2017-05-20 123 浏览
記得對上一次食牛之鍋係一月嘅時候。比起某間日式火鍋連鎖店黎講,只係比多少少錢,就有埋刺身同海鮮食!今次再去牛之鍋見到佢轉左型做火鍋放題,多左好多野食!就連甜品都有,而且部分係即刻製造,保證新鮮!美國極品牛肉我encore左三次!脂肪分佈係肉之間,唔肥但又唔會鞋!而刺身又係每次必食!最愛甜蝦、三文魚同帶子!新鮮之餘亦都大大舊!唔似日式放題咁,份量小之餘又唔俾足你小失望係清酒煮蜆,諗住應該唔會伏,點知D蜆好多沙!無下次而榴連炸彈都係一般般!因為榴連味唔濃,外皮亦好厚其實齋食牛肉同刺身都可以回本,仲可以點下壽司同燒物、天婦羅等等小食!二百蚊左右食咁多野,真係無得輸!好抵食

小失望係清酒煮蜆,諗住應該唔會伏,點知D蜆好多沙!無下次

而榴連炸彈都係一般般!因為榴連味唔濃,外皮亦好厚

`` 牛之鍋~火鍋海鮮刺身甜品任你食!一坐底就見到枱有依張纸,上面寫曬有咩食,幾清晰,唔錯一枱朋友對食咩湯底有異議,鴛鴦鍋必定係明智之選,只需加$18,咁就解決左問題刺身幾新鮮,所以甜蝦既頭我都敢吮,蝦膏甘甘甜甜,帶子一味兩食都得,除左生食重放落鍋烚一烚黎食,口感爽彈!西洋菜拼生菜,菜洗得幾乾淨!羊肉色澤鮮紅,脂肪分佈均匀任點火鍋料之海蝦,上枱雖然無彈彈跳,但都算新鮮!食飽到食甜品時候,白雪雪既雪糕有點兒單調,行出去自助區加配料粉飾下佢先最欣賞佢依到有好多雪糕配料選擇,連紅豆蓉都有,撈埋一齊好好食呀!依到既卡位座幾寬敞坐得幾舒服,環境唔錯,成間店用金色做主調幾有氣派!
`` 牛之鍋~火鍋海鮮刺身甜品任你食!
一坐底就見到枱有依張纸,上面寫曬有咩食,幾清晰,唔錯

刺身幾新鮮,所以甜蝦既頭我都敢吮,蝦膏甘甘甜甜
,帶子一味兩食都得,除左生食重放落鍋烚一烚黎食,口感爽彈!
西洋菜拼生菜,菜洗得幾乾淨!

羊肉色澤鮮紅,脂肪分佈均匀

任點火鍋料之海蝦,上枱雖然無彈彈跳,但都算新鮮!

1K
2017-05-19 746 浏览
荃灣區真係巨多火鍋、雞煲店,各有賣點,不過大部分位置集中,週四晚同男朋友試左呢間牛の鍋,睇過食評冇乜期望,但質素唔錯喎牛の鍋就喺悅來坊熊貓酒店餐廳嗰層,自成一角,位置便利。有別於一般火鍋放題,並冇以肉類嘅級數劃分價錢,反而簡單啲,一個價錢包括:日本料理、火鍋、甜品,任飲任食2hr,只係唔同時段入座價錢有別。例如週一至週四,7:30pm前/9:30pm後埋單係 $168/位;平日其他時段則收$208/位。火鍋店位置闊落,座位間唔會好逼狹,自助區喺餐廳中間位置,方便客人取菜。我地係週四晚8pm入座,揀左包括日本料理嘅放題餐,收費係$208/2hr/位。店員會先問客人揀邊款火鍋湯底,而火鍋配料例如牛肉、豚肉、蝦、蠔等,連同其他日本料理例如刺身、壽司、天婦羅等,就同日式放題一樣,係畫紙仔。另外丸類、蔬菜等火鍋配料一律喺自助區自取。湯底可選:九州豬骨湯/ 黑松露龍蝦湯/ 鮮蕃茄濃湯/ 北海道牛乳湯/ 麻辣冬蔭公湯/ 干貝昆布清湯我地就揀左平時少食到嘅麻辣冬蔭公湯,聽個名會以為好辣,食落都唔會嘅,湯底其實只有香草、辣椒、少量花椒、蒜等,辣度比較溫和,亦都唔會好麻,會有少少酸辣。當然同泰國嘅冬蔭公湯
荃灣區真係巨多火鍋雞煲店,各有賣點,不過大部分位置集中,週四晚同男朋友試左呢間牛の鍋,睇過食評冇乜期望,但質素唔錯

牛の鍋就喺悅來坊熊貓酒店餐廳嗰層,自成一角,位置便利。

有別於一般火鍋放題,並冇以肉類嘅級數劃分價錢,反而簡單啲,一個價錢包括:日本料理、火鍋甜品,任飲任食2hr,只係唔同時段入座價錢有別。例如週一至週四,7:30pm前/9:30pm後埋單係 $168/位;平日其他時段則收$208/位。

我地係週四晚8pm入座,揀左包括日本料理嘅放題,收費係$208/2hr/位。

店員會先問客人揀邊款火鍋湯底,而火鍋配料例如牛肉、豚肉、蝦、蠔等,連同其他日本料理例如刺身壽司、天婦羅等,就同日式放題一樣,係畫紙仔。另外丸類、蔬菜火鍋配料一律喺自助區自取

我地就揀左平時少食到嘅麻辣冬蔭公湯,聽個名會以為好辣,食落都唔會嘅,湯底其實只有香草、辣椒、少量花椒、蒜等,辣度比較溫和,亦都唔會好麻,會有少少酸辣。當然同泰國嘅冬蔭公湯爭好遠啦。

火鍋肉類有美國牛肉、極上牛肉、羊肩肉、豚肉,另外想食靚少少嘅可以追加澳州和牛肉 ($118/200gm)或日本黑毛和牛肉 ($178/200gm),臨走見到隔雜枱點左,幾靚仔架碟牛。事後我地先見到原來喺fb讚好、分享,可以送澳州和牛肉…

極上牛肉切成薄薄一片,唔會太多肥脂,淥一淥食得,冬蔭公湯底滲哂入啲配料,食落都幾夾。
美國牛肉比較大片,食落帶嚼勁,以任食而言,質素不俗呢

豚肉肥瘦佔半,如果唔鐘意食肥豬肉嘅人或許會有啲抗拒。
我地就覺得幾好食,唔會韌!

自助區嘅火鍋配料都有唔少,各式丸類、餃子、腸仔、豆腐等,特別餘意呢度嘅炙燒芝心丸、年糕魚蛋,丸類新鮮冇雪感。
蔬菜類選擇豐富,油麥菜、菠菜等,瓜類、芽菜特別配合冬蔭公湯底,超入味,酸酸辣辣

我地呢個餐係包括日本料理,如果唔食嘅話,8pm入座包火鍋甜品,只需$168,咁我地見價錢唔係相差好遠,梗係試埋。

日本料理一律畫紙仔,共有六張紙點菜,款式都接近一般中價日式放題,其實都算幾抵食。

刺身有10款,我地寫左幾片試試,當中北寄貝、赤貝、墨魚、鮑片比較新鮮

三文魚雖然係腩位,但並未完全切開,一抽野咁;吞拿魚、八爪魚色澤較暗沉,我地都唔係好敢食。

壽司、軍艦共14款,手卷4款,我地點左幾粒壽司試下,火炙芝士大蝦壽司、火炙三文魚壽司、花之戀、黃金魷魚壽司
飯粒較硬身,但唔會好大粒,食幾粒ok嘅,唔洗擔心會塞飽左。

蟹籽沙律、清酒煮蜆、帆立貝裙邊沙律比較普通,幸好唔會好大份。

燒物有牛舌、蕃薯仔、海蝦、雞皮、雞腎、雞軟骨、雞脾肉、菠蘿
蝦肉唔會霉,牛舌味道唔錯,但雞皮、雞軟骨燒得唔夠,比較油膩,同唔夠脆。

天婦羅、炸物選擇頗多,而且幾好食!天婦羅蝦、蟹棒炸粉唔會好厚,雖然唔係新鮮熱辣,但都唔會腍bat bat。
炸物我試左流心一口芝士,可以一試呢,芝士流心,而且味道幾濃。
芝麻雞翼炸得比較厚硬,一般般啦。

食完火鍋,本來都飽飽地,但見到有甜品,都想試少少,點知相當有驚喜呀

第一轉點左3款試下,見味道唔錯,我地即刻追加多幾款!早知留番少少空間食甜品啦!
講真,去甜品店食,當平極都要二、三十蚊份啦,款式算好多,而且唔似一般放題甜品喎,唔係攞貨嗰啲,部分仲係即做

甜品一共17款,有啲味道會不定時轉換~
荔枝奶凍:唔會好甜,味道唔假,奶凍食落唔會太硬

京都豆腐慕絲:慕絲質地唔夠滑,但豆腐味好突出。

先唔好講味道,淨係個賣相都呃得下人啦
仲要味道真係唔錯!

宇治抹茶芭菲:見到呢個芭菲我地真係O左咀喎,咁有誠意。
抹茶雪糕唔係攞貨,已經拍得住甜品鋪嗰種,抹茶味道少少回甘,雪糕質地幼滑,溶得有少少快,中間墊有可可脆脆、忌廉、啫喱,口感一流,點會諗到火鍋店有呢啲甜品放題呀…
唯獨粒白玉較腍身,煙韌度一般。
可惜我太飽,否則會試埋宇治抹茶新地

精選綿綿冰:味道不定時轉換,今次食到芒果味,呢個又係小驚喜,冇試過放題有咁認真嘅甜品
綿綿冰都打得幾碎,夠綿滑,芒果食落就冇甜品店咁甜,旁邊只有少少芒果粒,合格有餘啦

軟雪糕窩夫:又係好有誠意之選!窩夫即時製作,外脆內軟,唔會好厚實,好食過好多甜品店出品,而且食一件唔會太飽。
面頭有少少糖漿,所以食落會甜甜地~軟雪糕似係乳酪嘅質地、味道,較為輕身,好食呀

因為前面幾款甜品出奇地有誠意,我都點多幾款試埋。

芒果班戟:班戟唔會整到好大件,欣賞呢度嘅甜品,全部小小一份,客人樣樣都試到啲。
班戟皮唔會好厚身,以任食黎計,交足功課,忌廉唔會好甜膩,芒果肉雖然比較細粒,但十分香甜,又係可以一試

梳乎厘蛋多士:外形似多士,脆脆地,切開就似梳乎厘,沾上少少花生粒、煉奶,都幾特別!

楊枝甘露、紫米糕:
楊枝甘露較為遜色,味道唔係好出;紫米糕雖然質地少少實,紫米唔會太硬,可以接受!

飲品
飲品都係大路野,紙包道地飲品、罐裝七喜、芬達等。

整體黎講,我覺得牛の鍋嘅放題都有少少驚喜。
日本料理方面就不過不失,唔係特別出色;火鍋配料、牛肉、丸類等一律都不俗;最特別就係甜品部分,令我印象幾深刻

本來食完飯都諗住同朋友去食糖水,居然喺呢度食埋,仲要味道唔錯 (笑)!

自助區:

餐牌:

2017-05-18
2017-05-18 516 浏览
在悅來酒店參加完一個會議 老公來接我。為了慰勞我用了全日的腦袋 要食返餐好既先得~ 經過悅來坊二樓的牛の鍋 餐牌好吸引喎 又有火鍋又有放題仲有即製甜品 都是二百幾蚊 一於入去測試下性價比有幾高。湯底揀了黑松露龍蝦湯&蕃茄濃湯(+$18就可以雙拼)特別喜歡蕃茄濃湯 好香蕃茄味 酸甜度又剛剛好 配菜或者肉都perfect! 黑松露係老公杯茶 都不錯的 不過我個人喜好蕃茄多點。刺身超推甜蝦 帶子!甜蝦幾新鮮 帶點甜味 口感粘粘的 正~ 帶子都彈牙架 唔食刺身既朋友都可以叫黎淥3秒 一樣咁好味~火鍋配料好豐富 肉類有豚肉 羊肉 牛肉兩款。海鮮有廣島蠔 海蝦 鱸魚片等等。雖然海鮮都是冰鮮 但質素不錯架 冇腥味 海蝦大隻得來都幾彈牙 所以encore左好幾次。牛肉粉絲 我主力食牛肉和極上牛肉 肉質Ok 牛味都唔遜色!豚肉都不錯 肉味頗濃~ 出面任夾既火鍋配料多不勝數。除了常見丸類 仲有魚肉豆腐 脆皮芝士丸 年糕丸等等。蔬菜類都幾新鮮 種類又是數唔曬 淨係菜都五六種。粉麵唔少得烏冬 仲有芋絲薯粉粉絲等 烏冬係手打架~ 烏冬配蕃茄湯 絕對冇得輸。我覺得最出色 真是甜品~放題呀火鍋呀 點會有即製甜品

我覺得最出色 真是甜品放題火鍋呀 點會有即製甜品架 呢度偏偏有 仲有十幾款。
窩夫即叫即製 外脆內軟 塗了薄薄的糖漿 蛋味又香~ 仲配上軟雪糕 真的好好食!

榴槤班戟 班戟皮日日新鮮製造 煎得金黃 班戟皮都帶點榴槤味 忌廉夠滑 yummy~ 可惜 榴槤甘露已售罄 見到隔離枱個杯好正呀~

梳乎厘蛋多士~ 好特別的甜品 梳乎厘的口感 充滿蛋香 帶點淡淡橙味 大家必試呀~

食後感~ 唔洗$300大元 又刺身又炸物 再火鍋 甜品仲要咁有誠意 真是唔食唔得!
2017-05-18 429 浏览
平時好喜歡食日式火鍋既我,今次興起又去左shabu shabu!之前去過既日式火鍋店就係得日式火鍋,但依間係有埋放題添,真係滿足晒你所有願望。食物同肉類質素都不錯,而甜品更係一大亮點,太令我驚喜了!仲要訂價只是$208/位!中間既自助吧仲有蔬菜類,調味料區等等而肉類同其他食物就用order紙去點。有成八種食品,燒物炸物刺身壽司等等,應有盡有。雖然係有其他吾同種類既野食,但佢地主打既日式火鍋係比較吸引我。正正因為佢地主打係火鍋,另外既食物我都只係蜻蜓點水一試而已。其中榴槤炸彈及芝士年糕都不錯。前者外層較硬但富酥香,內餡係濃郁既榴槤蓉,一啲都吾假。仲有薯絲蝦~入戲肉係佢既火鍋,湯底我地加左18蚊享用鴛鴦鍋,揀左牛乳湯及麻辣冬蔭公湯。一清一濃,恰好!肉有美國牛,極上美國牛,羊肉,豚肉,仲有海鮮類極上美國牛少啲脂肪,較腍嫩!薄薄一片,吾覺吾覺又食左好多片。而美國牛肉附邊有肥肉,但肉感實在啲!羊肉同豚肉都不俗仲出去拎左啲蔬菜~食到差不多我地就點了幾款甜品,真心嚇一跳。因為質素高過我碰過既所有放題店,更可以媲美到坊間既甜品店,一問之下先知原來佢地請左酒店級既師傅~榴槤甘露有一小球榴槤肉,係好濃郁熟
中間既自助吧仲有蔬菜類,調味料區等等

仲有薯絲蝦~

肉有美國牛,極上美國牛,羊肉,豚肉,仲有海鮮類
美國牛肉
美國極上牛肉
豚肉
極上羊肩肉
海鮮

極上美國牛少啲脂肪,較腍嫩!
仲出去拎左啲蔬菜~

榴槤甘露
榴槤甘露有一小球榴槤肉,係好濃郁熟成左既榴槤肉,應該是D24的榴槤肉,無花假!
軟雪糕窩夫
另外最令人意想不到係佢地既窩夫係好好食,蛋香頗足,外脆內軟就是這種啦!放題有依種質素真係小確幸!
宇治抹茶芭菲
仲有大熱抹茶,雪糕有甘既後勁,配埋下面既脆米紅豆蓉就剛好啦!而白玉煙韌軟糯~

第一次覺得放題食肉之餘仲要留肚食甜品呢!整體真係好抵!下次再去可以只揀火鍋甜品,仲平40蚊,$168/位~
榴槤甘露
軟雪糕窩夫
宇治抹茶芭菲
牛之鍋荃灣荃華街3 號 悅來坊2 樓202 號喺荃灣區一間放題食店星期一至四 只需228 蚊就可以任飲任食2 小時包括有唔同既打邊爐料 肥牛 特級牛肉 豚肉 羊肩肉 各種可以喺出面拎既丸 菜 菇 蛋 麵 等等日本放題 刺身 赤貝。帶子 三文魚 希靈魚 北寄貝 魷魚 八爪魚等等 全部新鮮大件仲有自製既各式甜品 好似生果奶凍 宇治抹茶新地同芭菲 軟雪糕 等等飲品 有汽水 綠茶 啤酒 各式紙包飲品 應有盡有如果加28 蚊仲可以asahi生啤任飲 生啤設有自動斟酒機 會幫你斟到酒而不倒瀉酒 同泡 好正 以呢個價錢 可以任食到優素唔錯既牛肉邊爐 各式日本放題既刺身 串燒 一品料理重點甜品店級數既日本甜品 好似抹茶芭菲 窩夫雪糕等真係平靚正 !
牛之鍋
荃灣荃華街3 號 悅來坊2 樓202 號
喺荃灣區一間放題食店
星期一至四 只需228 蚊
就可以任飲任食2 小時

飲品 有汽水 綠茶 啤酒 各式紙包飲品 應有盡有

以呢個價錢 可以任食到優素唔錯既牛肉邊爐 各式日本放題刺身 串燒 一品料理

重點甜品店級數既日本甜品 好似抹茶芭菲 窩夫雪糕等

真係平靚正 !
2017-05-17
2017-05-17 221 浏览
今晚放工同事帶我食好西荃灣出左名食市林立,但悅來坊呢邊真係未黎過。原來呢度新開左間日式Shabu-Shabu. 住荃灣既同事仔急不及待帶我試試。店內環境相當寬敞,自助火鍋料區有三張長枱既食物供選擇。分別有丸類,蔬菜類,粉麵,及其他配料等。除左自助區,仲有其他熟食,火鍋豬/牛/雞/魚/羊,刺身等,都可以係火鍋紙上點選。款式多得很心大心細下,問左服務員,加$18可以黎過鴛鴦湯底合哂我心意~我地揀左超濃蕃茄同埋黑松露湯底。個蕃茄湯底真係好香濃,單睇顏色同聞到陣鮮茄味已經流哂口水飲落更加係重蕃茄味,鮮甜無比。黑松露湯底就不過不失吧,如果可以再濃味點會更好。場內有綠茶 烏龍茶 汽水 啤酒等自助任飲。不過如果你喜歡飲Asahi就岩哂!加$28就可以任飲Asahi Draft!!!真係抵到喊金菇牛肉卷。日式燒汁勁好味牡丹蝦刺身蝦肉新鮮鮮甜,蝦肉彈牙。我一個人食左兩round!!停唔到口新鮮肥牛。顏色靚,而且脂肪分佈均勻,重牛味牛魔王既朋友必試喔!**** 甜品時間 ****呢度既甜品超多款式。係我食過咁多放題 最有誠意 最多甜品既一間!佢既甜品部分係即叫即整,非常吸引軟雪糕窩夫。窩夫質地外脆內軟,而
今晚放工同事帶我食好西

心大心細下,問左服務員,加$18可以黎過鴛鴦湯底

金菇牛肉卷。日式燒汁勁好味

牡丹蝦刺身

新鮮肥牛。顏色靚,而且脂肪分佈均勻,重牛味
牛魔王既朋友必試喔!
**** 甜品時間 ****

軟雪糕窩夫。窩夫質地外脆內軟,而且仲暖笠笠架
加埋軟雪糕一齊食 口感特別好

宇治抹茶芭菲。超讚既綠茶軟雪糕
茶味濃,夠香夠滑。配埋下面既朱古力脆脆等配料,真係好滿足

辛苦得黎至在食!放工過後可以大拆一餐,真係好治癒
明天起床,繼續努力工作,然後繼續搵好野食!哈
2017-03-28 2539 浏览
呢排成日黎呢個場開餐, 貪佢泊車方面又唔多人😆今日原先想食另一食店的😝點知經過呢間火鍋店經理有禮地介紹. 又見到其他台食緊既牛牛都幾靚仔就試下喇☺️可以選唔食刺身就有八五折, 今日唔太肚餓選左要八五折😆食物區都好乾淨企理. 選左極上牛肩脊肉牛, 牛牛都幾靚仔唔錯. 第二碟牛牛. 豚肉好肥但食落又唔會太油膩. 唔錯.另外有海鮮蝦蠔青口選擇, 蝦幾新鮮, 但蠔係完全無解凍架😳另外有好多配料選擇, 有我喜愛既芝士丸同年糕丸, 多款疏菜都乾淨新鮮👍🏻👍🏻野飲都有好多選擇🍻唔少得飯後甜品乳酪雪糕🍨而且仲有多款配料添. 服務方便幾好, 員工有禮, 坐得舒服. 下次可以試下和牛😋
可以選唔食刺身就有八五折, 今日唔太肚餓選左要八五折😆
食物區都好乾淨企理.
選左極上牛肩脊肉牛, 牛牛都幾靚仔唔錯.
第二碟牛牛.
豚肉好肥但食落又唔會太油膩. 唔錯.
另外有海鮮蝦蠔青口選擇, 蝦幾新鮮, 但蠔係完全無解凍架😳
野飲都有好多選擇🍻
2017-02-21 2606 浏览
星期五休息閒逛,午飯突然想食火鍋,想起呢間火鍋店一直想試。於是走左入去試下。同老公叫左個set B。美國極上牛肉真的唔錯,雖然只是俾貴一級錢,但牛肉質素就有其他同類火鍋連鎖店貴兩級的質素。而最抵讚就是清酒雞,真係醃得好入未,食到有酒味,絕對不是白拾雞。雖然一開始送來的雞只有兩件,但是任食的,可以繼續叫。而這家店的好處是,當recall時可以recall 大碟或細碟,那就不怕一次來太多食唔晒做成浪費。唯可惜是龍蝦湯底不是太有龍蝦味。但整體食物確實不錯。
,食到有酒味,絕對不是白拾雞。

唯可惜是龍蝦湯底不是太有龍蝦味。但整體食物確實不錯。
2016-12-18 3065 浏览
食過牛之鍋好多次,貪佢次次都唔洗等位,加上牛肉優質,好過食其他以食牛肉為主嘅日式火鍋店。今次叫左B set 配蕃茄湯,仲有刺身食。肉類都唔錯,其實叫貴少少啲牛更加好,不過同行朋友唔係特別好牛,就平平地叫呢個。配料自助,選擇都幾多!湯底同牛肉上得好快,90分鐘就算慢慢食都得~最抵讚係有供應乳酪雪糕,次次都要留肚食一杯

最抵讚係有供應乳酪雪糕,次次都要留肚食一杯

2016-12-17
2016-09-20 4193 浏览
食左一次已經唔想再去食第二次!😕一入到去坐底就已經開始計時,睇下餐牌,落下order,再等湯底,等食物,都起碼冇左20分鐘!之後再落order的話,食物每次都只會黎得2件!呢頭叫完,食物黎到又再叫過,真係好浪費時間同人手!食左一陣,就有個職員超準時咁走黎話夠鐘啦!心諗:唔係掛,咁快~我雪糕都未食咼😑。🌟價錢又唔係平過人!根本都冇時間去感受這頓晚餐有幾好食,已經要比人趕住咁離開🌟
食左一次已經唔想再去食第二次!😕

2016-07-26 4609 浏览
雖然天氣好熱,但熱愛火鍋的我仍然會選擇火鍋,我冬天常來的,今次再來竟然中伏,令客人食得不愉快,還會有下次嗎? 這是做生意之道嗎?牛肉質數跟市道一樣每況越下,難道是將貨就價?豬肉質數保持一貫水準海鮮種類加多了,魚片及假鮑片略有異味蔬菜類明顯退步了,又黃又碎濕濕,相信於其他食肆,絕不會用來奉客烏冬是預先已煮過,放得過久生硬骨了丸類竟然全都軟軟淋淋的
牛肉質數跟市道一樣每況越下,難道是將貨就價?
豬肉質數保持一貫水準
海鮮種類加多了,魚片及假鮑片略有異味
烏冬是預先已煮過,放得過久生硬骨了
丸類竟然全都軟軟淋淋的
题外话/补充资料: 經濟麻麻,各食肆都出盡法寶以優惠吸引顧客,見門口餐牌寫著星期一優惠係全單85折,就進去幫襯一下。 點選$188餐及湯底後,侍應問先來海鮮及刺身要邊三款,不虞有詐,就點了三款海鮮及刺身。 用餐時間到了,侍應拿單來埋單,一看之下問為何無打85折,佢話要刺身就無85折,一係要85折一係要刺身,並十分純熟拋下一句:唔好意思,同事之前無講清楚。頓時醒覺原來係咁,埋單過後出門口睇番餐牌,寫著123大放送,逢星期一至三的優惠,另外寫著刺身任食,唯底下有一行寫著優惠不能同時使用,噢,火鍋係任食,海鮮係任食,但原來刺身任食係優惠,跟星期一85折優惠係唔可以同時使用,一坐底就問要邊三款刺身,只能說伏己中.......
2016-07-18
2016-05-13 5959 浏览
星期五即晚預約八時入座,準時入座後發現入座率不太多,約有七成滿。兩人叫了188任飲任食, 90分鐘,包括牛肉豚肉海鮮雞,任飲jolly sandy,還有乳酪雪糕。牛肉擺盤很好,肉質不錯,雖然牛味不太重,但個人應為質素比牛陣等日式火鍋店的牛肉高;豚肉很有驚喜,豬味不太濃,眼見很多客人不斷追加。自助吧的蔬菜款式很多,也很新鮮;丸子吃起來質素較低,類似是佳寶的質素另外,店內提供少數日式火鍋店的配料,響鈴山根薯粉午餐肉等,種類繁多。任食海鮮共有五款,包括海蝦青口鮑片鱸魚廣島蠔。除了蝦蠔外,其他也不太新鮮。甜品是乳酪雪糕,topping共有十多款,叫人驚喜值得一讚是,侍應有求必應,主動有禮。

甜品是乳酪雪糕,topping共有十多款,叫人驚喜

值得一讚是,侍應有求必應,主動有禮。

2016-03-24 4386 浏览
這天打算去Aeon買東西,所以來到悅來坊已經有一段時間沒來,眼見餐廳也有點變動看著餐廳列表看看有甚麼好吃,見到這間,作為一個火鍋控的我立即很心動我們來到餐廳前,內裡只得小貓兩三隻,老婆馬上說會否中伏作為火鍋控的我,覺得伏也要試一次這間餐廳是任食的,有不同價錢的套餐給選擇坐下後我們點了$188的餐,包上級牛肉、豬肉、清酒雞、蠔、蝦等等,當然也有出面的自助bar湯底上我們選了龍蝦湯不用一回就上了湯及食物,有兩碟牛,一碟豬及一碟是雞、蠔及蝦眼見牛及豬都很大碟,不像平時那些只是少少一碟先試過牛肉,牛肉雖然眼看沒肥膏感覺不會很滑,但吃過後馬上發現不韌,軟得來也有肉的纖維咬口,最重要是有牛肉味!牛肉對我倆來説真的很surprise,估不到有這樣的品質,因大多任食的都是超肥的肥牛,吃到成肚油接著是豬肉,看下去很多肥感覺會很“漏”,但吃下去是爽口的,也是很不錯接著雞就比較普通,但也有清酒味蠔是冰蠔,但味道也不錯蝦也給了我們驚喜,因為估計是冰蝦,但吃下不霉還很彈牙我們當然也在出面的自助bar拿了不少東西有午餐肉、各種的丸、響鈴、烏冬及菜菜也有很多種選擇,連平時少有的西洋菜也有,真的很滿足如果有機會,也會
這天打算去Aeon買東西,所以來到悅來坊
已經有一段時間沒來,眼見餐廳也有點變動
我們來到餐廳前,內裡只得小貓兩三隻,老婆馬上說會否中伏
作為火鍋控的我,覺得伏也要試一次
這間餐廳是任食的,有不同價錢的套餐給選擇
湯底上我們選了龍蝦湯
不用一回就上了湯及食物,有兩碟牛,一碟豬及一碟是雞、蠔及蝦
眼見牛及豬都很大碟,不像平時那些只是少少一碟
接著雞就比較普通,但也有清酒味
蠔是冰蠔,但味道也不錯
蝦也給了我們驚喜,因為估計是冰蝦,但吃下不霉還很彈牙

我們當然也在出面的自助bar拿了不少東西
有午餐肉、各種的丸、響鈴、烏冬及菜
菜也有很多種選擇,連平時少有的西洋菜也有,真的很滿足
如果有機會,也會再encore

題外話,其實牛原本應該只來一碟,但職員上錯了才一開始來兩碟
職員們很緊張的來問我們追查到底是誰上錯,不知是怕我們吃不完會浪費還是怎樣
雖然我倆是能吃完,不過其實真的很大碟,所以如果是細吃的真的一碟夠兩個人吃
2016-03-23
2016-02-12 3206 浏览
湯底多名堂,豬骨湯、和牛清湯(和牛但又清?)、味噌地獄湯、波士頓龍蝦湯等,實質味道不濃,龍蝦湯都沒特別味道,還是靠荵、蒜、豉油。 牛肉質素不錯,雪花得來不太肥,每碟牛肉的質素平穩,不像牛涮鍋牛陣那麼參差(每每第一碟很好而越來越差)。涮一涮可入口,化而具牛香,好吃。年糕餅、芝士丸均多餡料,年糕餅煙韌而不膩,很好。另有獅子狗、腸、丸等丸類。 海鮮算多,還可添吃,蝦隻鮮活大隻,煮一煮不要太久,仍新鮮肉彈,質素不錯。蠔也算太隻,但熟的我不太喜。 自助飲料吧的冬瓜茶是原枝膠樽裝倒進去,但太甜,欠健康,寧可喝果汁先生蘋果汁。加$28可任喝asahi 跟somersby 。員工埋單慢,卻老是不耐煩的看著客人為何遲遲不結帳離場;員工繼而不斷說夠鐘要交枱了,有客人等緊之類。 $210左右per head不算特別便宜,本人較偏愛牛涮鍋,但這店比牛陣優質。

龍蝦湯都沒特別味道,還是靠荵、蒜、豉油。

牛肉質素不錯,雪花得來不太肥
,每碟牛肉的質素平穩
,好吃。

年糕餅、芝士丸均多餡料,
年糕餅煙韌而不膩,很好。另有獅子狗、腸、丸等丸類。

海鮮算多,還可添吃,蝦隻鮮活大隻
,煮一煮不要太久,仍新鮮肉彈,質素不錯。
蠔也算太隻,但熟的我不太喜。

自助飲料吧的冬瓜茶是原枝膠樽裝倒進去,但太甜,欠健康

員工埋單慢,卻老是不耐煩的看著客人為何遲遲不結帳離場
;員工繼而不斷說夠鐘要交枱了,有客人等緊之類。

$210左右per head不算特別便宜,本人較偏愛牛涮鍋
,但這店比牛陣優質。

2016-02-10