2022-08-07
打邊爐🍲黎講我覺得牛大人性價比真心好高 所以前後都去食咗幾次了😈🐮自己喺屋企買材料🥩🥓打邊爐 買牛都唔止呢個價錢啦 配料又冇佢呢度選擇咁多 仲有好多唔同醬汁配料揀 又有埋甜品 🍮重點係呢度唔使洗碗😝食完就閃😙其實牛大人午市同埋晚市我都食過 點左set 之後揀咗湯底就可以 掃QR Code 落單 好方便手機可以睇晒有咩食 上菜速度又快😝今次就揀咗食晚市嘅澳洲極上M5和牛120分鐘放題 任食2粒鐘都係$278 仲有🥩澳洲M5、安格斯,極上和牛仲有海鮮類海蝦🦐鯇魚片🐟沙白任你叫❤️湯底嘅選擇都有好多 比較養生素食清淡到麻辣濃味嘅都有我哋嗌咗牛骨湯入面好足料有大大嚿牛骨,蒜頭龍眼紅棗,未食都覺得好養生🐮🐮重點梗係要試吓佢哋嘅澳洲和牛M5 牛肩卷見佢雪花紋分明 牛味好重 唔鞋口 即刻encore嗌返幾碟🥳其實我最鍾意佢哋啲牛 薄身而且好容易熟唔驚overcook 牛板腱滾10-20秒就ok而且肉質夠嫩口 如果你唔鍾意一片片🥓嘅Testure 仲可以揀手切風門柳 同埋安格斯一口牛肉粒/牛板腱🥩 我覺得佢哋除咗牛肉好味之外 西班牙豬五花片 都好好食 🐷肥瘦分布好平均 吸埋個湯底啲精華🐽🍲Jeng 😍
湯底嘅選擇都有好多 比較養生素食清淡到麻辣濃味嘅都有
我哋呢個set佢仲送咗和牛牛丸 好濃郁又帶d牛脂香味,爽口彈牙🤩佢個鴨血 都好值得一試 唔會好似普通我哋街市買到嗰啲咁容易爛 好煙韌而且調好晒味唔驚腥😚
仲有自取區一大枱自選配菜,足足有二個大雪櫃俾你揀 而且我見佢補給嘅速度都好快
仲有幾款台灣特色小食 ,鹽酥雞、滷大腸、 梅甘酥脆薯🥹
我哋仲叫左蓮來仙島UGLYHalf 啤酒🍻 $68 有啤酒味但係唔會太苦 偏向有啲果香味 女仔飲都唔驚苦澀🍺
嘢飲方面出面都有一排自助飲品區俾你揀 除咗罐裝飲品我見到佢哋仲有自家冷泡嘅菊花普里茶、桂花烏龍、洛神花茶&白桃烏龍等等 我最鍾意就係飲佢哋嘅白🍑烏龍 有茶香得黎仲要有淡淡的🍑香味 清涼冰凍得黎又解膩- ̗̀ ♡ ̖́-
甜品方面佢哋有Häagen-Dazz雪糕🍦 又或者係芋丸仙草揀 粒粒芋丸夠煙靭彈牙 🍢大滿足😍🥹
總括而言我覺得牛大人真係好值得一試 !選擇又多 食物質素好高 價錢又唔算貴
我覺得而家出去街市買肥牛返去打邊爐都唔平 呢度配料選擇有好多 自己買就冇咁多有得揀lu 醬汁配料預備好晒 唔使自己又洗又切 方便選擇多價錢平已經贏晒😚😚
而且卡位好坐舒服,唔使同人搭枱唔使同人迫,枱面寬闊,冷氣又夠大打邊爐最緊要係呢樣 ❤️如果你同我一樣係食肉獸真係一定要試牛大人😝
我見旺角荃灣觀塘尖沙咀&沙田都有分店 最近仲喺元朗開埋添 夠晒就腳 🤩