2022-04-14
今次去大坑試下呢間點心係自己師傅做,自家製點心絕對唔能夠同其他連鎖式相比,相對都吸引好多!今次除咗點心,試左四人餐,試下廚房手勢,睇吓做冬啱唔啱做節😛見到個樓梯壁畫已經好有大坑嘅特色,舞火龍!涼拌蟲草花黑白木耳唔係平時嘅酸、辣、麻,反而係帶點鮮味嘅醬汁涼拌,特別之處係小見嘅白木耳!響螺片猴頭菇栗子煲雞燉湯濃厚雞湯,鮮甜,帶有輕輕栗子味,富有層次感,燉湯應該係呢度嘅hero product豉汁帶子蒸豆腐用料有誠意,唔係用大廠豆腐,用新鮮豆腐對我來講係有加分咕嚕肉係採用新鮮菠蘿,三色椒又有拖油處理,炸漿脆而薄,唔錯XO醬煎蘿蔔糕有臘味粒,冬菇片,羅伯斯切粗條,所以口感都唔錯,師傅都煎得非常香口🤤(好快食晒,唔記得影相哈哈)是日highlight :鮑魚粒鹹水角特別造成啤梨型狀,好得意,而且餡料調味都唔錯,外皮唔會太厚身👏🏻黑松露蝦仁炒蛋蛋汁無稀淋淋,岩岩好!素翅灌湯餃係有蟹腳😍蝦餃皮薄又晶瑩,大隻鮮蝦,口感非常,新鮮爽口燒賣燒賣嘅蝦一樣咁好,真材實料嘅燒賣呢一日order 左好多嘢食,基本上大家都好滿意,最緊要係服務又好,嘢食上得都算快👍🏻做到一定會黎呢邊~
見到個樓梯壁畫已經好有大坑嘅特色,舞火龍!
涼拌蟲草花黑白木耳
響螺片猴頭菇栗子煲雞燉湯
豉汁帶子蒸豆腐
用料有誠意,唔係用大廠豆腐,用新鮮豆腐對我來講係有加分
咕嚕肉
係採用新鮮菠蘿,三色椒又有拖油處理,炸漿脆而薄,唔錯
XO醬煎蘿蔔糕
(好快食晒,唔記得影相哈哈)
是日highlight :鮑魚粒鹹水角
黑松露蝦仁炒蛋
蛋汁無稀淋淋,岩岩好!
素翅灌湯餃係有蟹腳😍
蝦餃
皮薄又晶瑩,大隻鮮蝦,口感非常,新鮮爽口
燒賣
燒賣嘅蝦一樣咁好,真材實料嘅燒賣