2022-08-14 2848 浏览
牛大人開左咁耐又咁多分店~🐻先第一次食 真係失禮哂(っ´ω`) ノ今次大鄉里出城 一試就試最豐富嘅「澳洲極上和牛吃到飽套餐」🤤!原來真係幾抵食 晚市大概$300/人 食物種類超級多 質素全部都唔錯 難怪咁受歡迎啦~—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-今次就揀左✨阿嬤養生濃湯鍋✨湯底真係落重料 由鮮雞、當歸、紅棗、桃膠、蟲草花、杞子等等熬成 鮮甜又唔會太重藥材味🍲建議大家一開始飲啖湯先( ´ ω ` )!.肉類選擇以牛為主~有兩三款雞、豬雖然係任食 但肉嘅質素真心唔差🫶🏻真係肉有肉味架🤭自助區有大量丸類+蔬菜 仲有滷肉飯、甜不辣、油炸鬼、皮蛋豆腐等熟食 種類真係太多(´ ▽ ` )飲品任飲 自家泡茶都好多款~仲有仙草甜品作結.⛅️必試♡ 肉類:安格斯牛小排|和牛牛肩卷♡ 丸餃類:台式蝦餃|芋頭丸|拉絲芝心丸|和牛牛丸|香菇貢丸♡ 海鮮類:手打花枝漿|旗魚漿—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-另外服務都幾好😚用QR code落單 野食好快就上枱 員工又好快手咁主動收碟 態度亦幾好全部餐都保證食足120分鐘🫶🏻咁嘅價錢又咁多野食都無野好挑剔啦~

—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-

今次就揀左✨阿嬤養生濃湯鍋✨
建議大家一開始飲啖湯先( ´ ω ` )!

肉類選擇以牛為主~有兩三款雞、豬
雖然係任食 但肉嘅質素真心唔差🫶🏻真係肉有肉味架🤭

• 澳洲M9和牛牛丸
  • 和牛牛丸
  • 台中仙草凍
2022-08-13 148 浏览
終於book到了牛大人台灣火鍋任食2小時保證吃到飽湯底選了牛大人紅燒牛骨鍋香味濃郁,完全不需要點豉油醬料也夠入味牛肉屬於正常質素,全切成薄片醬汁配料等可以自助拿取食材都是台灣直送丸類款式非常多而且很特別例如竹炭海鮮丸等其他食物只需安坐在座位掃qr code便可點選上菜速度算快亦沒有太多漏單的情況海鮮有蝦、沙白、魚片等小食居然還有皮蛋豆腐不喜歡多骨的魚建議可以選擇其他食物飲品除了普通果汁汽水還有樽裝茶包括菊花潽洱、白桃烏龍和桂花烏龍,不會太甜也可減低火鍋的油膩另外還可掃qr code然後點選冬瓜茶、烏梅汁、柑桔椰果、酸梅汁,也可加$25冰荷青桔梳打最令人驚喜的就是一系列的台式小食鹽酥雞、香腸、甜不辣也非常美味除了平時經常吃的墨魚滑還有好幾款比較特別的海鮮漿例如旗魚、花枝等]部分食物額外收費可以加錢點選最後甜品有Movenpick/Haagen dazs雪糕也可選擇比較台中的仙草涼粉
終於book到了牛大人台灣火鍋
任食2小時保證吃到飽

湯底選了牛大人紅燒牛骨鍋
香味濃郁,完全不需要點豉油醬料也夠入味
牛肉屬於正常質素,全切成薄片

醬汁配料等可以自助拿取
食材都是台灣直送
丸類款式非常多而且很特別例如竹炭海鮮丸等
其他食物只需安坐在座位掃qr code便可點選
上菜速度算快亦沒有太多漏單的情況

海鮮有蝦、沙白、魚片等
小食居然還有皮蛋豆腐
不喜歡多骨的魚建議可以選擇其他食物

最令人驚喜的就是一系列的台式小食
鹽酥雞、香腸、甜不辣也非常美味

]
部分食物額外收費可以加錢點選

最後甜品有Movenpick/Haagen dazs雪糕
也可選擇比較台中的仙草涼粉
2022-08-12 103 浏览
17:00櫃檯登記人數後即出單編排座位並已開始計時2小時,漏單嚴重,出菜時快時慢,追單員工唔積極,用餐1小時20分開始,金毛頭髮男職員不斷追埋單(當時仍有已追數次的食物未到),理論後,該名金毛男帶著怒啤及不服氣的眼神離開,並由另一名女職員跟進。今時今日服務態度不是這樣的。將心比己若消費者是你,遇到同樣情況,你會接受嗎?食物質素冇特別驚喜,2人餐枱零距離實在太擠迫(一字排膠片分隔),我不知道其他食客有否類似感覺及經歷,但已知及可以肯定羊群心態惠顧的我真非常失望。
2022-08-06
千呼萬喚消費券又嚟喇同老公即刻去食返我哋至愛嘅牛大人喺大鴻輝16F 🤭🤭一出𨋢有氣氛排隊滿滿好在上網訂咗位😌😌食好啲!食豪啲!揀咗極上和牛吃到飽套餐. 食個早場五點食到七點上菜特別快,食到咁飽多啲時間消化🤣🤣揀咗 台灣 鳳梨 雞鍋好適合夏天呀 濃濃嘅鳳梨香 仲有 苦瓜魚乾湯底鮮甜 清新👍👍人頭有兩粒和牛丸🤪🤪果然唔同非常高質 彈牙、 有空氣,咁每人兩粒就夠曬lu 澳洲m5和牛、牛小排,特別見到有北海道十勝豚🥳🥳非常之高質 肉味香濃十秒就食得澳洲m5和牛口感非常好味,唔算太濃反而多了牛香牛小排五秒就食得啦 😎😎牛脂肪分佈比較多所以牛味更加濃郁海鮮有海蝦 活蜆 鲷魚 脆鯇魚腩 全部非常新鮮 白沙蜆 大大隻非常新鮮鮮甜好多熟食呀全部都有台灣風味.😍😍特別喜歡鴨血 台灣腸 😝😝仲有生啤 撥雲霧見蓬蓮仙島$68 酒味不太濃反而多了一份清香美酒佳餚非常match.仲有自家製白🍑烏龍、洛神花茶 仲有好多自家製夏天飲品㖭☺️☺️食埋movenpick雪糕 非常之 滿足非常飽呀宵夜都食唔落呀哈哈🤪🤪性價比高絕對係高質火鍋放題吃到飽number one
千呼萬喚消費券又嚟喇
同老公即刻去食返我哋至愛嘅牛大人喺大鴻輝16F 🤭🤭
一出𨋢有氣氛排隊滿滿好在上網訂咗位😌😌

食好啲!食豪啲!揀咗極上和牛吃到飽套餐.
食個早場五點食到七點上菜特別快,食到咁飽多啲時間消化🤣🤣

揀咗 台灣 鳳梨 雞鍋
好適合夏天呀
濃濃嘅鳳梨香 仲有 苦瓜魚乾湯底鮮甜 清新👍👍

澳洲m5和牛口感非常好味,唔算太濃反而多了牛香

牛小排五秒就食得啦 😎😎牛脂肪分佈比較多所以牛味更加濃郁

好多熟食呀全部都有台灣風味.😍😍
特別喜歡鴨血 台灣腸 😝😝

仲有生啤 撥雲霧見蓬蓮仙島$68
酒味不太濃反而多了一份清香美酒佳餚非常match.

仲有自家製白🍑烏龍、洛神花茶
仲有好多自家製夏天飲品㖭☺️☺️

食埋movenpick雪糕 非常之 滿足非常飽呀
宵夜都食唔落呀哈哈🤪🤪

性價比高絕對係高質火鍋放題吃到飽number one
2022-08-07
講到台式火鍋~你又諗起邊間呢?位於大鴻輝嘅牛大人都食過幾次啦~心思思想打邊爐就再去😋太掛住佢哋嘅鴨血😋每位贈送和牛牛丸兩粒😝今次揀極上和牛食到飽~可以瘋狂追加M5和牛、北海道十勝豚等,好岩我呢個食肉獸😋澳洲和牛M5牛肩卷油花分布比較均勻,既食到牛味又食到到油膩,唔會過油而膩😋和牛牛丸係好彈牙而夠牛味,好正☺平時好少食豚肉嘅我,都好推薦呢個北海道十勝豚肉質鮮嫩,略帶脂肪,唔會好瘦,打邊爐好岩☺必食👉私鴨血!真係叫咗幾次,一煲仔3大件,已經有湯汁,再放入爐到煮一煮,勁入味,好重胡椒辣味,講起好想再食😅海鮮又係必食,海蝦冇令人失望!夠大隻飽滿而且好彈牙😋沙白蜆必點~無沙而且算大隻,仲好鮮味!我都encore幾次~仲叫咗杯酉鬼啤酒,台灣直送,味道好易入口,果汁初榨咁,口感清新颯爽!邊打邊爐邊飲好爽😋牛大人❨荃灣分店❩🌟荃灣眾安街55號16樓全層大鴻輝(荃灣)中心
講到台式火鍋~你又諗起邊間呢?

牛大人❨荃灣分店❩🌟
荃灣眾安街55號16樓全層大鴻輝(荃灣)中心
  • 鴨血
  • 澳洲M9和牛牛丸
2022-08-07 141 浏览
打邊爐🍲黎講我覺得牛大人性價比真心好高 所以前後都去食咗幾次了😈🐮自己喺屋企買材料🥩🥓打邊爐 買牛都唔止呢個價錢啦 配料又冇佢呢度選擇咁多 仲有好多唔同醬汁配料揀 又有埋甜品 🍮重點係呢度唔使洗碗😝食完就閃😙其實牛大人午市同埋晚市我都食過 點左set 之後揀咗湯底就可以 掃QR Code 落單 好方便手機可以睇晒有咩食 上菜速度又快😝今次就揀咗食晚市嘅澳洲極上M5和牛120分鐘放題 任食2粒鐘都係$278 仲有🥩澳洲M5、安格斯,極上和牛仲有海鮮類海蝦🦐鯇魚片🐟沙白任你叫❤️湯底嘅選擇都有好多 比較養生素食清淡到麻辣濃味嘅都有我哋嗌咗牛骨湯入面好足料有大大嚿牛骨,蒜頭龍眼紅棗,未食都覺得好養生🐮🐮重點梗係要試吓佢哋嘅澳洲和牛M5 牛肩卷見佢雪花紋分明 牛味好重 唔鞋口 即刻encore嗌返幾碟🥳其實我最鍾意佢哋啲牛 薄身而且好容易熟唔驚overcook 牛板腱滾10-20秒就ok而且肉質夠嫩口 如果你唔鍾意一片片🥓嘅Testure 仲可以揀手切風門柳 同埋安格斯一口牛肉粒/牛板腱🥩 我覺得佢哋除咗牛肉好味之外 西班牙豬五花片 都好好食 🐷肥瘦分布好平均 吸埋個湯底啲精華🐽🍲Jeng 😍

湯底嘅選擇都有好多 比較養生素食清淡到麻辣濃味嘅都有

我哋呢個set佢仲送咗和牛牛丸 好濃郁又帶d牛脂香味,爽口彈牙🤩佢個鴨血 都好值得一試 唔會好似普通我哋街市買到嗰啲咁容易爛 好煙韌而且調好晒味唔驚腥😚
仲有自取區一大枱自選配菜,足足有二個大雪櫃俾你揀 而且我見佢補給嘅速度都好快
仲有幾款台灣特色小食 ,鹽酥雞、滷大腸、 梅甘酥脆薯🥹

我哋仲叫左蓮來仙島UGLYHalf 啤酒🍻 $68 有啤酒味但係唔會太苦 偏向有啲果香味 女仔飲都唔驚苦澀🍺
嘢飲方面出面都有一排自助飲品區俾你揀 除咗罐裝飲品我見到佢哋仲有自家冷泡嘅菊花普里茶、桂花烏龍、洛神花茶&白桃烏龍等等 我最鍾意就係飲佢哋嘅白🍑烏龍 有茶香得黎仲要有淡淡的🍑香味 清涼冰凍得黎又解膩- ̗̀ ♡ ̖́-
甜品方面佢哋有Häagen-Dazz雪糕🍦 又或者係芋丸仙草揀 粒粒芋丸夠煙靭彈牙 🍢大滿足😍🥹

總括而言我覺得牛大人真係好值得一試 !選擇又多 食物質素好高 價錢又唔算貴
我覺得而家出去街市買肥牛返去打邊爐都唔平 呢度配料選擇有好多 自己買就冇咁多有得揀lu 醬汁配料預備好晒 唔使自己又洗又切 方便選擇多價錢平已經贏晒😚😚
而且卡位好坐舒服,唔使同人搭枱唔使同人迫,枱面寬闊,冷氣又夠大打邊爐最緊要係呢樣 ❤️如果你同我一樣係食肉獸真係一定要試牛大人😝
我見旺角荃灣觀塘尖沙咀&沙田都有分店 最近仲喺元朗開埋添 夠晒就腳 🤩

2022-08-05 130 浏览
:::對上一次食牛大人已經係一年前,果陣好似開咗無耐,book位既難道好似搶mirror演唱會飛咁,估唔到去到宜家都重係咁難book,宜家每隔一段時間就會放開預約,不過唔洗10分鐘就會full晒話說星期三晚臨瞓前🌍話好耐無食過牛大人想食,咁既然老闆落咗order,🌙第日晏晝就準時12點上網book啦,最後梗係成功book到以牛大人around 300蚊價位既打邊爐放題黎講,性價比真係幾高牛肉每round order既質素都一樣,食物種類多之餘,重有唔少台式食物例如鴨血、豬血糕、台灣手工餃...重點係無咁悶飲品有自家沖既茶例如白桃烏龍、洛神花...唔會淨係得罐裝同紙包飲品咁頹

2022-08-02 138 浏览
夏日熱辣辣 梗係涼住冷氣打邊爐 牛大人已經成為咗我同朋友聚會嘅飯堂佢啲牛夠高質 配料多選擇 仲有唔少台式小食叫咗M5和牛個餐 跟餐送兩粒M9和牛牛丸牛丸超多肉汁 同朋友都覺得好有驚喜黎到牛大人除咗不停encore靚牛之外 呢度都有唔少高質食材值得推薦期間限定北海道十勝豚又嫩又有肉香海鮮類我就推薦海蝦 新鮮爽口彈牙仲有佢地各式各樣嘅手打漿 真材實料台式小食我就鍾意小香腸同皮蛋豆腐食到最後就食個仙草凍 幫助下下火除左仙草之外 仲有幾款movenpick雪糕揀
夏日熱辣辣 梗係涼住冷氣打邊爐
台式小食我就鍾意小香腸同皮蛋豆腐
食到最後就食個仙草凍 幫助下下火
除左仙草之外 仲有幾款movenpick雪糕揀
2022-07-30
有一種火鍋熱潮叫牛大人,食極都唔會厭,今次訂好枱,同朋友來到荃灣大鴻輝,再次感受台式火鍋既魅力!😋一場來到牛大人,必點 澳洲極上和牛套餐 $318 ,除左每位贈送牛味超濃既澳洲M9和牛牛丸 2 粒外,仲可以任食牛大人主打既澳洲和牛M5牛肩卷!😋湯底方面共10 款選擇,有酸菜鍋,蕃茄鍋,麻辣鍋等,今次選既鳳梨雞鍋,有半隻雞,亦有清熱解暑既苦瓜,最適合而家炎熱既天氣😋牛大人最特別係可以食到唔同既台式小食,食小食前,特別點了一杯 撥雲霧見蓬萊仙島啤酒,酒杯可愛,入口啖啖菠蘿香氣,好飲~😋小食方面⭐️炸得酥脆,入口鹹鹹香香既鹽酥雞,外脆內軟既小香腸,皮蛋豆腐,炸午餐肉,炸魚皮,炸油炸鬼等都令人食唔停口!😋牛肉方面⭐️最推薦澳洲和牛M5牛肩卷,脂肪分佈平均,牛味香濃!而安格斯牛小排入口就較為軟滑!😋海鮮方面⭐️小妹最愛鯛魚片及彈牙海蝦,牛大人台灣直送既海鮮漿,旗魚漿都食到滿滿既海鮮味道!😋仲有羊卷肉,西班牙豬梅肉,牛五花,鯪魚球,鴨血,花膠,滷大腸,餃子,雞件,牛筋,滷肉飯等,全都將我的肚皮填得滿滿,食完再來一杯Häagen-Dazs 雪糕,完全明白牛大人受歡迎既原因,經濟實惠又好味!😋🌈 牛大人台灣
有一種火鍋熱潮叫牛大人,食極都唔會厭,
今次訂好枱,同朋友來到荃灣大鴻輝,
再次感受台式火鍋既魅力!😋

2 粒外,仲可以任食牛大人主打既澳洲和牛
M5牛肩卷!😋

澳洲M9和牛牛丸

湯底方面共10 款選擇,有酸菜鍋,蕃茄鍋,
麻辣鍋等,今次選既鳳梨雞鍋,有半隻雞,
亦有清熱解暑既苦瓜,最適合而家炎熱既天氣😋

鳳梨雞鍋

牛大人最特別係可以食到唔同既台式小食,
食小食前,特別點了一杯
撥雲霧見蓬萊仙島啤酒,酒杯可愛,
入口啖啖菠蘿香氣,好飲~😋

撥雲霧見蓬萊仙島啤酒

小食方面⭐️炸得酥脆,入口鹹鹹香香既鹽酥雞,
外脆內軟既小香腸,皮蛋豆腐,炸午餐肉,
炸魚皮,炸油炸鬼等都令人食唔停口!😋

炸油炸鬼

牛肉方面⭐️最推薦澳洲和牛M5牛肩卷,
脂肪分佈平均,牛味香濃!
而安格斯牛小排入口就較為軟滑!😋

澳洲和牛M5牛肩卷

海鮮方面⭐️小妹最愛鯛魚片及彈牙海蝦,
牛大人台灣直送既海鮮漿,
旗魚漿都食到滿滿既海鮮味道!😋

干貝鮮魚漿

仲有羊卷肉,西班牙豬梅肉,牛五花,
鯪魚球,鴨血,花膠,滷大腸,餃子,雞件,
牛筋,滷肉飯等,全都將我的肚皮填得滿滿,
食完再來一杯Häagen-Dazs 雪糕,
完全明白牛大人受歡迎既原因,
經濟實惠又好味!😋

雪糕每人一杯

自助區

飲品選擇真心多,有一整排飲品櫃

🌈 牛大人台灣火鍋吃到飽

澳洲和牛M5牛肩卷
干貝鮮魚漿
自助區
2022-07-29 127 浏览
牛大人係香港開左幾年人氣依然咁高,平日都依然係全院滿座🫢好在而家可以book 位,如果唔係真係唔知要等幾耐啊🙈120分鐘任食牛套餐 ,多野食到眨下眼就完左2個鐘🤣⭐ 澳洲極上和牛吃到飽套餐 ($278/298/318 ⭕️視乎入座時間)▪️鍋底(鴛鴦鍋)額外加$50💓紅燒牛骨鍋湯底 聞到香噴噴嘅紅燒牛肉湯味,但係牛肉味就唔係好強💓醍醐蕃茄酸辣鍋最正係可以揀唔同辣度,食到蕃茄又有酸辣食,好開胃,配鴨血同各款肉都唔錯🤤💓肉類可以無限任食好多唔同牛肉類,包括:澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒等等等等🤣最心動係⭐澳洲和牛M5牛肩卷真係幾高質,肥美薄切,滿佈雲石紋,只需要輕輕涮一涮就夠,粉嫩色鮮嫩口感🤤⭐安格斯牛小排 油脂分布均勻,入口係即溶化開,口感韌勁💓私房鴨血(辣)配酸辣鍋一齊食真係世界級,私房鴨血拎上黎個時已經震騰騰,但食嘅時候嘅質感係好嫩滑, 帶微辣 ,係會愈吃愈過癮🤤💓海解🐚新鮮沙白、海蝦、魚沙白大隻又肥美, 海蝦新鮮彈牙💓雪櫃蔬菜及肉丸自助區欣賞佢地所有自座區嘅食物都係有用獨立透明膠兜盛載,保持冷藏,夠曬衛生。 蔬菜丸類都有幾款,要食曬咁多,一個胃都唔夠呀
120分鐘任食牛套餐 ,多野食到眨下眼就完左2個鐘🤣

▪️鍋底(鴛鴦鍋)額外加$50
💓紅燒牛骨鍋湯底
聞到香噴噴嘅紅燒牛肉湯味,但係牛肉味就唔係好強

💓醍醐蕃茄酸辣鍋

💓肉類
最心動係
⭐澳洲和牛M5牛肩卷
⭐安格斯牛小排
油脂分布均勻,入口係即溶化開,口感韌勁

💓私房鴨血(辣)

💓海解
🐚新鮮沙白、海蝦、魚
沙白大隻又肥美, 海蝦新鮮彈牙

💓雪櫃蔬菜及肉丸自助區
欣賞佢地所有自座區嘅食物都係有用獨立透明膠兜盛載,保持冷藏,夠曬衛生。 蔬菜丸類都有幾款,要食曬咁多,一個胃都唔夠呀真係🤣

💓小食
台灣精選小食:黎火鍋之前食真係可以點幾樣開一開胃:林鹽酥雞、真豬小香腸、梅甘酥脆薯、魚香皮蛋豆腐
士林鹽酥雞比較惹味,辣辣地唔錯

🍻啤酒
最後仲order左 最近獲獎🏆既
酉鬼啤酒🍻 入口有蜂蜜甜味之後就回甘,好飲🤤

💓甜品
人頭數甜品,可以揀Haagen-dazs/Movenpick 雪糕或者台中仙草凍🤤
2022-07-26 139 浏览
#牛大人今次講嘅係位於荃灣嘅牛大人💕相信大家都對佢好熟悉😚😚今次小編就試下和牛吃到飽套餐🥰🥰驚喜十足❣️❣️店員服務態度好好👍🏻而且仲有唔同種類野食俾大家選擇 滿足感十足🧏🏻‍♀️🧏🏻‍♀️極上和牛吃到飽套餐 $318💰(8.5/10)呢款套餐有多種多樣嘅野食俾大家選擇💓💓仲會有澳洲和牛牛丸❣️❣️非常之彈牙 仲要和牛味十足 每位只有兩粒乍 一定要試下☺️☺️澳洲和牛M5牛肩卷好香牛肉味 而且油脂分布平均😈😈肉質粉嫩 口感十足💓💓而北海道十勝豚令小編好有驚喜🥰豚肉油脂香十足 雖然好邪惡 但係食到滿滿嘅滿足感 大推‼️‼️台式小食都有多種選擇🥰🥰有台灣腸 花枝丸🫧鹽酥雞🐥魚香皮蛋豆腐❤️梅甘酥脆薯🥔仲有糖醋甜不辣‼️‼️ 以上每一款都會令你彷如置身於台灣 每一道都好有台灣風味💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️仲要即叫即製 所以每一款上枱都會熱辣辣🤪🤪❣️自選火鍋配料有好多種 仲有唔同手打漿 可以俾你自己整大細放入火鍋入面💗💗加上岀面自己夾嘅配料都非常新鮮 有蟹柳 各式各樣嘅菜 仲有響鈴等等😚😚全部放入湯底都仲有鮮味😍😍西鬼啤酒 $68💰 (8.5/10)原來啤酒打邊爐好正😈😈微醺嘅感覺世一❤️❤️入口容易而且仲有啲果味 令到飲落去冇咁單

#牛大人

極上和牛吃到飽套餐 $318💰(8.5/10)
呢款套餐有多種多樣嘅野食俾大家選擇💓💓

西鬼啤酒 $68💰 (8.5/10)
原來啤酒打邊爐好正😈😈微醺嘅感覺世一❤️❤️入口容易而且仲有啲果味 令到飲落去冇咁單調 仲要入口順滑‼️‼️ 推薦呢個🧏🏻‍♀️🧏🏻‍♀️
睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 8.5 / 10 🌟

📍#巨B覓食九龍灣 #巨B覓食荃灣 #巨B覓食旺角

牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)
⚜️荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
⏱星期一至日 1200-1600 1700-2300

《牛大人》一直都人氣高企🔥長期社交平台都會見到好多foodie讚口不絕!而我bookmark左好耐一直都未試過🥲終於!!我今次食到了!!🥳我同朋友7:30pm到達餐廳💫明明係平日,去到見到人頭湧湧😳令我一度懷疑係咪記錯星期幾?唔通今日係星期六日?😂事實證明佢真係好受歡迎👏令我更期待佢既食物質素😙🔻120分鐘澳洲極上和牛吃到飽🔻🥘湯底Total有10款湯底可揀,我地揀左牛大人紅燒牛骨湯~湯底好清香濃郁,同牛肉味道好夾,就算唔點調味都好夠味😋🥩牛肉牛肉款式多,而且好高質😍以下幾款我都好推介👏❥ 安格斯牛小排:油脂比較多,牛味香濃~❥ 澳洲和牛M5牛肩卷:呢個encore左好幾次🥰油脂分佈均勻,有入口即溶感覺💗❥ 手切封門柳:肉質軟嫩,牛味都好濃!❥ 美國Prime極級肩里肌:比較薄切,肉質鮮嫩唔會韌!🔥火鍋配料選擇好多🤤自助區有各式各樣既「蔬菜類」🥬同「丸類」🍡包括娃娃菜、油麥菜、南瓜、金菇、芝士丸、龍蝦丸、香菇貢丸、牛丸等等!我同朋友都鍾意食「漿類」,所以叫左澎湖花枝漿、真味牛肉漿、蟹籽墨汁漿(必試!黑色既墨魚滑好特別😚幾爽口!)🥢台式小食首推真豬小香腸✔️✔️烤得好香,甜甜地好好食😋糖醋甜
《牛大人》一直都人氣高企🔥
長期社交平台都會見到好多foodie讚口不絕!
而我bookmark左好耐一直都未試過🥲
終於!!我今次食到了!!🥳

我同朋友7:30pm到達餐廳💫
事實證明佢真係好受歡迎👏令我更期待佢既食物質素😙

🔻120分鐘澳洲極上和牛吃到飽🔻

🥘湯底

🥩牛肉
牛肉款式多,而且好高質😍以下幾款我都好推介👏
❥ 安格斯牛小排:油脂比較多,牛味香濃~
❥ 手切封門柳:肉質軟嫩,牛味都好濃!
❥ 美國Prime極級肩里肌:比較薄切,肉質鮮嫩唔會韌!

🔥火鍋配料

🥢台式小食
首推真豬小香腸✔️✔️烤得好香,甜甜地好好食😋糖醋甜不辣,酸酸甜甜,外皮脆口,口感唔錯!士林鹽酥雞炸得香脆入味,雞肉嫩滑👍

🥤飲品
打邊爐最緊要係可以任飲飲品🤭
大部分飲品都可以行出去雪櫃度拎😍
可以揀自家製既樽裝冷泡茶,另外仲提供台式特飲(如金柑椰果、冬瓜茶、酸梅汁)🥤
我比較鍾意飲冷泡茶,飲左桂花烏龍同菊花普洱,烏龍飲落有少少回甘味,兩支都好清新解膩❤️

🍦甜品
食到最後每人可以揀一款甜品
有得揀Movenpick雪糕😍
另外仲有椰汁仙草,好滿足🥰
2022-07-20
2022-07-22 126 浏览
須然疫情仍然嚴峻,但香港人生活如常,出外進餐人數大增,不愧港人本色🥳最緊要做好防疫工作,首先搵間安全又企理火鍋店先,這間火鍋店(牛大人)不但口碑好而且好有CP值,所以一早要訂位,坐低不久,已高朋滿座,餐牌內有好幾款套餐選擇,非常吸引,梗係點澳洲極上和牛套餐啦,點餐方面非常簡單, 掃一掃個QR code就得。鍋底:我地揀咗一個阿嬷養生濃湯鍋,越食越香濃,奶白色,又不肥膩,胃口大增。肉類,丸,餃子:澳洲M5和牛,牛板腱,牛小排,手切封門柳..全部牛既質素都非常高,豚肉,多款台式丸及餃子,响鈴,炸魚皮款式多到數唔哂。海鮮:蝦,蜆,台灣鱸魚片,海鮮漿,干貝魚肉漿....都非常新鮮彈牙。小食:炸魚皮,鹽酥雞,台式香腸,甜不辣,皮旦豆腐等等。蔬菜及麵食:有台灣特產水蓮,萵筍等等,麵食方面,新竹米粉,王子麵真係好正。飲品及甜品:有自家制冬瓜茶,烏梅汁,菊花普洱,洛神花茶,Movenpick雪糕同台中仙草凍。想試哂所有食物都好難,實在太多款式喇!又要期待下一次了😋
須然疫情仍然嚴峻,但香港人生活如常,
出外進餐人數大增,不愧港人本色🥳

最緊要做好防疫工作,
首先搵間安全又企理火鍋店先,
這間火鍋店(牛大人)不但口碑好而且好有CP值,
所以一早要訂位,坐低不久,
已高朋滿座,餐牌內有好幾款套餐選擇,
非常吸引,梗係點澳洲極上和牛套餐啦,
點餐方面非常簡單, 掃一掃個QR code就得。

鍋底:

肉類,丸,餃子:

海鮮:

小食:
炸魚皮,鹽酥雞,台式香腸,甜不辣,皮旦豆腐等等。

蔬菜及麵食:

飲品及甜品

想試哂所有食物都好難,實在太多款式喇!
又要期待下一次了😋
今日又再次嚟到牛大人打邊爐,雖然依家大熱天時,日均30度以上,不過一諗起牛大人嘅火鍋都仲係會流晒口水😂。今次去嘅係位於荃灣嘅分店,呢間分店起大鴻輝中心,呢度非常旺場,我6點半嚟到,樓下電梯大堂已經大排長龍,我足足排左差吾多20分鐘先上到電梯🙈。。我地揀嘅當然係極上和牛食到飽套餐🥰,佢除左有安格斯牛小排同安格斯特選牛板腱之外,仲有得叫PRIME極級肩里肌、澳洲和牛M5手肩卷同北海道十勝豚🤩。肉質非常嫩滑,而且脂肪分佈均勻,肉味濃郁😍。另外,海鮮仲有我最愛嘅大蝦同脆肉鯇,蝦好大隻而且鮮甜,而脆肉鯇都勁好食,好有口感👍🏻。。除此之外,吾少得嘅當然就係鴨血❤️,鴨血非常好食,encore左好幾轉,食吾停口😋。仲有餐廳嘅飲品區都值得一提,有好多吾同嘅茶類飲品可以選擇,仲有各款汽水同果汁添😆。。

2022-07-15
  • 鴨血
  • 和牛牛丸
2022-07-15 186 浏览
食火鍋🍲緊係要食物種類夠多食到滿載而歸先滿足啦🤣今次我就去左🍱牛大人台灣火鍋吃到飽好食既野真係特別多人😱成間牛大人都坐滿人有10款湯底可以揀唔知揀邊個好就揀左牛大人堆介👉🏻牛大人紅燒牛骨鍋好濃郁既牛骨香味套餐就揀左最貴果個澳洲極上和牛個餐🤤咩都可以叫黎食淨係牛既種類都有8款可以揀全部都叫左黎食😂唔同部位有唔同嘅口感同味道我最鍾意既係澳洲🦘和牛M5牛肩卷淨係睇個樣就見到油脂❄️分部平均入口牛味夠濃豬🐖就一定要食北海道十勝豚啲肉比一般豬肉嫩😋仲有個一定要食💁🏻‍♀️蟹籽墨汁漿好香好好味我都唔知點形容😂嗌黎食就岩仲有值得一提既係佢嘅台灣小食我全部都叫左黎食全部都好好食好似去左台灣旅行咁🧳士林鹽酥雞外脆內嫩梅甘酥脆薯香香甜甜😝依度仲有自助區可以拎嘢飲蔬菜仲有台灣直送嘅丸最後食埋杯雪糕真係食到巨飽😂
火鍋🍲緊係要食物種類夠多
食到滿載而歸