2023-02-09
今日朋友帶我去呢間「牛駅麻辣火鍋放題 」朋友之前食過感覺食材質素好,主打台式火鍋店,任飲任食120分鐘放題,而且不少食材均由台灣直送‼️ 呢間台式火鍋店✨獨特賣點✨有供應麻辣小龍蝦,而且都係任食😋非常扺食‼️還有而家餐廳新增左三色芋圓、醉豬手、泡椒魚皮,水牛芝士條等多款小食及甜品….餐廳環境乾淨整齊,座位闊落舒適。點餐用QR code自助落單,非常方便。♡自助區有多款自助配料可以任攞,提供了不同的丸類、蔬菜、菇菌、響玲等等…還有波菜麵、刀削麵、新竹米粉,王子麵🤩王子麵配麻辣湯底一流💖♡牛駅秘製麻辣鍋x清甜椰子雞鍋正宗麻辣鍋🍲湯底好足料,辣油十足🌶️令麻辣鍋嘅味道更加濃郁惹味‼️清甜椰子雞鍋🐔椰子味好香濃,飲落清甜鮮味‼️♡套餐揀左美國精選牛 美國牛肩胛肉🐮雪花紋豐富,肥瘦均勻,牛味濃郁。呢個套餐肉類仲包左巴西牛脷、美國豬梅肉片、澳洲羊肉片、花雕酒雞翼。♡海鮮方面,有蝦🦐、沙白、鯇魚🐟、墨魚仔🐙彈牙爽口,仲有超長大蟹柳🤩♡泡椒魚皮~晶瑩剔透,完全無腥味,冰涼爽脆,爽中帶滑,滑中帶香,入口好Q彈。♡水牛芝士條~外脆內軟,芝士味濃郁,好邪惡‼️♡除咗罐裝紙包飲品外,還有自家製冷泡茶,茶味香濃,可解油膩感
♡牛駅秘製麻辣鍋x清甜椰子雞鍋
清甜椰子雞鍋🐔椰子味好香濃,飲落清甜鮮味‼️
♡套餐揀左美國精選牛
♡水牛芝士條~外脆內軟,芝士味濃郁,好邪惡‼️
♡除咗罐裝紙包飲品外,還有自家製冷泡茶,茶味香濃,可解油膩感‼️另外,放題店比較少提供嘅清酒,梅酒,啤酒都係任飲。仲有甜品,必點糍粑,煙煙韌韌,好Q彈‼️自助區還有軟雪糕、三色芋圓、車厘子都有得食🍒