2019-09-08
今晚同朋友慶祝生日,咁佢自己好鍾意食韓式燒烤,咁我就帶咗去呢一間比較modern嘅韓式燒烤食,名叫牛魔呢度其實裝修都好靚, 有現代藝術風格我自己認為。一嚟到畀咗啲小食我哋食,有青瓜、芽菜仔同埋韓式泡菜,我自己比較喜歡食韓式泡菜, 韓式泡菜比較有甜味同少少辣味, 比較適合我哋香港人食。 青瓜片亦都清甜且爽口。飲品我叫咗乳酸梳打、朋友就好開胃叫咗個 Hoegaarden飲。美國prime醬油牛肋骨:我覺得非常之甜, 啲牛肉亦非常之少肥同埋咁肉厚,每舊都非常之柔軟, 笑起上嚟非常易熟而且唔會太老, 就算好似我呢啲新手初哥燒嘢食都唔會好易燒燶。日本特級帆立貝:算係非常之大隻且鮮甜, 我自己燒帶子嘅時候通常都會well done 。帶子都保持住佢嘅鮮甜味。辣豆腐海鮮湯: 當要食到啲豆腐嗰時候,我覺得都非常之滑, 同埋海鮮都算係足料,有魷魚大蝦同埋蜆仔同墨魚仔,我哋叫咗白飯餸埋個海鮮湯就非常之韓式料理。泡菜豚肉煎餅:韓式pizza ,pizza(煎餅)入面有啲豬肉同埋紅椒同加咗少少洋蔥食落我覺得都幾似pizza。☺整體嚟講我同朋友都過人覺得呢間嘢啲食物質素良好,同埋你亦都可以試吓自己燒嘢食嘅廚藝,
整體嚟講我同朋友都過人覺得呢間嘢啲食物質素良好,同埋你亦都可以試吓自己燒嘢食嘅廚藝,感覺好DIY,其實自己覺得幾好玩,好似好有成功感當我燒舊牛肋骨畀我生日嘅朋友食! 大家都感到非常開心唷。