荃灣食肆林立,係食晚餐既好地方,落車處剛好係悦來坊,於是同屋企人行入去揾食,當時只是5点多,見到一間任飲任食放題已有人龍,於是上前看看餐牌相當吸引,價錢非常合理。我地都跟著隊尾,好快就安排入坐,坐位分隔得好安全,經店員介紹,放題分别有2個選擇:1.「日式料理+火鍋+自製甜品」2.「火鍋+自製甜品」我地就揀了前者,一於放縱一下吃過飽😍湯底有好多款,我地就揀了一個蕃茄牛肉粒,蕃茄味相當濃郁,我地急不及待就立即柯打了好幾款食物。分别有即食既例如魚生寿司炸物....火鍋材料種類繁多,食物好快就送上,真係大快朵頤!食完頭一個round,因食物款式太多,我地繼續係咁叫,另外不得不提就係火鍋材料中有好幾款肉類..例如牛肉,豚肉,羊肉同雞肉都非常高質素,食到差不多,甜品係我地至愛,一看餐單都有十多款,我地就柯打了十款八款,一於試哂佢😍看到一小杯一小碟,相當吸引,甜品甜味剛好,我就最喜愛軟雪糕跟窩夫,一冷一熱相當合拍,真係大大大滿足啊!
荃灣食肆林立,係食晚餐既好地方,
落車處剛好係悦來坊,
於是同屋企人行入去揾食,
當時只是5点多,
見到一間任飲任食放題已有人龍,
於是上前看看餐牌相當吸引,價錢非常合理。

我地都跟著隊尾,好快就安排入坐,
坐位分隔得好安全,
經店員介紹,
放題分别有2個選擇:
1.「日式料理+火鍋+自製甜品
2.「火鍋+自製甜品
我地就揀了前者,一於放縱一下吃過飽😍

湯底有好多款,
我地就揀了一個蕃茄牛肉粒,
蕃茄味相當濃郁,
我地急不及待就立即柯打了好幾款食物。
分别有即食既例如魚生寿司炸物....
火鍋材料種類繁多,食物好快就送上,
真係大快朵頤!

食完頭一個round,因食物款式太多,
我地繼續係咁叫,
另外不得不提就係火鍋材料中有好幾款肉類..
例如牛肉,豚肉,羊肉同雞肉都非常高質素,
食到差不多,甜品係我地至愛,
一看餐單都有十多款,
我地就柯打了十款八款,一於試哂佢😍

看到一小杯一小碟,相當吸引,
甜品甜味剛好,
我就最喜愛軟雪糕跟窩夫,
一冷一熱相當合拍,真係大大大滿足啊!
  • 宇治抹茶芭菲
  • 軟雪糕窩夫
  • 火鍋配料
  • 甜品
2021-04-24 343 浏览
呢度嘅任食邊爐性價比非常之高、食材豐富。火鍋可以揀一人一鍋,疫情之下就算同朋友一齊出去食,一人一鍋相對地食得放心。火鍋湯底都多選擇,豬骨湯、蕃茄湯、壽喜燒、椰青湯、皮蛋芫荽湯、麻辣燙、胡椒豬肚湯、蟲草花松茸湯。火鍋配料多的是,我鍾意食炸魚皮夠香脆。另外仲有鴨血,連比較罕有嘅雞子都有。當然唔少得有海鮮類,有扇貝、蝦、蜆等等。熟食亦有好多選擇,有炸天婦羅、金菇肥牛卷、釀蟹蓋、串燒。仲有好多唔同嘅丸,墨魚丸、牛丸、魚蛋、餃、香腸,超級豐富!

仲有好多唔同嘅丸,墨魚丸、牛丸、魚蛋、餃、香腸,超級豐富!
2021-04-24 437 浏览
日本料理+火鍋+即製甜品,超過200款食物,令人目不暇給, 可以任飲任食兩小時,只需$228 (星期一至四), 認真超值。餐廳環境明亮舒適,火鍋湯底仲要係一人一鍋, 食得安心 和衛生。今日選擇了椰青湯底 , 夠曬清甜和降火, 水滾後, 香氣十足, 先喝一口湯 , 入口鮮甜美味, 用來淥菜或者火鍋配料,甜味提升, 亦是冇咁肥膩, 食得更加健康。先到自助區取蔬菜、飲品及醬油。 飲品有很多款口味汽水選擇, 蔬菜不但款式多,而且新鮮翠綠。美國極上牛肉打邊爐牛肉是我的至愛,火鍋必食之選, 美國極上牛肉薄切,色澤嫩紅色,油脂分佈平均, 賣相好吸引, 因為薄切, 淥數秒就食得,滑溜軟稔,牛味香濃, 令人食指大動。紐西蘭羊肩肉羊肩肉羊羶味不會太濃, 肉質柔嫩,油脂豐盛,味道鮮美。新鮮海鮮,用簡簡單單火鍋方法烹調,煮法不花巧,完全可以享受到海鮮的鮮甜原味道, 海蝦、大白 蜆、紐西蘭青口 ,件件新鮮,爽口彈牙, 沾上甜甜的豉油 ,鮮味提升。 黃金炸生蠔、大蝦天婦羅、番薯天婦羅, 件件即叫即炸, 熱呼呼, 鬆脆可口, 令人停不了口。壽司款式多,最喜歡三文魚腩壽司、 火炙三文魚壽司及火炙芝士蝦壽司,三文魚壽

美國極上牛肉

紐西蘭羊肩肉
羊肩肉羊羶味不會太濃, 肉質柔嫩,油脂豐盛,味道鮮美。

壽司款式多,最喜歡三文魚腩壽司、 火炙三文魚壽司及火炙芝士蝦壽司,三文魚壽司,魚脂豐盛,肉質柔軟。 特別欣賞火炙三文魚,火炙下三文魚魚油被迫出,顯得油光亮澤, 帶有淡淡火炙焦香,柔潤滑溜。 炙後的芝士 變成半溶狀態,配上蝦肉 ,既邪惡又鮮味。

餐廳的甜品做得出色 , 全部即叫即製,款款賣相精緻吸引, 軟雪糕窩夫是我最欣賞甜品, 充滿蛋香的窩夫, 伴上一球雪糕, 香甜滑溜,口感豐富,味蕾大享受,令心樂在其中。

2021-04-23 206 浏览
想食火鍋放題一定要嚟牛之鍋!呢度晚市放題有兩個鐘咁多,有超過200款食品同飲品任飲任食,每人唔洗$200。呢度嘅食物種類選擇多,有燒物、壽司/手卷/軍艦、沙律/一品料理、天婦羅/揚物、刺身,仲有火鍋配料同甜品!😍好想試曬咁多款,但係兩個鐘真係食唔晒😭下次一定要再黎食番今次未試嘅野!💪🏻同朋友各自嗌咗一個鍋,分別揀咗胡椒豬肚湯同埋蟲草花松茸湯做湯底。湯底共有9款,選擇多,實有款啱你口味👍🏻。蟲草花松茸湯好足料,滾起傳來陣陣香氣,好滋補,可以當湯飲!黎到牛之鍋點可以唔食牛呢?點左「美國極上牛肉」。牛切得好薄身,牛味濃。依家like and share 佢地社交平台 page個post重即送「極上雪花牛小排一碟」(原價$118)添!「極上雪花牛小排」真係好多「雪花」,因為牛嘅油脂分佈好平均~👍🏻日本廣島蠔🦪唔鯹估唔到重有花膠食!😱未食過炸粟米,好奇嗌黎試下。牛油炸粟米落左鹽炸,試到鹽嘅鹹味,加上粟米本身嘅甜味,同時試到鹹甜兩種味好特別👍🏻。朋友好鍾意食榴槤,嗌咗幾粒榴槤炸彈。粒粒都大大粒,炸到金黃色好靚,入面榴槤餡超多,一咬就流出嚟!出面有個蔬菜吧,有多款蔬菜選擇,包括雲耳、粟米、白菜等。雲
想食火鍋放題一定要嚟牛之鍋!

湯底共有9款,選擇多,實有款啱你口味👍🏻。

蟲草花松茸湯好足料,滾起傳來陣陣香氣,好滋補,可以當湯飲!

日本廣島蠔🦪唔鯹
估唔到重有花膠食!😱

出面有個蔬菜吧,有多款蔬菜選擇,包括雲耳、粟米、白菜等。雲耳超大塊!其中粟米超甜冇渣。白菜脆而清甜。

大家一定一定一定要留肚食甜品🍮呀!呢度有好多款甜品食呀😍,推介你地食「宇治抹茶芭菲」。
睇落好似好細杯但係好足料!
抹茶真係好香,有茶嘅苦澀味👍🏻。有粒湯丸放喺雪糕上,湯丸煙韌,為雪糕添上口感。
忌廉夾喺可可脆粒中間,最底有紅豆同埋椰果粒,口感豐富~😋

要讚一讚呢度d職員態度好好。每當我食完嘢,枱面剩返好多隻碟嘅時候職員都會主動行過嚟問我重要唔要幫我清走,唔使我舉手嗌人黎。店員又會主動過黎問我使唔使加湯。我同佢講唔該佢地又會微笑回應我「唔洗客氣~」。好嘅餐廳唔止嘢食好味,有好嘅服務態度更加如虎添翼!👏🏻👏🏻👏🏻店員良好嘅服務態度令我呢餐飯食得好舒服~🥰
2021-04-17 211 浏览
香港愈黎愈多日式火鍋店,呢次食既位置荃灣,位置好易搵,佢仲有另一間分店係銅鑼灣,而荃灣呢間店舖算大。佢間野服務員態度一般,可能太顧客在場,都未必成日可以回應到顧客。佢啲食物種類算多,鍾意食牛或者肉類既朋友一定唔可以錯過,佢除左火鍋配料,仲有刺身同壽司,刺身都好新鮮,壽司就都唔會叫,以免食啲壽司飯食飽左。除左可以任食佢啲火鍋,佢側邊仲可以有啲蔬菜類既食物比你任拎,仲有啲甜品添,不過食飯時間有限時,要爭取時間食。
香港愈黎愈多日式火鍋店,呢次食既位置荃灣,位置好易搵,佢仲有另一間分店係銅鑼灣,而荃灣呢間店舖算大。佢間野服務員態度一般,可能太顧客在場,都未必成日可以回應到顧客。佢啲食物種類算多,鍾意食牛或者肉類既朋友一定唔可以錯過,佢除左火鍋配料,仲有刺身壽司刺身都好新鮮,壽司就都唔會叫,以免食啲壽司飯食飽左。除左可以任食佢啲火鍋,佢側邊仲可以有啲蔬菜類既食物比你任拎,仲有啲甜品添,不過食飯時間有限時,要爭取時間食。
平時去開大鴻輝打邊爐同食放題,不過大鴻輝普遍都勁多人同要等位~所以今次去咗悅來坊試試...喺悅來坊2樓有呢間日式火鍋放題料理店 平時好少行經~都係睇網上有人推薦先知道呢間餐廳!見呢間餐廳有放題同打邊爐🍲就入咗去試啦!我哋入場嘅時候五點幾 又唔算太多人等位~侍應嘅態度好好會介紹簡咩邊爐底同埋好細心!野食上得好快,大概幾分鐘就有野食。先講打邊爐,呢度打邊爐可以揀一人一鍋,有樣好處就係啲湯底食食下唔會溝埋咗一齊,清湯都變辣湯。我哋叫咗蟲草花同麻辣湯底,麻辣湯底夠野味夠辣好正,蟲草花湯底都夠味但係唔會太重草藥味影響左食物既味道。揀野食方面真係好多選擇,火鍋食材有齊曬,烚到攰又可以叫刺身食下,想食香口野又有齊天婦羅、串燒,而且每項食品入面種類唔少,啱曬咩都想試既人。不過叫果陣真係要睇住份量(由其是大邊爐啲肉類),一碟細碟個份量都唔少,叫太多食唔曬到時就做大曬鬼啦👎🏻。咁多樣食品入面,值得一提既係炸物同串燒都係新鮮炸同燒,野食嚟到熱辣辣同香脆,值得加分。最後食甜品果陣見到甜品個list 好多選擇,比一般放題既多,食完正餐甜品計另一個胃又再食過🤪

2021-04-16 1636 浏览
咁耐冇同朋友聚一聚,要食得飽食得暢快,幾個老友就一齊去打邊爐,老友聚腳點之一皆因呢度有齊日本料理、火鍋、甜品。二百幾蚊一位,就可以食晒二百幾款。由於全場任飲汽水、包裝飲品、韓式飲品、啤酒、熱茶等等,真係慳返唔少飲野錢!肉類我首選紐西蘭羊肩肉、美國極上牛肉、特選豚肉,尤其是羊肩肉真係好抵食,肥瘦均勻,薄切嘅羊肉滲入shabu shabu甜味,更加滋味!海鮮類都有好多,要回本當然要食鮮蝦、大蜆,鮮蝦同大蜆大大隻,夠爽口!醬料、飲品、蔬菜類、菇類、芋頭之類全自助。甜品要叫宇治抹茶芭菲、薑汁湯圓、冰糖雪耳燉木瓜、香草綠豆沙呀,中式糖水出色,估唔到抹茶味都調校到啱啱好。刺身識落都幾新鮮,仲要有好幾款,八爪魚、包片、北寄貝、赤貝三文魚、帶子、甜蝦,其實仲有壽司、其他小食、日式料理,款色多到真係食唔晒。一人一鍋除咗衛生啲之外,仲可以揀唔同湯底,flexible 好多!
麻辣湯底、日式湯底
咁耐冇同朋友聚一聚,要食得飽食得暢快,幾個老友就一齊去打邊爐,老友聚腳點之一皆因呢度有齊日本料理、火鍋甜品。二百幾蚊一位,就可以食晒二百幾款。
其中一個飲品區
由於
全場任飲汽水、包裝飲品、韓式飲品、啤酒、熱茶等等
,真係慳返唔少飲野錢!
美國特級牛肉
特級豚肉
紐西蘭羊肉
醬料、飲品、蔬菜類、菇類、芋頭之類全自助。
甜品s
紐西蘭羊肉
甜品s
刺身
2021-04-16 189 浏览
和老友到牛之鍋食放題,餐廳環境寛闊,座位舒適。我們點左皮蛋芫茜湯、椰青清湯底,椰味清甜。極上牛肉,肉味香有牛肉味,口感嫩滑細膩。😊😊😊紐西蘭羊肩肉,嫩滑可口。海鮮類 :海蝦很新鮮,爽口鮮甜。紐西蘭青口頗大隻,口感柔軟。生蠔🦪:味甜軟滑。壽司和刺身類,新鮮味美,超正👍👍👍自助飲品區:放滿兩大個雪櫃。蔬菜🥬類,很新鮮,種類多。甜品值得推介:木瓜燉雪耳、泰式芒果糯米飯、藍梅芝士杯、芭菲仙草芋圓珍珠、伯爵茶奶凍。總結:食物質素高,甜品更出色,值得回頭。地址:荃灣荃華街3號悅來坊2樓202號舖
和老友到牛之鍋食放題,餐廳環境寛闊,座位舒適。
我們點左皮蛋芫茜湯、椰青清湯底,椰味清甜。
極上牛肉,肉味香有牛肉味,口感嫩滑細膩。😊😊😊
紐西蘭羊肩肉,嫩滑可口。
海鮮類 :海蝦很新鮮,爽口鮮甜。
紐西蘭青口頗大隻,口感柔軟。
生蠔🦪:味甜軟滑。
壽司刺身類,新鮮味美,超正👍👍👍
自助飲品區:放滿兩大個雪櫃。
蔬菜🥬類,很新鮮,種類多。
總結:食物質素高,甜品更出色,值得回頭。
地址:荃灣荃華街3號悅來坊2樓202號舖
  • 紐西蘭羊肩肉
2021-04-15 205 浏览
呢排見佢做緊早鳥優惠好抵咁見間餐廳又有好多好評 就即管買優惠卷黎試下一食就上癮啦~~呢間係放題+打邊爐餐廳 一次過滿足晒兩個願望🤩🤩諗住任食嘅餐廳食物質素會冇咁好點知又唔係喎好多食物都係即叫即整除了刺身的質素一般 其他食物都是好香口同好食最特別嘅係佢附有甜品放題佢啲甜品一啲都唔馬虎 有成10幾樣咁多有凍有熱 好貼心丫☺️☺️平時的放題都要成$250以上$150蚊就食到咁高質既放題打邊爐真係抵到爛 仲要食物多種類同好好味所以我又買左幾張優惠飛 以後每個月都食佢一次 哈哈哈哈推介大家都要試試佢 你就會知點解我咁鍾愛啦🤩🤩食到美味既食物係一種幸福 😊😊壽司即叫即整好味😋打邊爐肥牛同豚肉好高質, 我地2個人都食左10碟🤭🤭最後要預留大半個鐘食甜品 其中抹茶芭菲同雪糕窩夫一定唔可以錯過仲有好多好多好味既食物 不能盡錄滿足既一餐😆😆
呢排見佢做緊早鳥優惠好抵咁
見間餐廳又有好多好評 就即管買優惠卷黎試下
一食就上癮啦~~

呢間係放題+打邊爐餐廳

• 炸物
  • 軟雪糕窩夫
  • 甜品
2021-04-14 151 浏览
黎到荃灣同朋友食飯,朋友介紹得黎悅來坊食呢間火鍋店 牛之鍋,一聽就知係好野黎,我最鐘意食牛,今次一定要食盡佢!入去當然要做好防疫措施啦,消毒雙手,量下體溫,安心出行或者填紙仔,做完就入去準備開餐啦。去果陣冇哂卡位,經理安排左個大位比我地,有得揀一人一鍋,或者兩人一大鍋。其次係食物真係好好食,我比較鐘意食美國極上牛肉,肥瘦比例好好,好林亦好有牛味。之後係燒蟹殼,入面裝左好多調左咪既膏,好香甜。呢間火鍋店亦提供埋刺身,非常多選擇。

之後係燒蟹殼,入面裝左好多調左咪既膏,好香甜。

呢間火鍋店亦提供埋刺身,非常多選擇。
2021-04-11 151 浏览
打著燈籠也找不到超值火鍋店位於荃灣全華街悅來坊2樓的牛之鍋,日式放題,是一家性價比很高的火鍋。電梯上2樓右轉直達,很方便。座位寬敞,環境舒適。食材新鮮,海鮮有生猛海蝦、日本廣島蠔、紐西蘭青口。刺身有八爪魚、赤貝、北寄貝等。肉類有特級豚肉、五香鮮雞件、美國肥牛肉、美國極上牛肉、紐西蘭羊肩肉種類齊全。還有種類繁多的甜品、雪糕現做任食。經濟實惠,物有所值。蔬菜和飲品自取方便,湯底有豬骨湯、皮蛋湯、麻辣湯等多樣自選,下單後上菜很快。總體感覺,才118塊一位,大家值得一試。
打著燈籠也找不到超值火鍋
2021-04-10 179 浏览
過去一兩年時不時就會食呢間放題, 一直都覺得款式,食物質素都好好,上一次去係數月前,疫情緩和,一行四人又再去,宜家食物款式少咗好多,壽司難食,刺食款式少,超級失望。唯一叫做點品款式基本好食的仲有得食,其他真係令人失望,唔會再去。..............................落單,成日漏單,要追單,叫6件就俾4件,希望改善, 做返以前的質素。。。.......!!!!
落單,成日漏單,要追單,叫6件就俾4件,
希望改善, 做返以前的質素。。。......

.!!!!
2021-03-30
2021-04-07 190 浏览
疫情關係揀一人一鍋嘅火鍋比較衛生啲,分別揀咗蕃茄薯仔湯底同埋芫荽皮蛋湯底清清地,蔬菜麵類飲品等要帶返口罩出去攞,其他都係寫紙仔order,呢度勝在咩都有,太多張紙仔睇到眼都花!! 任食牛有兩款,美國牛肉同美國極上牛肉,睇相就知只嗌極上牛肉就可以,慳返個quota,嗌咗細碟試一試,之後再嗌咗一個大碟嘅極上牛肉,食牛都食飽晒!! 火鍋料都有啲海鮮可以嗌下,另外刺身壽司同天婦羅質素都唔錯,甜品就鍾意食扭紋抹茶新地,今次戰鬥力麻麻,每樣野都係試咗少少!! 最最驚喜竟然有任飲生啤,晚市先至有,啤酒有果香,見到斟啤酒個位不停都有人,非常受歡迎!! 總括嚟講呢度價錢實惠,款式多,細食嘅朋友可以揀不要日本料理,價錢更加平!!

我好少食任食嘅嘢今次係幫朋友慶祝生日破戒而牛之鍋係設有壽星優惠由於破戒都破得幾值得٩(ˊᗜˋ*و所以都好想同大家分享´•ᴥ•`極上牛肉 vs 牛肉畢竟都係打邊爐嘅地方就先講肉類佢唔係平時打邊爐咁分唔同級數同價錢嘅套餐均一價錢都有極上牛肉 牛肉係咪即刻有個疑問有極上牛肉仲有邊個會叫牛肉🤡極上牛肉牛味濃而比較瘦 唔洗食咁多肥肉 岩曬想健康啲同keep fit嘅Lady (即係我)牛肉比較似平時肥牛 比較肥 但你懂的 肥啲都有肥肉嘅香 各取所需´•ᴥ•`其他肉肉羊肩肉最驚喜佢有羊羶味之餘易入口亦都腍滑 有一個朋友唔食牛 都食得好開心豚肉第一碟較肥 有啲怕(∩´∀`∩)但第二碟再嚟又瘦番啲如果好怕太肥太瘦可能就同定侍應講嘢( ー̀֊ー́ )✧雞係滑嘅(∩ˊᵕˋ∩)♡應該落左啲孜然粉調味所以味道都幾濃味我較鐘意食淨滑雞 所以就冇encore雞鐘意惹味野就岩曬你( ´͈ ᗨ `͈ )ノ´•ᴥ•`海鮮配料我喺相都專登Highlight 廣島蠔因為呢個價錢 好少會包廣島蠔而啲蠔亦唔欺場 大部份都肥肥白白食落唔腥有鮮味 不停encore蠔第二驚喜係海蝦 又係大大隻肉質彈牙唔霉 後悔食得唔夠多蜆比較失色 質素一
我好少食任食嘅嘢

羊肩肉最驚喜
佢有羊羶味之餘易入口
亦都腍滑
有一個朋友唔食牛 都食得好開心

豚肉第一碟較肥 有啲怕(∩´∀`∩)
但第二碟再嚟又瘦番啲

而啲蠔亦唔欺場 大部份都肥肥白白
食落唔腥有鮮味 不停encore蠔
第二驚喜係海蝦 又係大大隻
肉質彈牙唔霉 後悔食得唔夠多
蜆比較失色 質素一般(´・ω・`)

´•ᴥ•`日式料理

因為壓軸要講甜品
佢嘅甜品選擇絕對係我食過咁多任食放題邊爐入面最多嘅一間
而且唔係雪糕雪條咁簡單
係真係甜品店賣嘅甜品
連芭菲都有 甜品店一杯都賣起碼$38 你食到嘅食番十杯都回左本
有啲甜品我地太飽已經冇叫到......

仲有好多配料飲品怕太長氣冇提
但都係正常水準( ー̀֊ー́ )✧
甜品收尾得太完美
令今次任食經歷好美好
大家都攬住個肚走
走個陣仲一直驚嘆緊啲甜品
久久未能平復😂😂😂😂😂
2021-04-03 142 浏览
食自助火鍋總是逃不過的課題-要回本,今天我在熊貓酒店🐼的牛之鍋輕輕鬆鬆就達標✌🏽~真快樂!💃我的火鍋攻略~晚市A 日本料理🍣、火鍋、甜品 🍮任食的$198 優惠時段....Yeah 🥳點了胡椒豬肚鍋👉🏼香香的,辣得不霸道!等待之際正好來點剌身!🍱選擇多多的,三文魚、劍魚、帶子尤其鮮甜美味;🐟喜歡希靈魚魚籽的爽脆鮮味! 火鍋篇👉🏼叫齊了豬牛羊,🐷豬肉係層層腩肉位,爽嫩美味! 火鍋必食的🐂肥牛,沾上辣椒🌶️麻醬,冇得頂!要瘦一點的有極上牛&🐏羊肩肉可選,肉質Good! 再order 了大量海鮮,蝦大🦐、蠔大🦪、青口大,還有男人之寶🐔鷄公子!真係食之不盡! 甜品篇👉🏼每款份量少少的,可以試多幾款!咖啡凍、珍珠奶茶凍🧋,楊枝甘露也吃了一遍....我最愛後抹茶雪糕🍦又滑又濃好味道!🍨😎已達成目標,再多第二循環🔄

我的火鍋攻略~晚市A 日本料理🍣、火鍋甜品 🍮任食的$198 優惠時段....Yeah 🥳
😎已達成目標,再多第二循環🔄