2022-09-09 98 浏览
這間位於銅鑼灣的燒肉店,主打提供高質日本高級和牛燒肉放題,120分鐘盡情品嚐多款和牛滋味,滿足一眾和牛控人士。餐廳於日本岩手縣擁有自家養殖黑毛和牛農場,更有曾於日本學師的大師傅坐鎮,質素有保證。餐廳提供3款不同的任食套餐選擇,選了尊貴日本和牛放題套餐 $458,可以任食9款和牛部位、海鮮、壽司、刺身及一系列日式小食,包括清酒煮蜆、燒虎蝦、炸雞軟骨、吉列炸蠔等,過百款美食供應,選擇多元化,並有無酒精飲品、罐裝啤酒任飲優惠,絕對挑戰大胃王。任食套餐提供多款A4/A5和牛燒肉,包括了A5熊本黑毛和牛的牛肩胛、牛頸脊、牛五花、稀有汁燒千本筋,A5牛匠岩手黑毛和牛的牛小排、牛冧,A4熊本黑毛和牛的牛肩梅花及A4牛匠岩手黑毛和牛的後腰肉,款款高質,油花紋理細緻均勻。A5和牛牛肩胛口感軟嫩,肉味濃郁;A4和牛牛肩梅花油脂較重,入口即溶;A5和牛牛小排,油花細緻綿密,口感鬆化;A5和牛的稀有部位千本筋,口感嫩滑,牛味突出。刺身選擇亦非常豐富,推介帆立貝、赤貝及泰國生蝦,好吃到小編跟朋友encore了無限次。另外,必試推介:牛川秘製慢煮牛舌、和牛他他及飛驒牛刺身。厚切的慢煮牛舌,爽彈口感,非常討好;和牛

餐廳提供3款不同的任食套餐選擇,選了尊貴日本和牛放題套餐 $458,可以任食9款和牛部位、海鮮、壽司刺身及一系列日式小食,包括清酒煮蜆、燒虎蝦、炸雞軟骨、吉列炸蠔等,過百款美食供應,選擇多元化,並有無酒精飲品、罐裝啤酒任飲優惠,絕對挑戰大胃王。

刺身選擇亦非常豐富,推介帆立貝、赤貝及泰國生蝦,好吃到小編跟朋友encore了無限次。另外,必試推介:牛川秘製慢煮牛舌、和牛他他及飛驒牛刺身。厚切的慢煮牛舌,爽彈口感,非常討好;和牛他他選用安格斯牛肉,配合自家製的醃洋蔥及蔥花,酸酸味味相當惹味。飛驒牛刺身,選用特級上好的飛驒牛肉,蘸上自家製醬汁,口感軟滑,回味無窮。

2022-09-08 73 浏览
食燒肉真係會上癮好想好大量咁不停食靚既燒肉但係我好擔心肉既質素唔好今次朋友就特登介紹我去食和牛放題一次滿足我兩個心願我哋嗌咗嘅和牛套餐所以所有都係和牛都係任食而且所以類型嘅和牛都會出一套比你先先來第一道係和牛沙律大大塊嘅燒牛肉配埋沙律令你 首先開下胃仲有個牛美人玉子等你燒完七成左右之後可以配上香滑雞蛋食之後就上咗係非常之靚嘅牛肉樓梯成個造型非常之靚帶給咁嘅方式放不同嘅牛肉而且清楚列出邊個部位主要係分咗熊本黑毛和牛匠岩手黑毛和牛部份有後腰肉,牛肩梅花,牛冧,牛小排,牛五花,牛頸脊,牛肩胛,仲有牛筋同牛舌雖然唔同部仔,但係因為和牛全部只要輕輕燒一燒本人最鍾意再加少少岩鹽又可以調味由可以食到最大嘅牛味因為牛嘅部份實在太多所以大家可以根據自我喜愛嘅質地去揀返相對嘅部份追交個人最鍾意就係牛肩胛肥瘦適中而且牛味濃所以不停追加咗好多次我哋仲嗌咗個飛彈牛刺身配埋嗰個酸汁只可以食完好似比幸福包圍其實除咗牛肉之外仲會送個海鮮拼盤俾你呢度仲可以無限刺身任食當然仲包括其他炸物啊小食啊同埋嘢飲有咁嘅質素性價比超高原來四個人嚟食和牛套餐仲會送龍蝦刺身下次叫齊朋友再食過
食燒肉真係會上癮

成個造型非常之靚
帶給咁嘅方式放不同嘅牛肉
而且清楚列出邊個部位

主要係分咗熊本黑毛和牛匠岩手黑毛和牛
雖然唔同部仔,但係因為和牛
全部只要輕輕燒一燒

原來四個人嚟食和牛套餐
仲會送龍蝦刺身
下次叫齊朋友再食過
2022-09-02 120 浏览
上次同朋友食過一次印象深刻 覺得性價比好高!一致都覺得仲正過啲連鎖燒肉放題~ 所以今日再回頭😜 尊貴和牛放題120分鐘 $458 另加一包括任食和牛、牛肉、豚肉、雞肉、刺身、壽司、炸物、野菜、前菜、一品料理等等 超多選擇!任飲罐裝啤酒、飲品 佢依加仲有自家冷泡茶🥰 配燒肉一流呢個餐四人同行提早兩日訂座仲送價值$499嘅龍蝦刺身~以QR code落單 飲品就出面攞 一入座就會送上四款頭盤:日本A5和牛拼盤、海鮮拼盤、和牛沙律同和牛美人玉子和牛拼盤賣相超吸引💓 每款和牛都有牌仔寫住部位 方便一陣encore😜 我哋覺得拼盤上最好食嘅係牛肩胛~ 黎自A5熊本黑毛和牛嘅 幾乎入口即溶!油脂超豐富又分布得平均 肉質超軟冧😍另外慢煮牛舌芯都推薦👍🏻 本身已經煮好咗所以只需翻熱就可以 用上店家秘製醬料慢煮 牛舌芯超厚身爽口得黎肉質軟諗肉汁豐富 醬汁入味濃厚 海鮮拼盤包括生蠔、扇貝、海蝦同甲羅燒海鮮都好新鮮 每樣size都大大隻😜 另外有一碗仔牛油可以點咗之後再燒 加埋牛油超香😍 海蝦爽彈鮮美、扇貝鮮甜超厚身、生蠔鮮嫩滑溜 超重蠔味~ 但甲羅燒蟹膏味較啖 食完頭盤其實都已經好飽好滿足🤣 再嗌咗少少刺身

尊貴和牛放題120分鐘 $458 另加一
包括任食和牛、牛肉、豚肉、雞肉、刺身壽司、炸物、野菜、前菜、一品料理等等 超多選擇!
任飲罐裝啤酒、飲品 佢依加仲有自家冷泡茶🥰 配燒肉一流
呢個餐四人同行提早兩日訂座仲送價值$499嘅龍蝦刺身

海鮮拼盤包括生蠔、扇貝、海蝦同甲羅燒

食完頭盤其實都已經好飽好滿足🤣 再嗌咗少少刺身、炸物同料理

刺身都好新鮮 三文魚切得好厚 味道濃郁 帶子口感一流 鮮甜滑溜🥰 赤海蝦就比較淡味

其他炸身同料理都唔錯又夠熱👍🏻👍🏻

甜品每人一客😛 丸作嗰款好正入面珍珠煙煙韌韌~
2022-08-28 178 浏览
諗住同朋友餞行,就揀一間佢嚟緊都無機會食嘅日本和牛放題,等佢離開香港前有個好好嘅回憶。坐低就會先上一個A5和牛併盤、海鮮拼盤、和牛沙律、仲有牛美人玉子。而家餐廳仲做緊優惠,4人同行食和牛放題,餐廳會即送龍蝦刺身‼️和牛set擺盤超靚,共有9款牛:牛肩胛、牛頸脊、牛五花、牛小排、牛冧、牛肩梅花、後腰肉、稀有汁燒千本筋、秘製慢煮牛舌。最好食係稀有汁燒千本筋,肉味非常濃郁,仲要好腍;跟住係牛肩胛,因為油花豐富,入口即融; 之後係慢煮牛舌,又係好香牛味,厚身有咬口。整體食完呢一round,已經覺得好滿足,啲牛真係好靚,好味道。海鮮併盤嘅扇貝同生蠔都好大隻,要讚嘅係侍應會喺適當時候出現,幫手起肉,然後反轉放回烤爐上,完全唔洗擔心食得狼狽。而個甲羅燒(即係蟹膏伴蛋),呢個係最美味嘅,蛋味夠香,混和濃稠、夠鮮味嘅蟹膏一齊食,正!牛美人玉子,侍應叮囑7成熟再點生蛋食,牛肉夠軟腍,無油脂,入口唔會覺得太油膩,同鮮雞蛋味道好夾。和牛沙律都幾好食,牛肉薄切,但依然有咬口,與沙律菜一起食,感覺很fresh。有幾款牛我地都有再叫多round,第二round嘅牛肉都同樣咁出色,唔會因為再叫,而俾稍差嘅貨我地。呢度仲

和牛沙律都幾好食,牛肉薄切,但依然有咬口,與沙律菜一起食,感覺很fresh。有幾款牛我地都有再叫多round,第二round嘅牛肉都同樣咁出色,唔會因為再叫,而俾稍差嘅貨我地。呢度仲有和牛極品-飛驒牛刺身,雖然細細件,但肉質柔嫩,霜降油花紋好靚,甘香的油脂與濃鬱的肉味,即使生食,同樣都係入口即化。

除咗牛,當然要叫埋其他食物啦,我地仲叫左刺身壽司同炸物。呢度主打和牛,所以刺身壽司嘅選擇唔算豐富,但都叫做大件,同埋夠新鮮。😀😀

炸物必推榴蓮炸彈,其他放題店食到嘅榴槤炸彈都係脆口企身嘅圓波波,但呢度嘅榴蓮炸彈十分軟糯,煙韌,榴蓮味亦重,似食緊炸過嘅榴槤大福。
  • 和牛沙律
約朋友出去吃餐好是最佳減壓方法👍邊吃燒肉,一邊傾談,做回自己😘今次我介紹【銅鑼灣任食和牛放題餐廳】餐廳名叫「牛川日本和牛專門店」任點任食高品質A5和牛之尊貴和牛餐每人平均HK$458 120分鐘(另加一)店主在日本岩手縣有自家養殖黑毛和牛農場也獲得飛驒牛、熊本和牛產地證明書📝看和牛的賣相,已經令人食指大動我最欣賞是有不同和牛部位可以點每片和牛剛好一口份量,灼一下就食得如太厚或太大塊,又怕太飽及過熟問題而我最喜歡吃好搶火又口感多汁的A4 熊本黑毛和牛之牛肩梅花🐮熊本黑毛和牛之牛肩胛好重牛味及口感細膩每人送的 #海鮮拼盤 好吸引有蟹膏、大扇貝、原隻生蠔及虎蝦各一件生蠔好有鮮味又多計(再點要加約$25一隻)必試鮮味無窮蟹膏($4X),又有蟹仔、蟹柳食放題,🍣刺身質素也不可以忽略好新鮮,多款刺身肉質彈牙,不腥我推介食鳥貝、北寄貝、赤蝦及鮮嫩帶子而 日本豚肉 和安格斯牛 也有另外我愛吃辣酒煮蜆我還是習足火力吃多些和牛🐮也有任取的Valor啤酒、罐裝或紙盒裝汽水最後到壓軸出場的每人一份 #甜品還以為清一色只有品牌movienpick雪糕今次破例叫「粉紅仙人掌珍珠雪條」及19:15 Tinamis
約朋友出去吃餐好是最佳減壓方法👍

邊吃燒肉,一邊傾談,做回自己😘
今次我介紹【銅鑼灣任食和牛放題餐廳】
餐廳名叫「牛川日本和牛專門店」
任點任食高品質A5和牛之尊貴和牛餐
每人平均HK$458 120分鐘(另加一)

看和牛的賣相,已經令人食指大動
我最欣賞是有不同和牛部位可以點
每片和牛剛好一口份量,灼一下就食得
如太厚或太大塊,又怕太飽及過熟問題
而我最喜歡吃好搶火又口感多汁的
A4 熊本黑毛和牛之牛肩梅花🐮
熊本黑毛和牛之牛肩胛好重牛味及口感細膩

每人送的 #海鮮拼盤 好吸引
有蟹膏、大扇貝、原隻生蠔及虎蝦各一件

又有蟹仔、蟹柳
放題,🍣刺身質素也不可以忽略

好新鮮,多款刺身肉質彈牙,不腥
我推介食鳥貝、北寄貝、赤蝦及鮮嫩帶子

而 日本豚肉 和安格斯牛 也有
另外我愛吃辣酒煮蜆
我還是習足火力吃多些和牛🐮

也有任取的Valor啤酒、罐裝或紙盒裝汽水

最後到壓軸出場的每人一份 #甜品
還以為清一色只有品牌movienpick雪糕

今次破例叫「粉紅仙人掌珍珠雪條」及
19:15 Tinamisu雪榚杯,味道和真吃Tinamisu相似(不太甜),好值得一試!

今次我沒有點其它熟食,也不遺憾
我無限loop點和牛及刺身,已值回票價!
2022-08-16 262 浏览
位於金利文廣場3樓既「牛川」一直我都見到好多人推介 想食好耐趁今日放假去食左佢🤍簡左尊貴A5日本和牛放題🐮如果四人同行仲會送原隻龍蝦刺身啊🤤首先上左我超期待既和牛燒肉拼盤、海鮮拼盤同埋和牛沙律✨終於比我見到我萬眾期待既和牛燒肉拼盤 到我打卡啦📸真係非常震撼 已經流晒口水🤤即刻將海鮮拼盤放晒落去燒 甲羅燒記得拌勻隻蛋再燒 好香勁鮮甜😍虎蝦肉彈牙又大隻 扇貝燒左一陣好快就卟一聲 打開左🤭同生蠔一樣勁甜🤍完左海鮮around 入正題啦 和牛Let’s Go!!和牛拼盤最正既係 齊哂款可以試哂每隻味先 仲有紙條記低個名方便再叫 和牛真係和牛油脂分佈勁靚 燒落又好香 每塊都令我充滿期待🤩肉質嫩滑 入口即溶 真心讚嘆✨另外有得叫日本飛驒牛剌身😚我係第一次食 覺得幾特別同平時剌身既口感好似 不過就油脂好豐富 點埋酸汁中和番👍🏻除左美味既和牛仲有其他炸物、壽司、冷盤、雪糕等等 應有盡有 只須用Qrcode下單即可🤍

完左海鮮around 入正題啦 和牛Let’s Go!!

1K
2022-08-14 191 浏览
主打日本高級和牛放題,可以任食燒肉、海鮮、刺身 120分鐘,更有罐裝啤酒任飲,選擇多元化!新張優惠,由即日起至9月30日,凡惠顧尊貴日本和牛放題,4人同行並提前兩日訂座,可免費獲贈價值$499的原隻龍蝦刺身船,非常划算!作為和牛控當然選擇尊貴日本和牛放題套餐,可以盡情品嚐多款和牛燒肉滋味,牛迷一定不會失望 !和牛盛合以8層架呈上,款款油花分佈細緻均勻,賣相吸睛,令人食指大動!海鮮拼盤有帆立貝、甲羅燒、蠔及大蝦,相當豐富!牛肉鬆軟,肉味濃郁,放入口中滿滿油香。日本A5飛驒和牛沙律飛驒牛肉味香濃,搭配酸甜清爽的沙律有助減低油膩感,味道清新開胃。黑松露燒牛肉他他安格斯牛口感柔軟,配搭自家製醃洋蔥、黑松露和蔥花,惹味非常。榴槤炸彈外皮厚薄適中,口感煙韌,內餡香濃幼滑,充滿陣陣果香,每一啖充滿香濃的榴槤味,滋味無窮。
海鮮拼盤有帆立貝、甲羅燒、蠔及大蝦,相當豐富!
牛肉鬆軟,肉味濃郁,放入口中滿滿油香。
日本A5飛驒和牛沙律
黑松露燒牛肉他他
榴槤炸彈
2022-08-03 231 浏览
朋友介紹咗呢間超正燒肉放題店牛川比我😍放題分3個價位想要A5和牛任食就要揀最貴嘅尊貴和牛放題($458/位)🐮😛入座後會先送上和牛拼盤,和牛美人玉子,和牛沙律仲有限定一份嘅海鮮拼盤🦐🦀和牛拼盤已經有齊9款A4,A5和牛,有:1️⃣A5熊本黑毛和牛牛肩胛2️⃣A5熊本黑毛和牛牛頸脊3️⃣A5熊本黑毛和牛牛五花4️⃣A5牛匠岩手黑毛和牛牛小排5️⃣A5牛匠岩手黑毛和牛牛冧6️⃣A4熊本黑毛和牛肩梅花7️⃣A4牛匠岩手黑毛和牛後腰肉8️⃣壺漬A4熊本黑毛和牛牛肋條9️⃣稀有汁燒A5熊本黑毛和牛千本筋每款和牛都有2片,可以食哂咁多款再叫鍾意嘅和牛燒完食落脂香感十足🤤有得任食真心爽🤤配上玉子一齊食又有另一番風味🤤仲有就係連飛驒牛刺身都有得食😛😛海鮮拼盤都唔係用普通嘢hea你有甲羅燒,生蠔,扇貝,鮑魚,虎蝦😍好豪華🤤除咗燒肉,當然唔少得各款刺身同壽司😋加上小食,炸物,飲品,食到超級飽🤣最後仲可以點每人一杯嘅Movenpick雪糕🍦真心推介愛食牛嘅朋友嚟食返餐😝
朋友介紹咗呢間超正燒肉放題店牛川比我😍
放題分3個價位
入座後會先送上和牛拼盤,和牛美人玉子,和牛沙律
仲有限定一份嘅海鮮拼盤🦐🦀

和牛燒完食落脂香感十足🤤有得任食真心爽🤤
配上玉子一齊食又有另一番風味🤤
仲有就係連飛驒牛刺身都有得食😛😛
海鮮拼盤都唔係用普通嘢hea你
有甲羅燒,生蠔,扇貝,鮑魚,虎蝦😍好豪華🤤
除咗燒肉,當然唔少得各款刺身壽司😋
加上小食,炸物,飲品,食到超級飽🤣
最後仲可以點每人一杯嘅Movenpick雪糕🍦
真心推介愛食牛嘅朋友嚟食返餐😝
2022-08-02 279 浏览
今日同朋友去到銅鑼灣嘅呢間牛川和牛專門店度食和牛放題 我哋揀咗個最貴嘅專貴和牛套餐 入面嘅和牛都係來自日本任點任食好在一早book咗位 晚飯時間嚟到座無虛席 兩個人都畀咗張好闊落嘅四人枱坐得超舒服預設已經有個和牛拼盤 一次過畀你試曬咁多總部位 啱食就可以再叫入面包括有A4熊本黑毛和牛 同埋牛匠岩手縣黑毛和牛 個人最喜歡就梗係a5嘅熊本黑毛和牛牛頸脊啦 牛頸脊呢個部位本身已經非常軟冧 仲要加上係a5等級 油花分佈好靚之餘 肉味濃郁 燒至五成熟就食得 食落仲有入口即溶嘅感覺除咗牛肉仲有海鮮拼盤 虎蝦 帶子 生蠔等等全部都好新鮮 最特別就係有蟹膏甲羅燒

入面包括有A4熊本黑毛和牛 同埋牛匠岩手縣黑毛和牛

2022-07-18 224 浏览
銅鑼灣逛街,朋友提議 #牛川 食日本和牛放題,120分鐘任食A5和牛,試盡和牛嘅不同部位嘅滋味!專貴A5日本和牛放題 $458/位,熊本黑毛和牛 拼盤有2牛肩胛、牛小排、牛頸脊、牛冧、牛肩梅花、霜降安格斯牛五花、和牛千本筋等等濃郁牛味而且質素高,入口即溶化,牛味濃郁及油脂豐富,試盡和牛嘅不同部位,真係非常滋味!海鮮拼盤有甲羅燒、鮑魚、大蝦、生蠔、帶子,海鮮生猛新鮮,味道鮮甜。如同行有四位朋友,仲送龍蝦刺身!飛驒牛刺身、三文魚、帶子、甜蝦, so yummy 炸榴槤、炸芋丸、炸蠔、炸芝士、炸雙皮奶等等和牛沙律、和牛美人玉子、壽司、燒物任飲啤酒、汽水、茶牛川日本和牛專門店銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓

和牛沙律、和牛美人玉子、壽司、燒物
任飲啤酒、汽水、茶

牛川日本和牛專門店
銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓

2022-06-19 10 浏览
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:位於銅鑼灣的「牛川日本和牛專門店」最近推出全新和牛放題係120分鐘內,食盡多款精選和牛,牛肉刺身,壽司,豚肉,雞,炸物店家係日本岩手縣擁有自家養殖嘅黑毛和牛農場另外,更獲得黑樺牛農場專利飛驒牛,熊本和牛產地既證明書最平$298 (未加一)就有交易惠顧尊貴日本和牛放題4人同行,仲送埋龍蝦刺身添!以咁抵食嘅價錢就食到咁高質又有哂保證嘅日本和牛CP值簡直係爆燈啦各位和牛控,食肉獸係時候衝。衝。衝啦.◈ 尊貴和牛放題 $458/位和牛放題有三級價位其中嘅「尊貴和牛放題」雖然係最高級但可以任食和牛,牛肉,豚,雞刺身,壽司,炸物,小食等無酒精飲品及罐裝啤酒更係任飲添.◈ 拼盤一開波店家率先送上幾款拼盤❶ 和牛沙律:沙律嘅新鮮配上和牛嘅肉香,正❷ 和牛美玉子:呢款都幾特別本身已經係靚和牛,再蘸上蛋液燒口感更滑更香❸ A5 和牛拼盤:有牛肩胛,牛頸脊,牛五花牛小排,牛冧,牛肩梅花,後腰肉七部位黎自熊本黑毛和牛及牛匠岩手黑毛和牛由淡味至濃味逐個試試到邊款最中意再ᴇɴᴄᴏʀᴇ❹ 海鮮拼盤:有海蝦,鮑魚,生蠔,扇貝仲有甲羅燒,真係夠哂矜貴!款款都好新鮮,鮑魚仲識得郁架不過,海鮮款只有海蝦
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
位於銅鑼灣的「牛川日本和牛專門店」
最近推出全新和牛放題
係120分鐘內,食盡多款精選和牛,牛肉
刺身壽司,豚肉,雞,炸物
店家係日本岩手縣
擁有自家養殖嘅黑毛和牛農場
另外,更獲得黑樺牛農場專利
飛驒牛,熊本和牛產地既證明書
最平$298 (未加一)就有交易
惠顧尊貴日本和牛放題
4人同行,仲送埋龍蝦刺身添!
以咁抵食嘅價錢
就食到咁高質又有哂保證嘅日本和牛
CP值簡直係爆燈啦
各位和牛控,食肉獸係時候衝。衝。衝啦
◈ 尊貴和牛放題 $458/位
和牛放題有三級價位
其中嘅「尊貴和牛放題」雖然係最高級
但可以任食和牛,牛肉,豚,雞
刺身壽司,炸物,小食等
無酒精飲品及罐裝啤酒更係任飲添
◈ 拼盤
一開波店家率先送上幾款拼盤
❶ 和牛沙律:沙律嘅新鮮配上和牛嘅肉香,正
❷ 和牛美玉子:呢款都幾特別
本身已經係靚和牛,再蘸上蛋液燒
口感更滑更香
❸ A5 和牛拼盤:有牛肩胛,牛頸脊,牛五花
牛小排,牛冧,牛肩梅花,後腰肉
七部位黎自熊本黑毛和牛及牛匠岩手黑毛和牛
由淡味至濃味逐個試
試到邊款最中意再ᴇɴᴄᴏʀᴇ
❹ 海鮮拼盤:有海蝦,鮑魚,生蠔,扇貝
仲有甲羅燒,真係夠哂矜貴!
款款都好新鮮,鮑魚仲識得郁架
不過,海鮮款只有海蝦可以再ᴇɴᴄᴏʀᴇ

刺身壽司。火炙壽司
刺身壽司種類都幾多
有帶子,火炙三文魚,火炙拖羅,拖羅等
新鮮度值得一讚
特別推薦下比較少見嘅日本飛驒牛刺身
和牛雪花分佈均勻再沾上芥末,和牛味突出
◈ 燒肉
除左和牛,仲有吾少豚五花,雞肉,雞翼
牛仔骨,牛舌,牛油粟米,辣酒煮蜆等
◈ 炸物。一品。甜品。飲品
推薦:榴槤炸彈,芥末炸雞
溫泉蛋紫菜醬油牛川飯都值得一試
配上燒好嘅和牛,隨時扒多幾碗飯
飲品大致有啤酒,一般汽水,韓國果汁
最後記緊ᴏʀᴅᴇʀ埋ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ先走呀

2022-06-18 214 浏览
【Background】最近好多Friend都同我講銅鑼灣新開左間好高質既燒肉店,CP 值好高😆抱住執輸行頭慘過敗家既心態,即刻約人一齊去試下佢有幾高質🥳────────────────────全新和牛放題一共有三款1. 特選放題-$2982. 極上放題-$3483. 尊貴和牛放題-$458既然係要食好野,我地梗係食尊貴和牛放題最貴既個個set啦😂餐廳入面既布置好有日式feel👍多數都係卡位,坐得好舒服。坐低冇幾耐店員就送左頭盤上黎,有A5和牛拼盤,和牛沙律,海鮮拼盤同和牛美人玉子.【日本A5和牛拼盤】總共有8款唔同部位既和牛,油花既分佈好完美,係食落去入口即溶個隻.【和牛沙律】沙律個份量好充足, 係燒肉期間搭配酸甜醬汁的沙律,清新可口😎.【海鮮拼盤】入面有蠔、虎蝦、鮑魚、帆立貝,甲羅燒。甲羅燒上面既蟹膏多到瀉出黎。不得不說拎黎送飯真係冇得頂。其他嘅海鮮都好新鮮,啲鮑魚仲識喐既😍唯一可惜既只有部份海鮮可以無限添加🥺.【和牛美人玉子】用左日本可以生食既蛋, 燒烤過後沾上蛋黃汁特別好食😈.一個頭盤其實已經覺得物超所值😘佢仲有好多其他野食: 刺身、壽司、小食、麵、飯等等。好詫異一間燒肉專門店
【Background】

【日本A5和牛拼盤】

【和牛沙律】
【海鮮拼盤】

【和牛美人玉子】
用左日本可以生食既蛋, 燒烤過後沾上蛋黃汁特別好食😈

一個頭盤其實已經覺得物超所值😘佢仲有好多其他野食: 刺身壽司、小食、麵、飯等等。好詫異一間燒肉專門店竟然連刺身都好好食,絕對有5星酒店自助餐既水準🥳最特別嘅係竟然仲有和牛刺身,味道鮮甜亦無半點腥味,油脂香氣慢慢滲至口腔的每個角落,濃而不膩。香港可以食到和牛刺身既地方真係唔多,依個價錢更加係少之又少🙈

甜品
去到最後每人仲有一杯movenpick雪糕,為依個燒肉旅程畫上完美嘅句號🥰

【Remark】
✔️ 加一服務費
✔️4人同行食和牛放題,即送龍蝦刺身

2022-06-16 184 浏览
朋友生日🎂一定要食餐勁,book左銅鑼灣的「牛川日本和牛專門店」仲訂左尊貴A5日本和牛放題同佢慶生🥳📣上到牛川先發現,原來提前2日訂座,4人同行以及惠顧「尊貴和牛🐂燒肉放題」,即免費送$499既「原隻龍蝦刺身船1客」。新張優惠到6月30日,甘抵一定要叫多兩個朋友一齊過嚟食喇😍值得一讚,店員服務超級好,又快又細心,會教你點樣燒和牛先係最好,點左既食物真係9秒9就送黎💯另外環境舒適,又無油煙,正😚💕尊貴A5日本和牛放題$458🌟A5和牛拼盤賣相已經相當靚🤩有A5熊本黑毛和牛牛肩胛,A5熊本黑毛和牛牛頸脊,A5熊本黑毛和牛牛五花,A5牛匠岩手黑毛和牛牛小排,A5牛匠岩手黑毛和牛牛冧,A4熊本黑毛和牛肩梅花,A4牛匠岩手黑毛和牛後腰肉,稀有汁燒A5熊本黑毛和牛千本筋、壺漬A4熊本黑毛和牛牛肋條。原來燒肉有學問架,店員建議由底層開始燒起,因為底層的A5和牛油脂特別多,就唔會令個網痴,跟住就可以燒A4或者薄身的和牛。A5熊本黑毛和牛真係入口即溶,完全係人生一大享受。🌟海鮮拼盤,有甲羅燒,大蝦,生蠔,扇貝,全部超新鮮鮮甜。🌟和牛沙律,和牛又嫩滑,又重牛味,配埋新鮮沙律菜,酸酸地食完好開胃。🌟和牛美人
新張優惠到6月30日,甘抵一定要叫多兩個朋友一齊過嚟食喇😍

💕尊貴A5日本和牛放題$458
🌟A5和牛拼盤

🌟海鮮拼盤,有甲羅燒,大蝦,生蠔,扇貝,全部超新鮮鮮甜。

🌟和牛美人玉子,本身啲牛已經醃咗醬汁,燒一燒再點埋生蛋黃,正

🌟飛驒牛刺身,第一次食牛刺身,有D驚驚地,食落原來好特別,加埋佢個醬汁,酸酸地入口即溶。

除左主角和牛之外,有齊晒平時係放題食到既野,有刺身壽司、熟食、炸物等等……而飲品就係自助區取,有冷泡茶、汽水同啤酒……
款式真係太多,真係超多野選擇,整體質素都好好,真係一家大細都啱食。最後食埋個Movenpick雪糕,呢餐尊貴A5日本和牛放題真係大滿足😎
2022-06-04 148 浏览
作為肉肉愛好者既我平時我都會買和牛返屋企燒黎食,最近俾我發現左一間和牛燒肉放題餐廳就立即去左食啦👅和牛燒肉放題$458一位,宜家四人同行,仲有原隻龍蝦刺身一大隻添呀😍😍😍,但要提前兩日訂座先有優惠!!和牛燒肉放題有多款食物,除左燒肉(牛、豬、雞)外,仲有包括刺身、壽司、沙律、丼飯等等,飲品任飲,仲有牛川獨家水果茶飲🥗🍣🍲🍘🍢🧋🧃一黎到首先就送左個海鮮拼盤俾我地,有蟹羅燒、鮑魚、牛油帶子同埋海蝦。海鮮都好新鮮,特別係鮑魚,先反轉燒一燒鮑魚面,之後再兩面燒下,岩岩脫殼就食得,非常鮮甜而且爽彈。另外,蟹羅燒燒到乾身甜到爆,蟹味濃稠,如果撈埋飯食就更加好。呢到和牛燒肉重點當然係和牛啦,接住黎既就係和牛拼盤,有九款和牛,店舖都好貼心,每款都有label到係咩級別同部位。和牛油花分布均勻,色澤紅潤,我自己就比較鍾意食牛冧同埋壺漬牛肋條,呢個牛肋條好重脂肪,牛味極重,雖然好味但都不能多食。🥩🥩🥓🥓話明和牛肉放題,食完個拼盤之後都要再追加啦,除左和牛都仲有其他牛肉,豚肉可以燒,仲有青酒煮蜆添,絕對食到爆肚。🤰🏻🫄🏻最後食埋個雪糕就perfect啦!雖然有好好味既movenpick,但我都係揀左榴連雪糕

和牛燒肉放題有多款食物,除左燒肉(牛、豬、雞)外,仲有包括刺身壽司、沙律、丼飯等等,飲品任飲,仲有牛川獨家水果茶飲🥗🍣🍲🍘🍢🧋🧃

最後食埋個雪糕就perfect啦!雖然有好好味既movenpick,但我都係揀左榴連雪糕,大滿足。🌼🌼🥰🥰🥰
2022-06-02 918 浏览
朋友喺面書見到佢哋嘅日本和牛放題,4位預早兩日訂座仲送一隻龍蝦刺身,必須點和牛放題餐才送,每位$458另加一服務費。選餐前已問清楚職員「飛驒牛」刺身都係任食,所以便選了和牛餐。最終飛驒牛刺身點了一次轉頭想再用手機點餐系統點多一次就已經表示「沽清」無得再點。其他所謂日本A5或A4嘅和牛差唔多有9成都係有筋、太肥、咬唔開,應該是啲和牛切走完啲靚部位後剩低嘅和牛下欄部分。送嘅龍蝦刺身要追兩次先嚟,上菜時仲要夾雜埋其他好多款唔係我哋點嘅刺身,搞到好似好豐富咁其實都係想掩飾龍蝦刺身嘅份量超少 (有種令人覺得比多啲刺身餵飽你,等你哋點少啲和牛嘅效果。海鮮方面更加差,蠔有石,扇貝又多沙。如果大家覺得$458任食和牛好抵就要諗清諗楚先好決定。
2022-06-02