2022-05-28 73 浏览
知道睿海御宴已開業一段時間,不過疫情關係所以一直未試,於是母親節就決定一試。我地叫左個4人餐。套餐有湯、前菜、2款自選菜式、2款自選點心、白飯及糖水。最令我地驚喜的係老火湯。個西洋菜湯真係好濃郁好好飲,肉夠林,係飲左一啖已經覺得是真老火湯。其他食物質素比預期好,勝在食材新鮮,亦見用心製作。價錢方面就算偏高,不過食物質素搭救左,員工服務態度良好。希望睿海御宴可以再有更多顧客認識同光臨,一嘗用心的菜式同點心。

2022-04-14 741 浏览
大坑 睿海御宴 | 精緻中菜 • 爆膏蟹糯米飯🦀呢間新開業嘅中菜值得推介阿,一入門口會經過長樓梯(圖4有片)畫咗大坑特色舞火龍🐲🔥除咗普通座位,仲有幾間private room私隱度高。新鮮海鮮,由老闆精心挑選👍🏻✧ 膏蟹糯米飯 $588 (時價)蒸籠荷葉膏蟹糯米飯,勁多膏🦀可視乎你人數幾多而調整蟹嘅大細同份量👍🏻鮮味滲落糯米飯🍚但又唔會太濕同糊,口感做得唔錯✧ 青檸焗豚肉排$168青檸蜜汁拉絲排骨😍開聲聽我哋哇哇聲🤣✧ 柚子脆蝦球$288呢款蝦球好新鮮好爽口🦐炸得脆又唔厚粉🤤✧ 脆皮龍江雞$258半隻隻雞又juicy又滑嫩,有青檸汁/胡椒鹽點✧ 黑松露腐皮卷$98腐皮包住蘿蔔、香菇等材料炸得酥脆,帶黑松露香✧ 南瓜南非6頭鮮鮑魚$118/隻呢到嘅鮮鮑魚有幾個煮法,呢款南瓜燴鮑魚配搭新穎得嚟,味道都有驚喜!✧ 啫啫蝦乾芥蘭煲$188估唔到連芥蘭煲都咁好食🤤勁勁勁香岀哂煙,蝦乾大大隻鹹香十足!芥蘭又淋又無渣✧ 日本梅子涼瓜$98酸甜梅子汁配日本涼瓜開胃爽口📍睿海御宴大坑浣紗街1-5號浣紗閣1樓Mon-Sun: 11:30-15:00 | 18:00-23:000📞: 28719999

大坑 睿海御宴 | 精緻中菜 • 爆膏蟹糯米飯🦀

✧ 膏蟹糯米飯 $588 (時價)

✧ 青檸焗豚肉排$168
青檸蜜汁拉絲排骨😍開聲聽我哋哇哇聲🤣

✧ 柚子脆蝦球$288
呢款蝦球好新鮮好爽口🦐炸得脆又唔厚粉🤤

✧ 脆皮龍江雞$258半隻
隻雞又juicy又滑嫩,有青檸汁/胡椒鹽點

✧ 黑松露腐皮卷$98
腐皮包住蘿蔔、香菇等材料炸得酥脆,帶黑松露香

✧ 南瓜南非6頭鮮鮑魚$118/隻

大坑浣紗街1-5號浣紗閣1樓
📞: 28719999
2021-12-21
2022-04-14 505 浏览
今次去大坑試下呢間點心係自己師傅做,自家製點心絕對唔能夠同其他連鎖式相比,相對都吸引好多!今次除咗點心,試左四人餐,試下廚房手勢,睇吓做冬啱唔啱做節😛見到個樓梯壁畫已經好有大坑嘅特色,舞火龍!涼拌蟲草花黑白木耳唔係平時嘅酸、辣、麻,反而係帶點鮮味嘅醬汁涼拌,特別之處係小見嘅白木耳!響螺片猴頭菇栗子煲雞燉湯濃厚雞湯,鮮甜,帶有輕輕栗子味,富有層次感,燉湯應該係呢度嘅hero product豉汁帶子蒸豆腐用料有誠意,唔係用大廠豆腐,用新鮮豆腐對我來講係有加分咕嚕肉係採用新鮮菠蘿,三色椒又有拖油處理,炸漿脆而薄,唔錯XO醬煎蘿蔔糕有臘味粒,冬菇片,羅伯斯切粗條,所以口感都唔錯,師傅都煎得非常香口🤤(好快食晒,唔記得影相哈哈)是日highlight :鮑魚粒鹹水角特別造成啤梨型狀,好得意,而且餡料調味都唔錯,外皮唔會太厚身👏🏻黑松露蝦仁炒蛋蛋汁無稀淋淋,岩岩好!素翅灌湯餃係有蟹腳😍蝦餃皮薄又晶瑩,大隻鮮蝦,口感非常,新鮮爽口燒賣燒賣嘅蝦一樣咁好,真材實料嘅燒賣呢一日order 左好多嘢食,基本上大家都好滿意,最緊要係服務又好,嘢食上得都算快👍🏻做到一定會黎呢邊~

見到個樓梯壁畫已經好有大坑嘅特色,舞火龍!

涼拌蟲草花黑白木耳
涼拌蟲草花黑白木耳

響螺片猴頭菇栗子煲雞燉湯
響螺片猴頭菇栗子煲雞燉湯

豉汁帶子蒸豆腐
用料有誠意,唔係用大廠豆腐,用新鮮豆腐對我來講係有加分

咕嚕肉
係採用新鮮菠蘿,三色椒又有拖油處理,炸漿脆而薄,唔錯

XO醬煎蘿蔔糕
(好快食晒,唔記得影相哈哈)
XO醬煎蘿蔔糕

是日highlight :鮑魚粒鹹水角
鮑魚粒鹹水角

黑松露蝦仁炒蛋
蛋汁無稀淋淋,岩岩好!
黑松露蝦仁炒蛋

素翅灌湯餃係有蟹腳😍
素翅灌湯餃

蝦餃
皮薄又晶瑩,大隻鮮蝦,口感非常,新鮮爽口

燒賣
燒賣嘅蝦一樣咁好,真材實料嘅燒賣

琥珀合桃
燒賣
蝦餃
2022-02-05
  • 蝦餃
  • 燒賣
2021-12-30 247 浏览
節日前和朋友來到這間大坑的新開中菜相聚餐廳有大廳位置和幾家廂房每天他們會去市場搜羅新鮮的食材 果然食物有驚喜呢 ! 帶長輩來也不會讓人失望(*˙˘˙)♡﹆脆皮龍江雞配青檸汁和胡椒鹽 $258半隻✨剛上枱的時候趁熱食是脆皮的 青檸汁更能帶出雞肉的鮮味 雞肉煮得剛好 肉質嫩滑~﹆羔蟹糯米飯 $588 (時價)✨價錢根據蟹的大小而定 糯米飯煮得均勻入味軟熟卻不會太乾或者太遠失去口感 粒粒分明配上蟹膏鮮味十足 十分推薦!﹆青檸焗豚肉排$168✨煮法有點像生炒骨的這一道 配的是青檸蜜汁外皮微微脆咬下去是爽口的肉質﹆前菜日本梅子涼瓜$98梅子的酸甜味道配點苦瓜的澀味 很特別很開胃﹆南瓜湯煮南非六頭鮮鮑魚 $118/pc第一次吃到這種煮法的鮑魚 南瓜湯很鮮甜﹆柚子脆蝦球$288酸甜的柚子汁開胃 炸皮酥脆蝦大顆爽甜﹆啫啫蝦乾芥蘭煲$188芥蘭外面帶粗纖維的外皮都被削掉了 剩下裏面柔嫩的芯 吸飽了蝦乾的鮮味呢 ﹆黑松露腐皮卷$98
節日前和朋友來到這間大坑的新開中菜相聚
餐廳有大廳位置和幾家廂房
每天他們會去市場搜羅新鮮的食材 果然食物有驚喜呢 !
帶長輩來也不會讓人失望(*˙˘˙)♡

酸甜的柚子汁開胃 炸皮酥脆蝦大顆爽甜

﹆啫啫蝦乾芥蘭煲$188

﹆黑松露腐皮卷$98
2021-12-29 269 浏览
牛肉湯有驚喜,一定要叫。個飯好食夾大件,幾抵。其他點心OK可以,但朋友說晚餐小炒不錯下次再試。因為一個月前去當時還新,Service有啲亂,有進步空間。 地方唔大所以坐得有啲親密。
蒸飯
牛肉湯湯
2021-12-05
蒸飯
牛肉湯湯
2021-12-28 186 浏览
This is quality Chinese cuisine. The food was generally very palatable. The kale with dry shrimps was a pleasant surprise. The shrimps with scrambled eggs and truffle tasted heavenly. The dessert was a great finish touch. The waiter and waitress were very nice and attentive. With the price this low, it makes everything even better.
2021-12-28
2021-12-28 164 浏览
餐廳的點心選擇,雖然沒有一般酒樓那麼多,但這裏勝在每樣都夠精緻,每樣的質素都不會令人失望。坐下開壺茶,茶具好優雅好乾淨,喝杯茶都覺得高貴點。竹炭流沙包,包好香竹炭味,流沙又不會太甜。蟹肉灌湯包,皮薄,多汁,即叫即蒸,夠熱。鹹魚粒鹹水角,造型用心。鹹魚味不算好重,鹹水角夠香脆,但又不會好油膩。帶子燒賣王,好足料,肉夠滑嫩、夠新鮮!蒸章魚肉餅飯和鴛鴦腸滑雞飯,小小一個煲仔,餸汁流進飯內,飯好香!比坊間的煲仔飯出色!最後甜品叫了個八寶芋泥,很少見的甜品!芋泥裏有冬菇,不會太甜,但很香口。

坐下開壺茶,茶具好優雅好乾淨,喝杯茶都覺得高貴點。

竹炭流沙包,包好香竹炭味,流沙又不會太甜。

蟹肉灌湯包,皮薄,多汁,即叫即蒸,夠熱。

帶子燒賣王,好足料,肉夠滑嫩、夠新鮮!

2021-12-27 81 浏览
餐廳內部裝修時尚,燈火光明乾淨企理。餐桌之間適當距離。私人包廂私隱度高。前菜日本梅子涼瓜砌一支花,入口酸甜,後勁回苦。黑松露腐皮卷煎得可口,散松露香,口感豐富。柚子脆蝦球色澤金黃,炸得香脆,柚子汁酸。南非六頭鮮鮑魚南瓜汁鮑魚鮮甜,配搭新奇,南瓜汁濃。 青檸焗豚肉排一口大小,肉厚也嫩,青檸汁搭。羔蟹糯米飯 尖叫級別,原隻羔蟹,飯粒濕潤。啫啫蝦乾芥蘭煲鹹香滿溢,芥蘭軟淋,海量蝦乾。鏡頭以外的脆皮龍江雞附青檸汁、胡椒鹽一雞三味,各有風味,皮脆肉嫩。
餐廳內部裝修時尚,
燈火光明乾淨企理。
餐桌之間適當距離。
私人包廂私隱度高。

前菜日本梅子涼瓜
砌一支花,入口酸甜,後勁回苦。
黑松露腐皮卷
煎得可口,散松露香,口感豐富。
柚子脆蝦球
色澤金黃,炸得香脆,柚子汁酸。
南非六頭鮮鮑魚南瓜汁
鮑魚鮮甜,配搭新奇,南瓜汁濃。

青檸焗豚肉排
一口大小,肉厚也嫩,青檸汁搭。
羔蟹糯米飯
尖叫級別,原隻羔蟹,飯粒濕潤。
啫啫蝦乾芥蘭煲
鹹香滿溢,芥蘭軟淋,海量蝦乾。

鏡頭以外的脆皮龍江雞
附青檸汁、胡椒鹽
一雞三味,各有風味,皮脆肉嫩。
2021-12-23 140 浏览
門口的金漆招牌和大坑舞火龍壁畫相當吸睛,入到店內裝修以簡約為主似私房菜,餐廳店員和店長都非常好服務。✧前菜日本梅子涼瓜$98- 擺盤超級精緻,苦瓜切片擺成一支花。味道酸酸甜甜再帶出涼瓜的甘香味,非常醒胃的前菜✧黑松露腐皮卷$98- 腐皮卷包住蘿白絲、香菇、粉絲加上黑松露炸得香脆✧南非6頭鮮鮑魚配南瓜汁 $118/隻- 第一次嘗試呢個配搭出奇地夾,鮑魚新鮮有口感✧柚子脆蝦球$288- 柚子汁酸甜,外層酥脆蝦球新鮮,咬落去蝦肉彈牙✧青檸焗豚肉排$168- 青檸汁中和肉排的油脂,食起來不油膩。肉排外脆應該經過走油,最勁夾起肉排時有醬汁拉絲✧啫啫蝦乾芥蘭煲$188- 上枱一打開蓋充滿陣陣鹹香味,超多蝦乾和原粒超淋蒜頭成為個煲的主角✧脆皮龍江雞 $258半隻- 店內主打菜,皮脆肉嫩,配以青檸汁和胡椒鹽,一個字掂✧羔蟹糯米飯 $588 (時價)- 超爆多蟹膏,糯米飯偏淋但不會太濕,飯香而又充滿蟹鮮味,絕對必食推介!

✧前菜日本梅子涼瓜$98

✧黑松露腐皮卷$98
- 腐皮卷包住蘿白絲、香菇、粉絲加上黑松露炸得香脆

✧南非6頭鮮鮑魚配南瓜汁 $118/隻
- 第一次嘗試呢個配搭出奇地夾,鮑魚新鮮有口感

✧柚子脆蝦球$288
- 柚子汁酸甜,外層酥脆蝦球新鮮,咬落去蝦肉彈牙

✧青檸焗豚肉排$168

✧啫啫蝦乾芥蘭煲$188

✧脆皮龍江雞 $258半隻
- 店內主打菜,皮脆肉嫩,配以青檸汁和胡椒鹽,一個字掂

✧羔蟹糯米飯 $588 (時價)
2021-12-20 130 浏览
老板是我很喜欢去的那间日料,所以听说老板拓展版图,进军中餐私房菜,当然第一时间去帮衬啦。哗,不吃不知道,真的好好味,吃到扶墙出。主打海鲜,粤菜,也有福建特色小吃。。环境:楼梯是吐火金龙,哈哈,说实话,略有点太“土”豪, 和餐厅内部的装修也没有半毛钱关系的样子。楼上倒是清新雅致,有散台和有3间包房。我们周五晚去的,满座!。餐食:写几道今日觉得最好吃的吧,敲黑板!1️⃣姜母鸭 (我给200分!)我以前经常去厦门,所以对这道福建名菜可谓是熟悉+有情怀。在香港第一次吃到,而竟然是我此生吃过的最好吃的姜母鸭!老板介绍说慢火炖4个小时,鸭子也是福建来的。汁非常的浓稠,又嫩又入味。老姜片也能吃,而且非常补。“滋而不腻,温补不燥”,我真的好想不顾碳水爆表用那个汁泡饭。答应我,这道菜必点必点,请预订哦。2️⃣香煎鲳鱼较稀有的银鲳,那么大一条!(看和我手的对比)。不是炸的,而是慢煎,皮和鳍都很香脆,外焦内嫩,没有任何腥味,只有鲜甜。 如果想吃也最好预订,但是餐厅可能也要看当天是否能进到货3️⃣五香鸡卷这道菜在我今天的体验中打败龙虾,排名前三。五香是闽南菜系中比较常用的调味,鸡卷的外面是腐皮, 很香脆。主要是我基本没在
哗,不吃不知道,真的好好味,吃到扶墙出。
主打海鲜,粤菜,也有福建特色小吃。

环境:

餐食:
写几道今日觉得最好吃的吧,敲黑板!
1️⃣姜母鸭 (我给200分!)
答应我,这道菜必点必点,请预订哦。

2️⃣香煎鲳鱼
3️⃣五香鸡卷
这道菜在我今天的体验中打败龙虾,排名前三。
五香是闽南菜系中比较常用的调味,鸡卷的外面是腐皮, 很香脆。主要是我基本没在其他地方吃到过,而且儿子也赞不绝口,所以今次排名较高。

以下排名不分先后
-避风塘炒蟹
本来想试的是招牌的膏蟹蟹糯米饭,但是老板说今天的膏蟹不怎么好,给我们做的是避风塘肉蟹。
-龙虾伊面
龙虾肉质很嫩,很大的龙虾🦞,优质蛋白质100分
-蚝煎
福建做法的,和潮州有点不一样,比潮州用的蛋液要少,整块基本都是蚝仔。同伴们赞不绝口
但是因为我一向不爱吃这道菜,所以我觉得还好。
-当红炸子鸡
我非常喜欢的一道菜,只是好吃的实在太多,没排上前三
姜母鸭
2021-12-17
姜母鸭
  • 薑母鴨
  • 當紅炸子雞
  • 五香雞捲
2021-12-20 172 浏览
睿海御宴係一間新派私房菜,之前聽親友話哩度好食,所以今年做冬就揀左哩度。佢地嘅店面唔算大,分左幾張四人枱,大約坐倒三十人倒。佢地嘅小菜都好多款,價錢就同其他新派茶樓差唔多,茗茶$20/位。前菜($25) - 係師傅自己炒嘅蜜糖合桃,甜甜地好香脆。五香雞卷($88) - 雞卷比想像中大碟,雞肉餡外面以炸腐皮包住,中間再加左啲蔬菜令口感更豐富,食時可以蘸甜酸醬食,味道都唔錯。黑松露蝦仁牛乳炒滑蛋($168) - 炒蛋好重黑松露味,質地比較水潤好嫩滑,中間仲有四隻大蝦,非常新鮮爽口。青檸焗豚肉排($168) - 肉排好嫩腍,帶少少青檸酸味,幾清新開胃。老乾媽海鮮炒飯($228) - 炒飯好夠鑊氣,夠乾身又唔會太油,入面仲加左啲帶子、芥蘭同豆豉落去炒,所以食落去鹹鹹香香咁好惹味。埋單仲有糖水送,係紫米露,唔會太甜,食完好滿足。總結,每一道菜式都好有水準,侍應亦會適時換碟,見我地食得慢,就減慢出菜進度,雖然位置吊腳左啲,不過每一方面都令人滿意。

佢地嘅店面唔算大,分左幾張四人枱,大約坐倒三十人倒。

前菜($25) - 係師傅自己炒嘅蜜糖合桃,甜甜地好香脆。
前菜
黑松露蝦仁牛乳炒滑蛋

老乾媽海鮮炒飯

埋單仲有糖水送,係紫米露,唔會太甜,食完好滿足。

前菜
黑松露蝦仁牛乳炒滑蛋
老乾媽海鮮炒飯
2021-12-18 84 浏览
黑松露腐皮卷好特別,精致。佢炸得啱啱好唔會有油益味,個餡嘅味道其實有少少似平時食素食嘅炒三絲,入邊應該有唔同種類嘅菇,味道好融和。福建煎豪餅整身有少少似蠔仔煎,但係佢咁濕同埋咁多醬。比起潮州炸蠔餅清淡啲,健康啲,可以食到蠔嘅鮮味。脆皮龍江雞本身諗住雞都唔會有啲乜嘢特別,呢個雞嘅皮真係脆嘅,而且佢有芋頭片係側邊, 好惹味。香芋扣肉煲個肉煲味道好濃好入味,欣賞佢啲豬肉唔會話太過肥啱啱好半肥瘦,芋頭都係炆得淋,但係我朋友鍾意食蓉身。呢一個我覺得送飯一流。青檸焗豚肉排佢有少少似青檸雞嘅味道不過唔係好濃味。我反而覺得呢一個淡香味啱啱好,可以突出肉排嘅鮮味。呢間餐廳嘅用料真係好上盛,連我呢個唔係好識分佢新唔新鮮嘅食客都可以一食就覺得好驚喜。鮑魚汁肉粒炒飯呢個飯似係有少少湯底味嘅一個濕身炒飯,個人建議可以用佢嚟送其他配料菜式例如係頭先嗰個扣肉嘅味道可以撈落呢個飯度令到成件事更加豐富,如果單食嘅話可能會覺得有啲寡。紫米露糖水呢個糖水係偏冇咁甜,啱晒我呢一種唔鍾意食甜野嘅人。不過佢並唔係冇味道囉,佢有好濃烈嘅紫米味,我覺得幾特別。整體,呢間餐廳係值得追求食物新鮮同埋有特別調味嘅中餐捧場客去食嘅。

福建煎豪餅

香芋扣肉煲

鮑魚汁肉粒炒飯

紫米露糖水

2021-12-17 106 浏览
朋友生日,約咗一行四人黎到大坑食新開嘅中菜館。餐廳門口以中國風為設計風格,古色古香。餐牌方面,食物款式都幾多,有燉湯、海鮮、小菜仲有閩南風味嘅菜式,喺大坑呢邊黎講,價錢都算合理。餐前小食先來個琥珀合桃,麥芽糖、芝麻同埋合桃比例均勻,甜而不漏,入口酥脆。黑松露腐皮卷腐皮卷炸得好香脆,餡料主要係菇,非常飽滿,調味鹹度適中,而且爽口,有層次感,加上黑松露片做點綴,味道更香更濃郁。福建煎蠔烙蠔仔粒粒都好大隻,份量多,而且隻隻都飽滿creamy,新鮮,亦食到蛋香,點埋魚露,蠔仔鮮味更出。脆皮龍江雞雞皮香脆,透薄不油,雞肉肉質肥美軟滑,鹹香甘味,個人超中意。青檸焗豚肉排肉排新鮮,肉質軟嫩,青檸味道突出,酸酸甜甜,食落非常開胃酥炸廣島蠔炸得外脆內嫩,廣島蠔非常鮮味香芋扣肉煲色澤吸引,扣肉肉質軟淋不糜,芋頭煮得好淋,肉充滿芋頭味,肥而不膩,芋頭有肉香,送飯一流。鮑魚汁雞粒炒飯偏向似燴飯,鮑魚汁味道幾出,咸度適中,帶有鮮味,雞粒口感嫩滑,而炒飯軟硬適中,味道唔錯。紫米露好夠熱,濃稠度同甜度啱啱好,紫米有咬口,食到陣陣米香味

福建煎蠔烙

青檸焗豚肉排
肉排新鮮,肉質軟嫩,青檸味道突出,酸酸甜甜,食落非常開胃

酥炸廣島蠔
炸得外脆內嫩,廣島蠔非常鮮味

香芋扣肉煲

鮑魚汁雞粒炒飯

紫米露
好夠熱,濃稠度同甜度啱啱好,紫米有咬口,食到陣陣米香味

2021-12-17 68 浏览
估唔到係大坑都有間咁吸引嘅中菜,環境清幽。-豐料老火湯 老火湯十分之鮮甜,返開裡面亦是非常足料,配料有很多,好像有金華火腿。-脆皮龍江雞🐔龍江雞皮脆肉嫩,配料有炸芋頭片-青檸焗肉排🍋肉排表面脆脆的,青檸將令到整件事很清新,酸酸甜甜,甚是開胃。-炒飯炒飯粒粒分明,配料好豐富。配料有大大粒蝦乾-上湯浸時蔬🥬湯底清甜,面頭的蟲草花好正-最後來個食日甜品🍮為雪耳燉梨🍐滋潤一下,非常滿足。味道亦唔會太甜
估唔到係大坑都有間咁吸引嘅中菜,環境清幽。
豐料老火湯

脆皮龍江雞🐔
龍江雞皮脆肉嫩,
配料有炸芋頭片

青檸焗肉排🍋

炒飯
炒飯粒粒分明,配料好豐富。配料有大大粒蝦乾
上湯浸時蔬🥬
湯底清甜,面頭的蟲草花好正
最後來個食日甜品🍮為雪耳燉梨🍐
滋潤一下,非常滿足。
味道亦唔會太甜
2021-12-16 47 浏览
難得放假,揸車出去。揀咗大坑附近搵食。幾個朋友想食中菜,試咗間新新地又靚靚地嘅中菜!最好係有散叫有套餐,選擇困難症嘅我哋就點咗套餐。4位$1580 。前菜、燉湯、椒炒花甲、柚子脆蝦球、蒜片和牛粒、炸子雞、杞子魚湯雲耳浸時蔬、櫻花蝦瑤柱蛋白炒飯、甜品。飲完熱茶等上菜!前菜炸銀魚仔好脆好香口,好脆口好快食哂~醃苦瓜味道酸酸甘甘地,好開胃!炸合桃好香,我食唔停!之後西洋菜湯夠火候,好耐無飲,久違嘅味道呀!和牛粒好香好味道!蝦球用左柚子汁感覺好fresh! 炸子雞充滿靚靚油光,脆卜卜嘅外皮,雞燒到好香!櫻花蝦炒飯提鮮,杞子魚湯雲耳浸時蔬感覺健康養生~最後點少得甜品?有布甸同桂花糕呀!

之後西洋菜湯夠火候,好耐無飲,久違嘅味道呀!
和牛粒好香好味道!
櫻花蝦炒飯提鮮,杞子魚湯雲耳浸時蔬感覺健康養生~

最後點少得甜品?有布甸同桂花糕呀!