2019-01-17
食完整體感覺間餐廳係走潮流,藝術,品味,高食物質素嘅餐廳。其實感覺呢間餐廳可以係走貴fine dine,但係佢哋嘅食物環境價錢好合理。 訂咗個8人枱:A and B set 小排勁好食 食完之後幾日都好掛住想再食🤦🏼♀️。C就有一排五六款唔同嘅牛 咩部份嘅牛都可以試吓。識食嘅食家其實一食入囗就食得出d牛係好新鮮。有別於其他店嘅牛。我好鍾意個海鮮湯,好香甜 因為唔會好辛辣 突顯左海鮮甜味好重 好掛住😍。聽講佢地開咗只係兩個禮拜 見到都幾忙 但係睇得出已經有唔錯嘅restaurant running & manage 都幾難得 食物又出得快。聽講牆上面幅畫係法國街頭藝術家畫嘅。 顯得好有藝術氣息幾有style,尖沙咀好少見。枱上面有自助beer tap機好受歡迎, 我驚我遲啲會唔識停係咁refill 啤酒😆, 相信會帶起個潮流,呢間會係beer tap 嘅始祖。👍🏻最後一定要飲佢嘅埔里檸檬茶 好有誠意 d茶葉係堅野 甘香又解油 感覺都冇咁肥 最重要嘅係我發覺佢哋係用同最高級燒肉店用嘅燒烤爐一樣 用地下抽氣,抽氣度強烈,食完不會帶着油煙味。👍🏻👍🏻
訂咗個8人枱: