今日朋友帶我去呢間「牛駅麻辣火鍋放題 」朋友之前食過感覺食材質素好,主打台式火鍋店,任飲任食120分鐘放題,而且不少食材均由台灣直送‼️ 呢間台式火鍋店✨獨特賣點✨有供應麻辣小龍蝦,而且都係任食😋非常扺食‼️還有而家餐廳新增左三色芋圓、醉豬手、泡椒魚皮,水牛芝士條等多款小食及甜品….餐廳環境乾淨整齊,座位闊落舒適。點餐用QR code自助落單,非常方便。♡自助區有多款自助配料可以任攞,提供了不同的丸類、蔬菜、菇菌、響玲等等…還有波菜麵、刀削麵、新竹米粉,王子麵🤩王子麵配麻辣湯底一流💖♡牛駅秘製麻辣鍋x清甜椰子雞鍋正宗麻辣鍋🍲湯底好足料,辣油十足🌶️令麻辣鍋嘅味道更加濃郁惹味‼️清甜椰子雞鍋🐔椰子味好香濃,飲落清甜鮮味‼️♡套餐揀左美國精選牛 美國牛肩胛肉🐮雪花紋豐富,肥瘦均勻,牛味濃郁。呢個套餐肉類仲包左巴西牛脷、美國豬梅肉片、澳洲羊肉片、花雕酒雞翼。♡海鮮方面,有蝦🦐、沙白、鯇魚🐟、墨魚仔🐙彈牙爽口,仲有超長大蟹柳🤩♡泡椒魚皮~晶瑩剔透,完全無腥味,冰涼爽脆,爽中帶滑,滑中帶香,入口好Q彈。♡水牛芝士條~外脆內軟,芝士味濃郁,好邪惡‼️♡除咗罐裝紙包飲品外,還有自家製冷泡茶,茶味香濃,可解油膩感

♡牛駅秘製麻辣鍋x清甜椰子雞鍋
清甜椰子雞鍋🐔椰子味好香濃,飲落清甜鮮味‼️

♡套餐揀左美國精選牛

♡水牛芝士條~外脆內軟,芝士味濃郁,好邪惡‼️

♡除咗罐裝紙包飲品外,還有自家製冷泡茶,茶味香濃,可解油膩感‼️另外,放題店比較少提供嘅清酒,梅酒,啤酒都係任飲。仲有甜品,必點糍粑,煙煙韌韌,好Q彈‼️自助區還有軟雪糕、三色芋圓、車厘子都有得食🍒
2023-02-07
旅行意慾勁高😫😫無得去台灣,唯有打個台式邊爐先!! 今晚一行4人好似走左轉台灣咁,因為見到咁多唔同湯底,仲有台式小食自由任叫,真心覺得自己去左台灣呀!一坐低,揀左2個唔同湯底,即時出去拎轉野食我地今次叫左香濃蕃茄豬骨鍋 同 美顏花膠竹絲雞鍋 , 兩個鍋都好岩一齊食,仲要係足料,堅有花膠❤️除左出面可以自助拎野食外,仲可以手機落單,除肉類外,仲有好多唔同小食同甜品!比較欣賞個水牛芝士條,真係一咬可以拉到絲,好正,同埋係即叫即整,芝士仲可以拉到,仲有三色芋圓(比較少台式自助火鍋店有呢種甜品食),醉豬手(細細份量,唔會太飽🙂夠入味),泡椒魚皮(食得辣既,要試下,個辣味直落喉嚨)好多款小食都好吸引,朋友們話台式烤腸好香同脆今次我地揀左美國精選牛 $248 套餐,牛,豬,羊質素都OK,熱食區仲有熱櫃去熱住D響玲同魚皮,等佢唔好咁易林,呢樣真係好貼心,加上菜類同太類都好多選擇,今晚真係食得好飽好滿足🤗仲有麵類區都好多選擇,台灣王子麵,刀削麵,都有齊❤️岩哂我呢啲澱粉人😉總括,呢個價錢坐得舒服又多款式揀,值得來試試👍👍 同埋尖沙咀地段晚餐呢個任食價錢算質素唔錯
旅行意慾勁高😫😫無得去台灣,唯有打個台式邊爐先!!

一坐低,揀左2個唔同湯底,即時出去拎轉野食

2023-02-02
  • 三色芋圓
  • 醉豬手
  • 泡椒魚皮
  • 水牛芝士條
回暖邊爐記之〔牛站(駅)麻辣火鍋放題〕話說一個月已經約好的拜年飯局,今晚終於食到,不過今日回暖,打邊爐真係熱辣辣,餐廳環境光猛同乾淨企理,地方亦都好大,坐位闊落好舒服,(自助)食物區都算幾多野食揀,有不同既丸,菜款幾特別有紫色既雨衣甘藍同翡翠苗、水蓮菜、唐帝菜、唐生菜等等,熱食區有麻辣小龍蝦、泡菜蘿蔔、酒醉雞翼尖、日本螺肉、沙華沙津、枝豆等等,魚皮同響鈴專特用個熱爐放住,十分細心,醬料區都有成10種醬汁,任君選擇,餐廳仲特別多左爆漿糍粑、三色芋圓,醉豬手,泡椒魚皮,水牛芝士條、士林台灣腸等等既小食,應有盡有,十分特別,我地揀左美國精選牛 $248呢個set,QR落單野食都好多選擇,特別既有:士林腸灌蛋、豬血糕、鴨血、魚肚(真係唔係咁多地方有)、手工蛋餃 / 芝士餃、湯底我地揀左香濃蕃茄豬骨鍋同美顏花膠竹絲雞鍋,香濃蕃茄豬骨鍋都真係幾多蕃茄,同嘛好香蕃茄味,而美顏花膠竹絲雞鍋舊花膠好大舊,仲有1/4隻雞竹絲雞,鍋裡面有好多養生材料,花膠、紅棗及杞子等等,未落火鍋料前飲得幾啖,真係夠滋補,美國精選 $248呢個set精選牛既花紋均勻,入口幾香、牛味頗濃,巴西牛脷托口感幾煙靭,澳洲羊肉片,切
回暖邊爐記之〔牛站(駅)麻辣火鍋放題
餐廳環境光猛同乾淨企理,地方亦都好大,坐位闊落好舒服,
(自助)食物區都算幾多野食揀,有不同既丸,
巴西牛脷托口感幾煙靭,澳洲羊肉片,切薄片,錄幾秒就熟,羊肉味好重,我中意,
糍粑好有驚喜,熱食最好味,黑糖放響入面,咬落去會爆漿,而且黑糖唔會太甜,外層軟熟,好食,泡椒魚皮,有少少辣,個魚皮滑溜煙靭,口感過引,醉豬手食到有少少酒香,夠哂淋,
整體真係唔錯,坐得舒服,價錢又唔貴,下次可以食!
2023-02-01
  • 泡椒魚皮,水牛芝士條
2023-02-07 43 浏览
天氣凍凍地最啱食火鍋放題, 這間牛駅火鍋店位於尖沙咀, 店舖內有很多卡位, 環境舒適清潔。選了蘋果雪梨豬骨鍋和秘製麻辣鍋鴛鴦湯底, 火鍋肉類以牛為主。牛舌和牛柏葉很爽脆, 牛肩胛嫩滑牛味濃郁。醉雞翼很入味, 淥熟入口仍然有酒香。蔬菜夠曬新鮮, 尤其西生菜更加香脆, 貢丸牛丸爽口彈牙。小食有很多選擇, 而且相當美味。紅糖糍粑外層香脆, 內餡是熱辣辣嘅紅糖, 軟熟又可口。鹽酥雞酥香又脆口, 肉質幾惹味。酥炸魚皮和嚮鈴香脆可口, 喺火鍋碌幾下仍然保持香脆。還有多款雪糕雪條, 汽水和凍茶, 唔使驚熱氣。

牛舌和牛柏葉很爽脆, 牛肩胛嫩滑牛味濃郁。
醉雞翼很入味, 淥熟入口仍然有酒香。

蔬菜夠曬新鮮, 尤其西生菜更加香脆, 貢丸牛丸爽口彈牙。

鹽酥雞酥香又脆口, 肉質幾惹味。

酥炸魚皮和嚮鈴香脆可口, 喺火鍋碌幾下仍然保持香脆。
還有多款雪糕雪條, 汽水和凍茶, 唔使驚熱氣。
2023-02-07 61 浏览
如果說到價格夠經濟又食物水準高的台式火鍋放題, 我一定想到呢間牛駅🍲!火鍋店位置又方便,便在尖沙咀! 平時都見多人排隊,所以昨晚我們8:45 先入場,果然人流較少坐得舒服😌台式火鍋🍲食物好多來自台灣直送,餐廳特別地有麻辣小龍蝦,都有特色!以及有清酒🍶梅酒啤酒🍻任飲!又有三色芋圓,醉豬手,泡椒魚皮等多款小食及甜品🍮我們選了美國🇺🇸特選肩胛肉眼片任食套餐 美國牛肉入口即溶,香濃惹味!湯底選擇又多!牛駅麻辣火鍋放題地址:尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖

以及有清酒🍶梅酒啤酒🍻任飲!
又有三色芋圓,醉豬手,泡椒魚皮等多款小食及甜品🍮

我們選了美國🇺🇸特選肩胛肉眼片任食套餐
美國牛肉入口即溶,香濃惹味!
湯底選擇又多!

牛駅麻辣火鍋放題
地址:尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖

2023-02-03 72 浏览
今天在尖沙咀逛街,突然很想打邊爐,於是走了走,找到了這一間別具特色的台式火鍋放題餐廳,進來一嘗之後才知道什麼是真正的試過難忘,唇齒留香。首先當我們走向座位的時候就發現這邊的自取食物非常豐富,應有盡有,琳瑯滿目。而在落座之後我們才發現這邊真的是別有洞天。首先湯底的選擇就非常多,超過八種。我們揀選了入味的番茄牛骨湯底之後,便點選了不少的食材。這邊採用掃碼點餐的模式,因此非常方便。同時自取食物櫃檯上的食物,質素也非常好。豆製品、糖水和水果,也都非常好吃。我們點選的牛肉和豬肉都非常新鮮,入口也很令人滿足;肉質浸潤了湯底和醬汁,不禁令人大快朵頤。其他新鮮的蔬菜,精妙的甜品,還有絢麗多姿的飲品,不僅給人視覺的衝擊,還帶來了味覺的驚喜,吃到嘴裡真的是一級的享受。甜品裡我最喜歡三色芋圓,入口甘甜,軟糯美味;醉豬手和泡椒魚皮也是一絕,非常襯火鍋,而水牛芝士條則更是香味撲鼻,味道濃郁。總的來說,這間餐廳真的是不可多得的好放題餐廳,好希望下次聚會再和朋友來這邊體驗美味精妙的食物,以及賓至如歸的環境和服務。

2023-02-01 84 浏览
好耐無打邊爐,今日同朋友約埋黎呢間尖沙咀食火鍋放題。櫈下低有位比人放袋,坐落舒服。我地揀左個滋補豬骨湯底,同埋要左個美國精選牛套餐。其他丸,菜&面食,行到出去基本上應有盡有。飲品方面,佢地有好多無糖自家制既冷泡茶,仲有梅酒、清酒。手機落order,食物好快就送到,澳洲羊肉片羊味幾香,牛肩胛片同豬梅肉片油脂均勻,牛脷爽口彈牙,我地重覆叫左幾次😙手機落單見佢地依加有埋三色芋圓,醉豬手,泡椒魚皮,水牛芝士條👏🏻我都忍唔住叫左水牛芝士條,芝士味濃郁,炸得又脆,值得一試😍海鮮方面,啲蝦、墨魚仔同啲沙白都十分鮮甜👍🏻日本蟹棒好長,食落好滿足。🤤牛駅既甜品都唔少,可惜我地實在係太飽,最後只係食左個蜂蜜白桃味既雪糕。有機會下次會再黎食勻佢。😋

我地揀左個滋補豬骨湯底,同埋要左個美國精選牛套餐。
其他丸,菜&面食,行到出去基本上應有盡有。
飲品方面,佢地有好多無糖自家制既冷泡茶,仲有梅酒、清酒。

海鮮方面,啲蝦、墨魚仔同啲沙白都十分鮮甜👍🏻
日本蟹棒好長,食落好滿足。🤤

呢間主打台式火鍋台,有好多台灣食材,任食火鍋120分鐘,價格由約200蚊起。🫠一共有九款湯底可供選擇,仲包括烏雞花膠、薑母鴨等等嘅養生湯底,加$48可以鴛鴦湯底,試多一款!☺️我哋揀咗牛駅秘製麻辣鍋同美顏花膠竹絲雞,麻辣鍋小辣都好夠辣,鐘意食辣嘅必需試!🤓推介3款好西俾大家:🥇長蟹柳真心正,唔係間間有,烚腍咗、吸收曬麻辣湯,簡直係妙!口感同味道都係一流!🤩🥈王子麵 配 XO醬王子麵(罕見)係台灣出嘅即食麵,比出前一丁幼身,較快熱透。推介大家配XO醬(罕見)食,幾野味🤣🥉奶凍好好食!我覺得係最好食嘅甜品,用咗3.6牛奶,奶味勁濃,口感較滑!🤤除此之外,前菜螺肉、熱sake、炸午餐肉、芝士腸等等,都係標準以上!飲品方面,最出色嘅,一定係自製冷泡茶,仲要有多款口味!😌

推介3款好西俾大家:

🥇長蟹柳

🥈王子麵 配 XO醬

🥉奶凍

飲品方面,最出色嘅,一定係自製冷泡茶,仲要有多款口味!😌
2023-01-30
2023-01-29 89 浏览
都有一段時間無打邊爐,趁住天氣凍去食個火鍋放題先🍲烚下烚下🔥今日我地星期六夜貓時段去,唔洗等位就入到座😍。湯底我地今次揀左麻辣同藥膳雞湯,真係見到有雞肉同唔少藥材,幾真材實料。食物方面好似放題舖咁,有甜品飲品,雪糕,前菜水果🍉熟食炸物區域。值得一提係有小龍蝦同炸水牛芝士條🧀而火鍋料區最特別既係有幾款丸類係出面好少會見到,肉類方面除左豬牛雞之外,竟然都有幾款海鮮🦞。甜品方面完全係我天堂🤩因為除左有雪糕批,仲竟然有軟雪糕🍦而依家仲另外特設三色芋圓同珍珠奶茶🧋而仲有各款放題必備甜品杯🍮以百幾蚊黎講真係食得過!

2023-01-27 111 浏览
好姊妹就嚟要返英國做嘢,想響走之前打返一次邊爐,我就搵到呢間係尖沙咀嘅牛站麻辣火鍋放題,我哋揀咗7:30前埋單$248 S R F美國極黑肩胛肉眼餐,由於係新年嘅關係,所以佢要每位加$30嘅附加費。我想試吓麻辣鍋,好姊妹就揀咗胡椒豬肚湯底,佢哋而家做緊免費download Apps入會,只有新會員就可以免費送$48鴛鴦鍋湯底或者係九折優惠。佢哋係用QR code落單,但係以每件計,如果你揀咗一,佢就真係淨係比一粒你😂牛肉方面有美國牛肩胛或者係日本極黑牛,兩隻牛肉都幾好食,海鮮可以揀蝦,鱔片、鯇魚、蜆、帶子或者係超長蟹柳。飲品方面,佢哋有梅酒同清酒任飲,亦都有自家泡茶同埋汽水,同埋有珍珠奶茶,不過可能因為之前整定所以啲珍珠冇乜咬口。甜品方面,佢哋有軟雪糕或者係Häagen-Dazs嘅蜂蜜蜜桃或cookie & cream雪糕,又有唔同嘅雪條,同埋豆腐花、Tiramisu、牛奶布甸或者係芋圓涼粉等等…..太多嘢食,限時兩個鐘都係啱啱好。

2023-01-24 127 浏览
新春前夕陪媽媽辦完年貨,正值午飯時間,即時想起食個火鍋放題,喜歡這類食物種類很多,無論自助區的熟食,粉面,滷肉飯或是冷藏櫃淋淋種種的選擇好一陣子無光顧,不過食物仲仍然保持質素,最喜歡吃的炸魚皮和響鈴放在保暖櫃內任食,二者脆卜卜,浸湯又别有一番風味湯底點了椰子雞,大大隻雞髀啖啖肉美國牛肩胛,肉質軟熟得來有口感,薄薄一片只需淥幾下,又不油膩,叫完一輪又一輪自助區食物種類十分多,魚蛋,墨魚丸,貢丸⋯等等,魚蛋大大粒冇腥味,點上自己調製的醬汁, 好味!午餐肉,豆卜,豆腐這些吸味的食品又怎會錯過,還有長長的蟹棒熟食自助區的喬頭,日式螺肉,中華沙律⋯等等都很吸最後當然以甜品作結束,雪糕有綠茶或雲呢拿選擇,還有牛乳布甸和不同的布甸仔、味道不太甜、份量小小地可以食多幾款

湯底點了椰子雞,大大隻雞髀啖啖肉

午餐肉,豆卜,豆腐這些吸味的食品又怎會錯過,還有長長的蟹棒

熟食自助區的喬頭,日式螺肉,中華沙律⋯等等都很吸

2023-01-23 128 浏览
舊年疫情嚴重,搞到新年咩氣氛都無,人人都吾敢出街,今年終於見到曙光啦,個市都旺返好多,條街車多人多,似乎一齊開始回歸正常。我都出左去買返件新衫,買下啲過年糖果,旺一旺佢行完街梗係去食我嘅至愛火鍋放題啦 ~ 牛駅大量飲品選擇,冷熱都有,新推出左珍珠奶茶,吾系吾試呀麻辣小龍蝦,竟然出現系火鍋放題,好多時只有西式自助餐先會見到。最愛嘅兩款小食,泡椒魚皮,醉豬手。牛駅嘅牛肉從來都無令我失望,肥瘦適中打完邊爐整返碗滋潤糖水,椰汁雪燕桃膠糖水,好足料,正到爆

行完街梗係去食我嘅至愛火鍋放題
~ 牛駅

大量飲品選擇,冷熱都有,新推出左珍珠奶茶,吾系吾試呀

最愛嘅兩款小食,泡椒魚皮,醉豬手。

牛駅嘅牛肉從來都無令我失望,肥瘦適中

打完邊爐整返碗滋潤糖水,椰汁雪燕桃膠糖水,好足料,正到爆

2023-01-18
2023-01-23 5930 浏览
天氣凍,今晚約埋朋友一齊去食熱辣辣的火鍋放題 ,由朋友選擇了尖沙咀的一間台式火鍋店,不少食材由台灣直送的牛駅麻辣火鍋放題。餐廳裝修新潮舒適,餐枱大大張,而且原枱就已裝嵌了電子爐,食得舒適。餐廳網上點配菜及自助自取,自助有熟食、冷盤、丸類、蔬菜……飲品有清酒、梅酒、啤酒任食任飲……先點個鴛鴦鍋,牛駅秘製麻辣鍋拼美顏花顏竹絲雞鍋。牛駅秘製麻辣鍋麻辣好味,灼出的肉類非常滋味。美顏花顏竹絲雞鍋,鍋裏面都有較多的養生材料,1/4隻的烏雞、花膠、紅棗及杞子……等,所以我們每人飲了一大碗,夠滋補~~!自助中的麻辣小龍蝦最為吸引,食完餐廳又好快會添加,小龍蝦麻麻辣辣的,好惹味。還很喜愛即炸魚皮、響鈴、酸辣鳳瓜、 酒醉雞翼尖、麻辣豬脷、麻辣炸雞……!美國牛肩胛片,油花均勻,入口油香、牛味頗濃。巴西牛脷托,口感煙煙靭靭,非常特色的味道。澳洲羊肉片,切得非常薄,油花漂亮,灼幾秒就熟,真正感受到涮羊肉的滋味。美顏花膠,煮到最後才食,真正又淋又滑又滋補!海鮮也有多款,脆肉鯇魚片、鮮甜海蝦、鮮甜沙白,全部都很新鮮。餐廳還有新增的三色芋圓、醉豬手、泡椒魚皮、水牛芝士條等多款小食……至於結尾的甜品,款式多,又軟又滑

餐廳網上點配菜及自助自取,自助有熟食、冷盤、丸類、蔬菜……
飲品有清酒、梅酒、啤酒任食任飲……

先點個鴛鴦鍋,牛駅秘製麻辣鍋拼美顏花顏竹絲雞鍋。
牛駅秘製麻辣鍋麻辣好味,灼出的肉類非常滋味。

美國牛肩胛片,油花均勻,入口油香、牛味頗濃。
巴西牛脷托,口感煙煙靭靭,非常特色的味道。

美顏花膠,煮到最後才食,真正又淋又滑又滋補!

至於結尾的甜品,款式多,又軟又滑 ……,食得好開心!!
2023-01-21 119 浏览
天氣凍梗係要打邊爐啦➰ 今次就去👉🏻 牛站(駅)麻辣火鍋放題 👈🏻 食餐好嘅👅.餐廳係台式火鍋店,當中不少食材由係由台灣直送👀 重點火鍋放題係包括左麻辣小龍蝦、清酒、梅酒、啤酒任飲,鍾意飲酒嘅朋友唔好錯過啦💯..“湯底 - 牛駅秘制麻辣鍋 x 禦寒胡椒豬肚湯”麻辣湯夠惹味,叫左中辣,好正,食得辣嘅朋友可以試下大辣🙈 禦寒胡椒豬肚湯好足料,濃厚白湯帶有好重胡椒味,唔錯😬..“小食 - 豬手、水牛芝士條、麻辣雞粒”一定要讚係水牛芝士條,熱辣辣上台,外脆內軟,啲芝士仲會拉絲㗎😍 而豬手煮得好淋又夠入味,可以一試👌🏻..“美國肩胛肉”見到油花分佈均勻,食落軟嫩中帶有嚼勁嘅口感,又juicy ,好食❤️..“珍寶魚蛋”真係超大粒🌟彈滑爽口嘅魚蛋,有香濃魚味,放入麻辣湯到煮,夠晒入味💯..“台灣水蓮菜”水蓮菜係外面好少見到,今次見到就要食返夠本先😌 水蓮清脆爽口帶著蓮香,真係正㗎‼️..甜品方面有好夠選舉,包括三色芋圓、糍粑任食、雪糕、雪條、法式甜品、tiramisu….等等,總有一款啱你😉...

“湯底 - 牛駅秘制麻辣鍋 x 禦寒胡椒豬肚湯”

“小食 - 豬手、水牛芝士條、麻辣雞粒”

“美國肩胛肉”
“珍寶魚蛋”
“台灣水蓮菜”
2023-01-18 99 浏览
晏晝打邊爐我都係第一次,唔係個friend 叫我都唔會諗到。今日來到尖沙咀 加連威老道食麻辣火鍋放題店牛駅,未到12點已經大排長龍,原來真係有人食晏打邊爐過wo仲要勁多,等左一陣夠12點就可以入去啦。裡面環境 光猛,日本木質裝修感覺都好似去左日本咁, 坐低後用Q R code點單,裡面基本所有牛肉、豬肉、雞肉都係任叫。佢好多食材都係台灣直送架。牛肉雖然薄薄地,但肉既雪花分明,加上招牌麻辣火鍋裡牛油同湯底混合起來, 食落去牛肉同油脂結合起來,真係都幾好食架。外面個 蔬菜吧都好驚喜,好多都係貴價菜來,出面打邊爐未必食到,另外所有清酒、梅酒、啤酒都係任飲,鐘意飲酒既,真係可以飲返夠本架,佢出面仲有勁多好食既前菜可以選, 如果鍾意食麻辣小龍蝦同埋糍粑都係住食架,好瘋狂。可惜我戰鬥力有限唔係同佢死過,基本上咁樣食法,兩條友$390埋單,真係超值,呢間我極度推介,好似食左成千蚊野咁呀。@beefstationtst#打邊爐火#hkfoodie #火鍋 #放題目#尖沙咀美食 容#foodie #foodhk

@beefstationtst