2022-09-25 79 浏览
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$458任食放題📍Address: 牛川, Tsim Sha Tsui有留意我呢個blog嘅朋友,應該發現我係第二次嚟到呢間餐廳相當。因為佢哋嘅和牛任食,非常抵食。餐廳分別有九個熊本和牛嘅部位,牛肉質素全部都好高質。個人特別推介牛肩胛入口即溶,油脂豐富,所以我哋上次同今次一樣encore多咗幾碟。就算係平時出面貴價嘅A5和牛,喺度都可以完全任食,滿足牛魔王嘅胃口!A5稀有汁燒千本筋,根部位有少少嚼勁,入口充滿油香,呢個都幾值得encore!今次嘅海鮮同埋刺身嘅質素同上次一樣咁高質。甲羅燒攪拌蛋汁好之後,入口係蟹肉、蟹膏加上雞蛋嘅香味,超級好食!海鮮拼盤都非常豪華,有鮑魚、生蠔🦪刺身拼盤,入面有中拖羅、三文魚、赤蝦、泰式生蝦、帶子等唔同魚類刺身。我哋特別鍾意食牛肉他他、吞拿魚脆餅他他同埋香芋地薯波,一個價錢可以食勻海鮮、和牛、刺身、壽司,非常多選擇,滿足選擇困難症嘅你!

🇭🇰Hong Kong

📍Address: 牛川, Tsim Sha Tsui

今次嘅海鮮同埋刺身嘅質素同上次一樣咁高質。甲羅燒攪拌蛋汁好之後,入口係蟹肉、蟹膏加上雞蛋嘅香味,超級好食!海鮮拼盤都非常豪華,有鮑魚、生蠔🦪刺身拼盤,入面有中拖羅、三文魚、赤蝦、泰式生蝦、帶子等唔同魚類刺身。我哋特別鍾意食牛肉他他、吞拿魚脆餅他他同埋香芋地薯波,一個價錢可以食勻海鮮、和牛、刺身壽司,非常多選擇,滿足選擇困難症嘅你!
2022-09-25 37 浏览
好耐冇食過燒肉前排同朋友嚟牛川食咗個高質和牛燒肉放題😋.除咗燒肉之外佢d前菜都唔錯和牛沙律同和牛他他都係高質之選.跟住就嚟個打卡十足嘅和牛拼盤共有9款每款2塊,有晒紙牌仔註解方便encore自己鐘意食嘅部位由底食到最上,A4至A5熊本黑毛和牛,越食越油花豐盈,滿口濃郁嘅牛香.最底兩款有醬汁嘅都非常好食肉質軟稔夠juicy.海鮮拼盤都好豐富,有扇貝、鮑魚、生蠔同至愛嘅甲羅燒,不過呢度嘅甲羅燒就偏甜同重牛油,反而蓋過咗蟹膏蟹肉味.另外可以掃QR code繼續任落燒肉材料、刺身、壽司、手卷、燒物、炸物等,選擇都唔少我地兩人坐大枱擺到滿晒不知幾豐富滿足
好耐冇食過燒肉
前排同朋友嚟牛川食咗個高質和牛燒肉放題😋
除咗燒肉之外佢d前菜都唔錯
和牛沙律同和牛他他都係高質之選

跟住就嚟個打卡十足嘅和牛拼盤

最底兩款有醬汁嘅都非常好食
肉質軟稔夠juicy

另外可以掃QR code繼續任落燒肉材料、刺身壽司、手卷、燒物、炸物等,選擇都唔少
我地兩人坐大枱擺到滿晒不知幾豐富滿足

之前喺佢啱啱開張嘅時候嚟過一次,今日經過朋友話想食燒肉即刻推介左佢食呢間🤭上到嚟見到滿座好彩啱啱好仲有個位唔使排隊😮‍💨嚟到梗係食和牛喇!食$458個尊貴A5日本和牛放題🤩🤩-佢旁邊會有啲燒汁、鹽同黑胡椒俾你調味👍🏻飲品都好多選擇,鍾意飲果汁又得飲茶又得,最鍾意嘅冷泡白桃烏龍茶呢度都有啊🥰-一開始佢會上左海鮮拼盤、和牛美人玉子、、和牛沙律、日本A5和牛拼盤先~🦐海鮮好新鮮,蝦又彈牙,扇貝大大隻🤩不過佢嗰個甲羅燒好得意,用咗個兜裝,咁仲好熱得快咗👍🏻和牛點雞蛋黃超正好濃厚既蛋黃🤤沙律呢我就唔建議一開始就食晒,有時食和牛食到膩咗,可以食沙律清一清☺️-到咗重頭戲‼️和牛喇🤤油脂分布平均,好香牛味,唔使調味都好好食啦😋最緊要自己鍾意食邊隻牛記得keep住張卡仔再點嘅時候就唔會唔記得啦😘最特別係牛刺身唔錯唔錯🥰-但係除咗和牛之外仲有刺身、壽司、炸物、小食等等…都好多其他野食😙-啲野食全部都好食又高質 😇120分鐘都好足夠~推薦💯
上到嚟見到滿座好彩啱啱好仲有個位唔使排隊😮‍💨
嚟到梗係食和牛喇!食$458個尊貴A5日本和牛放題🤩🤩
佢旁邊會有啲燒汁、鹽同黑胡椒俾你調味👍🏻
一開始佢會上左海鮮拼盤、和牛美人玉子、
、和牛沙律、日本A5和牛拼盤先~
🦐
和牛點雞蛋黃超正好濃厚既蛋黃🤤
沙律呢我就唔建議一開始就食晒,
有時食和牛食到膩咗,可以食沙律清一清☺️
到咗重頭戲‼️和牛喇🤤
油脂分布平均,好香牛味,唔使調味都好好食啦😋
最特別係牛刺身唔錯唔錯🥰
但係除咗和牛之外仲有刺身壽司、炸物、小食等等…都好多其他野食😙
啲野食全部都好食又高質 😇120分鐘都好足夠~推薦💯

2022-09-23 79 浏览
今日同老公慶祝生日🎂前兩日巳訂位,原本訂左中午去食後來諗諗下還掂夜晚價錢一樣,不如食夜晚,其實無分別😅 訂呢間和牛放題係朋友介紹嘅,佢前幾日黎食過話好食,所以好有信心黎呢度食,最貼心😍一坐低時侍應就話先比一盤A5和牛同埋海洋拼盤我哋,於是好快就有得食唔駛等,最好係第一round 和牛每款都有張紙條介紹係咩部位,等我地點第二round時好快就知自己想點吔,👍和牛入口即溶😋真係好好味😋海洋拼盤都好味👍,跟住我哋食咗啲刺身、壽司🍣、三文魚同埋燒蝦都好好味😋其他小食都唔錯,例如榴槤波波、香芋波波都👌不過食左3-4round和牛後我就巳經覺得好滯食唔落了😅好彩老公都話好好味食左個快樂又好味的生日晚餐🥳🥳🥳
今日同老公慶祝生日🎂前兩日巳訂位,原本訂左中午去食後來諗諗下還掂夜晚價錢一樣,不如食夜晚,其實無分別😅 訂呢間和牛放題係朋友介紹嘅,佢前幾日黎食過話好食,所以好有信心黎呢度食,最貼心😍一坐低時侍應就話先比一盤A5和牛同埋海洋拼盤我哋,於是好快就有得食唔駛等,最好係第一round 和牛每款都有張紙條介紹係咩部位,等我地點第二round時好快就知自己想點吔,👍和牛入口即溶😋真係好好味😋海洋拼盤都好味👍,跟住我哋食咗啲刺身壽司🍣、三文魚同埋燒蝦都好好味😋其他小食都唔錯,例如榴槤波波、香芋波波都👌不過食左3-4round和牛後我就巳經覺得好滯食唔落了😅好彩老公都話好好味食左個快樂又好味的生日晚餐🥳🥳🥳
2022-09-18
庆祝纪念
生日
2022-09-21 2917 浏览
*此餐廳收取加一服務費。120分鐘尊貴和牛放題(兩人$916),日本和牛拼盤謹記由淡味至濃味食用,包括有A5熊本黑毛和牛牛肩胛、A5熊本黑毛和牛牛頸脊、A5熊本黑毛和牛牛五花、A5牛匠岩手黑毛和牛牛小排、A5牛匠岩手黑毛和牛牛冧、A4熊本黑毛和牛牛肩梅花、A4牛匠岩手黑毛和牛後腰肉、 A4熊本黑毛和牛壺漬牛肋條、A5熊本黑毛和牛稀有汁燒千本筋,肉質嫩滑,油脂部分入口即化。海鮮船(贈送$0),包括有鮑魚、扇貝、鮮蠔、虎蝦、甲羅燒,各種海鮮都食落好新鮮,甲羅燒由蟹膏、蟹柳、蟹籽、雞蛋製作,味道鮮甜。日本飛驒牛刺身(跟餐$0),脂肪呈雪花落,食落油脂味濃,配以特製酸汁食用,可以中和油膩感。和牛美人玉子(跟餐$0),調味、食用方法類近壽喜燒和牛。肉類(跟餐$0),包括有霜降安格斯牛五花、霜降安格斯牛板梅花、西班牙伊比利亞豬梅扒、厚切牛舌、牛川一口牛。小食(跟餐$0),包括有和牛沙律、蟹籽沙律、和牛漢堡。海鮮(跟餐$0),包括有清酒煮蜆、辣酒煮蜆。炸物(跟餐$0),包括有芥末炸雞翼、吉列廣島蠔、香芋丸、榴槤炸彈、炸雙皮奶。刺身(跟餐$0),包括有三文魚、北寄貝、帶子、榮螺、赤貝。壽司(跟餐$0)
*此餐廳收取加一服務費。

和牛美人玉子(跟餐$0),調味、食用方法類近壽喜燒和牛。

肉類(跟餐$0),包括有霜降安格斯牛五花

小食(跟餐$0),包括有和牛沙律、蟹籽沙律、和牛漢堡。

海鮮(跟餐$0),包括有清酒煮蜆、辣酒煮蜆。

刺身(跟餐$0),包括有三文魚、北寄貝、帶子、榮螺、赤貝。

壽司(跟餐$0),包括有花之戀壽司、和牛壽司

雪糕(跟餐$0),包括有MOVENPICK雪糕、FORBIDDEN D24榴槤雪糕,MOVENPICK Espresso Croquant雪糕真係好有驚喜,口感幼滑,咖啡味道濃香,酸度適中,加上焦糖榛子碎,口感更加豐富,亦可以中和咖啡嘅苦味。
  • 甲羅燒
封關差不多三年了,幾時可以飛!好掛住日本美食,仲未飛得,唯有搵間靚餐廳食和牛。今日同朋友一行四人就去咗銅鑼灣牛川日本和牛專門店,呢期做緊優惠,四人同行仲有原隻龍蝦刺身送,所以梗係揀和牛任食套餐,頭盤先來一個刺身拼盤,加原隻龍蝦,刺身好新鮮,日本帶子,龍蝦刺身,好甜,吞拿魚入口即溶。重點刺身可以任食。除咗刺身主菜當然要食和牛,和牛拼盤,有晒不同部位,後腰,牛肩,牛小排,牛五花,牛頸脊,牛冧…..每個部位真係入口有唔同感覺. 重點又係任食。 飲品選擇都好多,仲要啤酒任飲, 和我朋友今日真係飲飽食醉。
飲品選擇都好多,仲要啤酒任飲, 和我朋友今日真係飲飽食醉。
2022-09-20 61 浏览
A5和牛放題🔥大滿足的一晚🤩早排疫情時食過佢嘅外賣丼飯已經覺得好好味,依家終於可以試吓佢個晚市燒肉放題,果然冇失望!尊貴A5日本和牛放題成人$458💰品質完全值回票價!🧨打頭陣先送上日本A5和牛拼盆🥩立刻心心眼,滿滿嘅油花分布均勻,加小小鹽就夠,牛油香到不得了,入口即溶❤️仲有海鮮拼盤、和牛沙律、和牛美人玉子🥚再用QR code落單更多美食,🐟刺身都非常新鮮甜美,選擇夠晒多,仲有「日本飛驒牛」刺身😍仲有壽司、炸物、小食同一品料理…….飲品除咗啤酒汽水之外,仲有自家冷泡茶,用嚟解油膩感就最好!臨走先見到原來四人同行可以送原隻龍蝦一隻🦞提前兩日訂咗仲有刺身船!下次真係要約齊人提早兩日book啦!
A5和牛放題🔥大滿足的一晚🤩

2022-09-20 66 浏览
食咗最貴嗰個尊貴和牛套餐,$458加一,頭盤好靚仔啲和牛都好好食😋 仲送咗個海鮮拼盤 海蝦同埋帶子點埋牛油去燒都好好食😋 仲有得任叫刺身都幾高質,再嗌嘅和牛冇頭盤咁好食但係都OK!其他炸物料理就正常質素
2022-09-19 63 浏览
📍銅鑼灣超高質和牛、刺身放題,超級推介超好食😋❤️❤️❤️我地兩個人黎食,簡左$498放題,餐廳場地都好大,除左有吧台位仲有好多卡位,唔會有油煙味,都幾通風,一坐低就上燒肉拼盤同海鮮拼盤,手機落單,有好多野食款簡-海鮮拼盤有甲羅燒🦀,4隻大扇貝,兩隻大蝦🍤大蝦好新鮮肉質彈牙,扇貝燒完都好大隻😋甲羅燒蟹膏味好香~-A4 A5 和牛燒肉拼盤有好多款A4A5和牛,隻隻款部分唔同味道口感油分都會有啲唔同,牛好香牛味,油分好重,入口即溶,超好食但又唔會太油膩,泊得住係日本食既質素,勁高質牛,淨係食牛都超值❤️❤️-日本飛驒牛刺身好少放題會有得食,開頭叫果陣都會有少少擔心,黎到一入口試不得了,勁甘香❤️另外仲有三文魚,吞拿魚,赤蝦,北寄貝,燒牛肉他他全部都好新鮮👍雪糕🍦每人一盒,有好多款簡,我簡左Kojimaya薄荷曲奇雪糕好好食,好香薄荷曲奇🍪味😛飲品方面我飲左4支佢地自家制白桃烏龍茶同梨山烏龍茶,茶味🍵唔錯,好解渴解膩絕對對得住呢個價錢,野食質素仲好食同高質過出面散叫🫶一定會再黎食😋!!!十分滿分💯❤️
📍銅鑼灣

超高質和牛、刺身放題,超級推介超好食😋❤️❤️❤️

-海鮮拼盤有甲羅燒🦀,4隻大扇貝,兩隻大蝦🍤
大蝦好新鮮肉質彈牙,扇貝燒完都好大隻😋甲羅燒蟹膏味好香~

-A4 A5 和牛燒肉拼盤

-日本飛驒牛刺身
好少放題會有得食,開頭叫果陣都會有少少擔心,黎到一入
口試不得了,勁甘香❤️

絕對對得住呢個價錢,野食質素仲好食同高質過出面散叫🫶
一定會再黎食😋!!!十分滿分💯❤️
2022-09-15 104 浏览
食燒肉放題有時真係好驚中伏,講明係和牛嘅仲驚😂因為驚佢收和牛嘅價錢但比啲勁低質嘅牛,已經成日睇人中伏🥹好彩今次呢間冇伏不突止,仲要意外地高質,真係大時大節要慶祝下嘅不二之選🎊.🥩尊貴和牛120分鐘燒肉放題 $458呢個set已經好夠食,樣樣有齊(雞、牛、豬、海鮮、各樣小食),淨係牛都有十幾款🤣上餐速度極快,落單一分鐘左右已經有人送齊啲食物同埋完全冇岀現漏單嘅情況🤭食燒肉放題最嬲係比好多錢但係啲牛嘅質素差,又唔新鮮又多筋等等😣不過係呢間食真係可以放心,價錢絕對對得住質素,和牛真係入口即溶,一分錢一分貨😳另外刺身壽司小食都多選擇,絕對唔係求其整,樣樣都見得下人,最開心係見到有小編至愛嘅左口魚😎.💰人均消費~$500.🍽味道: 4/5🏙環境: 4/5‍👨🏼‍🍳服務: 4/5💧衛生: 4/5💰價錢: 3/5
🥩尊貴和牛120分鐘燒肉放題 $458
💰人均消費~$500
🍽味道: 4/5
🏙環境: 4/5
‍👨🏼‍🍳服務: 4/5
💧衛生: 4/5
💰價錢: 3/5
每逢大時大節總係好想食d有儀式感既野今次趁住中秋連假同朋友一於去搵和牛先生死過🤣講起和牛醒起欣排有朋友介紹呢間唔錯就黎試試佢😋😋😋😋牛川日本和牛專門店🐮🥩 網址: https://s.openrice.com/QrbS07N0B00~uITLKAQ地址: 銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓電話: 21174267=====================位置🏠地點方便易搵銅鑼灣站C出口一出大概2分鐘內到跟住Google map轉個彎就到唔怕變路痴🤪款式選擇📜話明係牛川牛嘅選擇絕對唔會令你失望單單係牛嘅種類就已經有十幾款仲有飛驒牛刺身又幾盞鬼喎除咗牛仲有豬肉雞肉選擇老實講除咗肉類嘅選擇其他燒烤既食物都好唔錯例如黑松露牛油金菇,清酒煮蜆,牛油粟米….仲可以自己叫生菜籃夾住d肉食消膩感🆙落單之前你可以先先睇睇套餐包左d咩先,我哋一行二人叫咗尊貴和牛套餐,淨係佢包嗰個日本A5和牛拼盤已經誠意十足,你可以每款試咗之後先追加😍另外佢亦送咗個海鮮拼盤,有刺身級嘅生蠔帶子蝦同甲羅燒,都咪話唔正😋😋你仲可以選擇刺身,壽司,炸物,小食等等….包保食到你捧住個肚走🤩味道😋😋😋云云和牛黎講,樣樣都出色,
每逢大時大節

仲有飛驒牛刺身又幾盞鬼喎
除咗牛仲有豬肉雞肉選擇
老實講除咗肉類嘅選擇
其他燒烤既食物都好唔錯
例如黑松露牛油金菇,清酒煮蜆,牛油粟米….
仲可以自己叫生菜籃夾住d肉食
消膩感🆙
你仲可以選擇刺身壽司,炸物,小食等等….
包保食到你捧住個肚走🤩

味道😋😋😋
云云和牛黎講,樣樣都出色,而我最鍾意嘅係熊本黑毛和牛牛肩胛,和牛既厚度,油花同牛味都係我可以比100分嘅標準🥳🥳
牛舌嚟講,我鍾意厚切牛舌多過佢拼盤入邊嗰個慢煮牛舌心,不過口味個個唔一樣,都係試咗先講🤪
刺身好新鮮火炙壽司亦出色,但今次我嚟嘅焦點係和牛,所以放過你先食你一round算🤣🤣
炸物既熱度十足,仲有我最鍾意嘅榴槤炸彈,一咬外脆內軟再加流心,正!
飲品亦有自家冷泡茶,白桃烏龍,茉莉薰花茶,梨山烏龍茶,仲有好多其他罐裝飲品嘅選擇👍🏻👍🏻👍🏻

環境🫶🏻
餐廳座位主要分為卡位,吧檯,普通座位和包廂,我哋二人坐咗卡位,夠晒舒服同闊落👍🏻

價錢💰

亦有親民午市定食
大家值得一試🥳🥳
2022-09-13
2022-09-13 199 浏览
中秋節成家去食飯,首先坐低因為多過4個人要即場做快測先,職員好nice。環境唯一唔好就係塊隔熱板係咁跌落腳之後就電話掃描qrcode order嘢食,唔知係咪Android機掃唔到,在座只有iphone可以落單。尊貴和牛放題$458 另外加一有壽司又有和牛食好抵,因為提早預訂所以有龍蝦刺身一盤送。之後就電話掃描qrcode order嘢食,唔知係咪Android機掃唔到,在座只有iphone可以落單。手機落單之後都好快上到,啲三文魚、油甘魚都叫新鮮,但和牛就真係一般。不過推薦牛舌、生蠔,牛舌本身熟咗,只要整返熱就食得,蠔好重蠔味,鮮甜好食,生蠔燒完職員會幫你開。甲羅燒蟹蠔就稍嫌膩咗少少。同樣價位寧願食物少啲選擇,質素高啲

尊貴和牛放題$458 另外加一
壽司又有和牛食好抵,因為提早預訂所以有龍蝦刺身一盤送。

同樣價位寧願食物少啲選擇,質素高啲

2022-09-10
2022-09-13 102 浏览
👍🏻尊貴和牛燒肉放題(120分鐘) $458套餐主打任食日本A5和牛,和牛來自餐廳係岩手縣嘅自家黑毛和牛農場一上枱會先送上4個頭盤同拼盤,包括日本A5和牛拼盤、海鮮拼盤、和牛沙律、和牛美人玉子(牛腰肉)Scan QR code仲有刺身、壽司、燒物、炸物、小食同一品料理等等自家冷泡茶、罐裝飲品同啤酒都係自助任飲甜品就每人送Movenpick雪糕一杯另外係9月30前4人同行訂座仲送$499龍蝦刺身整體食物款式超級豐富,不過當然和牛先係主角啦😎-🔸日本A5和牛拼盤和牛拼盤有哂牌仔清楚標明部位,方便之後加單一共有9款和牛部位,分咗A4同A5級別,包括:▪️A5熊本黑毛和牛牛肩胛🌟▪️A5熊本黑毛和牛牛頸脊🌟▪️A5熊本黑毛和牛牛五花🌟▪️A5牛匠岩手黑毛和牛牛小排▪️A5牛匠岩手黑毛和牛牛冧▪️A4熊本黑毛和牛牛肩梅花▪️A4牛匠岩手黑毛和牛後腰肉▪️A5熊本黑毛和牛稀有汁燒千本筋▪️秘製慢煮牛舌芯整體和牛油花均勻且多,油脂會比肉味重口感軟嫩,入口即溶😈個人口味比較鍾意打🌟個三款,油脂香比較明顯,但又唔會過肥成口肥膏咁😙另外仲有日本飛驒牛刺身,同樣任食,敢食嘅朋友可以去挑戰下🤣-🔸海鮮拼盤包括扇貝、生蠔、海蝦同
👍🏻尊貴和牛燒肉放題(120分鐘) $458
Scan QR code仲有刺身壽司、燒物、炸物、小食同一品料理等等
自家冷泡茶、罐裝飲品同啤酒都係自助任飲
甜品就每人送Movenpick雪糕一杯
另外係9月30前4人同行訂座仲送$499龍蝦刺身
整體食物款式超級豐富,不過當然和牛先係主角啦😎
🔸日本A5和牛拼盤
和牛拼盤有哂牌仔清楚標明部位,方便之後加單
一共有9款和牛部位,分咗A4同A5級別,包括:
▪️A4熊本黑毛和牛牛肩梅花
▪️A4牛匠岩手黑毛和牛後腰肉
▪️A5熊本黑毛和牛稀有汁燒千本筋
▪️秘製慢煮牛舌芯
整體和牛油花均勻且多,油脂會比肉味重
口感軟嫩,入口即溶😈
另外仲有日本飛驒牛刺身,同樣任食,敢食嘅朋友可以去挑戰下🤣
🔸海鮮拼盤
包括扇貝、生蠔、海蝦同甲羅燒,每樣size都好大隻
有碗牛油另上俾你點咗再燒,加咗牛油會更香😌
燒到咁上下就可以叫店員幫手開蠔
不過海鮮就係一次性,無得再加單
🔸其他
整體食物款式真係好多,除咗大路款外,仲有放題少見啲嘅炸和牛餃子、燒牛肉他他、吞拿魚蓉脆餅、熊本黑毛和牛漢堡等
不過食肉獸就緊係主力食和牛啦🤭
用QR code落單上菜速度快,而且冇漏單
衛生環境就還好,一般放題餐廳咁,收碟都快嘅
但幾鍾意佢地唔少二人枱都係卡位,有私隱度
而且通風幾好,食完都冇乜油煙味🤪
📍#牛川日本和牛專門店
銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
朋友上次食過嘩好正!印象深刻 所以中秋節回頭帶我哋嚟試吓,我哋幾個食完都覺得性價比超高!跟人氣連鎖燒肉放題有得 Fighting! 室內裝修充滿日本和式格調,卡位坐得舒服有私隱度,最緊要係抽風系統強勁,唔會成身油煙味。尊貴A5日本和牛放題$458(成人)毫無懸念!我哋要吃最好的尊貴A5日本和牛,放題 120分鐘 任飲任食!放題食物選擇款式多,任食和牛、牛肉、豚肉、雞肉、刺身、壽司、前菜、炸物、一品料理等!超多任飲罐裝啤酒、飲品、自家冷泡茶飲, 配燒肉真係一流。最緊要記得有優惠,提早兩日訂座,4人同行食A5和牛放題,餐廳即送龍蝦刺身,價值$499 龍蝦刺身 👍大家坐低即刻以 QR code 落單 ,飲品可以到雪櫃自助,入座店員會先介紹然後自動送上四款不一樣的高級頭盤:日本A5和牛拼盤、海鮮拼盤、燒和牛沙律🥗和牛美人玉子。日本A5和牛拼盤,賣相超吸引又有氣勢,而且好細心地每款和牛都有紙牌,清楚寫明各款式部位的名稱,方便一陣 encore 落單就唔會搞錯啦!A5熊本黑毛和牛牛頸脊A5熊本黑毛和牛牛五花片A5牛匠岩手黑毛和牛牛小排A5牛匠岩手黑毛和牛牛冧(片)稀有汁燒A5熊本黑毛和牛千本筋(件

尊貴A5日本和牛放題$458(成人)
毫無懸念!我哋要吃最好的尊貴A5日本和牛,放題 120分鐘 任飲任食!放題食物選擇款式多,任食和牛、牛肉、豚肉、雞肉、刺身壽司、前菜、炸物、一品料理等!

超多任飲罐裝啤酒、飲品、自家冷泡茶飲, 配燒肉真係一流。

A5熊本黑毛和牛牛頸脊
A5熊本黑毛和牛牛五花片
A5牛匠岩手黑毛和牛牛小排
A5牛匠岩手黑毛和牛牛冧(片)
稀有汁燒A5熊本黑毛和牛千本
筋(件)期間限定
日本飛驒牛刺身

我自己最鍾意拼盤裏面的A5熊本黑毛和牛牛頸脊,肉色粉嫩,幾乎接近入口即溶!而且油脂超豐富,分佈平均 ,肉質超柔軟,燒幾秒鐘即刻食,一樣好多肉汁。

另一款可以大膽一吃的日本飛驒牛刺身,牛肉味道濃厚。

期間限定!更加係唔能夠錯過的稀有汁燒A5熊本黑毛和牛千本筋,出邊好少食到。

好特別的慢煮牛舌芯,店員推薦本身已經用上店家秘製醬料慢煮煮好,只需翻熱一下可以食了;牛舌芯厚身爽口,但係食落肉質軟諗,肉汁豐富。

接住落嚟我哋要開動食海鮮拼盤,
包括即開生蠔🦪、扇貝、虎蝦仲有甲羅燒。

海鮮非常新鮮, 每一樣都大大件,加上牛油的香味,一邊燒 一邊香噴噴。
店員細心幫我哋即開生蠔🦪 生蠔鮮嫩多汁滑溜,濃郁的蠔味,如果怕生都可以燒一下,自己控制生熟程度。還爽彈鮮美的大虎蝦,肉厚肥美的扇貝,味道鮮甜。最後食埋甲羅燒,蟹膏味又令我想起日本了。

食完一輪豐富頭盤,我都已經好滿足吃 ,再追加了小食 、刺身、炸物、一品料理,每樣少少品嚐一下。

牛川蟹籽沙律、味付螺肉、芝麻八爪魚、中華沙律。

三文魚、吞拿魚、北寄貝、希靈魚、
赤蝦、赤貝、帶子、泰式虎蝦;款款都新鮮甜美,冇腥味食得出靚貨。

炸物每次都忍唔住要食,香芋丸、榴槤炸彈、炸雙皮奶,香脆可口。

火炙鰻魚壽司🍣蔥花吞拿魚蓉軍艦、
蟹籽軍艦、三文魚籽軍艦,質素唔差,跟壽司店的差不多。

最後是我期待的甜品🍮每人一客 特別款式,我揀咗 丸作-粉紅仙人掌珍珠雪條;好Q彈,咬落真係有珍珠,煙煙韌韌我最喜歡的口感。

@gyukawacwb
庆祝纪念
生日
  • 尊貴A5日本和牛放題
1K
難得明天返短放假當然要搵間任食之餘質素高價錢可以接受嘅餐廳,朋友即時推介了這裡,位置就腳銅鑼灣港鐵站C出口行2分鐘左右就到交通十分方便!一出升降機就見到個餐廳招牌,內裡座位闊落主要都係卡位,今晚望望餐牌選了最靚嘅尊貴A5日本和牛放題,選擇最多,加埋樣樣都可以點計落個價係最抵食!全部都係用qr code 落單快捷方便清晰,第一輪嘅燒肉是落單後隨之而來,有朋友推介嘅生猛海鮮,當然還有分類清晰嘅和牛,只是賣相已經可以給你打卡一番!A5和牛嘅質素會見到牛肉上嘅雪花紋分佈均勻,有啲會特別多例如熊本A5和牛嘅牛肩胛,牛脛脊在火爐上燒十分惹火,入口超級軟熟嫩滑肥美!除了有A5級嘅和牛可以不停追加外,而朋友點嘅海鮮拼盤,有大大隻即開嘅超肥美大隻嘅蠔、大大隻又彈牙嘅扇貝、用了松葉蟹蓋、日本蟹膏、鵪鶉蛋、蟹子做成嘅甲羅燒,真心一個爐真係唔夠用😜🥰而餐牌內食物種類之多有新鮮刺身,落單即炸嘅炸物,都係十分推介之選,除此之外亦十分喜歡哩到嘅菠蘿,燒完入口多汁鮮甜,時間內真係好忙地不停燒,飲品亦係自助,我就飲了這裡嘅冷泡茶,清新解膩,啱晒今晚不停燒完入口嘅肥美和牛,去清解一下😘最後還有movenpick 雪糕,真

除此之外亦十分喜歡哩到嘅菠蘿,燒完入口多汁鮮甜,
時間內真係好忙地不停燒,

最後還有movenpick 雪糕,真係完美嘅組合!