2022-06-01 581 浏览
終於搵到一間超高質素嘅和牛放題📣!作為日本和牛專門店,一入「牛川」門口,已經見到日本各地嘅和牛證明💮。可以盡情同朋友一邊談天說地😙,一邊品嘗和牛烤肉。新張期內提前兩日訂座,4人同行惠顧和牛放題,餐廳即送價值$499嘅原隻龍蝦刺身🦞————————————————👅尊貴A5日本和牛放題(成人$458)🔸頭盤類🔸👍🏻和牛沙律:廚師烤好嘅燒汁和牛片配解膩沙律👍🏻和牛美人玉子:和牛薄片微微烤熟,裹滿生蛋黃先食,蛋香漿口🥚,和牛甜味十足👍🏻燒牛肉他他:厚切嘅半熟和牛片,加上醃紫洋蔥同黑松露,酸甜可口👍🏻日本飛驒牛刺身:一直都好想試牛肉刺身🤤,見牛川食物質素有保證,第一次品嘗一定要點汁,酸味帶起牛肉鮮甜🔸刺身/壽司類🔸👍🏻帶子、三文魚肥美鮮甜🍣,赤貝同榮螺爽口甜美,甜蝦同吞拿魚相對一般👍🏻 件件壽司好靚仔,飽滿三文魚籽同吞拿魚蓉,一口吞真係好滿足,火灸左口魚裙邊軍艦都唔錯🔸海鮮類🔸👍🏻每位送海鮮拼盤,鮮甜嘅甲羅燒混合蟹柳、魚籽及香蔥等,拌飯一定好正!牛油帶子肉質紮實,生蠔汁水充足🦪,鮑魚彈牙,帶膏虎蝦有鮮味,其中虎蝦可以再落單👉🏻仲試埋清酒煮蜆🍶,味道唔錯,不過比較佔空間同花時間燒.🔸肉類🔸一開始

————————————————
👅尊貴A5日本和牛放題(成人$458)
🔸頭盤類🔸
👍🏻和牛沙律:廚師烤好嘅燒汁和牛片配解膩沙律

🔸刺身/壽司類🔸

🔸海鮮類🔸
👉🏻仲試埋清酒煮蜆🍶,味道唔錯,不過比較佔空間同花時間燒
🔸肉類🔸
一開始會送上排得好靚嘅日本A5和牛拼盤💖,試啱鍾意邊款可以Refill,盡情沉浸於和牛嘅美味,以下逐一介紹:
👍🏻稀有汁燒本筋:爽彈筋位,不會難嚼
👉🏻壺漬牛肋條:肥油香味,即使一大件咬落都唔硬
👍🏻後腰肉:燒到有網紋太誘人,肉味較重
👍🏻牛肩梅花:肉汁最充裕嘅部位💦
👍🏻牛冧:有一條白花花脂肪,估唔到口感偏紮實
👉🏻牛小排:明顯較厚,油花平均,多食會油膩
👉🏻牛五花:肥瘦相間,一口感受脂肪帶嚟嘅快樂
👍🏻牛頸脊:表現最平均,有肉味亦多汁
👍🏻牛肩胛:相信呢個部位活動得多,特別Q彈
👍🏻厚切牛舌:比薄切好食太多😘,彈牙感更明顯,將肉汁緊緊鎖住

🔸蔬菜類🔸
👍🏻鮮糖心菠蘿同日本甜番薯都係我嘅最愛🍍,點少得叫個生菜籃包肉食呢
🔸小食類🔸
👉🏻 炸物之中炸雙皮奶奶香四溢,香芋丸發揮穩定水準,懶人必食和牛油雞翼🧈,比燒雞翼方便太多喇

🔸飲品類🔸
👍🏻罐裝飲品款式齊全,有啲果汁都係第一次見,仲有啤酒任飲🍻!試咗牛川蜜桃烏龍茶,原葉茶包浸泡,清甜解膩

🔸甜品類🔸
👍🏻雪糕每人限一盒🍨,MÖVENPICK同韓國牌子Cledor

🚩總結:超級滿足嘅和牛放題😍
————————————————
🌟注意:120分鐘燒肉放題,開枱起計90分鐘內點餐,截單不會另作提示,另收加一服務費
📍 牛川日本和牛專門店
地址:銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
未改名之前都有食過,今次牛川和牛燒肉放題好有心機尊貴和牛放題120分鐘$458/位 和牛款式亦不單於局限於燒肉部分!用qr code 落單 和牛沙律和牛美人玉子、和牛他他,等和牛菜式率先上碟有和牛拼盤共有9款牛肉,每款都有講解店員提醒有上至下、淡味至濃味食用。 最好的是食左覺得邊種要encore先order,唔會甘浪費!和牛沾鹽配上溫泉蛋飯,感覺超正!稀有推介:汁燒黑毛和牛千本筋,即使有醬亦有濃濃牛味~牛五花肉質就最軟稔,其次牛小排都不錯牛味更濃!多種和牛部位口感味道更多層次~~和牛美人玉子則有種壽喜燒感覺和牛沙律嘅牛肉燒到剛好有油香配沙律菜剛好海鮮拼盤有唔少得嘅甲羅燒(調味偏甜)、扇貝、鮑魚 &蠔 都新鮮刺身方面都新鮮,螺肉、帶子 好鮮甜!另點了 #辣酒煮蜆 清酒再加上辣椒粉煮,蜆肉肥嘟嘟幾鮮甜~另有一般放題炸物,芝麻雞翼、明太子薯條,炸鮮奶等正常發揮! 最後每人來一盒movenpick,焦糖脆餅口味係至愛~
未改名之前都有食過,今次牛川和牛燒肉
放題好有心機

尊貴和牛放題120分鐘
$458/位 和牛款式亦不單於局限於燒肉
部分!

用qr code 落單

和牛沙律
和牛美人玉子、和牛他他,等和牛菜式

率先上碟有和牛拼盤
共有9款牛肉,每款都有講解
店員提醒有上至下、淡味至濃味食用。
最好的是食左覺得邊種要encore先order,
唔會甘浪費!

和牛沾鹽配上溫泉蛋飯,感覺超正!

稀有推介:汁燒黑毛和牛千本筋,
即使有醬亦有濃濃牛味~
牛五花肉質就最軟稔,其次牛小排都不錯
牛味更濃!多種和牛部位口感味道更多
層次~~

和牛美人玉子則有種壽喜燒感覺

和牛沙律嘅牛肉燒到剛好有油香配沙律菜
剛好

海鮮拼盤有唔少得嘅甲羅燒(調味偏甜)
、扇貝、鮑魚 &蠔 都新鮮

刺身方面都新鮮,螺肉、帶子 好鮮甜!

另點了 #辣酒煮蜆
清酒再加上辣椒粉煮,
蜆肉肥嘟嘟幾鮮甜~

另有一般放題炸物,

芝麻雞翼、明太子薯條,炸鮮奶等
正常發揮!

最後每人來一盒movenpick,焦糖脆餅口味
係至愛~
2022-05-21
  • 和牛沙律
  • 燒肉
2022-05-31 490 浏览
今日全日停留係321 Retrying…都買唔到mirror飛化悲憤為食量於是放工約埋同事去銅鑼灣牛川食和牛放題刷餐勁既😎餐廳環境光猛,多數都係卡位,坐得好舒服新張期內提前兩日訂座,四人同行即送原隻龍蝦刺身,真係超抵🦞餐廳有三款放題套餐: 特選放題 ($298)、極上放題 ($348)、尊貴和牛放題 ($458)一場黎到當然要揀個最貴既尊貴和牛放題啦尊貴和牛放題 ($458)揀好左要邊款放題套餐之後店員就送上精緻頭盤: 有A5和牛拼盤、和牛沙律、海鮮拼盤同和牛美人玉子日本A5和牛拼盤呢個啱哂打卡有齊哂咁多款唔同部位最好食係牛肩胛同牛頸脊油花比較重燒烤過後牛味濃郁仲要入口即溶❤️💯和牛沙律🥗份量都幾多新鮮既沙律菜上面有成十幾塊既和牛牛肉兩邊煎到僅熟加上秘製醬汁配埋沙律一齊食又幾清新和牛美人玉子🥚和牛薄片預先醃製燒烤過後沾上蛋黃汁第一次咁樣食和牛感覺幾特別😋海鮮拼盤🦐🦪每位食客都會送上海鮮拼盤有蠔、虎蝦、鮑魚、牛油帆立貝,仲有甲羅燒甲羅燒上面既蟹膏好濃配埋鮮甜既蟹肉同蟹籽撈埋蛋黃一齊食送飯一流❤️鮑魚非常新鮮,放上燒烤網仲識郁🔥蠔肉肥美好juicy帆立貝厚肉又彈牙虎蝦新鮮大隻,肉質爽口彈牙蝦頭
餐廳環境光猛,多數都係卡位,坐得好舒服
新張期內提前兩日訂座,四人同行即送原隻龍蝦刺身,真係超抵🦞
一場黎到當然要揀個最貴既尊貴和牛放題

尊貴和牛放題 ($458)
揀好左要邊款放題套餐之後

燒烤過後沾上蛋黃汁
第一次咁樣食和牛感覺幾特別😋

海鮮拼盤🦐🦪
每位食客都會送上海鮮拼盤
有蠔、虎蝦、鮑魚、牛油帆立貝,仲有甲羅燒
甲羅燒上面既蟹膏好濃
配埋鮮甜既蟹肉同蟹籽
撈埋蛋黃一齊食送飯一流❤️
鮑魚非常新鮮,放上燒烤網仲識郁🔥
蠔肉肥美好juicy
帆立貝厚肉又彈牙
虎蝦新鮮大隻,肉質爽口彈牙
蝦頭仲有啖啖蝦膏💯

頭盤已經咁豐富
其他食物可以自助用QR code落單
牛魔王淨係主攻食和牛都回本
仲有刺身壽司🍣、主食同小食等等

罐裝飲品款式齊全
仲有兩款餐廳自家製既冷泡茶
私心推介大家試下佢地既蜜桃烏龍茶
唔會好甜但可以清新口腔中既油脂
食到咁飽最後記得食埋甜品先走呀🙈
每人一杯movenpick雪糕 (識食一定食朱古力味❤️)

2022-05-28 367 浏览
最近有鋪烤肉癮,放工係喺銅鑼灣搵到呢間有烤肉放題幾吸引就試下!$458尊貴和牛放題可以有日本A5/A4日本和牛任食就揀咗呢個。打頭陣的和牛拼盤油花分布均勻,色澤紅潤,賣相吸引認唔住相機食先,仲好貼心標示不同部位,可以一次過淺嚐提供嘅和牛部位。食完之後馬上加一次所有部位套餐仲配送和牛沙律同和牛美人玉子,和牛肉質軟嫩,口中脂香四溢,口感厚實多汁。海鮮拼盤都係隨餐附送,甲羅燒一個惹味香甜,虎蝦、帶子同鮑魚各兩隻都非常鮮甜厚肉。海鮮拼盤食完唔夠喉可以另加錢單點。最後都有叫咗少少刺身,壽司同小食等,普遍放題的選擇,飲品都有多達十款以上,按人頭會有一個雪糕。今次和牛烤肉好滿足,最後飽到雪糕都冇食🤣餐廳環境都相當不錯,油煙味都不大,仲有獨立廂房。

最後都有叫咗少少刺身壽司同小食等,普遍放題的選擇,飲品都有多達十款以上,按人頭會有一個雪糕。

今次和牛烤肉好滿足,最後飽到雪糕都冇食🤣
餐廳環境都相當不錯,油煙味都不大,仲有獨立廂房。

2022-05-26 389 浏览
好耐冇食烤肉,今日就同朋友一齊食返餐,喺OpenRice搵到呢一間新開嘅烤肉店,就一於想去一試。入到嚟環境都好舒適,座位都好闊落。咁我哋就揀咗食最貴嘅級別,呢個458一位尊貴和牛放題,如果唔鍾意食牛嘅,佢呢度都仲有其他嘅級別可以烤下雞/豬類嘅,咁佢呢個放題除咗烤肉之外,佢都仲有壽司刺身同埋一啲小食等等嘅放題,所以佢呢度一個價格可以滿足晒你三個願望。咁我哋一坐低啦咁佢就上咗個呢個和牛沙律,仲有呢個和牛烤肉拼盤,咁呢個拼盤就一次過上晒唔同嘅牛嘅部位,可以俾你試吓唔同部位嘅風味,咁佢呢啲係之後都可以再點任食嘅!咁呢個級別除咗呢啲之外呢咁佢仲會送多一個海鮮拼盤,咁入面就有蠔,帶子,虎蝦,鮑魚同埋甲羅燒等等,啲海鮮都好新鮮,啲虎蝦就好大隻,食落係啖啖肉,鮑魚帶子夠曬爽口!講返佢啲牛,可以食得出佢係好新鮮,唔似係啲凍肉咁,烤住戈時啲油脂香氣都不斷散出嚟,牛肉好嫩滑,絕對值得起呢個價!咁我哋都有試吓佢其他嗰啲刺身啊同埋啲小食等等,咁呢啲就都唔差,同平時放題質素咁!鐘意食烤肉嘅真係要一試呢間!

尊貴 A5和牛🐂🦬🐮🔥放題 (全餐包送海鮮口拼盤)Full set 包送:A)上海鮮拼盤( 有鮑魚、虎蝦🦐、帶子、生蠔🦪同甲羅燒。)生蠔再送:B)和牛美人玉子(頭盤)+洪和牛沙律(頭盤)主菜:鹿兒島黑毛和牛拼盤總共有8款和牛鮮肉🥩,A4/A5每款4件,分別有牛肩胛、肩頸肉、牛三角、牛小排等。頭三款牛肉味比較濃,後兩者肉質軟嫩,油脂味香及較重。最推薦A4牛小排,牛味超濃!係我嘅至愛!😍😍牛舌都唔錯 ,肉厚爽彈~仲有厚切同博設選擇!清酒煮蜆琳,蜆肉飽滿,無沙,清酒味重總括嚟講啱晒重視質素放題既你😄👏🏻✅🐮牛川日本和牛專門店(銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓#銅鑼灣#銅鑼灣美食#牛川日本和牛專門店#燒肉 #和牛#日本美食#日式燒肉 #日式料理#日本菜#丼飲#壽司#身#oodiehk#hkfoodie #hkfood #foodhk #food #foodie#blogger #hkblogger #香港美食#美食
尊貴 A5和牛🐂🦬🐮🔥放題 (全餐包送海鮮口拼盤)

Full set 包送:

再送:
B)和牛美人玉子(頭盤)+洪和牛沙律(頭盤)

主菜:
鹿兒島黑毛和牛拼盤
總共有8款和牛鮮肉🥩,
頭三款牛肉味比較濃,後兩者肉質軟嫩,油脂味香及較重。

清酒煮蜆琳,蜆肉飽滿,無沙,清酒味重

總括嚟講啱晒重視質素放題既你😄👏🏻

✅🐮牛川日本和牛專門店(銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓

#銅鑼灣#銅鑼灣美食#牛川日本和牛專門店
#燒肉 #和牛#日本美食#日式燒肉 #日式料
理#日本菜#丼飲#壽司#身#oodiehk
#blogger #hkblogger #香港美食#美食
2022-05-24 304 浏览
好耐無出街食晚飯,更係要食好啲。普通放題邊夠,食返個和牛放題先啱數。一坐低店家會先送上一啲推介食物。先嚟一個美人玉子,就係燒熟嘅牛沾上生雞蛋。仲有一個和牛沙律,好開胃。海鮮併盤有虎蝦,鮑魚,扇貝,生蠔,同甲羅燒。原本以為甲羅燒要燒好耐,好快就燒到好香嘅蟹膏味。鮑魚同虎蝦都好新鮮。跟住上菜嘅係主角和牛,店家好貼心咁送上一轉,全部有名牌的,唔洗擔心唔知食緊咩。個人喜好牛頸脊,牛肩梅花。屬於比較林的。另外稀有汁燒千本筋都好食。所以第一轉之後就不停再點呢幾款。QR code 點餐真係好方便又唔會嘥嘢。食埋每人一杯movenpick,非常滿足。

食埋每人一杯movenpick,非常滿足。
2022-05-23
2022-05-24 276 浏览
牛川日本和牛專門店,位於銅鑼灣謝斐道金利文廣場,捱過疫情之後,當然要食返餐好。極力推薦$458 和牛放題套餐,日式和牛放題任點任食,而且套餐仲配送海鮮拼盤,和牛沙律,和牛美人玉子頭盤,及日本A5 和牛拼盤,每一個牛肉不同部分都清晰分明,方便第二輪開始可以用手機點餐每限添加。日本和牛入口即溶,油花分明軟嫩,個人偏好期間限定稀有沖燒A5 熊本黑毛和牛,帶有餐廳自家制醃汁,少甜,感覺極像壽喜燒。另一款推介牛肩梅花,薄切,入口即溶。

2022-05-23
2022-05-23 258 浏览
位於銅鑼灣牛川的高質仼食烤肉$458就可以仼食日本岩手農場直送A5和牛每一款都入口即溶牛香濃郁除了和牛之外放題食物質素也很高靜岡吞拿魚他他、飛驒牛刺身、溫泉蛋醬油牛川飯等全部都可以任食✨一定要點松露和牛他他半熟燒和牛配上黑松露入口香氣四溢🤍最後仲可以仼食甜品 有movenpick! 牛川裝潢好像日本居酒屋座位寬敞舒適🧚🏻‍♀️-尊貴和牛放題 $458-牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
位於銅鑼灣牛川的高質仼食烤肉
$458就可以仼食日本岩手農場直送A5和牛
每一款都入口即溶牛香濃郁
除了和牛之外放題食物質素也很高
靜岡吞拿魚他他、飛驒牛刺身、溫泉蛋醬油牛川飯等
全部都可以任食✨
一定要點松露和牛他他
半熟燒和牛配上黑松露
入口香氣四溢🤍
最後仲可以仼食甜品 有movenpick!
牛川裝潢好像日本居酒屋
座位寬敞舒適🧚🏻‍♀️
尊貴和牛放題 $458
牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
2022-05-21 389 浏览
最近又發掘到銅鑼灣一間適合牛摩王嘅燒肉放題唔好以為放題質素就麻麻相反地 呢個放題係提供超多種A5日本和牛加上有多款新鮮海鮮 完全係貨真價實呢個最高級 尊貴A5日本和牛放題 $458/位海鮮拼盤 有甲羅燒、鮑魚、生蠔🦪、帶子、蝦🦐海鮮有海水鮮味 極度清甜 最特別係甲羅燒嘅蟹肉混蛋 食落真係返咗日本咁🇯🇵鮑魚生蠔超嫩口 如果4人同行 仲會再另加送龍蝦🦞刺身 剩海鮮都已值回票價另外A5和牛拼盤 一層層咁 提供不同部位嘅A5和牛每個位置嫩口速度各不同 試完就可以跟自己喜好去追加和牛都係油脂分布平均 食落少少肥膩並入口即化成個過程完全係享受沙律方便本人大愛和牛沙律🥗及雜錦魚生沙律沙律菜洗得乾淨又新鮮 一路中和住肉食嘅膩感除咗沙律又點少得炸物、壽司、手卷、刺身、小食等 過百款食物選擇 包買萬有包你滿足加上仼飲飲品有啤酒真係飲飽食醉 另外更要一讚雖然當晚全院滿座但上菜及收碟速度非常快員工亦會介紹食材及燒法總括而言食物質素、餐廳格調、服務態度都絕對對得住價錢🥰
最近又發掘到銅鑼灣一間適合牛摩王嘅燒肉放題
唔好以為放題質素就麻麻
相反地 呢個放題係提供超多種A5日本和牛
加上有多款新鮮海鮮 完全係貨真價實

呢個最高級 尊貴A5日本和牛放題 $458/位
海鮮拼盤 有甲羅燒、鮑魚、生蠔🦪、帶子、蝦🦐
海鮮有海水鮮味 極度清甜

沙律方便本人大愛和牛沙律🥗及雜錦魚生沙律
沙律菜洗得乾淨又新鮮
一路中和住肉食嘅膩感
除咗沙律
又點少得炸物、壽司、手卷、刺身、小食等
過百款食物選擇

雖然當晚全院滿座
但上菜及收碟速度非常快
員工亦會介紹食材及燒法
總括而言
食物質素、餐廳格調、服務態度都絕對對得住價錢🥰
上個月先去完今個月又再去食喇!今次就食咗佢地全新嘅A5日本和牛放題🥓!牛肉、刺身、海鮮、炸物等,120分鐘放肆地任飲任食🙀!開心開心!一入座即送上頭盤和牛美人玉子🥚+和牛沙律🥗!等你唔使餓住燒! 😭再送上海鮮拼盤🦐,包括:生蠔、帶子、扇貝、大蝦🤩!嘩!仲有我最愛嘅甲鑼燒呀🦀!將滿滿嘅蟹膏,撈埋隻雞蛋後,食到超鮮甜嘅味道 !必食推介👍!終於戲肉嚟啦!職員再為我地送上日本A5和牛拼盤🥩,有成8個不同部位😍!脂肪分佈平均,肉汁豐富🥰,「專業燒烤」嘅朋友又幫我燒到勁香口,加埋燒肉汁就更惹味💯!最鍾意牛肩梅花肉🌟!其實平時我唔太食牛,但如果食一定有燒牛舌呀🤤!果到提供兩款口味,有理冇理都叫咗先!簡直變咗牛舌放題✨一樣呀!新鮮、厚切、爽口 ,正👻!食到捧住個肚升仙了🤭!最後食埋個MÖVENPICK雪糕🍧,真係功德完滿喇!呢間真心性價比高💯!$458/位, 4 人同行 仲送龍蝦刺身🦞!同fd食完都個個讚👍!

2022-05-15
  • 甲羅燒
  • 海鮮拼盤
2022-05-20 371 浏览
牛川前身是尚鮮日本燒肉,現在改成燒肉放題,襯今天520,要老公同我瘋狂食和牛,連加一每人都只是$504。坐下後侍應提我們不要先掃QR code,食完送贈的和牛沙律,和牛美人玉子、海鮮拼盤和日本A5和牛拼盤後才落單都未遲。我很喜歡和牛沙律中的幾片爽滑和牛和新鮮沙律菜,所以之後加單再安歌。和牛美人玉子是和牛哪個部位我就唔清楚,不過燒完之後沾玉子食又幾特別。海鮮拼盤有一份甲羅燒,兩份鮑魚、生蠔、帶子和大蝦。甲羅燒有蟹糕蟹肉和鵪鶉蛋液,用筷子拌勻後慢火燒,好香濃。其餘海鮮都好食又新鮮。日本A5和牛拼盤簡直是和牛的盛宴,各部位標注好,就像前哨基地,試過之後便專攻鍾意部位落單好了。掃QR code時,除了和牛、還有安格斯牛、豚肉和雞肉等,連刺身、壽司、炸物同埋粉麵飯都有。不過我只食和牛已飽。還有任飲的啤酒汽水和每人一杯雪糕呢。提提大家,4人同行並提前2日預訂,免費送一隻原隻龍蝦刺身,真係好抵。我下次要約埋朋友來先得。另外,放題時間是120分鐘,但90分鐘就截單,要把握時間叫嘢食哦。還有,冷氣都幾凍,帶件衫仔。

和牛沙律
和牛玉子燒
海鮮拼盤一份甲羅燒,兩份鮑魚、生蠔、帶子和大蝦。甲羅燒有蟹糕蟹肉和鵪鶉蛋液,用筷子拌勻後慢火燒,好香濃。其餘海鮮都好食又新鮮。
海鮮拼盤
日本A5和牛拼盤
掃QR code時,除了和牛、還有安格斯牛、豚肉和雞肉等,連刺身壽司、炸物同埋粉麵飯都有。不過我只食和牛已飽。還有任飲的啤酒汽水和每人一杯雪糕呢。
炭燒荷蘭豬腩片
2022-05-20
2022-05-20 158 浏览
沒有不愛吃牛,只是什麼等級而然,A5令我口水不斷流🤤心大心細既我叫到成枱都係食物,滿足我既弱小心靈☺️呢間燒肉除左有A5日本和牛任食,仲送海鮮拼盤❤️海鮮拼盤絕不劣質,有帆立貝,蠔,蝦,甲羅燒,同鮑魚。鮑魚生猛到郁架😏😏除咗主攻佢嘅唔同部位和牛,當然要試吓去其他刺身壽司小食啦佢嘅壽司刺身款式都唔算少,仲有和牛刺身,而我最鍾意就係佢嘅小食款式都特別同埋多,最後仲食埋我好鍾意食既雪糕,真係食到盤滿缽滿咁樣離開。4人同行食和牛放題仲送龍蝦刺身,早知叫多兩個人有啲蝕桌添,唔緊要有機會再食過🥰

沒有不愛吃牛,只是什麼等級而然,A5令我口水不斷流🤤
心大心細既我叫到成枱都係食物,滿足我既弱小心靈☺️

呢間燒肉除左有A5日本和牛任食,仲送海鮮拼盤❤️

除咗主攻佢嘅唔同部位和牛,當然要試吓去其他刺身壽司小食啦

2022-05-20 310 浏览
之前食過牛川嘅晚市外賣都已經覺得高質今次佢重開晚市放題一於去試一試晚市放題有三個唔同價位嘅套餐而今次我哋就試咗佢最貴果款果然無令我哋失望食物除咗多款式外仲十分高質🤩🔸尊貴和牛放題 $458呢個和牛放題除咗任食和牛外,仲任食刺生同壽司,除此之外,所有無酒精飲品同罐裝啤酒都係任飲。一開始餐廳仲會送上海鮮拼盤、日本A5和牛拼盤、和牛美人玉子同和牛沙律作為頭盤,誠意十足🤩🔸海鮮拼盤呢個海鮮拼盤非常豐富,有鮑魚、生蠔、帶子、海蝦同埋睇見都流哂口水嘅甲羅燒😍每款海鮮都洗得好乾淨同埋好新鮮,完全無腥味同海水味。飽魚同生蠔嘅肉質非常鮮繳,帶子就好鮮甜,海蝦肉質實正好有蝦味,甲羅燒混埋蟹膏蟹肉,燒完之後一個字,正!🔸日本A5和牛拼盤餐廳非常之貼心,每款和牛都貼有相應嘅部位名稱,咁就可以記低自己鐘意食嘅部位再無限encore。咁多個部位之中我最鐘意係A5牛五花,佢嘅肥瘦好平均,亦都好重牛味,燒完雖然有小小肥膩不過入口即浴😍其他部位嘅和牛都好出色,重牛味得黎肉質好嫩滑,食落勁juicy😋享受完呢兩盤咁豐富嘅頭盤之後,就可以開始用qr code order想食嘅食物。我就高度推介佢嘅刺身,除咗款式多之外,仲要
之前食過牛川嘅晚市外賣都已經覺得高質
仲十分高質🤩

🔸尊貴和牛放題 $458

🔸海鮮拼盤

🔸日本A5和牛拼盤

享受完呢兩盤咁豐富嘅頭盤之後,就可以開始用qr code order想食嘅食物。我就高度推介佢嘅刺身,除咗款式多之外,仲要每款刺身都好新鮮,最驚喜嘅係竟然有中拖羅刺身叫😍除咗刺身之外,牛川嘅炸物同熱盤都好出色,全部即叫即炸,上菜時仲熱辣辣。最後,食放題緊係唔小得食雪糕,而牛川嘅放題真係好有誠意,每人可以揀一款口味嘅movenpick雪糕,真係好抵食🤩

2022-05-13
🔥都有一排無食和牛嘅燒肉放題,上次喺牛川食過午市幾滿意,就試埋佢個$458兩小時放題吧!結果捧住個肚走又樣樣嘢都高質😍🔥點菜之前,已經上咗和牛拼盤,海鮮拼盤,和牛美人玉子同和牛沙律。淨係搞呢堆嘢都食咗差不多一個鐘😛🔥和牛係日本頂級水準,由牛小排食到後腰肉,肩梅花,牛頸脊都有😋~最特別係連稀有嘅千本筋都有,口感好之餘又有濃郁鮮味👍🏻🔥海鮮拼盤誠意之最!有甲羅燒已經好少地方有,另外蠔係極高水準😛🔥呢度嘅刺身好食到癲,以為去咗中高價日本餐廳。。三文魚超肥美,另外大推赤貝,夠晒爽甜。同埋左口魚裙邊軍艦都係上乘水準😱🔥炸物唔錯,三大必食係炸蠔,炸雙皮奶同榴槤炸彈~全甜都做到外脆內軟,新鮮炸起熱辣辣,一絕😎🔥4人同行食和牛放題,餐廳即送龍蝦刺身

🔥4人同行食和牛放題,餐廳即送龍蝦刺身