2022-10-11 67 浏览
近排天氣開始轉寒, 大食妹好想食肥美嘅燒肉同朋友走左去牛川食豪華版和牛放題一開始, 餐廳會上左一次性嘅日本A5和牛拼盤、和牛沙律、牛美人玉子同海鮮拼盤, 份量超多<日本A5和牛拼盤>呢個拼盤其實係和牛大雜燴, 俾我地試吓邊隻肉最啱自己, 之後再加單大食妹建議由最底食起, 愈上油脂感愈重大食妹至愛肥美嘅牛五花, 燒肉時油脂噴灑上黎<和牛沙律>沙律加左沙律醋, 酸酸地好開胃上面嘅和牛有啲過老, 正一老牛吃嫩草都係自己燒嘅好食啲<牛美人玉子>牛美人肉質比較瘦, 燒完之後沾上玉子汁, 好味道<海鮮拼盤>食得多牛肉想要轉下味, 就可以燒下個海鮮拼盤, 咩都有啲<火炙壽司>到放題嘅部分, 選擇極多火炙壽司好高質, 材料新鮮, 即叫即整有誠意大食妹推介火炙七味赤蝦壽司同火炙左口魚壽司, 前者清甜後者肥美<小食>小食可以嗌下啲前菜, 無咁熱氣炸雞軟骨係大食妹最愛, 脆卜卜最後嗌碗飯做ending, 超飽
近排天氣開始轉寒, 大食妹好想食肥美嘅燒肉
同朋友走左去牛川食豪華版和牛放題
<日本A5和牛拼盤>
大食妹建議由最底食起, 愈上油脂感愈重
大食妹至愛肥美嘅牛五花, 燒肉時油脂噴灑上黎
<和牛沙律>
沙律加左沙律醋, 酸酸地好開胃
上面嘅和牛有啲過老, 正一老牛吃嫩草
都係自己燒嘅好食啲
<牛美人玉子>
牛美人肉質比較瘦, 燒完之後沾上玉子汁, 好味道
<海鮮拼盤>
食得多牛肉想要轉下味, 就可以燒下個海鮮拼盤, 咩都有啲
<火炙壽司>
放題嘅部分, 選擇極多
火炙壽司好高質, 材料新鮮, 即叫即整有誠意
<小食>
小食可以嗌下啲前菜, 無咁熱氣
炸雞軟骨係大食妹最愛, 脆卜卜
最後嗌碗飯做ending, 超飽
  • 日本A5和牛拼盤
  • 牛美人玉子
  • 火炙七味赤蝦壽司
  • 火炙左口魚壽司
好耐冇食日式燒肉放題,朋友推介呢間日本和牛專門店主打食網燒A4及A5和牛,全部都由日本直送的,真係好吸引,我哋點咗尊貴和牛放題每位$458,店員首先送上海鮮拼盤包括有甲羅燒、鮑魚、蠔、扇貝及海蝦,和牛沙律、日本A5和牛拼盤及和牛美人玉子幾款海鮮都好新鮮味,蟹蓋嘅蟹膏同蟹肉也很甘香味美能夠一次過試晒多款不同部位嘅和牛真係好鬼正,特別喜歡A5熊本黑毛和牛牛肩脊及A5牛匠岩手黑毛和牛牛小排同樣色澤鮮嫩,油花分布均勻,剛好燒到五成熟口感嫩滑,肉味香濃好Juice日本飛驒牛刺味道也不錯三文魚、北寄貝及帶子刺身都好鮮甜多款非酒精飲品及罐裝啤酒任飲我最鍾意食呢個牌子嘅雪糕

幾款海鮮都好新鮮味,蟹蓋嘅蟹膏同蟹肉也很甘香味美

日本飛驒牛刺味道也不錯

三文魚、北寄貝及帶子刺身都好鮮甜

多款非酒精飲品及罐裝啤酒任飲

我最鍾意食呢個牌子嘅雪糕

同位朋友食過一次後佢成日問我幾時再黎食過 因為好抵食又好味🙈 今日終於就到時間出黎食~ 店舖主打日本和牛 有三種等級嘅放題套餐選擇 我地當然揀有和牛任食嘅 尊貴日本和牛餐 $458包括任食A4,A5日本和牛、牛雞豬、刺身、壽司、炸物、料理、野菜 亦包括飲飲啤酒同無酒精飲品首先送上四款頭盤 有好igable嘅A4,A5和牛層架 每款和牛都附上紙仔標示和牛部位 方便識認可以再order~ 每款和牛都好高質 外表嘅雪花紋已經好吸引 我哋最鍾意A5牛肩胛 A5牛五花 同A5牛頸脊 油花好香肉質亦好軟腍 牛五花甚至有入口即溶嘅感覺 仲有和牛沙律等緊燒嘅時候可以食住先🤣 味道都唔錯架海鮮拼盤有四隻帶子、兩隻海蝦同甲羅燒 仲附上蒜蓉包 哄一哄個蒜蓉包再搽勻甲羅燒嘅蟹膏 超美味🥺 不過只有海蝦同蒜蓉包可以refill帶子同海蝦店家都搽咗牛油 又香又惹味美人玉子 其實食完頭盤都已經飽飽地🤣 不過我哋都係嗌左啲刺身 同埋encore和牛刺身都好鮮甜 三文魚同帶子都切得好厚身 另外佢仲有飛驒牛刺身🫢最後一人有一杯雪糕~ 我哋就揀咗movenpick🫶🏻

包括任食A4,A5日本和牛、牛雞豬、刺身壽司、炸物、料理、野菜 亦包括飲飲啤酒同無酒精飲品

首先送上四款頭盤

仲有和牛沙律
等緊燒嘅時候可以食住先🤣 味道都唔錯架

海鮮拼盤
帶子同海蝦店家都搽咗牛油 又香又惹味

美人玉子

最後一人有一杯雪糕~ 我哋就揀咗movenpick🫶🏻

餐廳:牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)地址:銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓自從開返晚市,我就多咗同朋友去食燒肉🔥、放題同火鍋😋,畢竟真喺太耐無放開自己嘅腸胃去豪食自己鍾意食嘅嘢喇。咁當然放得入口嘅,緊喺希望食啲比較有質素嘅食物啦😎適逢好朋友生日同埋啱啱浸禮成為基督徒✝️,今次同咗佢去銅鑼灣呢間啱啱新裝修同改名一個月嘅牛川日本和牛專門店 @gyukawacwb 食最貴嘅「尊貴和牛燒肉放題」($458),而依家到6月30號前,4個人同行食和牛燒肉放題仲送原隻龍蝦刺身一隻🦞餐廳嘅空間感都幾大,枱同枱之間有一定距離,我哋兩個人安排咗一張四人枱比我哋,就算我哋叫好多嘢食放得晒而且坐得好舒服😌,傾偈都感覺到有啲私人空間👏任食時限為120分鐘,可以任食新鮮高級嘅日本熊本同牛匠岩手縣嘅和牛🐂。淨喺和牛都有十幾款選擇,例如比較稀有嘅和牛千本筋(有好多細筋但非常軟嫩嘅和牛大腿外側毽子肉)、牛冧(筋膜較少、肉質彈牙嘅臀肉)、牛肩梅花、牛後腰肉、牛五花等。當然唔少得和牛沙律🥗、火炙和牛拖羅壽司同手卷、和牛漢堡、和牛肉醬飯,同我最鍾意、食咗好幾轉嘅和牛美人玉子啦😋。將薄切和牛肉輕輕燒烤幾十秒,再放入生雞蛋醬裡面
餐廳:牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓

自從開返晚市,我就多咗同朋友去食燒肉🔥、放題火鍋😋,畢竟真喺太耐無放開自己嘅腸胃去豪食自己鍾意食嘅嘢喇。咁當然放得入口嘅,緊喺希望食啲比較有質素嘅食物啦😎

將薄切和牛肉輕輕燒烤幾十秒,再放入生雞蛋醬裡面蘸幾吓即刻食,嗰種肉香同蛋香嘅配搭真喺一食難忘🤤;
日本飛驒牛刺身油脂分佈均勻出色,粉嫩的色澤同好似大理石咁嘅紋理,配上黑椒同鹽一齊食,放入口簡直有種銷魂嘅感覺🤩

除咗和牛之外,仲有廿幾款唔同嘅雞、牛、豬肉,當中一定要試嘅包括日本佐賀名水豚五花🐷、西班牙伊比利亞豬梅扒、霜降安格斯牛肉等,餐廳真喺好抌本又高質,所用嘅食材同肉類來源都相當唔惹少👍

一開始餐廳安排咗每款都有啲嘅和牛拼盤,
另外仲送咗一個海鮮拼盤,裡面有鮑魚、生蠔🦪、虎蝦🦐、帶子同甲羅燒,淨喺食完呢兩個拼盤都已經值回放題嘅價錢🤑

除此之外仲有沙律、燒烤蔬菜類、刺身壽司🍣、
火炙壽司
炸物、小食、一品料理等接近100款嘅食物選擇,都幾多元化同埋上菜上得幾快,不過就時不時會有一兩樣食物漏咗無嚟。而無酒精飲品同埋罐裝啤酒都可以任飲,食完燒肉飲番罐清熱檸檬茶下下火就啱晒🥤。
最後仲可以喺Forbidden榴槤雪糕、Pui Pui天竺鼠車車雲呢拿雪糕、Mövenpick雪糕入面揀一款雪糕嚟食,呢隻榴槤雪糕用咗D24馬來西亞榴槤去整,每啖幼滑嘅雪糕裡面都蘊含住香濃柔滑嘅榴槤肉同榴連香😍

嚟食放題嘅人要注意吓⚠️,入座起計掃QR code落單只限頭90分鐘,呢個時限之後錯過咗落單嘅話就幫唔到你喇,所以記得睇實單上面嘅時間嚟叫嘢食😎
2022-10-07
2022-10-09 76 浏览
今日嚟到位於銅鑼灣嘅牛川有留意我嘅小夥伴,都會記得之前都介紹過呢一間相隔三四個月,再次嚟到呢一間舖頭,佢不單止冇退步、重要令人眼前一亮!一嚟照舊上咗沙律,燒牛肉俾我哋食,相較起上一次,我覺得佢今次處理得好好,燒肉完全逼出佢嘅牛香味🫰隔咗一陣,就上咗呢一個牛肉拼盤俾我哋,不過今次有啲失望就係沒有牛胸爽點都好,我覺得佢嘅牛肉部位都好正,最鍾意就係佢嘅牛五花!自己encore左三四次今次我哋仲食咗佢嘅甲羅燒,真係好好食!首先督爛隻蛋,再用筷子攪勻妥當,然後正待喺路邊10分鐘,就會得到一盤好好食嘅蟹肉蟹子雞蛋🦀❤️最後,我哋都食咗佢嘅牛川飯呢碗飯及得上牛角飯,都係充滿牛肉嘅香味,肥而不膩最最最後,佢哋提供左好好食嘅Movenpick雪糕,不過題外話,大家記得接單之前一定要叫,如果唔係就……😂——————為食分界線——————📍 牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)人均消費: $500#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食
今日嚟到位於銅鑼灣嘅牛川
有留意我嘅小夥伴,都會記得之前都介紹過呢一間

今次我哋仲食咗佢嘅甲羅燒,真係好好食!

最後,我哋都食咗佢嘅牛川飯
呢碗飯及得上牛角飯,都係充滿牛肉嘅香味,肥而不膩

——————為食分界線——————
📍 牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $500
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧 #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食
近年香港真係愈來愈多燒肉店,除左常見既連鎖店之外,其實都幾多樓上高質燒肉小店💕今次就同朋友去左銅鑼灣距離地鐵幾分鐘路程既一間樓上燒肉店試試,主打和牛燒肉😍今次同朋友叫左個“尊貴A5日本和牛放題”($458),身為牛魔王既我同朋友都勁期待🤤‣ 肉類一坐低已經會用層架上一set牛肉😍呢個擺盤真心好吸引!款式都幾多包括牛肩胛、牛頸脊、牛五花、牛小排、牛後腰等,當中牛五花油脂最豐富,放入口感受到滿口和牛油脂味道,加上和牛肉味濃郁,真係好正🤤🤤🤤牛頸脊都唔錯,雖然脂肪比例冇咁高,但肉質滑、紋理靚,口感都幾好👍🏻‣ 海鮮一坐低亦會上一set海鮮拼盤,包括虎蝦、扇貝、甲羅燒等,當中最好食緊係甲羅燒😍燒完之後好重蟹膏味,好滿意!😋‣ 刺身/炸物估唔到呢到都幾多款刺身,包括最受歡迎既三文魚、帶子、玉子、赤蝦等等;另外炸物種類都唔少,包括炸芋丸、榴槤炸彈、炸餃子、炸雞軟骨、炸鮮奶等等,可以逐件逐件叫唔驚太飽😙‣ 飲品飲品除左有常見既汽水之外、仲有唔同既罐裝茶飲例如道地解茶同埋自家製既白桃烏龍、茉莉花茶等;我自己就中意飲烏龍茶,食燒肉個陣就最適合飲茶黎解膩💕‣ 甜品每位可以選擇一款甜品,種類都多例如有mov

‣ 肉類

‣ 海鮮

刺身/炸物

‣ 飲品

甜品
每位可以選擇一款甜品,種類都多例如有movenpick雪糕、Kojimaya 檸檬芝士蛋糕雪糕、熱情果乳酪雪糕同埋Ganto Tiramisu雪糕等,我就選擇左Tiramisu雪糕;表面有可可粉,雖然味道偏甜,但感覺都唔錯~

餐廳環境舒適,座位之間間隔合適;上菜速度好快,雖然限時120分鐘但真係綽綽有餘~中意燒肉既朋友可以一戰😁

💰Total: $1008 ($504/pp 已包括10%服務費)
📍牛川日本和牛專門店|@gyukawacwb
銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
為和牛犯規一下來長長脂肪·位於銅鑼灣主打和牛定食 · 燒肉放題既牛川日本和牛專門店餐廳以卡位為主 · 坐得舒服♡ 尊貴A5日本和牛放題($458/位)店員會先上和牛拼盤梯級造型 · 一上枱已經好有氣勢每款牛肉都會寫明部位想encore都唔洗靠估估下牛肉紋理好靚仔 · 肉眼能感受既油脂感必推係牛頸脊同牛小排兩者肉味濃郁 · 半溶化而不失咬感如果想享受完美油花一定要試牛肩梅花 · 絕對令人滿意除了和牛拼盤外還有海鮮拼盤同和牛沙律海鮮有牛油帶子同大蝦兩者都大大隻 · 新鮮爽嫩另外仲有甲羅燒 · 加入蛋黃一齊燒口感creamy而蟹味超濃 刺身試了三文魚|赤貝|帶子|和牛刺身最特別是和牛配少少醬油再加蛋黃一齊食 · 不得了仲試左另一款吞拿魚蓉他他吞拿魚蓉下面放了蝦餅兩種口感加埋一齊 · 值得我再加單左一份🙈熱食試了榴連波波|牛油雞翼|炸蠔必試榴連波波!!香脆外層下 · 是軟糯既糯米丸子包裹住令人慾斷難斷既榴連餡· 超級無敵正甜點係每人一款自選雪糕原本以為榴連雪條一定奪冠但今次Tiramisu 雪糕完美跑出而飲品係雪櫃自取有店家自製既茶品|汽水༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞

為和牛犯規一下
來長長脂肪
位於銅鑼灣
主打和牛定食 · 燒肉放題
餐廳以卡位為主 · 坐得舒服

♡ 尊貴A5日本和牛放題($458/位)
店員會先上和牛拼盤

仲試左另一款吞拿魚蓉他他
吞拿魚蓉下面放了蝦餅
兩種口感加埋一齊 · 值得我再加單左一份🙈

熱食試了榴連波波|牛油雞翼|炸蠔
必試榴連波波!!
香脆外層下 · 是軟糯既糯米丸子
包裹住令人慾斷難斷既榴連餡· 超級無敵正

甜點係每人一款自選雪糕
原本以為榴連雪條一定奪冠
但今次Tiramisu 雪糕完美跑出

而飲品係雪櫃自取
有店家自製既茶品|汽水
༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ఌ
小小總結:
放題為120分鐘
但90分鐘會截單 · 而不作提醒
所以想最後衝次記得要留意時間
2022-10-07 44 浏览
好姐妹話想食烤肉同海鮮,上網search左牛川除左和牛+海鮮刺身放題,仲有我地至愛嘅甲羅燒!晚市限時120分鐘尊貴A5日本和牛放題🥩$458除左刺身任食之外,燒肉頭盤仲要全部都係A5熊本黑毛和牛!其他仲有🐷豬肉、🐔雞肉、🐟海鮮、炸物、壽司、沙律同甜品等,掃qr code落單📱快捷又清晰!尊貴A5日本和牛放題🥩$458 🥩最先上枱嘅日本A5和牛拼盤,賣相極靚!每層有兩片和牛,可以一次過試勻哂唔同部位實在太正,拼盤一共七種A5熊本黑毛和牛!有A5熊本黑毛和牛牛肩胛、A5熊本黑毛和牛牛頸脊、A5熊本黑毛和牛牛五花片、A5牛匠岩手黑毛和牛牛小排、A5牛匠岩手黑毛和牛牛冧、A5熊本黑毛和牛牛肩梅花、A5熊本黑毛和牛牛後腰肉!另外跟左一碟🥚和牛美人玉子同和牛沙律🥗做頭盤!⭐個人推介⭐ A5熊本黑毛和牛牛後腰肉:薄薄一片一煎即熟,肉味香濃油脂甘香!點埋蛋汁食更香滑!必食!💛比較特別💛 A5熊本黑毛和牛牛頸脊:肉質超柔軟呈粉紅色,油脂分佈平均仲好豐富,入口即溶!🍣刺身頭盤:有三文魚、八爪魚、北寄貝、帶子、甜蝦、泰式生蝦等,樣樣刺身都好新鮮,朮其貝類超爽甜🦪讚!🦀海鮮拼盤:有我地最期待嘅甲羅燒、帶子同大

尊貴A5日本和牛放題🥩$458

🦀海鮮拼盤:有我地最期待嘅甲羅燒、帶子同大蝦!甲羅燒滿滿蟹膏配加蛋黃,暖笠笠嘅蟹膏口感軟綿細滑,叫埋碗白飯一齊食簡直無得彈!

🍣壽司類只揀左吞拿魚蓉脆脆,估唔到咁香口!軟綿嘅吞拿魚加上香蔥等,口感豐富!推介!

🧃飲品揀左白桃烏龍茶同桃汁,感覺可解解膩!

🍮最後竟然有movenpcik雪糕做甜品!完美!

地址📍 : 銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
  • 海鮮拼盤
  • 和牛沙律
  • 和牛刺身
2022-10-05 58 浏览
間唔中一家人出去食餐好既,屋企人係食肉獸,又鍾意食牛肉,食放題就岩哂啦今次預早book左左位,原來4位或以上仲會送龍蝦刺身,上既時候仲會同刺身船一齊上,真係好震撼呀,打卡一流!個龍蝦刺身真係好鮮甜呀,其他刺身都好正同埋除左龍蝦以外刺身係可以任食架跟住會再上第一輪既牛肉,入座後餐廳店員會同我地講會有第一輪既食物上左先,所以我地一於等哂先叫野食,第一輪既牛肉有齊哂咁多款式,試哂咁多款之後可以再叫,每有肉味香既,有牛脂味濃既,任君選擇估唔到仲有牛肉刺身,沾少少wasabi食個味道又唔錯喎仲有海鮮船,每人有2隻扇貝,仲有蝦同甲羅燒,扇貝都好新鮮厚肉食左咁多肉食返個沙律解解膩都唔錯出面仲有多款飲品任飲,最後每人都會有一款雪糕做甜品,咁多正野食回本真係冇難度呀

估唔到仲有牛肉刺身,沾少少wasabi食個味道又唔錯喎

食左咁多肉食返個沙律解解膩都唔錯

2022-10-04 52 浏览
「世間上無任何事情係食和牛解決唔到,如果有就食任食‼️」呢個係🐻人生宗旨,每當遇到任何唔開心或困難時,一食和牛就將煩惱拋諸腦後😆位於銅鑼灣嘅「牛川日本和牛專門店」,竟然四百幾蚊就食到A5和牛放題😍一見到梗係唔使諗,即刻訂枱啦😎.🌟120分鐘尊貴和牛燒肉放題💰$458(另加一).🥩任食和牛一坐低店員即刻呈上日本A5和牛拼盤😍.🔸A5熊本黑毛和牛牛肩胛🔸A5熊本黑毛和牛牛頸脊🔸A5熊本黑毛和牛牛五花🔸A5牛匠岩手黑毛和牛牛小排🔸A5牛匠岩手黑毛和牛牛冧🔸A5熊本黑毛和牛稀有汁燒千本筋🔸A4熊本黑毛和牛牛肩梅花🔸A4牛匠岩手黑毛和牛後腰肉🔸A4熊本黑毛和牛壺漬牛肋條.一次過試哂熊本及岩手唔同部位嘅A5/A4和牛😆A5和牛入口即融,油香四溢🤤燒過後帶點焦香,再配以一口溫泉蛋飯,幸福感爆燈🥰A4和牛相對油脂冇咁多而肉味較濃,又係另一番享受😋.🦐海鮮拼盤有四大隻扇貝及兩隻大蝦😌店員教路將扇貝燒到五成左右時,將甲羅燒撈勻再放入扇貝🤓扇貝肉質鮮甜彈牙,再帶陣陣蟹膏香😚.🥗和牛沙津好大盤沙律🤣食完和牛要整返個沙律Fresh吓🤓沙律菜、蕃茄仔好新鮮,酸甜沙律汁可以中和和牛油膩感,胃口大增😎.🍣壽司刺身壽司刺

🌟120分鐘尊貴和牛燒肉放題
💰$458(另加一)
🥩任食和牛
🔸A4熊本黑毛和牛壺漬牛肋條

🦐海鮮拼盤

🥗和牛沙津
🍣壽司刺身
壽司刺身都係任食,款式選擇豐富🤩因為要留肚食和牛就唔叫太多😅刺身水準都唔錯,三文魚夠哂厚切,帶子好鮮甜😙當中幾鍾意吞拿魚蓉脆脆,肥美魚蓉配以蝦片,口感豐富😋
🔥燒物炸物
除咗和牛、海鮮外,仲有大量豬肉雞肉、蔬菜、炸物、煮物提供😍必食菠蘿🍍將菠蘿輕輕燒過後,入口爆汁,非常香甜👍🏻
🍨雪糕
林尾每人可以自選一份雪糕🍦揀咗Movenpick 🍓及 Kojimaya 檸檬芝士蛋糕雪糕🍋檸檬芝士蛋糕味幾特別,食到咁飽食返個酸嘅甜品好似冇咁濟😆

🧃飲品
大量款式可以選擇,汽水、果汁、啤酒任飲!當中有冷泡茶都有三款揀,仲要大大支有排飲👍🏻

人均四五百左右,有日本A5和牛食,仲要其他食物款式多到數唔晒,實在令人喜出望外🤩銅鑼灣地點咁方便,仲唔快啲約埋朋友過嚟開餐😎
2022-10-01 89 浏览
又去咗「牛川日本和牛專門店」食尊貴和牛放題🤪.日本A5和牛拼盤🐄好多A4同A5和牛唔同部位🤗多款肉色粉嫩💗和牛油花分佈平均😍一入口已經食到肉味重🐮質感軟嫩,入口即溶🤤.和牛沙律🥗沙律菜上面有和牛牛肉🐂酸甜醬汁好開胃😙.和牛美人玉子🥚和牛沾上蛋黃汁更滑😝.海鮮拼盤🌊有扇貝、虎蝦🦐甲羅燒🦀扇貝大隻厚肉😗.刺身🥢北寄貝同帶子彈牙鮮甜👍🏻.壽司🍣叫咗火炙三文魚壽司🐟火炙七味赤蝦壽司🦐火炙鰻魚壽司、火炙左口魚壽司🐠每款大同小異😉燒得生熟程度適中☺️.炸物🍤必食香芋丸、榴槤炸彈同炸雙皮奶🥛榴槤味濃郁流心,香芋丸綿密🤤.飲品🥤有汽水、茶類飲品🍵啤酒🍺果汁🍑🍊仲有自家冷泡茶🌼.雪糕🍦揀咗Kojimaya 檸檬芝士蛋糕雪糕🍋🧀熱情果乳酪雪糕🥛2款都係微酸,fresh嘅感覺💦好適合燒肉食😬
又去咗「牛川日本和牛專門店」食尊貴和牛放題🤪
和牛沙律🥗沙律菜上面有和牛牛肉🐂酸甜醬汁好開胃😙
和牛美人玉子🥚和牛沾上蛋黃汁更滑😝
海鮮拼盤🌊有扇貝、虎蝦🦐甲羅燒🦀扇貝大隻厚肉😗
刺身🥢北寄貝同帶子彈牙鮮甜👍🏻
飲品🥤有汽水、茶類飲品🍵啤酒🍺果汁🍑🍊仲有自家冷泡茶🌼
  • 甲羅燒
  • 海鮮拼盤
  • 和牛沙律
  • 和牛刺身
2022-10-01 57 浏览
近日愛上食放題,鍾意佢選擇夠多,想起日本,想食刺身又想食和牛,當然要搵間性價比高嘅。今日四個人,原來佢做緊優惠,四人同行原一隻龍蝦刺身送。頭盤有 牛肉刺身沙律,跟住再上刺身船有日本帶子,龍蝦刺身,牡丹蝦,希靈魚,三文魚,吞拿魚刺身可以任食的。跟住仲有海鮮燒烤拼盤,原隻生蠔,連殼帶子,仲有一個甲羅燒 ,蟹膏好甜,海鮮夠新鮮。生蠔殻仲有服務員幫我們打開,夠晒細心。跟住介紹主菜和牛拼盤,裏面有不同部位,後腰,牛肩,牛小排,牛五花,牛頸脊,牛冧,淨係賣相已經好靚,牛脂分布均勻,入口即溶。啤酒任飲啱晒我啲朋友,最緊要有我鍾意嘅Movenpick 朱古力雪糕。
2022-09-28 70 浏览
好耐無食過放題啦,今晚終於可以同朋友食番餐飽啦,今晚就約咗朋友去銅鑼灣食和牛放題,燒肉放題時間為120分鐘,放題套餐有 $298 / $348 / $458,我哋就揀咗尊貴和牛,和牛仲要任食,真係抵到暈,每位都係 $458一坐下,店員就送上頭盤 - 和牛美人玉子 及 和牛沙律、另外就有 海鮮拼盤 及 日本A5和牛拼盤;用QR code落單叫其他野食,飲品就出面攞,汽水啤酒任飲,仲有自家製嘅冷泡茶而飯後甜品係雪糕兩人份量嘅 [ 海鮮拼盤 ] 有鮮甜大隻嘅扇貝、大大隻肥美生蠔、甘香鮮甜甲羅燒,啖啖鮮味 及 鮮甜彈牙大蝦,口感厚實,海鮮真係好新鮮最特別係 [ 日本A5和牛拼盤 ] 可以一次過食齊和牛九個唔同嘅部位,包括有 “A4牛匠岩手黑毛和牛 (後腰肉)”、“A4熊本黑毛和牛 (牛肩梅花)”、“A5牛匠岩手黑毛和牛 (牛冧)”、“A5牛匠岩手黑毛和牛 (牛小排)”、“A5熊本黑毛和牛 (牛五花)”、“A5熊本黑毛和牛 (牛頸脊)”、“A5熊本黑毛和牛 (牛肩胛)”、“A5熊本黑毛和 (牛稀有汁燒千本筋)” 及 “牛川秘制慢煮牛舌芯”,牛味突出,油脂豐富,紋理細緻,入口即溶,口感嫩滑,高質和

最特別係 [ 日本A5和牛拼盤 ] 可以一次過食齊和牛九個唔同嘅部位,包括有 “A4牛匠岩手黑毛和牛 (後腰肉)”、“A4熊本黑毛和牛 (牛肩梅花)”、“A5牛匠岩手黑毛和牛 (牛冧)”、“A5牛匠岩手黑毛和牛 (牛小排)”、“A5熊本黑毛和牛 (牛五花)”、“A5熊本黑毛和牛 (牛頸脊)”、“A5熊本黑毛和牛 (牛肩胛)”、“A5熊本黑毛和 (牛稀有汁燒千本筋)” 及 “牛川秘制慢煮牛舌芯”,牛味突出,油脂豐富,紋理細緻,入口即溶,口感嫩滑,高質和牛

燒到7成熟嘅 [ 和牛美人玉子 ] 點埋蛋汁一齊食,真係更加正;[ 和牛沙律 ] 入口即溶,配上新鮮沙律菜;[ 日本和牛飛驒牛刺身 ] 配上自家製醬汁,好特別好正,必食推薦

食完啲頭盤及拼盤後,再繼續落單,不停重重覆覆咁叫 A5和牛、厚切肥美刺身壽司、炸物:炸蠔、明太子醬薯條、炸雙皮奶及榴槤炸彈、味噌湯、小食、菜類;每樣都好正,仲叫咗好多次;最後當然要食飯後甜品雪糕:Movenpick士多啤梨雪糕 及 Ganto Tinamisu 雪糕,食到我哋兩個攬住個肚走

2022-09-25
2022-09-27 102 浏览
朋友介紹這間和牛店,$450左右一位(不包酒)。基本上寫紙落order,甚麼都有,很多海鮮,A4A5和牛,豬,等等。算是較高級的放題。當然可以order清酒,不醉無歸。如果大食人,可以回本。細食,輸硬。
2022-05-26
刺身拼盤
各種海鮮,蝦,扇貝,蠔
吞拿魚壽司。
2022-09-26 65 浏览
牛川日本和牛專門店 @gyukawacwb 主打日本和牛的日式燒肉放題店,見到好多人介紹餐廳既120分鐘尊貴和牛放題,可以食到唔同部位既和牛同其他放題食品係9月30日前4人同行仲會送原隻龍蝦刺身🦞一隻🌟尊貴和牛放題120分鐘 $458/位入座叫完餐之後會先上4款頭盤🌟海鮮拼盤甲羅燒🦀先撈勻先拎去燒,好多蟹肉蟹膏,生蠔🦪、帶子、蝦🦐都好大隻,生蠔係即開,都唔錯🌟和牛美人玉子 先燒熟後再點蛋,肉好軟腍🌟和牛沙律🥗沙律菜同燒牛肉份量都幾多,醬汁酸酸地🌟日本A5和牛拼盤 賣相好靚,係一個木梯,9款牛既部位✨A5熊本黑毛和牛牛肩胛✨A5熊本黑毛和牛牛頸脊✨A5熊本黑毛和牛牛五花片✨A5牛匠岩手黑毛和牛牛小排✨A5牛匠岩手黑毛和牛牛冧(片)✨稀有汁燒A5熊本黑毛和牛千本筋(件)✨牛川秘制慢煮牛舌芯✨A4 熊本黑毛和牛牛肩梅花 ✨A4 牛匠岩手黑毛和牛後腰肉可以先試咗頭盤既牛,之後再可以QR code 叫返鐘意既位、其他既肉類同食物 個人比較鐘意牛五花片、牛小排同牛肩梅花,都係油脂豐富既部位,燒完都好軟嫩,牛肩胛就比較有咬口。牛川秘制慢煮牛舌芯煮到好腍,但我鐘意燒既口感有刺身、壽司🍣、炸物、蔬菜🥬我
牛川日本和牛專門店 @gyukawacwb

係9月30日前4人同行仲會送原隻龍蝦刺身🦞一隻

🌟尊貴和牛放題120分鐘 $458/位
入座叫完餐之後會先上4款頭盤

🌟海鮮拼盤

🌟和牛美人玉子
先燒熟後再點蛋,肉好軟腍

🌟和牛沙律🥗
沙律菜同燒牛肉份量都幾多,醬汁酸酸地

🌟日本A5和牛拼盤
賣相好靚,係一個木梯,9款牛既部位
✨A5熊本黑毛和牛牛肩胛
✨A5熊本黑毛和牛牛頸脊
✨A5熊本黑毛和牛牛五花片
✨A5牛匠岩手黑毛和牛牛小排
✨A5牛匠岩手黑毛和牛牛冧(片)
✨稀有汁燒A5熊本黑毛和牛千本筋(件)
✨牛川秘制慢煮牛舌芯
✨A4 熊本黑毛和牛牛肩梅花
✨A4 牛匠岩手黑毛和牛後腰肉

刺身壽司🍣、炸物、蔬菜🥬
我地都試咗幾款刺身三文魚、赤蝦、赤貝、帶子,都正常既,不過我地都係食肉多,淨係叫咗一輪,壽司就冇點試過,我諗同刺身差唔多,炸物榴槤炸彈、香芋丸同炸雙皮奶都係即炸出黎,熱辣辣幾好。
蔬菜都係叫咗生菜🥬、黑松露牛油金菇同燒鮮糖心菠蘿🍍,牛油金菇幾香,燒菠蘿酸酸甜甜好解油膩

飲品可以自己去外面拎,有冷泡無糖茶🍵同普通既罐裝飲品,冷泡無糖茶都幾清香

最後甜品係每位一份雪糕🍦,可以揀movenpick或者其他款式

📍牛川日本和牛專門店