2018-05-24
今日同親人一齊去慶祝生日,一定要一間好餐廳先得,咁就選左好多人都話好ge百樂小館。 首先,個脆盞菠蘿咕嚕肉真係好正!菠蘿極新鮮鮮甜多汁,完全唔乾身,仲有咕嚕肉好腍,值得一試。然後媽媽最愛個紅燒乳鴿伴凱撒沙律,個賣相極精緻吸引,乳鴿色澤金黃,燒得剛剛好,真係用香氣四溢來形容都唔誇張,仲要完全無成口油的感覺,香脆非常,同時有沙律做個伴菜,清新! 爸爸就最愛香煎原條馬友魚,外皮少少焦都無,火候抵制得極好,魚肉鮮甜,無腥味,連我呢個唔算太喜歡食魚ge 人,都忍唔住食左幾啖,魚肉唔會貼住魚皮,真係唔錯!竹笙炆豆腐,汁唔太濃厚,豆腐又唔會過軟,係好食ge清淡之選! 不過,清心丸綠豆爽先係我ge最愛,煙煙韌韌,馬蹄的爽甜,綠豆的綿綿混雜一起,亦係足料,係好味又滋潤ge糖水。 百樂小館食物ge味道十分好,裝修亦清雅明亮,一家大小一齊坐得好舒服,仲有笑容滿臉ge服務員,真係食得好開心!