2023-05-17
推開“燚”大門,就等於進入了美味的大門,昏暗的燈光好有情調,再加上兩位廚師的熱情招待,非常滿意的一餐。入門八道菜廚師發辦套餐包咗以下:1)沙律2)前菜3&4)鐵板海鲜兩品5)鐵板肉類一品6)炒飯7)湯品8)甜品呢日的沙律係用煙三文魚包住D沙律菜,跟住又有蕃茄仔,菠蘿加持,好靚的一道前菜,睇得食得,冇得輸;前菜係冰鎮鮑魚,爽滑的口感及襯底的海帶都好唔錯;由於係两個omakase ,因此鐵板海鮮及肉類有少少唔同,所以同朋友share,可以多D嘢食。海鮮有刺身級帶子,有扇貝,有鮑魚,有白鱔。香煎帶子+黑松露,鮮香惹味;、牛油扇貝和蒜香鮑魚味道吸引,還有我們都喜歡的白鱔,皮略帶脆香噴噴。肉類就有日本雞肉和澳州牛柳,五成熟見到粉紅色嘅牛柳,但又唔會水淋淋,恰到好處,仲有一特別之處,係用咗櫻桃蘿蔔雕刻而成嘅可愛小蘑菇,充分體現了法國厨師的精雕細琢功力。甜品係牛油多士配十勝紅豆蓉,好好味吖👍
入門八道菜廚師發辦套餐包咗以下:
1)沙律