2021-04-15
朋友同我都鍾意打邊爐,咁緊係帶佢去試下台式牛大人啦,知道尖沙咀店限定火鍋鍋底有香濃牛乳起司鍋,我地就相約去食個午餐吃到飽! 香濃的牛奶加上芝士,湯底滾起後先嚐一啖湯頭,綿滑得黎濃而不膩,我覺得配蔬菜或豆腐類吸晒湯汁特別能夠提味,用以打邊爐我還是第一次試。 牛大人以手機掃瞄二維碼下單,方便且節省人手,自取食物必需佩戴口罩,所有食品都以器皿蓋好,有員工好留意食物份量和衛生情況,一見有醬汁溢出便會馬上清理,也見到專責員工著上小背手作執枱專員,咁就唔怕交差感染,顧客食得放心又安心! 我地點選極上和牛吃到飽套餐,限時90分鐘,因為同朋友傾計關係我地都食得比較慢,也沒有留意到時間,店員亦好細心提示用餐時間已到,問是否需要再點食物?如沒有可以先埋單再坐一會,食埋鍋裡的食物,令客人聽到也覺得舒服,沒有很催逼的感覺! 食物方面 #澳洲和牛M5牛肩卷 和 #瓜仔雞水餃 最好食,兩款食物都有再Encore!澳洲和牛M5牛肩卷滾幾秒就可以入口,入口即溶回味無窮,第二轉都一樣咁好味!而瓜仔雞水餃我都係第一次食,應該是台灣獨有的水餃,口感爽甜,味道不錯! 最後因為太飽的關係無食到甜品,有點可惜,唯有下次再去食多次
最後因為太飽的關係無食到甜品,有點可惜,唯有下次再去食多次吧!