【台式邊爐 牛大人🐮湯底同飲品配料推薦🥰🥰】牛大人開左咁耐小編先食 聰明要book定先好去 太多人等😂 湯底都好多台式選擇,飲品係佢地嘅招牌___ ___ ___ ___ ___ ___ ___✨紅燒牛肉湯 (少辣)Menu話唔辣 上枱係有少少辣同平時食紅燒牛肉麵有啲微辣✨多款冷泡茶,台式飲品✨配料 電話落單,啲野食都好快到,自助拎菜嗰啲太多人,唔係好多選擇仲有啲逼,所以都冇試晒鴨血都好jeng 似食jelly 嫩滑有超厚牛餐肉,打邊爐落午餐肉jeng🥰響鈴 魚皮 風琴豆腐都係必叫今次叫左中間set,因為小編覺得任食邊爐肉類冇咁好食,呢間豬比牛好食仲有一客movenpick雪糕幾好食😋但overall環境太迫,多人等位,拎咩都要排,衛生一般,但任食邊爐都係咁,所以都作試下新野
【台式邊爐 牛大人🐮湯底同飲品配料推薦🥰🥰】

___ ___ ___ ___ ___ ___ ___
✨紅燒牛肉湯 (少辣)
Menu話唔辣 上枱係有少少辣同平時食紅燒牛肉麵有啲微辣
✨多款冷泡茶,台式飲品
✨配料

鴨血都好jeng 似食jelly 嫩滑
有超厚牛餐肉,打邊爐落午餐肉jeng🥰
響鈴 魚皮 風琴豆腐都係必叫

仲有一客movenpick雪糕幾好食😋

2022-10-15 115 浏览
天氣轉涼又會好想打邊爐,今日同媽媽黎到荃灣既牛大人我地叫左個鴛鴦鍋,分別係牛夫人秘方麻辣鍋同眷村白玉酸菜鍋。麻辣鍋既麻度岩岩好,花椒香味好出,而酸菜鍋微酸好開胃,但又唔會好似平時酸辣粉咁酸得咁誇張我地要左極上和牛吃到飽既套餐,可以任食和牛🤤仲會每人送一客澳洲M9和牛牛丸,啲牛丸好大粒,咬落去仲會爆汁,牛味十足食得呢個套餐當然要係咁食澳洲和牛M5牛肩卷,和花雪花分明,碌幾秒好快食得,入口即溶安格斯牛小排同手切封門柳都係我比較鐘意牛味較突出既選擇,而封門柳口感比較爽口,不錯好鐘意牛大人既其中一個原因係有任食油炸鬼打邊爐,同響玲比,油炸鬼索到湯汁之餘仲會keep到少少脆口同油炸鬼本身既油香味除左手機點既野食外,出面仲有好多蔬菜同丸夾,仲有一啲麵比大家拎去碌,仲可以自制滷牛肉飯野似除左甜品櫃果啲,仲可以follow 牛大人Ig得到一杯黑糖珍珠鮮奶,同街邊買既質素差唔多,好飲另外叫左杯撥雲霧見蓬萊仙島,個名好靚,飲完就明點解會改呢個名,一開始飲落去覺得好清,但慢慢佢既啤酒味就會好出,真係有種撥開雲霧既感覺最後甜品可以揀鮮草凍或者Movenpick雪糕,個人覺得佢個鮮草凍麵係必試,除左仙草紅豆椰果
天氣轉涼又會好想打邊爐,今日同媽媽黎到荃灣既牛大人

最後甜品可以揀鮮草凍或者Movenpick雪糕,個人覺得佢個鮮草凍麵係必試,除左仙草紅豆椰果,仲加左啲花生,令成碗甜品更加香口,推薦!
2022-10-12 122 浏览
牛大人高質就個個都知,但唔知係咪個個都試過去唔同嘅套餐,因為唔同套餐入面包嘅肉類都唔同。🧐🧐今日難得屋企人生日,所以就叫咗最貴嗰個餐,原來都有幾多款唔同嘅肉,我就叫黎試晒佢啦😌😌不過題外話,其實有大人最基本嗰款,好似都有包牛肉丸,佢啲肉味都幾濃,不過今次最貴個餐,有送幾粒M4澳洲和牛牛肉丸,食落又真係唔同啲,除咗肉味再濃郁啲之外,食落去仲好多汁👍🏼👍🏼我哋識咗佢嗰個封門柳,味道好濃,不過肉質比較鞋,如果鍾意食肥牛嘅質感,可能就冇咁啱你食。😅😅又試吓澳洲和牛,呢個就啱晒我口味。肉質鮮美,唔會太多肥膏,同平嗰款真係好唔同🤣🤣偶爾都要獎勵吓自己,唔係冇動力返工俾心機賺錢🥲🥲

又試吓澳洲和牛,呢個就啱晒我口味。

2022-10-12 133 浏览
牛大人台灣火鍋食到飽(Tsuen Wan)荃灣大鴻輝一向都多嘢食 見天氣涼涼地🌬 都想打翻個邊爐🍲 今次就試左Lv.3嘅邊爐套餐 結果都幾有驚喜 等小編推薦啲必嗌嘅邊爐配料先!🙈🙈⌖ 120分鐘極上和牛吃到飽 🍲💰$338(正價時段,周五、六、日、假期及前夕+$10)鍋底揀左店舖推介嘅牛大人紅燒牛骨鍋🦴 湯底確實幾香👃 仲有超大舊牛骨係鍋底 好足料~ 呢度款式超多樣 除咗有得落單嗌嘢食 仲有啲可以喺出邊自助區拎 例如自己整返個滷肉飯又得😂😂 仲有好多火鍋配料揀添~ 小編全晚最鍾意嘅一定係哩個套餐附送嘅澳洲M9和牛牛丸 每位會有2粒🐂 想再嗌係要收費傢 雖然唔係爆汁牛丸咁 不過入面已經好juicy😳 食落牛味非常濃郁 有輕微嘅油脂感🫣🫣 食到小編心郁郁想encore添💗💗 肉類各款牛肉一向都質素唔錯 牛味突出🥹🥹 尤其係欣賞安格斯牛小排🐂真係好嫩 同埋澳洲和牛M5牛肩卷牛香濃厚 另外 除左期間限定嘅北海道十勝豚🐖夠高質 肉味香濃 西班牙豬梅肉片、豬五花片同樣都好嫩口🤔🤔漿類舖頭嘅漿類係由台灣直送 款式多樣 今次試左店舖推薦嘅真味牛肉漿同埋澎湖花枝漿 好有膠質😋😋菜類 水蓮喺香港好似比較少
牛大人台灣火鍋食到飽(Tsuen Wan)

⌖ 120分鐘極上和牛吃到飽 🍲
💰$338(正價時段,周五、六、日、假期及前夕+$10)

肉類

漿類

菜類
水蓮喺香港好似比較少見 黎到不妨試吓啱唔啱自己口味😗😗

海鮮類
試左嘅沙白同埋海蝦🦐都幾新鮮😎

小食類
真味小香腸🐖係小編食開台灣嘢必食嘅小食 油脂感爆棚 油香十足 正呀🤤🤤 另外推薦外脆內嫩 嘅士林鹽酥雞🐔 同埋外層酸酸地 入面又甘甜嘅梅甘酥脆薯🍠

其他
私房鴨血輕微辣🌶️ 不過大大舊超滑溜😛😛

飲品類
冷泡茶選擇都幾多 不過見新推出左款手工啤酒🍺 朋友加錢忍唔住嗌黎試下 有啲花香同埋荔枝味 幾特別咁~😙😙 小編就尤其鍾意冬瓜茶 嗌左小甜 冰冰涼涼咁💦

甜品
雪糕有三款movenpick口味選擇 當然唔少得嗌埋台中仙草凍做個埋尾🤓 偏食嘅小編走左紅豆同埋花生🥜 整體仙草好滑溜 珍珠夠彈牙 椰果甜甜地 不錯😌

☻ 回頭指數:8.5/ 10

❝ #Amiの新界覓食記
#Fatshit_ami #Dinnertime #荃灣美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #牛大人 #台式火鍋 #打邊爐推薦 #牛大人紅燒牛骨鍋 #安格斯牛小排 #澳洲和牛M5牛肩卷 #澳洲M9和牛牛丸 #北海道十勝豚 #西班牙豬梅肉片 #西班牙豬五花片 #高質邊爐推薦 #台灣菜
2022-10-10 124 浏览
再黎打邊爐 今次同家姐去嘅係牛大人台灣火鍋吃到飽。聽就聽得多,都幾期待去。我地book左6點,所以唔多人,走嘅時候就多,都搭唔到咁濟。店內裝修簡潔乾淨,冷氣都幾強,所以唔焗促。座嘅位置就細左少少,好彩有張小枱子放食物,都唔錯的。自助部份係飲品同蔬菜,其他小食就落單order。感覺食物選擇唔多,小食有小香腸、鹽酥雞、皮蛋豆腐等,仲以為牛媽秘製滷牛筋同牛肚係小食,太傻瓜。小香腸味道濃,甜甜地還不錯。鹽酥雞鹹味適中,味道好食嘅,不過略欠香脆。呢度有3個plan揀,精選嫰牛、美國特式安格斯同澳洲極上和牛,我地揀左中價位嘅plan,無限追加安格斯特選牛板腱同美國PRIME極級肩里肌嘛。湯底方面家姐本來想叫台式鳳梨雞鍋,但我嫌太特別同埋驚甜,最後揀左個一d都唔特別嘅番茄鍋,之後我地後悔了,好純粹的番茄味,清淡左d之餘,最重要係難得黎到應該叫個特式湯底,浪費左。食物質素還可以,極級肩里肌嘅肉質會鮮嫩d,油脂平均,牛味香濃,夠嫩又好重牛肉味。而牛板腱肉質實d,口感會彈牙。整體食材質素如果比上次去的台灣火鍋會稍為遜色。鯇魚腩超好食,肉質嫰滑,嗰種Q彈感覺極好,啖啖肉但又爽彈,不過家姐唔喜歡。花雕酒雞件,

自助部份係飲品同蔬菜,其他小食就落單order。

自選菜式

皮蛋豆腐

小食

番茄鍋

上腹牛五花 安格斯特選牛板腱 美國PRIME極級肩里肌 西班牙豬梅肉片 西班牙豬五花片 紐西蘭羊卷肉

鯇魚腩

花雕酒雞件,冇乜酒味,雞肉唔算好嫰滑,唔太吸引。
最後雖然我唔食甜品,但都會想望下有咩食,埋單後會比你揀,每人一個,選擇唔多,只記得有movenpick雪糕同鮮草凍,因為我冇食到,訪問左食家,家姐話鮮草凍唔好食,佢話個奶唔好味😂

鮮草凍

番茄鍋
鯇魚腩
鮮草凍
2022-10-10 115 浏览
好耐冇去牛大人打邊爐星期日知道實好多人於是提早喺OpenRice訂座 食17:30✌🏾揀左美國特級安格斯餐19:30前離座 假日成人$258再加1服務費-台灣濃香蕃茄鍋 第一次食 唔係好有🍅味 呃人嘅-安格斯特選牛枝腱-美國PRINE極級肩里肌脂肪分佈平均 肉質嫰滑 牛味濃郁-新鮮白沙encore encore再encore蜆肉粒粒厚肉鮮甜又無沙-鮮甜海蝦🦐大大隻 蝦肉質彈牙 無限encore-水蓮清甜爽口 停唔到口-鴨血嫰滑有咬口-王子麵台灣好出名嘅王子麵 即係香港嘅公仔麵Book位真係好重要 😦一陣間全場爆滿
好耐冇去牛大人打邊爐

-王子麵
台灣好出名嘅王子麵 即係香港嘅公仔麵
Book位真係好重要 😦一陣間全場爆滿
2022-10-04 130 浏览
📍牛大人台灣火鍋吃到飽今次去左牛大人喺荃灣既分店叫左澳洲極上和牛吃到飽套餐 澳洲極上和牛吃到飽套餐 ($278/298/318 視乎入座時間)醬料區特別嘅有洋蔥牛肉汁,大家可以試吓,拎黎撈烏冬食有另一番風味🤪飲品都有眾所週知既自家樽裝茶,當然可以加錢叫特色飲品/手工啤酒!湯底揀咗期問限定既蕃茄酸辣湯,幾過癮,又唔會嗆口,但幾開胃😛安格斯牛小排同埋手切封門柳都係依舊出色,最期待就係和牛丸,咬落去有肉汁🤤出面仲有其他台灣丸同配料,都好多野食除左movenpick雪糕之外,呢到既台中仙草凍都好出名,拍得住出面既甜品店,仙草唔會好甜,芋圓又好咬口,咸甜點都好出色🤓
📍牛大人台灣火鍋吃到飽

今次去左牛大人喺荃灣既分店叫左澳洲極上和牛吃到飽套餐

2022-10-03 111 浏览
荃灣大鴻輝真係有好多火鍋店、放題同酒樓🥢不過我都係中意同朋友去牛大人多啲😜上呢棟大廈記得預多啲時間等lift🤣上到牛大人,等咗一陣就可以入座👍🏻我地叫咗「極上和牛吃到飽套餐」💲198@我地揀咗一款湯底「阿嬤養生濃湯鍋」,用上紅棗、杞子等藥膳,同埋大量蔬菜。湯底好清甜。如果想食兩款湯底就可以加💲50可以轉鴛鴦鍋。出去自助區可以自取不少火鍋配料,丸類、蔬菜都有。另外,飲品都有好多款,仲有自家製冷泡茶。我地另外點咗一杯特色啤酒「撥雲霧見薘萊仙島」💲68@,果香味道甜甜地,且有淡淡麥香。「澳洲M9和牛牛丸」好多汁、彈牙,每人只係送兩粒,真係好想再點。「澳洲和牛M5牛肩卷」脂肪分布均勻,牛肉味香濃突出,肉質好爽口。「安格斯特選牛板腱」肉質軟腍。「安格斯牛小排」都好滑嫩。每款都好高質👍🏻其他配料都有啲係好出色!「蟹籽墨汁漿」顏色黑漆漆咁,口感彈牙,當中有唔少墨魚粒。「台式蛋餃」「台式蝦餃」充滿台灣特色,口感幾好,肉餡味濃。「私房麻辣鴨血」好入味,口感滑嫩,飽滿多汁。「真豬小香腸」表皮脆口,彈牙扎實口感。最後我地食返杯冰凍雪糕🍨好滿足!【 牛大人台灣火鍋吃到飽 】📌荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心
荃灣大鴻輝真係有好多火鍋店、放題酒樓🥢不過我都係中意同朋友去牛大人多啲😜上呢棟大廈記得預多啲時間等lift🤣上到牛大人,等咗一陣就可以入座👍🏻我地叫咗「極上和牛吃到飽套餐」💲198@

【 牛大人台灣火鍋吃到飽 】
📌荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
2022-10-02 108 浏览
🥢我哋唔想打邊爐嘅時候要就住食🐄🐷🐑🍡🥦🥬🍗🥘🥟🦪想食得輕鬆之餘又要錫住個銀包👛我哋一定揀任點任食嘅火鍋放題喇🔥牛大人就一定係我最鍾意嘅選擇🥳喜歡佢地嘅裝修設計夠古色古香🪵而且仲🈶️好多卡位添❤私隱度比較高🥢🍴晚市放題🔥🥢▫️🈵兩小時⏰極上和牛吃到飽$328/位🥣自選湯底🔥🈶️1⃣️0⃣️款湯底揀❤🈶️辣🌶️🈶️❌辣🌶️🥳🥳今次我揀咗❌辣🌶️嘅「台灣鳳梨鷄鍋」🐔🐔台灣鳳梨鷄鍋🔥🔥呢個台灣鳳梨鷄鍋裡面🈶️半隻滑嫰春雞浸係清湯度🔥個湯滾起嘅時候一陣陣熱霧飄黎陣陣嘅香味❤満満幸福嘅感覺呢😍湯底仲🈶️杞子🫘鳳梨🍍苦瓜🥒等🥳清湯清甜🔥鳳梨清香🍍雞脾肉軟嫰🐔雞皮又嘟嘟🐔吸收了埋湯汁嘅精華✅温䁔窩心呢🥳🥳✅套餐每人送兩粒澳洲M5和牛牛丸:呢個和牛牛丸超好食😋唔好睇佢細細粒🐃佢牛嘅味道就好似食緊漢堡扒嗰個牛肉味道咁濃👍超正❤️🔥限時任食火鍋肉類🥩:今次揀呢個「極上和牛吃到飽」嘅牛肉全部都係上盛嘅牛肉🐃🈶️上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲和牛M五牛肩卷、美國PRIME極級肩里肌😋呢個兩小時任食任飲嘅「極上和牛吃到飽」真係又好食又豐富呀🥳除咗🈶️咁多高質嘅牛肉之外😋我仲食咗🦐🐠🍡🥟🐟🐙大滿足呀

🍴晚市放題🔥🥢

▫️🈵兩小時⏰極上和牛吃到飽$328/位

🐔台灣鳳梨鷄鍋🔥

呢個兩小時任食任飲嘅「極上和牛吃到飽」真係又好食又豐富呀🥳除咗🈶️咁多高質嘅牛肉之外😋我仲食咗🦐🐠🍡🥟🐟🐙大滿足呀🥳🥳🥳

🦐鮮甜海蝦
🐟真台灣鯛魚片
🍡珍珠小香腸
🥟花蓮偏食小雲吞
🐠炸魚皮
🐙 蟹籽墨汁漿

🍻手工啤酒 $68/杯:打邊爐梗係要有啤酒啦🍺呢杯叫「撥雲霧見蓬萊仙島」有荔枝香味手工啤酒好清香又易入口❤好啱女仔飲呀🥳

🥤限時任飲:佢地個雪櫃好誇張😍個雪櫃仲大過7-11😛勁多款飲品可以揀❤除咗可以係雪櫃揀🥤亦多可以用QR code落單揀都得👍我今次就揀咗「洛神花茶」同埋「菊花普洱」🥤

🍨最後仲有甜品送添🥳🥳
🈶️Movenpick兩款口味嘅雪糕🍦期間限定或者係士多啤梨味🍓台中仙草凍🧊今次我揀咗士多啤梨雪糕🍦食埋甜品就完美喇❤

• 和牛牛丸
  • 手切封門柳
2022-09-22同事話贏咗馬會,請食飯🥳咁值得高興嘅事要去慶祝下🫶🏻高層話打邊爐,就去咗荃灣牛大人🐃平日中午時段,唔算太多人🤗入到餐廳個場都好大🙀店員安排坐窗口嘅卡位🪟用手機落單📱同事揀了,特級安格斯吃到飽,每位178蚊,有90分鐘食,安格斯特選牛板腱,上腹牛五花,西班牙豬梅肉片,西班牙豬五花片,花雕酒雞件,牛媽秘製滷大腸,牛媽秘製滷牛肚,包任飲飲料,自助醬料,自助食物區🐖🐃🐄🥤🫙湯底有九款,牛大人秘方麻辣鍋,牛大人紅燒牛骨鍋,台灣鳳梨雞鍋,台灣濃湯蕃茄喎,白玉酸菜鍋,台中蒜頭雞鍋,阿嬷養生濃湯鍋,四目養生素食🥘我哋點了,阿嬷養生濃湯鍋,湯頭濃郁,味道帶點香滑,養生鍋內有大量蔬菜,用藥膳為主,香而不油,真係超足料,真係湯底都好豐富😆安格斯牛板腱,牛肉油花分布平均,口感鮮嫩帶彈性,幼嫩多汁可口,主攻牛板腱,叫咗20碟左右🐂上腹牛五花,脂肪不多,牛味最重,有咬口🐃牛媽秘製滷大腸,秘製滷汁煮過,好肥好厚,口感較韌🦬牛媽秘製滷牛肚,同樣秘製滷汁煮過,牛肚口感好彈牙🐄私房鴨血,食台式鍋必備鴨血,口感好🦆仙草凍,仙草凍係送嘅,午市會每位有一碗,口感清爽不甜膩,食埋甜品依餐畫上完美句號。🤗整體環
2022-09-22

同事話贏咗馬會,請食飯🥳
咁值得高興嘅事要去慶祝下🫶🏻
高層話打邊爐,就去咗荃灣牛大人🐃
平日中午時段,唔算太多人🤗
入到餐廳個場都好大🙀
店員安排坐窗口嘅卡位🪟
用手機落單📱

上腹牛五花,脂肪不多,牛味最重,有咬口🐃

牛媽秘製滷大腸,秘製滷汁煮過,好肥好厚,口感較韌🦬

牛媽秘製滷牛肚,同樣秘製滷汁煮過,牛肚口感好彈牙🐄

私房鴨血,食台式鍋必備鴨血,口感好🦆

整體環境坐得好舒服,好大嘅空間感,因為顧客較少,去自助區拎食物都好順利🫶🏻
服務都可以,不停幫手收碗,但有好唔係既位,60分鐘就會截單,都幾趕😅
食物選擇都可以,肉類質素唔會下降,成餐飯都好滿意,會再幫襯牛大人食晚市🤪

#牛大人
#安格斯牛板腱
#上腹牛五花
#牛媽秘製滷大腸
#牛媽秘製滷牛肚
#私房鴨血
#仙草凍
2022-09-21 4125 浏览
💖 牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)✨荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👦🏻好中意食牛大人,我又勁肚餓,所以決定今晚一定要食飽d講到飽一定係要去食牛大人嘅🤤整係配菜都可以食到變大肚婆🤣今日叫左台灣鳳梨雞鍋湯底試一試佢。雖然話就話有苦瓜,但係個湯底識落一啲都唔苦🤩加埋鳳梨好甜😎建議大家未加糖湯之前一定要試吓飲🔥-極上和牛吃到飽套餐🤰🏻 $278/人有自取小料枱,大家想夾咩任君選擇😌澳洲M5牛肩胛同梅甘酥脆薯係我最中意所以叮囑👦🏻一定要點‼️ 最鍾意佢哋嘅牛肩油花分布均勻,食到牛味又食到到油膩,唔會過油而覺得好膩👍🏻手工川丸子🍡好好味,我諗佢應該係牛丸,好彈牙之餘又好多汁。自家製水餃🥟我自己最鍾意食佢嘅高麗菜水餃同埋瓜仔雞水餃,味道都係比較甜。佢嘅沙白同埋海蝦🦐好鮮,值得叫啊🤭最後仲有甜品結尾,大家可以揀仙草凍或者雪糕杯🍮,我自己就幾鍾意食佢個仙草凍,分量多給粥,有少許花生鋪面,入邊有紅豆、仙草、椰果、同埋珍珠粒🤤愛了愛了。-撥雲霧見蓬萊仙島🍺 $68/杯打邊爐飲啤酒先夠爽🫡呢部手工啤酒,價錢唔算好貴,聞落有少少花香同埋荔枝

💖 牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)
✨荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

-極上和牛吃到飽套餐🤰🏻 $278/人

有自取小料枱,大家想夾咩任君選擇😌

手工川丸子🍡好好味,我諗佢應該係牛丸,好彈牙之餘又好多汁。

佢嘅沙白同埋海蝦🦐好鮮,值得叫啊🤭

-撥雲霧見蓬萊仙島🍺 $68/杯

打邊爐飲啤酒先夠爽🫡呢部手工啤酒,價錢唔算好貴,聞落有少少花香同埋荔枝味🫣

想要繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-09-21
2022-09-19 129 浏览
夏日炎炎,開大冷氣來牛大人打邊爐亦是另一番風味。親切的姐姐們迎接我和友人入坐,坐位非常寬敞。 QR code 落單大大提升上菜效率,剛看手機落單的食物照片經以令我們蠢蠢欲動。《極上和牛吃到飽套餐》$328 台灣鳳梨雞鍋 🐔 湯底好足料,有成隻嘅雞之外,仲有鳳梨、苦瓜、薑片、杞子等配料!而且比起其他湯底感覺健康一點🥩 這個套餐還有特定澳洲和牛M5牛肩卷,澳洲M9和牛牛丸(每人限2粒)。牛丸超級多汁,M5牛肩卷比較紮實,喜歡安格斯牛肉多一點。牛肉入口即溶,肉味好夠。小食 🇹🇼 我地分別叫左士林鹽酥雞、梅甘酥脆、皮蛋豆腐、甜不辣,全部都不錯~有台灣夜市小食個種味道😝飲品飲品自助區都有多款茶同埋罐裝飲品,茶方面都洛神花茶、桂花烏龍、白桃烏龍等,今次試左白桃烏龍茶感覺好清新😆甜品🍧我地叫左仙草凍;仙草凍材料豐富包括涼粉、珍珠、花生、紅豆等,比想像好吃哦☺️

《極上和牛吃到飽套餐》$328

台灣鳳梨雞鍋 🐔

小食 🇹🇼

飲品

甜品🍧

2022-09-18 126 浏览
大量台灣直送既食材,款式非常多,食得好飽又滿足,性價比超高😋❤澳洲和牛M5牛肩卷 x 安格斯特選牛板腱 無限追加既靚牛牛!! 牛肩卷雪花均勻入口非常嫩滑,牛板腱瘦d 但亦相當軟嫩️🧡蟹籽墨汁漿 x 干貝鮮魚漿 x 章魚珍珠漿 人氣推介必食~每一款都爽口彈牙,鮮味十足💛自助吧 有好多款蔬菜+丸類~仲有牛柏葉 魷魚 王子麵 烏冬 粉絲 響玲 等等,選擇多又會不時refill💚撥雲霧見蓬萊仙島 除左最愛既冷泡茶之外,試試新既啤酒~飲落口感清新,帶有豐富果香,飲落好有feel

2022-09-16 132 浏览
今次再到訪荃灣超人氣台式火鍋放題店-「牛大人」是日晚餐❗餐廳環境寬敞,以二維碼自助點菜!🍽今次惠顧了以下晚市放題:120分鐘極上和牛吃到飽套餐 $298隨餐每位贈送澳洲M9和牛牛丸2粒🍲自選湯底 - 台灣鳳梨雞鍋湯底味道酸甜開胃,以鳳梨配苦瓜,帶淡淡鳳梨果香,以香嫩鮮雞熬製而成,味道清新。🐂肉類有肉質鮮嫩包括安格斯特選牛板腱、上盛澳洲和牛M5牛肩卷、鬆化西班牙豬梅肉片、惹味紐西蘭羊卷及入味花雕酒雞件,還有套餐限定肉嫩鬆化的北海道十勝豚肉!🐟海鮮有多款海鮮配料,當中包括彈牙干貝鮮魚漿、香滑鮮嫩的鯛魚片、生猛鮮甜海蝦及沙白等。🥟其他配料、自助吧及台式料理還有多款滋味高質火鍋配料如黃金香脆響鈴、滋味彈牙花枝丸、蜂巢豆腐、水蓮及鴨血等;還有台式小食如香酥士林鹽酥雞和開胃酸甜梅香酥脆薯等。🥤飲品及甜品有多款火鍋必備消暑解膩飲品,有各款包裝飲品和自家制的茶飲如桂花烏龍,還有自家製台式甜品和香甜幼滑的朱古力或士多啤梨Movenpick 雪糕。 🍺撥雲霧見蓬萊仙島這是一款入口容易的自家啤酒,味道甘香醇厚。
今次再到訪荃灣超人氣台式火鍋放題店-「牛大人」是日晚餐❗

餐廳環境寬敞,以二維碼自助點菜!

🍽今次惠顧了以下晚市放題
120分鐘極上和牛吃到飽套餐 $298

隨餐每位贈送澳洲M9和牛牛丸2粒

🍲自選湯底 - 台灣鳳梨雞鍋

🐂肉類

🐟海鮮

🥟其他配料、自助吧及台式料理

🥤飲品及甜品

🍺撥雲霧見蓬萊仙島
這是一款入口容易的自家啤酒,味道甘香醇厚。
2022-08-28
  • 水蓮
  • 桂花烏龍
  • 飲品
2022-09-15 110 浏览
一直都聽身邊朋友講牛大人幾出名,所以搵晚得閒去試下,佢有幾多間分店,今次揀左就近既荃灣店食,地方都好大。湯底都好多選擇,一共有10款,我地揀左紅燒牛骨湯,湯底入面有牛骨、紅棗、八角、肉桂枝、香葉、陳皮、薑片等材料熬製而成,五香牛骨味濃郁。今次揀左澳洲極上和牛套餐 ($318),價錢中等,食物質素都ok,好多款式。呢幾粒澳洲M9和牛牛丸十分推介,好重牛味,而且幾彈牙!牛肉質素都算吾錯,牛肉切成薄片,食多幾片都無問題。牛大人有幾多外面少見既滑,例如:蟹籽墨汁漿、干貝鮮魚漿、章魚珍珠漿等等,幾彈牙。出面有自助bar,可以拎醬料、飲品、丸類、菜類等等。最後賣單時店員會比一張甜品卡,可以打完邊爐後,每人揀一款甜品。呢度有movenpick雪糕,仲有2隻味道揀!呢度好大間,而且平日夜晚都坐滿,吾想等既話,大家記得訂定位!佢地既服務態度都幾好,每次收碟都會講句多謝晒,幾有禮貌!

呢幾粒澳洲M9和牛牛丸十分推介,好重牛味,而且幾彈牙!

牛肉質素都算吾錯,牛肉切成薄片,食多幾片都無問題。

出面有自助bar,可以拎醬料、飲品、丸類、菜類等等。

佢地既服務態度都幾好,每次收碟都會講句多謝晒,幾有禮貌!