回暖邊爐記之〔牛站(駅)麻辣火鍋放題〕話說一個月已經約好的拜年飯局,今晚終於食到,不過今日回暖,打邊爐真係熱辣辣,餐廳環境光猛同乾淨企理,地方亦都好大,坐位闊落好舒服,(自助)食物區都算幾多野食揀,有不同既丸,菜款幾特別有紫色既雨衣甘藍同翡翠苗、水蓮菜、唐帝菜、唐生菜等等,熱食區有麻辣小龍蝦、泡菜蘿蔔、酒醉雞翼尖、日本螺肉、沙華沙津、枝豆等等,魚皮同響鈴專特用個熱爐放住,十分細心,醬料區都有成10種醬汁,任君選擇,餐廳仲特別多左爆漿糍粑、三色芋圓,醉豬手,泡椒魚皮,水牛芝士條、士林台灣腸等等既小食,應有盡有,十分特別,我地揀左美國精選牛 $248呢個set,QR落單野食都好多選擇,特別既有:士林腸灌蛋、豬血糕、鴨血、魚肚(真係唔係咁多地方有)、手工蛋餃 / 芝士餃、湯底我地揀左香濃蕃茄豬骨鍋同美顏花膠竹絲雞鍋,香濃蕃茄豬骨鍋都真係幾多蕃茄,同嘛好香蕃茄味,而美顏花膠竹絲雞鍋舊花膠好大舊,仲有1/4隻雞竹絲雞,鍋裡面有好多養生材料,花膠、紅棗及杞子等等,未落火鍋料前飲得幾啖,真係夠滋補,美國精選 $248呢個set精選牛既花紋均勻,入口幾香、牛味頗濃,巴西牛脷托口感幾煙靭,澳洲羊肉片,切
回暖邊爐記之〔牛站(駅)麻辣火鍋放題
餐廳環境光猛同乾淨企理,地方亦都好大,坐位闊落好舒服,
(自助)食物區都算幾多野食揀,有不同既丸,
巴西牛脷托口感幾煙靭,澳洲羊肉片,切薄片,錄幾秒就熟,羊肉味好重,我中意,
糍粑好有驚喜,熱食最好味,黑糖放響入面,咬落去會爆漿,而且黑糖唔會太甜,外層軟熟,好食,泡椒魚皮,有少少辣,個魚皮滑溜煙靭,口感過引,醉豬手食到有少少酒香,夠哂淋,
整體真係唔錯,坐得舒服,價錢又唔貴,下次可以食!
2023-02-01