2018-06-06 966 浏览
有係好日子同同事食飯,今日揀左美麗華的百樂。貪佢有一個自成一球的12人台,可以有啲私隱下傾計,真係講老細壞話都無甘易俾人聽到。百樂吃新派潮州菜,個人覺得比較適合年輕上班族的口味。12人桌子被一個球體包圍,自成一角,而且環境舒適闊落,重點是餐廳無限住2小時果啲嘢,真係可以同同事吹水無疆界!開飯前先黎杯功夫茶,爽yy, 令剛收工的我醒一醒神!為一陣大發廢論作好準備🤣先黎個沙律🥗併乳鴿,岩曬怕肥的女同事,又啱晒食肉獸的男同事。食潮州菜又點少得滷水拼盤,樣樣有啲,有夠晒入味,送啤酒一流!大熱天時,人又多,整返個消暑冬瓜盅,一人一碗剛剛好。家常上咕嚕肉,伴碟嘅吹波波,好有心思!唔好以為炸咗嘅魚,就一定係死魚,條魚勁鮮甜,真係估佢唔到!水瓜原來幾好食,個人少食,幾特別炒埋啲粉,食埋碗糖水,畫上完美句號,一餐開開心心吹水飯又食完。總體而言,環境唔錯,嘢食有水準,價錢尚算合理。

百樂吃新派潮州菜,個人覺得比較適合年輕上班族的口味。

大熱天時,人又多,整返個消暑冬瓜盅,一人一碗剛剛好。
家常上咕嚕肉,伴碟嘅吹波波,好有心思!

唔好以為炸咗嘅魚,就一定係死魚,條魚勁鮮甜,真係估佢唔到!

水瓜原來幾好食,個人少食,幾特別

總體而言,環境唔錯,嘢食有水準,價錢尚算合理。
2018-06-01 826 浏览
百樂小館是我常去的潮州菜館,這小館裝修有氣派有典雅,一股高貴之氣。飯前飯後都會送上一杯功夫茶,茶味甘而不苦,厚而不濃。前菜也不錯,鹹菜鹹味不太重,酸鹹菜汁,惹味無窮。打冷必吃的鹵水鵝,這裡也不例外,也是必叫之選。鵝肉嫰滑,一點不老。鹵水味則一點不油膩,蛋與豆腐入味十足,口中滿滿的鹵水味就是滿滿的滿足。冬瓜盅用料十足,湯味濃而清甜,冬瓜一點都不會過腍,但也能入口即化,冬瓜中滲滿湯料的鮮味,完全不會淡而無味。夏天來一盅絶對是明智之選。用新鮮菠蘿的咕嚕肉,令咕嚕肉更清新開胃,咕嚕肉外脆內軟,肉質嫰滑,又多肉汁,加上酸甜適中的咕嚕汁,就不是一般小炒的水準。從來沒有想過乳鴿可以配上凱撒沙律,卻令人有意想不到的新鮮感。凱撒沙律的清新爽脆,配上肥美香脆,鮮嫰多汁的乳鴿,就是一個完美的結合。肥美又清新。香煎馬友,微微小脆,魚肉嫰滑新鮮,煎封的功夫一流,一點沒有感覺到煎過的魚皮帶着不層油,魚皮乾爽香脆,魚肉鮮而不腥。用水瓜煮魚鰾比用絲瓜明智,水瓜吸收滿滿的湯汁,鮮味十足,不像絲瓜硬要有草青味,而魚鰾也是處理得十分好,爽口之餘,也軟滑。魚鰾也吸收了滿滿湯汁,一口咬下,就是滿口的濃郁湯汁。最後,我們點了清心

最後,我們點了清心丸綠豆爽,清心丸晶瑩剔透,口感煙煙韌韌,綠豆一點不粉,火候煲得剛剛好,熱吃感覺滋潤養心。
2018-05-24 1001 浏览
今日同親人一齊去慶祝生日,一定要一間好餐廳先得,咁就選左好多人都話好ge百樂小館。 首先,個脆盞菠蘿咕嚕肉真係好正!菠蘿極新鮮鮮甜多汁,完全唔乾身,仲有咕嚕肉好腍,值得一試。然後媽媽最愛個紅燒乳鴿伴凱撒沙律,個賣相極精緻吸引,乳鴿色澤金黃,燒得剛剛好,真係用香氣四溢來形容都唔誇張,仲要完全無成口油的感覺,香脆非常,同時有沙律做個伴菜,清新! 爸爸就最愛香煎原條馬友魚,外皮少少焦都無,火候抵制得極好,魚肉鮮甜,無腥味,連我呢個唔算太喜歡食魚ge 人,都忍唔住食左幾啖,魚肉唔會貼住魚皮,真係唔錯!竹笙炆豆腐,汁唔太濃厚,豆腐又唔會過軟,係好食ge清淡之選! 不過,清心丸綠豆爽先係我ge最愛,煙煙韌韌,馬蹄的爽甜,綠豆的綿綿混雜一起,亦係足料,係好味又滋潤ge糖水。 百樂小館食物ge味道十分好,裝修亦清雅明亮,一家大小一齊坐得好舒服,仲有笑容滿臉ge服務員,真係食得好開心!

2018-05-16 10675 浏览
約一大班朋友晚飯聚聚,通常都會選擇中菜。之前食過這間店,覺得無論環境及食物都不錯,於是推介朋友們到這店晚餐聚聚。門面開揚,設計新穎,人多可坐在像鳥籠內。我們好像自成一角,可以暢談一番 ^_^一坐下,店員隨即奉上潮州茶,飯前、飯後都會奉上。我們點了「滷水鵝肉拼盤」、「百樂特色冬瓜盅」、「脆盞菠蘿咕嚕肉」、「香煎原條馬友魚」、「紅燒皇子乳鴿伴凱撒沙律」及「芥蘭菜脯炒河」。食潮州菜,通常都會點這碟滷水鵝肉拼盤。樣樣都好好食,夠入味,肥瘦又適中 炎炎夏日,冬瓜盅是最好的消暑食物 ^_^百樂特色冬瓜盅,材料豐富,味道頗濃,再食塊冬瓜,配搭得不錯!與別不同的咕嚕肉,脆盞菠蘿咕嚕肉!酸酸甜甜,咕嚕肉外脆內嫩,很惹味!香煎原條馬友魚,煎至兩面金黃,肉汁鎖在魚肉內。魚肉夠香夠味 紅燒皇子乳鴿伴凱撒沙律,乳鴿烤得香口又夠脆,好味!再配上新鮮的蔬菜沙律,夠清新,好配搭!芥蘭菜脯炒河,材料特別,菜脯加芥蘭。河粉炒得好乾身,入味,口感豐富!飯後來一碗甜品,清心丸綠豆爽,不好綠豆的我,都覺得味道不錯,爽呀!
約一大班朋友晚飯聚聚,通常都會選擇中菜。
之前食過這間店,覺得無論環境及食物都不錯,
於是推介朋友們到這店晚餐聚聚。

門面開揚,設計新穎,人多可坐在像鳥籠內。
我們好像自成一角,可以暢談一番 ^_^

潮州茶
一坐下,店員隨即奉上潮州茶,飯前、飯後都會奉上。

滷水鵝肉拼盤
食潮州菜,通常都會點這碟滷水鵝肉拼盤。
樣樣都好好食,夠入味,肥瘦又適中

百樂特色冬瓜盅
炎炎夏日,冬瓜盅是最好的消暑食物 ^_^
百樂特色冬瓜盅,材料豐富,味道頗濃,
再食塊冬瓜,配搭得不錯!

脆盞菠蘿咕嚕肉
與別不同的咕嚕肉,脆盞菠蘿咕嚕肉!
酸酸甜甜,咕嚕肉外脆內嫩,很惹味!

香煎原條馬友魚

香煎原條馬友魚
香煎原條馬友魚,煎至兩面金黃,肉汁鎖在魚肉內。
魚肉夠香夠味

紅燒皇子乳鴿伴凱撒沙律
紅燒皇子乳鴿伴凱撒沙律,乳鴿烤得香口又夠脆,好味!
再配上新鮮的蔬菜沙律,夠清新,好配搭!

芥蘭菜脯炒河
芥蘭菜脯炒河,材料特別,菜脯加芥蘭。
河粉炒得好乾身,入味,口感豐富!

清心丸綠豆爽
飯後來一碗甜品,清心丸綠豆爽,
不好綠豆的我,都覺得味道不錯,爽呀!
紅燒皇子乳鴿伴凱撒沙律
芥蘭菜脯炒河
2018-05-15 11036 浏览
放工,我們一行八人浩浩蕩蕩去聚餐,潮州菜是不錯嘅選擇。美麗華商場有間潮州小館,尖沙咀十分方便。一入到去,非常好招呼,又茶又小食供應。個酸菜真是餐前小食之選,非常開胃。首來是百樂特色冬瓜盅,賣相不錯,侍應們很快取走分給我們。原個冬瓜燉出來口感特別細滑,有瘦肉、蝦、咸火腿、翠玉瓜等,十分大碗美味。前菜是滷水鵝肉拼盤例牌, 除了有鵝片外,有魷魚、腩肉、蛋及豆腐,鵝片一定最好食,又唔肥又唔膩,肉質一絲絲,非常正。水瓜煮魚䱪,魚䱪外貌似響鈴,但食落似花膠,吸收曬魚湯,大大啖好有口感,仲可以養顏。紅燒皇子乳鴿伴凱撒沙律,中西合璧,食完乳鴿去食沙律菜會平衡番油膩感,乳鴿非常嫩口,外脆內外汁,不用沾其他醬汁都夠味道。竹笙炆豆腐,健康之選,非常有益。芥蘭菜脯炒河,完全不會多油,河粉又不會乾,菜脯又不會大咸,食完就飽矖。脆盞菠蘿咕嚕肉,菠蘿用新鮮菠蘿,咕嚕肉非常脆,味道剛好。到我之愛甜品:清心丸綠豆爽,又不太甜,是熱食但食完好舒服,清熱解毒。最後點少得回甘嘅功夫茶。

一入到去,非常好招呼,又茶又小食供應。

個酸菜真是餐前小食之選,非常開胃。

首來是百樂特色冬瓜盅,賣相不錯,侍應們很快取走分給我們。

竹笙炆豆腐,健康之選,非常有益。

脆盞菠蘿咕嚕肉,菠蘿用新鮮菠蘿,咕嚕肉非常脆,味道剛好。

最後點少得回甘嘅功夫茶。
2018-05-14 646 浏览
一眾好友,為了慶祝其中一人的喬遷之喜,HOUSE WARMING 之後,便於來到了尖沙咀美麗華的百樂小館。我們這一班,當中有幾位是潮州人,酷愛潮州菜,我們都不是第一次來百樂小館了﹗但每次來到總是覺坐得舒適,吃得暢快﹗所以今次也滿滿期待。木來到百樂小館,功夫茶是指定動作。鵝肉拼盆食潮州野,點少得鵝拼盆?味道剛剛好,鵝肉頗厚實,陣陣的鵝香,令我欲罷不能﹗雖然我不是潮州人,但真的超喜歡吃鵝﹗百樂特色冬瓜盅天氣開始熱了﹗朋友叫了一個冬瓜盅,用料豐富,火喉十足﹗十分清甜﹗脆盞菠蘿咕嚕肉這是外子最愛。外子無論到哪裡,也要試試人家的菠蘿咕嚕肉的。而百樂小館的菠蘿咕嚕肉,外脆內軟,甜絲絲的醬汁,包裹著整塊咕嚕肉,特別香甜。紅燒皇子乳鴿伴凱撤沙律Oh My God!!!!這是我每次到百樂小館的必點菜色﹗除了鵝片,乳鴿也是我的最愛。乳鴿燒至金黃色,非常香脆,肉質嫩滑。還有那些伴碟沙律,十分新鮮,吃一點,能減輕膩感。竹笙炆豆腐吃過那麼美味的乳鴿,是時候換一換口味,吃一些較淡味的蔬菜。竹笙爽口,豆腐淋滑,也是不能錯過的菜色。清心丸綠豆爽最後,必需一提甜品清心丸綠豆爽。平日我來,總會叫杏仁露。沒想過這個清心丸綠

來到百樂小館,功夫茶是指定動作。

鵝肉拼盆

紅燒皇子乳鴿伴凱撤沙律

竹笙炆豆腐

清心丸綠豆爽
最後,必需一提甜品清心丸綠豆爽。平日我來,總會叫杏仁露。沒想過這個清心丸綠豆爽,果然清清地,又爽口,沒有那種把整個口都漿實的,很適合女士於夏天享用呢﹗

是次用餐非常滿意呢,百樂小館再一次沒有令我失望﹗
2018-05-12 728 浏览
今日又食潮州菜喇,每次想食,都是我家中老闆的意思,他對潮州菜是情有獨鍾的🤓我也很樂意讚成,我也對鹵水特別喜愛,今日只有我們倆口子食,所以揀左百樂小館,因為份量可以㨂大細,所以可以食多兩味菜😋😋炸雙棗😋😋😋😋😋是我老闆的至愛,最喜歡為這味菜獨有的醬汁,甜甜的,超好吃欖菜肉碎炒四季豆😋😋😋😋喜歡欖菜獨有的味道,而且炒得很有獲氣鹵水鵝片😋😋😋😋😋每次必吃,這𥚃的鵝片每次也不會失望,肥瘦適中,鵝肉軟淋鹵水鵝肝😋😋😋😋😋是我的至愛,鵝肝鹵得火候剛好,軟軟淋淋,入口即化,一早已忘記什麼是膽固醇😏,另外底部的鹵豆腐亦絕不能錯過的,鹵得超入味及嫩滑

炸雙棗😋😋😋😋😋
是我老闆的至愛,最喜歡為這味菜獨有的醬汁,甜甜的,超好吃

欖菜肉碎炒四季豆😋😋😋😋
喜歡欖菜獨有的味道,而且炒得很有獲氣

鹵水鵝片😋😋😋😋😋
每次必吃,這𥚃的鵝片每次也不會失望,肥瘦適中
,鵝肉軟淋

• 滷水骨香鵝肉片
  • 糖醋伊麵
  • 杏汁白肺湯
2018-05-09 668 浏览
今天和一大班同事去了尖沙咀搵食,最後選定了百樂小館,因為圓桌比較方便聊天。這裡的裝潢也挺有新意的,和一般的酒樓不同。而且座位的空間比較大,坐得很舒服。先來的是滷水鵝肉拼盤,非常豐富。除了鵝肉外,還有墨魚,豆腐和蛋。鵝片頗薄,但非常好吃,肥瘦適中,而且非常新鮮。其他滷水則有一定水準,不錯。之後來的是冬瓜盅,這個我很喜歡呀!味道頗濃,鹹鹹鮮鮮的,配合冬瓜本身比較清淡的特性。下面這個是脆盞菠蘿咕嚕肉,味道中上,特別在多了墊底的雀巢。咕嚕肉炸得不錯,非常香脆。這條煎馬友也是精粹,實在是非常好吃呀!煎封後肉汁都留裡在魚肉裡,非常多汁。一條實在不夠呢!我們也叫了三隻乳鴿連凱撒沙律,乳鴿非常香脆,處理的時間剛剛好,非常好吃,很有水準。另外旁邊的沙律也可以清清油膩感,實在是不錯的配搭。這個水瓜煮魚鰾則比較清淡,我之前沒有吃過魚鰾的,這道菜的感覺還不錯,好吃之餘又不用全是吃肉。我本人是不太吃芥蘭和菜脯的,不過這道芥蘭菜脯炒河我卻吃得很滋味,這些蔬菜和炒河很配合。可以再吃。最後一個材料是清淡的,就是竹笙炆豆腐。竹笙和豆腐都將鍋中的精華吸收了,所以這些清淡的食材都非常濃味,又是很好吃。吃罷感覺不俗,

吃罷感覺不俗,食物水準中上,有興趣的也可來試試。
2018-05-02
2018-05-01 642 浏览
特色潮州菜有個朋友喺英國來港旅行,所以我哋今晚決定帶佢去試下香港嘅中菜,不過佢話來咗香港兩個禮拜,日日都食中菜,有少少厭,但係又唔想食西餐,於是我地上openrice睇咗好耐,最後我哋決定來尖沙咀美麗華呢間食潮州菜,特色D。英國朋友話佢未食過潮州菜,我哋一於就book位來呢度試下,一入到去裏面個裝修好靚、好特別,有幾張大大嘅圓枱,可以坐到十幾人,而且啲細枱都係梳化位,好舒適。一坐低待應就奉上兩碟小吃,啲小吃酸酸地,幾開胃,我哋因為好肚餓,都未叫嘢食已經食曬。我哋叫咗菊花嘅茶,啲菊花茶好香好香濃嘅菊花味。食潮州嘢當然唔少得鹵水鹅同凍烏頭啦!我哋各叫咗一碟,但係呢度除咗鹵水食物之外,仲有好多特色唔同嘅小菜。我最鍾意佢嘅鮑汁扣鳳爪,啲鮑汁味好濃,而且鳳爪煮得好林,入口即溶,仲有個脆盞菠蘿咕嚕肉,甜酸度適中,而且外面仲係有個香脆嘅雀巢,廚師做得相當出色。我哋叫咗好多嘢食,大家都好飽,但係甜品其實係有另一個胃,我哋仲一人叫咗一碗杏仁蛋白茶,估唔到呢度啲甜品先至係最出色嘅嘢,杏仁味香濃,而且唔會太甜啱曬我哋。
特色潮州菜

2018-04-20 613 浏览
好友M小姐生日,話想去打冷,我哋一行四人就去咗尖沙咀美麗華商場嘅百樂小館為佢慶生。這間百樂小館主打潮州菜,不知是否跟百樂潮州酒家同一集團,因為大家都是主打潮州菜。百樂小館我第一次到來,裝修得頗grand,不是一般的酒樓格局,感覺上很年青,而現價錢比想像中合理,好似幾抵食。坐下先每人奉上一杯功夫茶,再送上花生腰果和鹹酸菜。這裏的鹹酸菜做得超好吃,酸酸咸咸又帶少少甜味,再加上功夫茶,肯定會令你胃口大開。好,每人叫一個餸。潮州菜當然少不得鹵水拼盤,拼盤有五六款不同的鹵水,有墨魚,鹵水蛋,五花腩肉,鹵水鵝和豆腐。最值得一讚是款款也做得好好食,入味之餘又不會鹵得過火。平常我從來都不會吃五花腩,怕肥膩。他們吃過後你一言我一語話好美味呀!我忍不住吃了一嚿,,果然好吃,因為鹵得很入味,但豬肉的鮮味仍在,而肥肉部分吃進口完全不覺肥膩,只覺爽口,真係好好食。另外一個我很喜歡的就是蕃茄煮紅衫魚。是一度非常普通的家常菜,但講真又真係好多年冇食過。今次重遇上,有種回家吃飯的感覺。紅衫魚煎得香香的,再加蕃茄蛋一同再煮,醬汁好好下飯,好美味亦好懷念。甜品我哋選了蛋白杏仁茶。這個甜品又令我們有意外驚喜。絕對比坊間很多

甜品我哋選了蛋白杏仁茶。這個甜品又令我們有意外驚喜。絕對比坊間很多糖水舖都做得好味。杏仁茶香濃,甜度剛剛好,再配上燉蛋白,蛋香跟杏仁香氣非常夾,我們個個都非常讚賞這度甜點。

飲飽食醉,M小姐又大一歲啦!大家得閒要多聚聚,繼續尋覓好地方,食好嘢!
2018-04-19 533 浏览
男友呀偉接收工,他說同事們在尖沙咀唱K,他記得今天我們要去旅行社找資料去西班牙旅行,我們之後就决定找一間舒服一点的中餐廳,剛巧看到百樂小館人山人海,看來應該也不錯吧!待應生很好,馬上奉上功夫茶,茶也很香很濃,我覺得很舒服!呀偉說他很餓馬上叫了一個滷水鵝肉拼盤,當然一定少不了鵝肉,墨魚片,雞蛋及五花腩片,味道也很入味,而且滷水鵝肉也很肥美,我們教很欣賞!第2個菜我叫了一個紫菜魚蛋湯,這個紫菜湯很多紫菜,最重要的是潮州魚蛋既彈牙,又爽口!   而且這個湯很清,我們覺得很不錯!最後叫了一個草菇燴上素,有小棠菜,木耳,蘿白絲和草菇燴在一起,吃得清新。加上還有發菜,我們覺得這個素菜很入味!不得不提,甜品杏仁茶很有水準! 下次舅父生日我們也可以請他來吃生日飯!

待應生很好,馬上奉上功夫茶,茶也很香很濃,我覺得很舒服!

2018-04-19
2018-04-19 470 浏览
今晚公司加班,安娜興高彩烈地說她老公見客也不用煮飯,那麼我們可以去尖沙咀shopping,順便我們可以去吃百樂小館,太好了,於是我們訂了晚上8時半!百樂小館是在美丽華商場4樓的一間潮州中菜館,環境真的不俗,而且所以卡位也很寬落,也很光猛的,感覺良好!馬上叫了一個龍鬚子母中蝦,賣相一流之,而且蝦中想不到釀有蝦肉,真的很考手工和功夫,蝦很新鮮而且蝦肉十分爽口,口感一流,我和安娜吃得很爽!番茄煮紅衫魚真的很香,最重要紅衫魚炸得很香脆而且肉質很軟而且蕃茄也很甜,這個真的是很配!糖醋伊麵熱辣辣,炸成金黃色,又香又脆又爽口,放上沙糖及醋,真的很開,真的百吃不厭!雖然我第一次來百樂小館,但己深深喜歡上了!

雖然我第一次來百樂小館,但己深深喜歡上了!
2018-04-18
2018-04-17 413 浏览
又係我大食妹帶大家食好野時間,今次就帶大家去位於尖沙咀既百樂小館,一食佢地出名既炒小菜。沙茶醬牛肉炒河:用上師父自家製造的沙茶醬,配上新鮮既滑嫩牛肉,入口不但沙茶味濃香,而且牛肉炒得十分爽口,唔會炒得太老,令到牛肉變硬,加上河粉配上大量沙茶醬,絕對係非常好的味道。蝦子柚皮:用上新鮮的柚皮煮製而成,師父每日都用新鮮的柚皮,將佢用上上湯去味,之後再用上大量的蝦子用沙窩炆煮,所以柚皮不但非常軟滑,而柚皮都吸滿蝦子的咸香味道,用黎送飯絕對係一流。今次,我大食妹俾4個大食指數,因為師父做功之得,而食物又好食,店員又好招待,絕對係要到來一試。

2018-03-15
2018-04-17 359 浏览
今日,返工後突然好想食下潮州野,知道尖沙咀開左間叫百樂小館既中菜餐廳,所以就去一試佢地既小菜。鹵水拼盤:鹵水鵝肉不但肉質鮮嫩,而且鵝肉厚身,入口爽滑彈牙,加上本身吸收晒鹵水醬汁,食落更有花椒八角既味道。而五花腩亦都非常有肉味,脂肪同肉平均,唔會太肥,加上醬汁,食落胃口大開。杏汁豬肺湯:用上南北行,新鮮豬肺,燉足8個鐘而成,飲落不但杏香處處,而且豬肺唔會有莓味,飲落非常舒服,對於常咳既朋友真係必叫既靚湯。蔥蒜炆黃花魚:黃花魚不但新鮮嫩滑,魚肉本身幼細,食落噝啖魚味,加上用上豆豉去炆,令到魚肉吸收大量豆豉味,更令黃花魚既味道突出。總括來說,這裡環境十分大,坐位又舒適,食物本身又高水準,價錢合理,絕對係喜歡食中式菜既朋友之選。

2018-03-15
2018-04-10 528 浏览
與好朋友聚舊,一去8人,未吃先來2咸菜1花生,叫返大圍潮州菜,全部出事,滷水食物可以做到咁唔入味,都係係一個好高難度嘅技巧,個豬蹄全部係骨同埋皮,以為叫例牌會大些,⋯全部同相片不太相符,我哋叫滷水拼盤,佢就嚟咗滷水鵝片,我哋以為墨魚係底,食完才知原來不是,明明之前張單係寫滷水拼盤,自己黎錯又唔出聲,個個仲以為個拼盤未黎。 滷水鵝肝-唔香也不入味滷水豬蹄⋯基本上全部係骨,咁多個餸最差呢個,完全違反商品說明條例,餐牌係有肉⋯這個完全不能接受!呃錢咸菜,一黎已上兩碟再加花生,加埋茶芥已經$170漏咗一個麻將手撕雞(冇影相)完全係垃圾,只係手撕白切雞加普通麻醬,而麻醬又唔香,仲要將雞骨都係底,所謂嘅半份其實只有1/8隻雞份量。餐牌上沒有加大size...只有細/例牌⋯份量超細,你可以收貴d,但唔該俾返個正常份量俾我⋯⋯環境尚可但噪,但並不是一個敘舊傾計嘅好地方。

滷水鵝肝-唔香也不入味

呃錢咸菜,一黎已上兩碟再加花生,加埋茶芥已經$170