2015-06-04 1191 浏览
本身已經 book 左某間餐廳但因為果間態度好差所以走左經過呢間既時候有個侍應推介佢地餐廳睇落又幾吸引 多選擇 侍應態度好 咪入去一試一黎果碟牛肉真係好大份 好大方d 野食又唔錯,菜洗得幾乾淨雪糕唔錯,配料多每日做唔同優惠,唔錯埋單 160/人舒服,乾淨,抵食,態度好會再黎
比起牛肉,豬肉就真係比較少,有 d 似某連鎖米線鋪既腩肉味
牛乳湯 好香牛奶味
牛,實際係成座山咁高
2015-04-21 1733 浏览
在熊貓酒店附近,見到呢間牛之鍋嘅易拉架宣傳好一段日子,趁復活節假期終於去左食;因為係放題逐個人頭計,我同太太湊住兩個BB去(兩歲半和一歲),會佔四個座位,都有點擔心會否不太受歡迎...不過一入去,招呼我們的服務員,每一位的態度都非常好,而且安排了一個四座位的卡位俾我地,坐得好舒服,相信有湊BB的父母,一定明白這方面是很重要的!然後點了個蕃茄湯底,和選了每位$178的牛肉+豚肉+清酒雞+海鮮,老實講,牛肉算是在水準之上,其餘的沒有很大驚喜,反而很喜歡那些任食的疏菜瓜姑烏冬麵等等,雖然不是什麼貴價野,但食落樣樣都新鮮爽口,反映出餐廳對食物質素有一定要求,而非是但擺些下欄野俾客人食!食到飽,當然係食甜品時間,有三個選擇分別係乳酪雪糕,混合雪糕和軟雪糕,三款試晒還是覺得軟雪糕的口感和甜度最適中..好快咁就食到飽飽埋單,是一間值得再去的餐廳!
擔心會否不太受歡迎...
些下欄野俾客人食!
是覺得軟雪糕的口感和甜度最適中..
好快咁就食到飽飽埋單,是一間值得再去的餐廳!
2015-04-05
2015-03-27 1821 浏览
前幾日好晏放學返到大窩口已經10點幾好多舖頭都關門了。記得之前行過悅來坊有間自助邊爐就上去睇下喇,原來有宵夜時段計埋加一$120都ok就入左去試下。牛肉豬肉係揀最平戈隻,都幾好脂肪比例平均。其他配料就係自己出去夾,乜都夾下。估唔到任食打邊爐呢間野又唔錯蟹柳幾彈牙唔會粉,d牛丸幾juicy同彈牙食得好開心。啤酒有d就加錢任飲,朋友拿左罐唔洗加錢嘅台灣啤酒試下。 湯底當然揀左蕃茄開胃又健康,湯底清甜唔夠濃,清新版~之後聽到職員話有雪糕食就去睇下,軟雪糕自己搞落乜就落乜都幾好食但甜左d.侍應們好有禮貌同好玩得,值得表揚👍👍
前幾日好晏放學返到大窩口已經10點幾好多舖頭都關門了。

牛肉豬肉係揀最平戈隻,都幾好脂肪比例平均。
其他配料就係自己出去夾,乜都夾下。
啤酒有d就加錢任飲,朋友拿左罐唔洗加錢嘅台灣啤酒試下。

湯底當然揀左蕃茄開胃又健康,湯底清甜唔夠濃,清新版~

侍應們好有禮貌同好玩得,值得表揚👍👍
因為見到Openrice食評都OK, 所以去試呢間.我係去食宵夜時段既, 可能甘樣就中左服了!!我食極上黑毛和牛, 正價係$348, 宵夜係$288, 再加一.宵夜時段已經無左蝦同蠔, 但唔緊要, 我一心想食牛.但原來最貴既牛都就係甘既質數咋, 似靚既安格斯牛多D羅.我地兩個人食左六碟, 都係差唔多, 有D雪花, 但唔係極上黑毛和牛.我入坐前明明見到其他人有叫牛係靚D, 粉紅色架, 唔通宵夜俾cheap D既??其他配料同雪糕同其他食評講既一樣.我下次一定唔會再黎呢間了!!!!2個人, 六佰幾蚊, 我去小肥X叫條碟大牛, 加條特價象拔, 再換埋coupon刺身, 都無甘嬲啦
因為見到Openrice食評都OK, 所以去試呢間.

我係去食宵夜時段既, 可能甘樣就中左服了!!

宵夜時段已經無左蝦同蠔, 但唔緊要, 我一心想食牛.

但原來最貴既牛都就係甘既質數咋, 似靚既安格斯牛多D羅.

其他配料同雪糕同其他食評講既一樣.

我下次一定唔會再黎呢間了!!!!

2015-02-09
難得一日放假 今日同老公行開荃灣依頭 附近既食肆都差吾多食過哂 見到街邊有個宣傳二拉架 停低一睇 發現左依間餐廳都幾吸引 於是就上左去 地方都算就腳 係大鍋口地鐵站行過去都係5分鐘到 好啦 一上到去門口吾算多人 門口既服務員即刻上前推介 服務員態度都好好 我地抱住好期待既心情入去 依間餐廳可能算新 環境好好 地方闊落 就算2個人都有卡位坐 絕對有過而無不及於酒店自助餐 跟著再講下d野食 一坐底服務員就行過黎向我推介湯底 最後我揀左蕃茄濃湯加龍蝦湯 同埋叫左日本和牛 好快個湯底同食物就到啦 d牛都好令 又新鮮! 之後我地出去拎野食 一睇簡直嚇左嚇 d食物完全吾似放題 直情超水準 有長過手掌既大蝦 廣島蠔 青口 各式各樣既魚旦 我最鐘意食既腸仔都有幾款 跟著拎左d野食 見到有啤酒都係加20蚊任飲 仲要係日本高級野Asahi 令啤酒加埋海鮮 簡直係冇得頂 慢慢嘆完之後 再玩埋個雪糕機 整反個令令甜品就走人 埋單二位四百有找 超底食 超值得推介比各位 另外順帶一提 我發現有個女仔著西裝好好人 好專業 一直幫我地係咁加湯 一開始我吾識用啤酒同雪糕機 佢超細心教我 仲幫我整
另外順帶一提 我發現有個女仔著西裝好好人 好專業 一直幫我地係咁加湯 一開始我吾識用啤酒同雪糕機 佢超細心教我 仲幫我整左個 超令令 仲有佢得閒就會行埋黎幫我地收碟同推介我地有咩好食 下次再黎一定搵反佢
總結黎講 依間係放題價錢酒店級享受 無論環境 服務員態度 食物水準 價錢 味道都係超超超超超值!!
2015-01-17
在我家附近 新開了一家火鍋店名為牛の鍋最初我也沒太大興趣 只是在街上也看到它的宣傳海報因為我和C先生食量不多 每次食火鍋也食很少所以我們最多就只會去吉野家食一人一個火鍋(其實我也未必能食光)有一晚和C先生在煩惱晚餐食什麼 就剛好路經牛の鍋而且有很多人在輪候 我們就好奇上前看看這家火鍋店有什麼特別牛の鍋的價錢是根據點選不同等級的肉類而有所不同而且有分午市60分鐘放題/午市90分鐘放題/晚市90分鐘放題/宵夜90分鐘放題我竟然一星期食了2次牛の鍋 一次是晚市90分鐘放題 一次是午市60分鐘放題宣傳單張不是最新的 好像有一項是是有更改了(綠色箭咀)湯底款式有8種 有些比較特別 如龍蝦湯底於是就決定晚餐在牛の鍋解決了 當晚人也蠻多 我們都等了35分鐘左右可能因為前一時段未完結 所以需等久一點不過有一點是非常值得一讚就是所有服務員都非常有禮貌他們即使很忙 每當容人詢問問題 並不會黑面 態度也非常好我曾致電詢問問題 他們一樣有禮回答 加分加分這次我點選了龍蝦湯底和蕃茄湯底(鴛鴦湯底+$18) 先介紹肉類美國極上牛肉豚肉美國極上牛肉/豚肉澳洲和牛肉紐西蘭極上羊肉 優娜最喜歡有超多的蔬菜 菇類 還有

在我家附近 新開了一家火鍋

名為牛の鍋

最初我也沒太大興趣 只是在街上也看到它的宣傳海報

因為我和C先生食量不多 每次食火鍋也食很少

有一晚和C先生在煩惱晚餐食什麼 就剛好路經牛の鍋

而且有很多人在輪候 我們就好奇上前看看這家火鍋店有什麼特別

牛の鍋的價錢是根據點選不同等級的肉類而有所不同

宣傳單張不是最新的 好像有一項是是有更改了(綠色箭咀)

湯底款式有8種 有些比較特別 如龍蝦湯底

於是就決定晚餐在牛の鍋解決了
當晚人也蠻多 我們都等了35分鐘左右

可能因為前一時段未完結 所以需等久一點

不過有一點是非常值得一讚

就是所有服務員都非常有禮貌

他們即使很忙 每當容人詢問問題 並不會黑面 態度也非常好

我曾致電詢問問題 他們一樣有禮回答 加分加分

這次我點選了龍蝦湯底和蕃茄湯底(鴛鴦湯底+$18)

先介紹肉類

美國極上牛肉
豚肉
美國極上牛肉/豚肉
澳洲和牛肉
紐西蘭極上羊肉

優娜最喜歡有超多的蔬菜 菇類 還有超甜的粟米

都很新鮮 而且全自助 可以自己調整所需份量

這裡除了醬油 還有柚子醋(我愛我愛 比較健康呢)

手打烏冬很彈牙 而且所分配的份量 個人覺得剛好 不會太多 不會浪費呢

晚市還可以點選大蝦 廣島蠔

青口是我的最愛

我對於加工的丸類興趣一般 不過也有些很多選擇喔

對於晚餐一定要食白飯的朋友 這個最適合你們 咖哩味道也不錯的

飲品方面 選擇沒有很多

不得不再讚揚一下員工是非常有禮貌

除此之外 還很細心

因為我第二次去光顧的時候是午市 我點選了咖哩湯底

而咖哩湯底是很容易會因為黏鍋而發出燶味 因為是限時放題

當時還有10分鐘就到60分鐘了(當天是食60分鐘午市)

侍應竟說要幫我們更換新的湯底 說有燶味不好食

大家不妨一試牛の鍋

地址:荃灣荃華街3號熊貓酒店悅來坊2樓202號鋪

電話:26138178

交通:乘搭港鐵至荃灣線大窩口站B出口 直行約8分鐘

沿途經過寶血會思源小學(左邊)見到旋轉天橋 沿天橋直接步行至熊貓酒店

看後幫我按一下"讚"喔!>3<

2015-01-14 2194 浏览
其實呢餐已經係上個月食嘅,好小寫食評嘅我諗諗下都係覺得要讚揚呢間餐廳,唔寫唔得!果晚係平安夜,我同男友無預訂餐廳,諗住行到肚餓就搵野食, 行到悅來坊見到呢間有羊肉+豚肉放題任食嘅火鍋, 通常餐廳都係豬肉同牛肉任食,加上我地又唔食牛肉,所以即刻選擇左呢間喇, 打邊爐慶祝平安夜都唔錯。個湯底有8款選擇, 地獄湯, 北海道牛乳, 咖哩, 和牛清湯, 龍蝦湯…咖哩湯d味好香咖喱味夠特別地獄湯就普通啦!食物方面款式極多我覺得似中式+日式火鍋, 食材都新鮮好味有廚師腸,尤魚,生根,響伶,冬瓜,芋絲,餃子,豆腐,菜, 菇 , 年糕.. 大蝦/廣島蠔就問侍應攞嘅, 廣島蠔熟左之後唔會變蠔豉. 羊肉片絕對係必吃之選。食物枱亦很清潔!飲品有自助汽水機, 茶包. 啤酒就另外加錢, 甜品有乳酪雪糕,配料好多款式如紅豆,菠蘿…另外亦要勁讚服務,收碟快,勁有禮貌, 個個都好醒神態度十分十分好, 當我地個鍋底有小小燶味黏底, 侍應已好快發覺即刻過來幫我地個鍋攪兩攪, 跟住我地繼續食啦,一分鐘之後另外一個職員過來話:”我幫你地換過個湯啦,小小燶都唔好味㗎!”  嘩,要知道呢個係限時嘅放題,當時已經食到大約2/3時間,

咖哩湯d味好香咖喱味夠特別地獄湯就普通啦!

另外亦要勁讚服務,收碟快,勁有禮貌, 個個都好醒神態度十分十分好, 當我地個鍋底有小小燶味黏底, 侍應已好快發覺即刻過來幫我地個鍋攪兩攪, 跟住我地繼續食啦,一分鐘之後另外一個職員過來話:”我幫你地換過個湯啦,小小燶都唔好味㗎!”  嘩,要知道呢個係限時嘅放題,當時已經食到大約2/3時間,仲要大部分火鍋店request都唔會換比你㗎麻!!!嚟收碟嘅時候見肉,蠔食完都會主動問需要再order, 好細心呀~

一定再去食!
2014-12-24
庆祝纪念
平安夜
2015-01-01 2195 浏览
收到宣傳單張,午市6O分鐘放題(配一碟肉類),而且有免費汽水及乳酪雪糕!甚有特色,兼價錢合理。和老公放假,來吃early dinner(午市12-18:00)。地方寬敞。食物吧枱分類成配料,丸,蔬菜瓜,菜葉類。還有咖哩牛肉珍珠飯!火鍋湯底,除常見的豬骨,番茄濃湯外,還有北海道牛乳,日式咖哩,和牛清湯,龍蝦湯,泡菜湯,味噌地獄湯。我們揀選了和牛清湯。肉類: 美國牛肉$68;澳洲和牛$108。美國牛肉不算肥,ok。澳洲和牛,牛香肉嫰! 至於湯底-和牛清湯,感覺是用日本味琳加水而而,無牛味也重囗味。老實說,在外吃火鍋,其實靠湯底,和食物新鮮度評估。剛啱我們選的不是手功之湯,有點失望。但環境(不會煙霧彌漫/火鍋味濃),及食物擺得工整。是值得推介。吃到尾聲,ice-cream time! 自助吱吱乳酪及雪糕,還有toppings!在非專門地方吃乳酪,品質不有期望,確實不夠乳酸味。和雪糕一樣,易溶,甜。不過火鍋後有涼快的甜點,坐得舒適,確是理想選擇。

美國牛肉不算肥,ok。澳洲和牛,牛香肉嫰!

吃到尾聲,ice-cream time
! 自助吱吱乳酪及雪糕,還有toppings
!

不過火鍋後有涼快的甜點,坐得舒適,確是理想選擇。
2014-12-23
雖然只係新開張1星期, 我地已經食咗2次話明牛之鍋, 梗係要講牛先啦, 第1次試個最平的美國牛, OK喎, 有牛味又唔un, 宵夜時段只係$108任添, 仲有咁多配菜, 抵~~~ 第2次就試個日本和牛啦,Wow....肉質滑又淋,好有牛味, 雖然$288, 但係任添, 都覺得超值呀!除咗牛肉好得之外, 豚肉都好得,我一向都唔會點豚肉的,但原來所有牛/羊都可以任食豚肉,點知原來咁好食,比起之前喺沖繩食的AGU豚還好喔,雖然看賣相是肥肥的,但入口不肥膩,食完2碟之後湯面的油都不多.其他選擇比一般的shabu shabu多好多, 海鮮都有得食(有大蝦,廣島蠔,青口,鮮魷), 食材仲好新鮮好味; 湯底選擇都有8款, 收費劃一, 就算要龍蝦湯底都不另收費. 其他應有的丸類腸仔芝士腸木耳和菜類樣樣都有好多款選擇,我都未試晒,不多介紹了,但要提一提, 尋日發現個粟米勁甜, 拍得住之前食過的紐西蘭粟米,還有手打烏冬同麵都好食.另外,環境舒適,大部份是梳化位,通道都幾寬敞, 行出行入都唔洗左閃右避.服務都很好,服務員有禮,收碟快,食物枱亦很清潔.我地9:30pm入座宵夜,未坐底服務員就問我地: 會唔會食
雖然只係新開張1星期, 我地已經食咗2次

, 雖然$288, 但係任添, 都覺得超值呀!

服務都很好,服務員有禮,收碟快,食物枱亦很清潔.

我地9:30pm入座宵夜,未坐底服務員就問我地: 會唔會食蝦? 因為晚市時段先有,9:30pm後唔再出蝦,快D攞咗先喇! (多謝提醒,我地可以食到大蝦同蠔
飲品雪糕都任食, 這是當然吧....但好欣賞雪糕配料都有15款, 有適合小朋友的朱古力棉花糖, 亦有大人都啱食嘅紅豆菠蘿, 實在太細心了
~~
還有大大包香濃的鳥龍茶及玄米茶包, 食到飽飽時候飲一杯消吓滯, 又是貼心的安排.
好大隻的蝦
雪糕, 乳酪
15款雪糕配料
加$20可任飲Asahi
题外话/补充资料: 另外要贊一贊, 呢度用長方碟裝食物,大碗裝醬料, 比起其他的食得豪氣大方; 又提供長筷子, 唔洗比蒸氣慶住隻手, 安排細心.
2014-12-23
$118 (宵夜)
7點未夠就入座,可能新開,唔多點洗等.食食下都坐滿人。環境唔錯。服務好,唔似得個d攞野叫幾次都無人應。好多卡位,sofa位,好舒服。一家幾口去,唔錯,可以自己一個卡位。湯底選擇多,自己選了牛乳湯,很強奶so味。隔離枱就日式咖啡湯底,一滾起好功,下次要試試。整體感覺很好,348和牛合理價,而且上牛肉快,唔會手腳慢。
2014-12-07
雪糕+乳酪