女人街食晚飯,行過見到一間要等位,但食物選擇多,價錢亦合理,見排隊的時間不算長,就決定排隊試下。先黎芝士年糕,年糕外脆內軟,口感不錯,一咬落去,裡面有大量流心芝士湧出,好正!之後就係正餐石鍋飯。我點左燒牛仔骨牛舌石鍋飯,上檯時石鍋仲係熱辣辣,可自行加入豉油,最驚喜係只需一陣子,就有大量我最愛既飯焦,又香又脆又可口,但唔會過焦,好好味! 至於牛仔骨同牛舌各有三大塊,牛舌係薄切,彈牙唔會韌,牛仔骨肉質嫩滑,都燒得好入味。朋友點左厚切鵝肝野菌石鍋飯,鵝肝名乎其實厚切,而且外層煎得微焦香脆,食落很香口。最後仲有送小小茶果。

最後仲有送小小茶果。
2020-01-09
2020-01-09 71 浏览
冬天凍冰冰,最好就係食返熱野暖下身。之前係女人街食野經過見到好多人排隊,今日終於的起心肝過黎試下。燒鰻魚石燒手打烏冬 配魚介豚骨濃湯($98)原條鰻魚😍鰻魚醬汁帶微甜,好適合我的口味,最怕有些餐廳用太濃/太甜的醬汁搶曬鰻魚的肉味。因知道鰻魚有醬汁,所以揀左個口味清淡少少的湯底。豚骨湯底香濃度適中。烏冬爽口彈牙,就算浸住係熱鍋都唔會變淋。👏🏻.厚切豚肉石燒手打烏冬 配和風咖喱湯($79)如果鍾意食重口味,就一定係揀咖哩啦。日式咖哩香濃得黎又唔會辣。厚切豚肉的肥瘦比例各一半,油脂味極香! .炸芝士年糕永遠最愛的燒物,好多時去到日式餐廳都會點。芝士年糕入口煙煙韌韌,內裏的流心芝士香味十足!大愛😍

燒鰻魚石燒手打烏冬 配魚介豚骨濃湯($98)

厚切豚肉石燒手打烏冬 配和風咖喱湯($79)

炸芝士年糕
最近天氣凍食左幾餐邊爐所以想食返d 無咁重口味既食物,行過石鍋堂見到menu 食物既賣相都唔錯就入左去試試環境方面都幾逼,不過旺角間間鋪都逼既所以都可以接受,而且地方都幾清潔,唔會話坐得好難受野食我女友叫左吉列豬扒黑松露石鍋手打烏東,而我就叫左燒牛仔骨牛舌飯,再叫左兩杯野飲同一份餃子。味道方面黑松露烏東幾重黑松露味,豬扒亦都炸得唔錯。但個燒牛仔骨牛舌飯就唔太好牛仔骨好難咬又細塊,牛舌就無乜味,連牛味都無,成個飯偏小汁所以都幾乾下餃子就係平時食既章魚丸個隻汁既味,麻麻地不過不失。服務方面,個別服務員態度一般般,我地杯野飲黎錯左兩次,我已經無投訴只係好聲好氣講話杯野飲黎錯左但個服務員仲要大大聲同黑我面雖然後來唔知係咪店主有主動黎道歉同送甜品,但餐飯都食得唔係咁好。最後埋單兩人加埋240蚊,唔好叫烏東以外既食物,因為個烏東好食過個飯太多😂

餃子就係平時食既章魚丸個隻汁既味,麻麻地不過不失。

2020-01-02
  • 烏東
2020-01-03 55 浏览
是夜去旺角唱k想食少少野先上去行經呢間鋪難得唔洗排隊就入去食三個人每人都嗌左個石鍋烏冬上台時見到熱騰騰咁感覺好正如果天氣凍啲食就仲好食一黎就先飲湯 因為係條既靈魂精粹個人覺得比起尖沙咀果間仲好食唔會好咸又夠味朋友叫左豬手烏冬食果陣分開上唔會淋哂 豬手好入味食完老闆仲送左甜品比我地可惜太飽食唔落總括黎講都算幾高質食完唔會好口渴
是夜去旺角唱k
可惜太飽食唔落
總括黎講都算幾高質
食完唔會好口渴
  • 照燒雞扒石燒手打烏冬
放假去左旺角睇下狗仔,順便四圍行下街,岩岩好食午餐時間,唔知去邊好,去女人街就岩哂。女人街2邊經常有好多新既食店,有時候去左1次,下次已經轉左手。食店既特式人係地方好細,所以人多就唔岩啦,今次得3丁友,就去睇睇啦。咁岩發現左呢間叫 石鍋堂 既餐廳仔,日式料理,其實呢條街都幾多日本野。餐廳位置好細同窄,坐得唔太舒服,人流都唔算少,而比較深印象既係 份量幾大。3人分開叫左 牛仔骨飯 (好難咬開,失望) 鯖魚雞翼飯 (OK, 符合期望) 芝麻雞翼雞薯餅烏冬 (雞翼薯餅香口顏色唔錯,烏冬軟身左小小,湯底太油但幾好味) 柚子蜜 紅棗桂圓茶午餐比下午茶貴小小,包飲品而且都幾好味。

3人分開叫左
牛仔骨飯 (好難咬開,失望)
鯖魚雞翼飯 (OK, 符合期望)
柚子蜜 紅棗桂圓茶
午餐比下午茶貴小小,包飲品而且都幾好味。
2020-01-01
2019-12-25 230 浏览
今日上openrice見到女人街呢間嘢都算幾多好評女人街啲質素其實都參差 有啲真係入過去一次唔會想再去有啲價錢都唔平又有放題任食又有茶餐廳頹飯咁不論好壞 應有盡有 先post下個menu 先都係啲石鍋嘢韓式嘢有飯有烏冬咁韓式炒雜菜 $38份量黎講算ok嘅味道一般般冇乜特別嘅 不過炒雜菜都唔會有咩特別嘢帶廣十勝豚肉石鍋飯 $68熱辣辣嘅石鍋飯黎啦佢個石鍋都幾大碗下食到超級飽呀佢有幾件肥豚肉口味基本上係扣肉黎食落都幾好味勝在大碗照燒雞扒石燒烏冬 $68滾住咁拎出黎好正呀雞扒同烏冬分開上嘅烏冬都幾好味 淋淋地有啲彈性都雞扒都係大件嘅總結 佢個賣點係大件食到好飽味道唔差只係啲位好迫下
今日上openrice見到女人街呢間嘢都算幾多好評

食到好飽
味道唔差
只係啲位好迫下
2019-12-01
$91.5 (晚餐)
帶廣十勝豚肉石鍋飯
照燒雞扒石燒手打烏冬
2019-12-18 153 浏览
今日同朋友行完街,就走去女人街巷仔睇下有乜食,無意中發現呢間石鍋堂門口有幾個人等緊位,人氣好似幾好咁,我同朋友都決定等位試下。不過佢地方唔算太大,所以等位都要有耐性少少。既然呢到主打係石鍋飯石鍋烏冬,當然我地都要叫黎試下啦。我地叫左呢個地獄辛辣湯蜆烏冬,上枱時個石鍋熱辣辣,個湯底仲滾緊🤣湯底唔算話太辣,而且蜆食落口無沙,吐沙吐得好乾淨👍🏻手打烏冬浸耐左都唔會林哂又好彈牙😋呢個鵝肝石鍋飯上枱後要即食,唔可以俾鵝肝有凍左既機會!😂鵝肝好厚身,而且有兩塊認真抵食。呢串牛舌串燒非常之好味🤤好厚身,鹽燒唔會蓋過佢本身既牛味👍🏻最後仲有甜品送好窩心。
既然呢到主打係石鍋飯石鍋烏冬,當然我地都要叫黎試下啦。

呢個鵝肝石鍋飯上枱後要即食,唔可以俾鵝肝有凍左既機會!😂

鵝肝好厚身,而且有兩塊認真抵食。

最後仲有甜品送好窩心。
2019-12-18 114 浏览
近排天氣凍了,所以今日約了好友吃石鍋烏冬和石鍋飯。石鍋堂之前吃過一次,覺得食物質素不錯,價錢亦合理,所以今次再幫襯。我們7:30去到餐廳,門口已排滿人,可見非常之受歡迎。我們大概等了半小時才入座鋪頭面積不是太大,但整齊乾淨。我點了一個石鍋烏冬,端上的時候,湯底還在高溫的石鍋中沸騰。湯底味道濃郁,調味亦剛剛好,不會死咸。蜆嫩滑鮮甜,正朋友點的石鍋飯,鵝肝厚切,外層煎得微焦香脆,食落很甘香。雞翼燒得剛好,皮脆肉嫩,食完仲有日式紅豆糕送
近排天氣凍了,
所以今日約了好友吃石鍋烏冬和石鍋飯。
石鍋堂之前吃過一次,
覺得食物質素不錯,價錢亦合理,
所以今次再幫襯。
我們7:30去到餐廳,門口已排滿人,
可見非常之受歡迎。
我們大概等了半小時才入座

鋪頭面積不是太大,但整齊乾淨。

我點了一個石鍋烏冬,
端上的時候,湯底還在高溫的石鍋中沸騰。
湯底味道濃郁,調味亦剛剛好,不會死咸。
蜆嫩滑鮮甜,正

魚介豚骨濃湯  鮮活蜆石燒手打烏冬

朋友點的石鍋飯,鵝肝厚切,
外層煎得微焦香脆,食落很甘香。
厚切鵝肝野菌石鍋飯

雞翼燒得剛好,皮脆肉嫩,

絕味燒雞翼

食完仲有日式紅豆糕送

魚介豚骨濃湯  鮮活蜆石燒手打烏冬
厚切鵝肝野菌石鍋飯
絕味燒雞翼
2019-12-15 92 浏览
呢個星期天氣轉冷,最適合食d石燒類暖笠笠的食物。係旺角一開openrice就見到呢期熱辣辣的美食。好彩去個日係平日,8點鐘到唔太多人,等左20分鐘,5張枱就有位。叫左3樣食物: 厚切豚肉石燒手打烏冬(黑松露湯底),鰻魚蛋包飯同鹽燒雞翼。石燒烏冬非常熱辣辣,d泡泡成5分鐘先卜卜完,個湯底有香濃的黑松露味,石鍋保溫力強,食到最後都仲好熱。豚肉好厚肉醃得好入味好juicy。鰻魚蛋包飯的鰻魚好大件,原條上的,味道好入味。鹽燒雞翼有4件,好抵食,醃得入味,燒得乾身同有鹽味。呢間餐廳值得攞介,尤其係冬天
鰻魚蛋包飯的鰻魚好大件,原條上的,味道好入味。
鹽燒雞翼有4件,好抵食,醃得入味,燒得乾身同有鹽味。
呢間餐廳值得攞介,尤其係冬天
原燒豚肉石燒手打烏冬(黑松露香菇湯)
鰻魚蛋包飯
鹽燒雞翼
2019-12-10
原燒豚肉石燒手打烏冬(黑松露香菇湯)
鰻魚蛋包飯
鹽燒雞翼
  • 厚切豚肉石燒手打烏冬
2019-12-04 142 浏览
琴晚食咗呢一間烏冬店,冬天黎呢間食烏冬好正,因為它的石鍋是很熱,可以令烏冬保溫,吃完都仲暖。我們叫了安格斯牛肉黑松露香菇湯烏冬和醬油豬手魚介豚骨湯烏冬再加了一個石鍋堂照燒雞扒。先談談牛肉黑松露香菇湯烏冬,湯底有重的黑松露味道,而濃度適中,不會唔夠味,亦不會太鹹,同時還有菇味,味道的確唔錯。至於個豬手烏冬,值得讚係比左成隻豬手,豬手啖啖肉,係濕煮,味道適中。魚介豚骨湯都不錯,與烏冬一起吃,都好滋味。個雞扒,用咗燒雞汁,所以有甜味,肉質都淡淡肉,唔會太唔硬👍最後仲有甜品,和果子。整體都有驚喜,價錢都正常。

2019-12-03 121 浏览
同老公去旺角買嘢,晚餐時間要找餐廳食飯,經過一間石鍋堂,門口多位食客等位,想想之前也試過店內的濃湯,的確好好味!今晚都好想再回味一下,就同老公加入等位行列。店內地不大,但都坐滿食客,個個都食到津津有味!入座後,立即落單點了燒鰻魚石燒手打烏冬,湯底有五款,各有特色,我選了魚介豚骨濃湯,是用鰹魚乾、小魚乾、紫魚乾、昆布,和優質的乾魚粉、乾貝粉等熬煮十小時而成。鮮甜味十足!用燒熱了的石鍋盛載上枱,見到湯仍在滾滾燙的,石鍋的熱力能保持温度,食完碗麵石鍋還暖。魚介豚肉骨湯味道濃郁,烏冬掛上濃湯滑溜又惹味,另上的燒鰻魚厚肉帶爽滑。吉列豬扒蛋包飯吉列豬扒厚切又大塊,外脆肉嫩,嫩滑的蛋包住已調味的飯,再加上特製醬汁,甚惹味!咸檸七,咸中有甜的味道好特別,冰凍解喝。
店內地不大,但都坐滿食客,個個都食到津津有味!
咸檸七,咸中有甜的味道好特別,冰凍解喝。
2019-11-26