2022.02.19今日帶左法國藍眼晴🇫🇷去左銅鑼灣既樓上居酎屋🎐開餐囉🥢黎到居酎屋叫串燒🍢食是常識吧🙃🐂牛沙瓜 $36/串即係牛既胃黎😆比較少見既串燒種類!食落幾得意👍🏻🐥雞翼 $34/串一串有兩大件金黃色既雞中翼,外脆肉汁豐富😉之後當然要叫番兩杯酒🍻而呢到有自家制既酒我地揀左無花果酒$79同梅酒$79加上班圓波既冰一路飲,清新且甜而不膩😚作為小酎不錯🤭主菜:Lunch set : 串燒套餐 $138有鮮甜既冬菇、厚切多汁既牛舌、彈牙既橫隔肌、油香陣陣既牛肋條另外有一大碗既蔬菜飯,有茄子🍆翠肉瓜、粟米心、野菜花同燒汁既飯🍚仲有一件芝麻醬汁豆腐同麵豉湯☺️時冷活魚 $398今日係日本料理較常見既膠原蛋白既深海魚 - 連子鯛🐟今次揀左清蒸,好大條🤭而且魚肉超嫩滑,唔會有腥味🤗送飯送酒都一流👏🏻今餐法國朋友表示好滿意港女粒既聚餐安排❤️以食會友絕對係一個好活動呀😚
2022.02.19

今日帶左法國藍眼晴🇫🇷
去左銅鑼灣既樓上居酎屋🎐開餐囉🥢

黎到居酎屋叫串燒🍢食是常識吧🙃
🐂牛沙瓜 $36/串
即係牛既胃黎😆比較少見既串燒種類!食落幾得意👍🏻

🐥雞翼 $34/串
一串有兩大件金黃色既雞中翼,外脆肉汁豐富😉

之後當然要叫番兩杯酒🍻
而呢到有自家制既酒
我地揀左無花果酒$79同梅酒$79
加上班圓波既冰一路飲,清新且甜而不膩😚作為小酎不錯🤭

主菜:
Lunch set : 串燒套餐 $138
仲有一件芝麻醬汁豆腐同麵豉湯☺️

時冷活魚 $398
今日係日本料理較常見既膠原蛋白既深海魚 - 連子鯛🐟

2022-02-15 113 浏览
無晚市的時間又遇著情人節,唯有改為午市慶祝,兩個人去了銅鑼灣食串燒。這裏有二人套餐供應,都是四百幾蚊,非常抵食。老公要了杯咖啡酒,咖啡味很濃郁,帶淡淡酒香。二人餐有刺身、串燒及烏冬。刺身:油甘魚魚油豐富又夠鮮,三文魚則比較一般,赤蝦爽口鮮甜。蘆筍豚肉卷:豚肉燒至表面焦香,入口帶點油脂,而且蘆筍很嫩很爽脆。雞翼:表面焦脆,雞肉嫩滑。燒豆腐:加了些葱、木魚及蒜蓉,豆腐燒至外脆內嫩,十分好吃。橫格肌:有四款口味的橫格肌,肉質濃郁之餘又充滿肉汁,四款口味中蒜蓉及蜜糖芥末最惹味。最後食埋個爽滑烏冬,十分滿足的一餐。

老公要了杯咖啡酒,咖啡味很濃郁,帶淡淡酒香。

二人餐有刺身、串燒及烏冬。

雞翼:表面焦脆,雞肉嫩滑。

燒豆腐:加了些葱、木魚及蒜蓉,豆腐燒至外脆內嫩,十分好吃。

最後食埋個爽滑烏冬,十分滿足的一餐。
2022-02-13 134 浏览
這間位於銅鑼灣的牛惣居酎屋,疫情下所有正價食品都有75折優惠。另外有二人套餐,都是四百幾蚊,有刺身、串燒及主食,十分豐富。刺身盛合三文魚魚油較少,但肉質鮮甜;油甘魚魚油豐富且甘香;赤蝦爽甜。橫格肌黑芝麻味似湯丸餡;蜜糖芥辣香甜;wasabi帶點刺鼻;蒜香惹味,牛肉肉質有咬口又有肉汁。蘆筍豚肉卷燒至表面焦香,蘆筍爽脆。雞翼雞皮燒至金黃色,雞翼嫩滑不乾身。自家製豆腐燒豆腐外脆內嫩,加上蒜茸及葱花更添風味。熱烏冬烏冬爽滑,湯底清甜。無花果酒新鮮無花果清甜,酒味較濃,幾有特色。

蘆筍豚肉卷
燒至表面焦香,蘆筍爽脆。

雞翼
雞皮燒至金黃色,雞翼嫩滑不乾身。

自家製豆腐
燒豆腐外脆內嫩,加上蒜茸及葱花更添風味。

熱烏冬
烏冬爽滑,湯底清甜。

無花果酒
新鮮無花果清甜,酒味較濃,幾有特色。
2022-01-31 2679 浏览
今日同朋友2人短暫飯聚,搵到呢間串燒居酒屋,午市定食其實都好吸引抵食,但又想食好少少,叫左2人串燒餐,可以試多幾款食物款式。鋪仔細細但座位闊落,枱數唔多,唔怕人流太多的風險。刺身有三文魚,油甘魚同牡丹蝦,整體都好新鮮,蝦肉係透光玻璃色,鮮甜彈牙,油甘魚油脂香味好濃,齒頰留香。自家制豆腐好大份,外皮燒得香脆,內裡保留到幼滑質感,比普通燒豆卜的確更勝一籌。巨峰梳打同青檸梳打,味道清爽,同串燒好夾。燒雞翼燒得好好,皮夠脆,醃製味道剛剛好,有肉汁。蘆筍豚肉卷燒得好香,蘆筍夠嫩無筋,而且juicy, 有豚脂香味,味道更加有層次。主角橫格肌燒好有創意心思,右一黑芝麻醬,右二蜜糖,左一香蔥蒜蓉,左二山葵洋蔥,我覺得最特出係黑芝麻醬,同牛肉出奇咁夾,比白芝麻更香濃,牛肉肉質好嫩又多汁,係高水準牛肉之作。最後熱烏冬亦彈牙暖胃。服務周到,價錢相宜,係想靜靜地嘆清酒串燒嘅好地方。

自家制豆腐

燒雞翼燒得好好,皮夠脆,醃製味道剛剛好,有肉汁。

青檸梳打

熱烏冬

服務周到,價錢相宜,係想靜靜地嘆清酒串燒嘅好地方。

自家制豆腐
青檸梳打
  • 橫格肌Set
唔係講笑☺️由門口位開始…已經好有日系氛圍…身邊嘅人類(包括自己)已經到咗『掛住日本掛到痴線』嘅狀態…既然無得食晚市…一於午餐食豪少少止吓癮😋😋. 坐低居酒屋唔好講咁多…點咗杯中物先啦🥃✨ 鹿兒島 中村 番薯燒酎 $85友人要咗杯哽啲啲嘅…真係飲到蕃薯味架喎…✨ Home made Liquor 無花果酒 $79而酒量唔得嘅我就點咗果味濃啲嘅…見到絲絲無花果肉架…. ✨ 一本鰻魚飯 $132✨ 和風蕃茄沙律 $38✨ 雞肉大蔥(兩串) $56✨ 雞翼(兩串) $68✨ 牛舌 $58✨ 牛小腸 (兩串) $80✨ 牛心 $32✨ 牛骨髓 $40✨ 芝士牛肉卷 $38. // 呢度嘅高質午市定食🍱價錢定位都幾合理!!我哋點咗午餐嘅一本鰻魚飯!係長長一條無欺場👍鰻魚肉食落軟綿又帶有陣陣炭火香!仲要配埋隻日本生玉子用嚟撈飯食🤤🤤超好味!!//🐔方面…點咗嘅烤雞翼屬正常水準!串雞肉配大葱串燒更高分!爽脆微甜嘅大葱襯托得嫩滑微焦雞肉更出眾!大喜歡!//🐂方面…食串燒有牛骨髓食…真係第一次!好特別嘅口感!牛舌牛味較重👍而芝士牛肉卷就以烤得香口嘅牛肉捲住軟糯濃厚嘅cream cheese!好微妙嘅組合👌

坐低居酒屋唔好講咁多…點咗杯中物先啦🥃
✨ 鹿兒島 中村 番薯燒酎 $85
友人要咗杯哽啲啲嘅…真係飲到蕃薯味架喎…
✨ Home made Liquor 無花果酒 $79
而酒量唔得嘅我就點咗果味濃啲嘅…見到絲絲無花果肉架…
✨ 一本鰻魚飯 $132
✨ 牛小腸 (兩串) $80
✨ 牛心 $32
✨ 牛骨髓 $40
✨ 芝士牛肉卷 $38
//🐂方面…食串燒有牛骨髓食…真係第一次!好特別嘅口感!牛舌牛味較重👍而芝士牛肉卷就以烤得香口嘅牛肉捲住軟糯濃厚嘅cream cheese!好微妙嘅組合👌牛心就較有咬口兼處理得好好無內臟嘅古怪味道!最後係大推薦嘅邪惡烤牛小腸串!油花香氣撲鼻且質地食落有彈性!味道仲一流添😍😍
//食咁多烤物😙食番🍅沙律!解油膩感哦!
2022-01-28 114 浏览
珍惜每次食飯嘅機會😋牛惣居酎屋 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街28號永光中心22樓大家唔好以為港島區食嘢一定貴我今次特登影埋張單俾大家睇 你哋就會知道有幾抵其實舖頭有好多牛嘅內臟食不過我唔食內臟所以叫咗橫格肌串燒set$138橫膈肌非常鮮嫰 牛味好濃郁配埋四款自家製醬汁蒜蓉,黑椒芝麻,蜜糖芥末,Wasabi簡直係冇得輸另外火灸牛肉溫泉蛋飯(午市定食)$79 平時食生生肉 俾我感覺似食吞拿魚今次火灸咗有小小煙燻口味 估唔到係另一番風味撈埋隻溫泉蛋 正 諗起都好想再食壽司定食 +烏冬 $168呢個價錢有八款唔同種類嘅壽司簡直係抵到冇得再抵你哋睇圖 應該都睇得出色澤好靚食材好新鮮#hkfoodie
珍惜每次食飯嘅機會😋

牛惣居酎屋 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心22樓

大家唔好以為港島區食嘢一定貴
我今次特登影埋張單俾大家睇
你哋就會知道有幾抵

其實舖頭有好多牛嘅內臟食
不過我唔食內臟所以叫咗橫格肌串燒set$138
橫膈肌非常鮮嫰 牛味好濃郁
配埋四款自家製醬汁
蒜蓉,黑椒芝麻,蜜糖芥末,Wasabi
簡直係冇得輸

呢個價錢有八款唔同種類嘅壽司
簡直係抵到冇得再抵
你哋睇圖 應該都睇得出色澤好靚食材好新鮮

#hkfoodie

午飯時間,剛好看到永光中心地面有人派發傳單。 有折扣,好,立馬來吃吃看。上次吃一本鰻魚飯,感覺還不錯,這次來吃點別的。 火炙牛肉雞蛋飯。前菜有芝麻醬豆腐,滑溜順口,配芝麻醬很搭。麵鼓湯有滿滿的料,喝下去很滿足。弄開生雞蛋,撈一下火炙後的碎牛肉加一點點飯,很香,會一直停不下來吃。#food #foodie #手機食先 #相機食先 #美食 #好味 #吃貨 #cook #delicious #tasty #oichiii #iger #youtuber #health #心心物語

前菜有芝麻醬豆腐,滑溜順口,配芝麻醬很搭。

麵鼓湯有滿滿的料,喝下去很滿足。

• 火炙牛肉雞蛋飯
2022-01-26 75 浏览
位於銅鑼灣登龍街的牛惣地方不算大,但佈置卻井然有序;並沒有迫迫夾夾的感覺。 疫情下仍然生意不俗, 當然是食物的質素吸引到 一批類似我喜愛食嘢的人,而餐廳主打食牛。今午和先生到訪就叫了一客橫膈肌串燒。一色四款横格肌表面熟透但內裏仍帶些許生的,所以非常juicy;而肉質淋滑牛味濃。食時配上四欵不同配料如wasabi 、蜜糖、蒜香和黑芝麻豐富口感。 壽司定食 (八貫)有赤蝦、帆立貝、油甘魚、拖羅、吞拿魚和三文魚等等,所有都很肥美鮮甜。串燒牛肋條油脂甘香。串燒牛沙瓜即牛的胃部,表面微微燒燶口感像燒魷魚;頗為特別。串燒芝士雞翼燒烤完仍能鎖住肉汁,加上芝士味道更濃;嫩滑無比。無花果酒酒味香醇,淡淡的無花果清香撲鼻;係餐廳獨家專有。巨峰梳打清新不太甜,可減輕肥膩感。
無花果酒
酒味香醇,淡淡的無花果清香撲鼻;係餐廳獨家專有。
巨峰梳打
清新不太甜,可減輕肥膩感。
橫膈肌串燒
壽司定食 (八貫)
串燒牛肋條
串燒芝士雞翼
串燒牛沙瓜
巨峰梳打
2022-01-20
2022-01-26 69 浏览
跟港島區的好朋友來個約會午餐,朋友推介~樓上店從來都不會令人失望。安心入座後,點了2款午市定食開心分享~火灸壽司定食(8件),新鮮的魚經過火灸過增加了魚香味。牛肉壽喜燒定食,甜甜的湯頭配上嫰滑日本雞蛋和牛肉,味道好夾好好味。雖然已經有烏冬和麵豉湯,因為太為食了,所以另外單點了一些小吃~串燒牛舌,串燒雞心,串燒牛橫膈肌,食這些炭香串燒最開心的必定是配上飲料~梅酒,因為串燒最夾就是要飲酒,為是日午餐添加了一些暖意。
午餐
香港人最叻系執生,馬死咪落地行六點前禁堂食,令飲食業措手不及,加上年關難過,今年都系自求多福。所以身為香港人一定要支持下餐飮業。依家冇左晚市我哋就提早食飯,又唔系未試過嘅。假期都想食好少少,男友建議試吓銅鑼灣「牛惣居酎屋」餐廳裝潢簡撲,牆壁上貼上不同的 posters 、Banners 、亦放滿已喝光的清酒瓶,令人覺得如置身於日本居酒屋內。店員奉上茶之後說六點前還有午市套餐,太好了!變相係慳左錢。先一人一份午市定食套餐,每款定食也包括前菜和麵豉湯蔥吞拿魚丼 吞拿魚蓉剁至十分細緻,微帶粉紅色,,油脂恰到好處,加上蔥花令香口。火炙壽司定食飯(8貫)$168八貫是八款火炙壽司,包括了左口魚、拖羅、帶子、甜蝦、其中兩件是牛肉和三文魚。付上細滑烏東,好吃食完正正常常嘅定食後,好戲永遠在後頭。「牛橫膈膜串燒」分別是用上四種不同調味。芝麻醬、鹽燒、新鮮生葵、日本細蔥牛橫膈膜燒致表面焦香,肉香澎湃,油脂充沛,加上厚切充份感受到有嚼勁的肉質。個人而言較喜歡芝麻醬,點估到牛肉和芝麻醬兩者加埋味道可以咁夾 ,芝麻芳香令牛肉好像加上香水一樣,而且芝麻醬的令口感更順滑。更能帶出牛肉鮮味。另外「新鮮生葵」都幾特別
香港人最叻系執生,馬死咪落地行

所以身為香港人一定要支持下餐飮業。
依家冇左晚市我哋就提早食飯,又唔系未試過嘅。

假期都想食好少少,男友建議試吓銅鑼灣
「牛惣居酎屋」

店員奉上茶之後說六點前還有午市套餐,太好了!變相係慳左錢。

先一人一份午市定食套餐,每款定食也包括前菜和麵豉湯

蔥吞拿魚丼

火炙壽司定食飯(8貫)$168

付上細滑烏東,好吃

食完正正常常嘅定食後,好戲永遠在後頭。

「牛橫膈膜串燒」分別是用上四種不同調味。
芝麻醬、鹽燒、新鮮生葵、日本細蔥

個人而言較喜歡芝麻醬,點估到
牛肉和芝麻醬兩者加埋味道可以咁夾 ,
芝麻芳香令牛肉好像加上香水一樣,而且芝麻醬的令口感更順滑。
更能帶出牛肉鮮味。

另外「新鮮生葵」都幾特別,和平時吃到的山葵味道完全不一樣,冇咁攻鼻,點到即止的辛辣度令我更可以

食串燒點可以冇酒,點左兩杯 Liquor
無花果酒 $79

雖然是烈酒,但第一口喝下去是甜絲絲的無花果香,繼而其澎湃的酒精直撲哥喉嚨,亦因為冰冰涼涼令人覺得酒精度不致太高。

男友的「咖啡酒」$69

這杯反而哽好多,先嚐到咖啡香,不出二秒已經感覺到是 Liquor 的火辣度,哽呀!

2022-01-17
今日朋友帶我來銅鑼灣食串燒, 平日中午來食lunch~ 12點果陣無乜人,一去到12:30/1點果陣就超多人~好彩朋友有book位!呢度環境好靚~ 酒樽牆超靚呀! 仲好似去左日本咁~lunch set都幾多選擇~我哋叫咗一個lunch set再order唔同嘅串燒~沙律好正!開胃~首先係呢個壽司定食~$168 連埋碗熱烏冬!壽司有八款口味~全部都幾新鮮!烏冬幾煙韌~連平時唔鍾意食烏冬嘅朋友都好鍾意食呢個!每款串燒都好高質!色香味俱全!橫格肌set好有驚喜!4款口味,蜜糖芥辣,Wasabi,蒜香同埋黑燒! 唔到同啲牛肉係咁夾㗎!每款都提升左串燒既風味! 我最鍾意黑燒! 超香濃黑芝麻味!推介!牛筋: 外層好香脆!入面口感好Q彈~仲有牛香味!牛舌根,係比較有咬口既部位~好香牛味!燒芝士年糕好正~皮薄~ 超多芝士!一咬開啲芝士多到爆出來!芝士釀雞翼: 芝士仲多過雞肉!岩晒芝士控~!兩杯野飲:巨峰梳打同埋青檸梳打~幾清新唔會太甜!食完真係明白點解會咁多人嚟!!食物質素非常好!下次再番黎試其他野先~
呢度環境好靚~ 酒樽牆超靚呀!
 仲好似去左日本咁~
lunch set都幾多選擇~
我哋叫咗一個lunch set再order唔同嘅串燒~
沙律好正!開胃~
首先係呢個壽司定食~$168 連埋碗熱烏冬!
壽司有八款口味~全部都幾新鮮!烏冬幾煙韌~
連平時唔鍾意食烏冬嘅朋友都好鍾意食呢個!
每款串燒都好高質!色香味俱全!
橫格肌set好有驚喜!
牛筋: 外層好香脆!入面口感好Q彈~仲有牛香味!

牛舌根,係比較有咬口既部位~好香牛味!
燒芝士年糕好正~皮薄~ 超多芝士!

一咬開啲芝士多到爆出來!
芝士釀雞翼: 芝士仲多過雞肉!岩晒芝士控~!
兩杯野飲:巨峰梳打同埋青檸梳打~幾清新唔會太甜!
2022-01-24 53 浏览
近排真係好少食居酒屋 聽朋友介紹就嚟咗呢間頗有特色嘅居酒屋 無論裝修同埋店員嘅態度都唔馬虎前菜當然要叫刺身啦呢個係刺身盛合(五點)包括有三文魚油甘魚帶子海膽同生蝦刺身 每一件都好肥美同新鮮雖然我哋係兩個女仔但我哋叫咗相當多嘅串燒 有牛大腸 牛小腸 牛沙瓜 牛骨髓 牛肩膊 燒雞皮蝦卷 西班牙黑豚 月見免治牛肉棒同埋橫格肌set 黃家基嘅set係有唔同嘅調味料 每一款全消都係即燒 相當惹味不過我最鍾意食都係呢個牛油果芝士燒 真係未食過咁整法既牛油果 呢個超級相當有驚喜 推薦最後嚟多個燒飯團今日真係好滿足

最後嚟多個燒飯團

今日真係好滿足
2022-01-13 56 浏览
見到OpenRice有折所以去試吓,不嬲都唔係好鍾意食串燒,嫌佢上菜速度好慢,剩係得一個燒烤味所以冇特別期待。但係呢一間竟然有驚喜,串燒品種超級多淨係牛嘅身體部位,已經分好多唔同嘅食物。內臟都已經可以食唔同部位,仲要係好味,唔會有特別燒燶咗嘅感覺。而喺牛肉方便,唔同牛嘅肉,亦都好出色熟嘅程度,炭燒程度都剛剛好,唔經唔覺就會落order食咗好多串蔬菜方便嘅小番薯亦都好好味不過餐廳位置有少少擠迫。成個晚市都超級full。是會再回頭的。
見到OpenRice有折

所以冇特別期待。

但係呢一間竟然有驚喜,串燒品種超級多

淨係牛嘅身體部位,已經分好多唔同嘅食物。

而喺牛肉方便,唔同牛嘅肉,亦都好出色

蔬菜方便嘅小番薯亦都好好味

• 牛小腸
  • 牛筋
2022-01-07 57 浏览
朋友生日 就請佢食好野🥰🥰🥰因為呢間係我係香港 食過最好食既居酒屋❤️上次晚試有比前菜我地 (上次睇單要比錢 店員冇講)其實我好中意果個沙律 不過唔會特登比錢叫可能今次午市所以係另一個普通salad? 我地推冇食 ( 最後睇單呢個唔洗錢)上次試左秋刀魚刺身 好難忘 好好食不過已經過左秋天 果陣約唔到朋友食 今次12月再去已經冇 要等下年咁就問下店員 有咩時令魚刺身每款我都未聽過呢🙈我就問 有冇類似秋刀魚味呢?佢就幫我揀左 蝦夷目張魚刺身🙈都係未聽過🙈🙈🙈 見識淺🙈🙈🙈個皮有燒一燒 做個半生熟既效果好靚 又特別 同鮮甜 (但我都係鍾情秋刀魚)另外朋友想食埋油甘魚刺身呢個又令我愛呢油甘魚🥰之後店員問 魚頭想炸 定係湯我就話炸 黎到我都幾鍾意 係鹽炸不過朋友就唔中意食我一個食曬 都幾熱氣 我覺得好似薯片( 之後睇翻單 有收加功費 但店員冇講🥲)❤️❤️❤️❤️❤️上次食過呢度既串燒牛舌 同雞泡魚乾 呢2樣係推介牛舌好juicy!!!! 所以今次再order 冇失望一樣好食❤️❤️❤️❤️❤️生日仲要飲下酒慶祝最後食埋甜品我見到米味既就會試呢個好味🥰🥰🥰
朋友生日 就請佢食好野🥰🥰🥰
因為呢間係我係香港 食過最好食既居酒屋❤️

上次晚試有比前菜我地 (上次睇單要比錢 店員冇講)
其實我好中意果個沙律 不過唔會特登比錢叫

上次試左秋刀魚刺身 好難忘 好好食
不過已經過左秋天 果陣約唔到朋友食
今次12月再去已經冇 要等下年

咁就問下店員 有咩時令魚刺身
每款我都未聽過呢🙈
我就問 有冇類似秋刀魚味呢?
佢就幫我揀左 蝦夷目張魚刺身🙈
都係未聽過🙈🙈🙈 見識淺🙈🙈🙈

個皮有燒一燒 做個半生熟既效果
好靚 又特別 同鮮甜 (但我都係鍾情秋刀魚)

另外朋友想食埋油甘魚刺身
呢個又令我愛呢油甘魚🥰

之後店員問 魚頭想炸 定係湯
我就話炸
黎到我都幾鍾意 係鹽炸
不過朋友就唔中意食
我一個食曬 都幾熱氣 我覺得好似薯片
( 之後睇翻單 有收加功費 但店員冇講🥲)

❤️❤️❤️❤️❤️

生日
  • 牛舌
  • 刺身盛合
2021-12-31 48 浏览
牛控的我發現到有一間牛串燒,當然要拉埋Honey一齊試新嘢。嚟到牛惣居酎屋簡直又令我懷念鄉下食串燒嘅日子。門外裝飾簡直置身喺歌舞伎町橫街小巷的居酒屋一樣。入到店內安排了在吧枱的位置,可以一邊食一邊睇住廚師煮嘢係別有一番風味。一口氣點咗十幾款食物,包括活魚燒、蒜蓉橫格肌、牛舌、牛沙瓜、蘆筍豚肉卷、萵苣牛肉卷、雞軟骨、雞腎、荔枝煙肉卷、咸牛肉燒飯團、蘿蔔煮牛筋同埋大吞拿魚腩。食完印象最深刻嘅係牛沙瓜,有些少似豬腸口感,但好香牛味。萵苣牛肉卷嘅萵苣好好味。蘆筍豚肉卷開頭見到好粗大嘅蘆筍仲以為會好老,點知豚肉嘅油脂滲入蘆筍,而蘆筍亦好爽口,好好味。蒜蓉橫格肌估唔到串燒都可以咁淋,好味。雞軟骨睇住佢燒,燒到好似炸嘅一樣好香脆。呢一餐真係牛控必選!

食完印象最深刻嘅係牛沙瓜,有些少似豬腸口感,但好香牛味。

萵苣牛肉卷嘅萵苣好好味。

蒜蓉橫格肌估唔到串燒都可以咁淋,好味。

雞軟骨睇住佢燒,燒到好似炸嘅一樣好香脆。

呢一餐真係牛控必選!
2021-12-29
  • 蘆筍豚肉卷