2019-10-04 251 浏览
位於棉登徑遠離繁囂的牛魔,係由一班日本和韓國廚師主理的燒肉店,無論裝修格局都好有日韓風格我哋一人叫咗一個午餐set,每個寫分別有中華沙律、芽菜、麻辣青瓜、麻醬撈新鮮嘅沙律菜,仲有個清清地嘅海帶湯醬汁牛肉係甜甜地,牛肉充分索哂d味,又淋又甜,就連洋蔥都好淋好甜,比起平時生生地既洋蔥真係好食好多,好快我連洋蔥都食哂最後我成碗飯都食得哂安格斯既肉質係較實,而且牛肉味較重依家跟餐只需加8蚊就有桃子汁、18蚊就有乳酸梳打飲啦
烤醬汁牛肉餐
最後我成碗飯都食得哂
安格斯既肉質係較實,而且牛肉味較重
安格斯特選牛肉眼丼飯餐
依家跟餐只需加8蚊就有桃子汁、18蚊就有乳酸梳打飲啦
2019-09-29
烤醬汁牛肉餐
安格斯特選牛肉眼丼飯餐
2019-10-04 62 浏览
尖沙咀K11對出嘅棉登徑一向都有好多好野食,今日就搵左個FD部我試呢間牛魔。可能我放工放得早,未到繁忙時間,舖入面唔算多人,空間相寛闊光猛。 我櫈都未坐暖就即刻上左3碟小食,服務很快。 朋友黎到後就叫野食等上菜,一開始就叫左杯乳酸梳打,乳酸唔太濃,加上梳打的泡泡,炎炎夏日下非常解渴。 前菜係麻醬豆腐沙律,青瓜、椰菜絲青硊爽口,豆腐軟軟滑滑,加上卜卜脆嘅松子同香甜嘅麻醬,好開胃。 之後上菜係鮮帶子,一眼望落去以為係刺身,稍微燒一燒己經食得。帶子已事先經過調味,唔洗蘸汁蘸鹽都很鮮甜肥美。 然後就係厚切豬五花,豬肉要比較熟,啱啱好將厚切的油脂蒸發掉一點,食落好脆口,肉味濃口,又不會油。 到主菜醬油Prime 牛肋骨,油脂分佈平均,從顏色看得出牛肋骨被特製醬油浸泡很久,而且攤返開非常長。肉質非常鬆軟,醬油入味,肉汁豐富,很和味。 之後係石鍋飯,入面有芽菜青瓜泡菜,小小辣,又有煮很很淋的牛肉,將胃入面剩餘嘅小小空位塞滿,又將之食肉嘅油膩解一解。 結論:

我櫈都未坐暖就即刻上左3碟小食,服務很快。

結論:
2019-10-02 158 浏览
在放假時我約了阿哥到尖沙咀,選擇了這間是韓日式餐廳食午餐!環境好寬敞又舒適,空間感好大;坐位梳化好軟好坐,可以讓客人慢慢享受品嚐;更有一個大型廚房,開放性讓客人見到師傅準備食材,牆上有一幅好靚的女子人像,好有感覺又搶眼;這裡的服務好好,有禮友善又有效率!午餐主要是丼及二人、四人餐選擇,晚餐主力是韓燒,有不同國家的肉類及海鮮。午餐包括有雞、豚肉、牛肉及海鮮選擇。1. 前菜:芝麻醬沙律菜、3小碟前菜、特選餐湯芝麻醬沙律菜好新鮮好爽口、特選餐湯是微微咸香海帶湯、3小碟(泡菜、青瓜及芽菜)2. 烤醬汁牛肉飯餐香噴噴的烤醬汁牛肉,用以鐵板熱辣辣送上枱,大塊牛肉口感好嫩口、剛剛好的質感,好香口濃郁滿滿野味醬汁的牛肉,更有好多健康爽甜洋蔥,配上粒粒芝麻更香;3. 牛魔石鍋飯餐(可選雞或牛)選了雞肉,賣相好吸引好靚喔!擺放得好整齊,包括入味嫩滑的粒粒雞肉,幼條紅蘿蔔絲、好味香菇、爽脆青瓜片、甜美軟腍翠肉瓜、爽口芽菜、金黃香滑流心蛋、紫菜絲,另外一小碟加入香辣醬汁讓客人自己拌勻所有材料一齊食,飯剛好香軟,下面更有脆卜卜飯焦!
在放假時我約了阿哥到尖沙咀,選擇了這間是韓日式餐廳食午餐!

1. 前菜:芝麻醬沙律菜、3小碟前菜、特選餐湯
前菜

2. 烤醬汁牛肉飯餐
烤醬汁牛肉飯餐

3. 牛魔石鍋飯餐(可選雞或牛)
乳酸梳打特飲
2019-10-02
前菜
乳酸梳打特飲
2019-10-02 65 浏览
係K-11行完街過黎呢到食野十分方便,店內廚房係開放式,環境都好乾淨⋯.D韓式燒肉店都有個吸油煙既機,呢間冇,但又冇咩燒肉油煙味喎有三款前菜,應該係任添,我地都添左一次豆腐沙律配芝麻油$68.泡菜豚肉煎餅$75微嫩,香脆,唔油.美國prime醬油牛肋骨$198呢個必點呀⋯牛肉肉質鮮嫩,牛味濃,配埋個醬汁⋯咬落個口感⋯簡直回味呀好易燒,唔怕燶.越南巨物虎蝦$85好大隻,爽口,唔痴殼石頭伴飯$110有雞肉,菇,瓜,紅蘿白絲,紫菜加豆瓣醬撈埋一齊食⋯岩晒唔鍾意齋食白飯既我.辣豆腐海鮮湯$95唔算超級嫩,有大大隻蝦,仲有d蜆肉,魷魚既海鮮,好飲好開胃呀⋯分到兩碗Hoegaarden$65熱檸姜$38燒肉配啤酒⋯正,我咳⋯都係飲返杯熱飲好啦幅畫好靚呀
係K-11行完街過黎呢到食野十分方便
,店內廚房係開放式,環境都好乾淨⋯
D韓式燒肉店都有個吸油煙既機,呢間冇,但又冇咩燒肉油煙味喎

有三款前菜,應該係任添,我地都添左一次

豆腐沙律配芝麻油$68

泡菜豚肉煎餅$75
微嫩,香脆,唔油

美國prime醬油牛肋骨$198

好易燒,唔怕燶

越南巨物虎蝦$85
好大隻,爽口,唔痴殼

石頭伴飯$110

辣豆腐海鮮湯$95
⋯分到兩碗
Hoegaarden$65
熱檸姜$38
燒肉配啤酒⋯正,我咳⋯都係飲返杯熱飲好啦

幅畫好靚呀

2019-09-26
2019-10-02 57 浏览
今日同細妹吃午餐,㨂咗美食雲集的尖沙咀落腳,見到一間氣質小店,望餐牌知係食牛的,而且係我最愛的日韓系列,當然就不能錯過午市有午餐供應,set lunch同二人套餐,我地決定一人一個一人餐,可以揀自己心水食品。我食牛喜歡全熟,所以揀咗烤醬汁牛肉丼,而細妹就揀咗安格斯特選牛肉眼丼,兩個餐都有餐湯、前菜丶沙律跟,淨前菜同沙律已經好豐富,食完都填咗三分一個肚,再來主食就更養眼,拷醬汁牛肉用鐡板上桌,買相滿分又大份,醬汁帶甜味,雖然全熟,亦不影響其肉嫩口感,韓風系列的牛丼~安格斯牛肉眼丼,揀咗五成熟,烤好後蓋上形成一個牛山丼,帶粉色的牛肉丼,五成熟肉質更嫩滑,入口即化,而且牛味濃郁,若果配埋醬汁吃就完美無缺了。我加錢叫咗杯特飲~金桔梳打,出乎意料的好飲,不但甜度適中,而且與梳打好夾,推薦要飲這家牛店除牛外,也有其他款式種類可揀,而且仲可以烤肉,環境丶氣氛丶位置同坐位同👌,而且價錢合理,值得再Encore

2019-10-01 1263 浏览
未到Friday先happy, 約朋友仔行街食飯, 尖咀最好~ 食都好方便~ 想食韓燒,呢間好得體,見到招牌上嘅厚牛肉已經流晒口水~一坐底,侍應已經比水,同前菜。前菜有泡菜、醃青瓜、中華沙律,樣樣都咁開胃~燒牛肉要時間,肚餓到死點忍得住。所以又嗌啲小食。櫻花蝦粟米餃子超正。櫻花蝦多到滿瀉,餃子餡又包滿,外皮好脆 😋當然唔少得清新豆腐沙律配芝麻汁,有蔬菜平衡下,均衡飲食~戲玉到啦~ 有A4和牛牛肩肉薄切配蘋果條。牛肩肉新鮮,唔需要醃。燒好加埋蘋果條齊食。牛肉喺口度化開,加埋爽甜嘅蘋果中和,零油膩感 🤤美國prime牛肋骨,兩件,剪開再燒,依然惹味啖啖肉。淨燒牛唔夠食,叫多個石頭拌飯, 可以揀豬、牛、雞。咁我地梗係要牛肉啦。石頭鍋飯燒到熱一熱,侍應仲可以幫你撈埋~ 勁多餸,又冬菇,又滑蛋,又醃青瓜、翠玉瓜... 餃子食唔晒嘅櫻花蝦仲撈埋落去,香口好食 😋😋😋除左食,仲有飲。朋友要鳳梨梳打特飲,我要草莓梳打特飲。粒粒草莓🍓,好飲又解渴~

燒牛肉要時間,肚餓到死點忍得住。

當然唔少得清新豆腐沙律配芝麻汁,有蔬菜平衡下,均衡飲食~

美國prime牛肋骨,兩件,剪開再燒,依然惹味啖啖肉。

2019-09-26
  • A4和牛牛肩肉薄切配蘋果條
  • 櫻花蝦粟米餃子
2019-09-29 123 浏览
喺尖沙咀行完街又到搵食嘅時候,係無意之中比我哋搵到呢間牛魔!我哋某程度上喺比牆上嘅壁畫吸引左入嚟!燒烤配啤酒真心是絕配的!所以我叫左杯 Hoegaarden HK$65, 而且呢度嘅啤酒都唔喺話太貴!而友人因為病病哋,所以只好飲杯熱薑茶 HK$38...前菜先黎一個豆腐沙律配芝麻油 HK$68 及泡菜豚肉煎餅 HK$75 ,豆腐沙律夠清新,而煎餅又不太油及太辣,味道相當不錯!而燒烤主食我哋就點左美國Prime 醬油牛肋骨 HK$198 及越南巨物虎蝦 HK$85 !牛肋骨嘅肉貨非常非常之鮮嫩而且真常之多肉汁,牛味超濃,絕對是高質嘅牛肉黎!而虎蝦都非常之大隻,肉質又結實又夠爽口彈牙!正呀!由於店內喺採用半開放式廚房,好多人都會擔心比較焗同比較大油煙,不過呢度又完全冇呢個問題,仲非常之企理同乾淨tim! 最後我哋就叫左辣豆腐海鮮湯 HK$95 同石頭拌飯 HK$110 !雖然叫辣海鮮湯,但又唔喺真的好辣,辣道啱啱好,而湯入內仲有大大隻蝦!石頭伴飯非常之足料,有雞扒有菇有青瓜又有紫菜等,加埋個豆瓣醬同食,真的好惹味呀!仲有專人幫我哋分湯分飯!非常之貼心呀!有機會一定會再黎幫襯呀

豆腐沙律配芝麻油

泡菜豚肉煎餅

美國Prime 醬油牛肋骨

越南巨物虎蝦 (2件)

石頭拌飯
辣豆腐海鮮湯

有機會一定會再黎幫襯呀

豆腐沙律配芝麻油
泡菜豚肉煎餅
美國Prime 醬油牛肋骨
越南巨物虎蝦 (2件)
石頭拌飯
辣豆腐海鮮湯
2019-09-26 1008 浏览
呢一間位於棉登徑嘅《牛魔》裝修型格, 從外觀上估唔到原來係食韓國燒烤。一入餐廳,一定會被牆上那一幅手繪少女壁畫所吸引。少女嘅甜美笑容,打到咗食客嘅心, 加咗幾分親切感。食韓國燒烤最怕就係被油煙燻到全身都是燒肉味。 呢度嘅抽風系統做得相當之好, 保證唔會食完飯之後, 經過嘅人都知你食完燒肉。坐好之後,店員就會放上幾碟韓式餐前泡菜。 有韓國泡菜, 麻油大豆芽, 以及醃青瓜, 為之後豐盛嘅大餐作好準備。叫得做《牛魔》就梗係主打各款高質素嘅牛肉啦, 呢度有來自唔同國家嘅牛提供,包括有日本和牛、澳洲和牛、以及美國prime等等。牛肉方面,提供咗牛脷、 牛小排、 牛肋骨等供食客選擇。《豆腐沙律配芝麻汁》$68 由於食燒肉較為油膩,所以喺餐前就點咗一個非常清新嘅豆腐沙律。豆腐嫩滑,帶有濃郁嘅豆香, 沙律菜方面選用咗新鮮爽口嘅椰菜, 椰菜嘅清甜配上濃香嘅芝麻醬, 非常清新。 另外亦加入咗脆口嘅松籽以增加口感。《美國Prime 醬油牛肋骨》$198, 黎到重頭戲~醬油牛肋骨, 牛肋骨嘅份量相當多, 店員細心咁幫我哋將牛肋骨剪成小份,再喺火爐上面燒烤, 拿捏嘅時間相當重要, 既要將外面燒得金黃香脆, 亦要

牛肉方面,提供咗牛脷、 牛小排、 牛肋骨等供食客選擇。

《美國Prime 醬油牛肋骨》$198, 黎到重頭戲~醬油牛肋骨, 牛肋骨嘅份量相當多, 店員細心咁幫我哋將牛肋骨剪成小份,再喺火爐上面燒烤, 拿捏嘅時間相當重要, 既要將外面燒得金黃香脆, 亦要保持肉質嫩滑, medium 熟度就係我嘅最愛, 既可以食到牛肉嘅鮮嫩質感, 亦可以保留肉汁。

《全天然豚肉五花腩》$110, 韓國燒肉除咗燒牛肋骨之外, 五花腩亦是我至愛之一, 大火將五花腩嘅油份迫出, 食起呢就冇咁油膩。 食之前用新鮮爽脆嘅生菜將五花腩包好, 加入自己喜愛嘅醬汁, 更加能食出韓國風味。

《石鍋拌飯》$110, 食韓國餐有點少得石鍋拌飯呢? 用熱辣辣嘅石頭鍋盛載著材料豐富嘅伴飯, 裡面有燒牛肉、醃青瓜、翠玉瓜、蘿蔔絲等,色彩繽紛,令人垂涎欲滴。 加入少許韓式辣醬, 甜甜辣辣 ,味道更加開胃。

《香蔥海鮮煎餅》$85, 海鮮煎餅嘅餡料豐富, 入面除咗有蝦肉之外亦加入咗魷魚, 海鮮煎餅兩邊都煎得金黃香脆, 用來佐酒一流。

總括嚟講, 呢一家餐廳嘅質素相當高。 地點方便不在話下, 最重要係食物質素高, 抽氣做得好, 食完唔會成陣燒烤味, 店員服務又周到, 值得推介。

• 全天然豚肉五花腩(薄切跟生菜)
  • 美國Prime牛肋骨
2019-09-25 74 浏览
今日專誠嚟到尖沙咀呢間牛魔食烤肉,雖然價錢唔算親民,但味道質素都唔錯,服務都OK,有個唔錯既晚餐體驗。環境都算舒適,台員會提供籃仔比我地擺放自己既物品,抽氣系統都OK,唔會好大陣煙。一開波可以先食前菜,有唔同嘅蔬菜可以食,韓式燒烤當然唔少得韓式泡菜,食落又唔會好辣,又爽口。我最鍾意就係燒帶子,口感好軟滑,充滿海鮮風味,唔錯。而且粒粒都好大粒,好正。然後就到左食和牛嘅時間,牛肉口感軟滑,味道香濃,唔會好油,食得出質素唔錯,而且新鮮。然後我哋嗌左一份豬腩肉,只能夠用肥美黎形容,食落啖啖肉。如果怕太滯,可以配生菜同埋醬汁一齊食,酸酸地好開胃。不過份量真係好多,我諗4個人食都夠😯

2019-09-25 103 浏览
星期日同一班朋友去食晚飯,一路都想黎呢間幫襯,今次有機會喇,今次我生日,全由朋友發辦,揀左全店最好味嘅食品,真係好正!我最喜歡食燒肉架喇,仲要係專食牛添,簡直係我至愛!環境唔係裝修得好高級,外面嘅佈置都大眾化,有張Bar枱可以由師傅為你燒,如果想自己燒都可以架。嗰晚我地有8個人,仲可以坐入房入面添!佢另外都有啲Dinner set,如果唔要燒肉,都可以叫牛肉飯嘅set食下喺尖沙咀呢個地段,有呢個質素,價錢真係合理

我最喜歡食燒肉架喇,仲要係專食牛添,簡直係我至愛!

嗰晚我地有8個人,仲可以坐入房入面添!

喺尖沙咀呢個地段,有呢個質素,價錢真係合理
海膽生牛刺身
雞扒
  • A4和牛沙朗刺身伴海膽
  • 牛香蔥牛脷
2019-09-24 78 浏览
今日黎到尖沙咀既牛魔食晚餐,餐廳位置都幾舒適。一坐低就有店員奉上前菜,前菜包括泡菜、芽菜同青瓜。我最愛係泡菜,食落爽脆,偏酸辣度,開胃之餘,辣度又唔會過火。而青瓜幾爽口,食落去幾清新,唔會膩。有唔同既肉類任均選擇。炸餃子🥟油份唔算多,炸得香脆,表面有大量櫻花蝦增加香氣,食落更香口。而餃子入面有豬肉同粟米做餡料,份量都幾飽滿,加埋餃子汁一齊食實在不錯。豆腐沙律🥗清新健康,附有大量芝麻醬。帶子份量十足,口感幼滑,而且有經過調味,所以食落去一啲都唔單調。豬腩肉肥美有油香,油脂豐腴,食落好惹味。而牛肉係 M7 和牛,食落香軟,肉香滿溢,好滋味。包埋生菜食可以大大減低膩感。草莓梳打較香甜,食落好解渴。
今日黎到尖沙咀既牛魔食晚餐,餐廳位置都幾舒適。

有唔同既肉類任均選擇。

豆腐沙律🥗清新健康,附有大量芝麻醬。

包埋生菜食可以大大減低膩感。

草莓梳打較香甜,食落好解渴。
2019-09-23 67 浏览
今日下午要過灣仔,從出發前,先去尖沙咀棉登徑食個午餐,眾多選擇之中,最後去了牛魔。這裡午餐的選擇多,共八款,有安格斯特選牛肉眼丼飯餐、海鮮湯麵餐、日式親子雞肉丼、慢煮牛肋骨餐、烤醬汁牛肉餐、68度溫泉蛋豚肉、牛魔石魔飯、鹽燒鯖魚餐,既然餐廳以牛為主題,當然要點牛,分別點了安格斯特選牛肉眼丼飯餐和慢煮牛肋骨餐。未上主菜前,先有四款前菜,有沙律、青瓜、泡菜和芽菜,別以為它的份量少,四個食完都有些少飽的感覺。至於兩個主菜,先講牛肉眼丼飯,牛肉外熟內嫩,用生熟程度來說,應是medium,牛肉的肉味相當濃郁,軟硬適中;慢煮牛肋骨餐的醬汁十分惹味,醬汁配上白飯,簡直一流,而牛肋骨炆煮得又入味又軟腍,份量多,骨和肉的比較適中。兩個餐埋單二百多元,考慮到餐廳在尖沙咀旺區,環境裝修精美,食物又高質,性價比十分之高。

2019-09-23 51 浏览
現在社會環境咁差都好耐冇出尖沙咀食嘢,見今日比較平靜就出去搵嘢食!架車兜去棉登徑嗰度搵嘢食,兜咗個圈最後都係比呢間吸引住!午餐時段人不算多,價錢屬於中上!但係食完都覺得值得嘅!午餐時間又午市套餐選擇,想燒烤有得!初頭以為係日本野,但係原來佢係韓國菜來的每人先來一套,一碗海帶湯,三小碟前菜,還有一盒沙律,這些都是跟套餐的我朋友就揀咗安格斯牛肉眼丼飯,$125牛肉片鋪滿整個碗,份量很多!牛味濃,這個熟到亦都剛剛好!米飯也很飽滿不錯而我就叫咗個醬汁燒牛肉$110我這個醬汁燒牛肉當然就咁醬汁來燒,味道更加濃郁好味,非常之香口,配飯食一流飲品仲可以選擇梳打或者果汁!晚餐佢哋仲可以自斟自飲啤酒添,下次可以再嚟試吓
架車兜去棉登徑嗰度搵嘢食,兜咗個圈最後都係比呢間吸引住!

午餐時段人不算多,價錢屬於中上!但係食完都覺得值得嘅!

我朋友就揀咗安格斯牛肉眼丼飯,$125

而我就叫咗個醬汁燒牛肉$110

飲品仲可以選擇梳打或者果汁!

晚餐佢哋仲可以自斟自飲啤酒添,下次可以再嚟試吓
2019-09-18 81 浏览
我相信我既人生唔能缺少牛,而我既朋友都好清楚我熱愛牛既凰度,所以今日約我食飯又帶左我去一間食牛既專門店。Lunchset每款都配有前菜同餐湯。除左牛肉都仲有其他選擇,有豬有雞都有海鮮。最貴都只係$125,喺尖沙咀黎講價錢算合理。餐廳設有開放廚房,可以睇住廚師煮野食。叫餐後,店員會送上沙律同三款前菜。三款前菜分別係芽菜,青瓜同泡菜,係韓式前菜。醃製味道不錯,亦夠爽口。加錢要左白桃汁同乳酸梳打,白桃汁桃味好濃,仲好似有啲果蓉!乳酸梳打就較為普通。安格斯特選牛肉眼丼飯餐,牛肉燒到五成熟,外皮微脆,牛肉眼較瘦,食落肉質結實,牛味濃郁。丼飯再加上紫菜,香蔥同蒜粒,令味道更添層次。烤醬汁牛肉餐,一黎到已經聞倒好香!牛肉份量好多,有十多塊,下層鋪上洋蔥,索哂啲肉汁🤤呢款牛肉油脂較多,入口軟腍,配埋醬汁好惹味。用埋啲汁黎撈飯一流!順便睇埋佢燒肉menu都好似幾正😍可以再戰!

餐廳設有開放廚房,可以睇住廚師煮野食。

順便睇埋佢燒肉menu都好似幾正😍可以再戰!
  • 安格斯特選牛肉眼丼飯餐
  • 燒醬汁牛肉餐
2019-09-17 62 浏览
朋友極力推薦話好食,今日就同嗜牛嘅男胖子黎試下。前菜已經好好味,特別鍾意芽菜同泡菜,refill 左好幾次。芝麻汁豆腐沙律,夠哂sauce, 有青瓜絲,好味!食韓國野必叫泡菜餅,呢度水準都唔錯,煎得好香~我地試左個招牌美國prime 醬油牛肋骨,不得不讚個醬油係幾好味,而且肉質都好食,好juicy~ 不過個骨都幾長,燒起上黎有啲唔方便。仲叫左個日本特級帆立貝,超大粒,燒到半生熟食最正!最後食埋最愛嘅石鍋拌飯就飽哂~桃子汁同草莓梳打~甜品係藍莓乳酪
朋友極力推薦話好食,今日就同嗜牛嘅男胖子黎試下。

芝麻汁豆腐沙律,夠哂sauce, 有青瓜絲,好味!

食韓國野必叫泡菜餅,呢度水準都唔錯,煎得好香~

仲叫左個日本特級帆立貝,超大粒,燒到半生熟食最正!

最後食埋最愛嘅石鍋拌飯就飽哂~

桃子汁同草莓梳打~

甜品係藍莓乳酪